calama Re: W SPA niale? 26.11.07, 08:56 Było. Dlaczego nie pojechałeś ze mną? ;( Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: W SPA niale? 26.11.07, 09:00 heh ale się skusiłam na solarium - redcloud może do mnie mówić "siostra" do bladych twarzy się nei zaliczam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emsiziomal Re: SPA 26.11.07, 09:09 Sięgnąć Prawie Absolutu..... piękna oczywiście: ) A że piękno ciała idzie w parze z pięknem umysłu....NIE MOGŁEM JECHAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: SPA 26.11.07, 11:06 emsiziomal napisał: > A że piękno ciała idzie w parze z pięknem umysłu....NIE MOGŁEM JECHAĆ! bzdury! no ... i się nie wykręcaj! nie chciałeś i już :P Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: SPA 26.11.07, 09:11 e_werty napisał: > Co to jest SPA? i jak sie nazywa po polsku? Spa to takie miasto w Belgii. Calama wyskoczyla na spotkanie z Jona. Odpowiedz Link Zgłoś
emsiziomal Re: SPA 26.11.07, 09:17 Jona SPA nikowała i nie dojechała. Co innego rozmawiac z beniem a co innego z Calama:) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: SPA 26.11.07, 09:23 Kochani, w Łodzi na całego wali śnieg. Zima, sroga zima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwonka Re: SPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 09:41 wertusiu, proponuję wizyte w SPA zrób sobie depilację kalifornia lubię gładkich chłopczyków obiecaj mi, że sobie zrobisz... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: SPA 26.11.07, 09:44 e_werty napisał: > Co to jest SPA? i jak sie nazywa po polsku? Spa z łaciny - sanus per aquam - zdrowie dzięki wodzie wodolecznictwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty SPA ... dr. "Knajpa"... 26.11.07, 22:26 "...wodolecznictwo... ... dr. Kneippa" kiedys miałem taką książke... z 1987 roku.. Stosowal wode na... wszystkie choroby! A w Poznaniu na Placu Wolności stoi pomnik ...Priessnitza... tego ktory wynalazł prysznic! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: SPA ... dr. "Knajpa"... 26.11.07, 22:36 e_werty napisał: > Stosowal wode na... wszystkie choroby! zdrowa jestem, stosowałam wodę tylko dla relaksu :P > A w Poznaniu na Placu > Wolności stoi pomnik ...Priessnitza.. Zdemontowany chyba jest... > tego ktory wynalazł prysznic! Wiemy! Moja córka miała koleżankę Aniczkę z Jasenika. :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: SPA ... dr. "Knajpa"... 26.11.07, 22:50 Fontanna, ufundowana przez Edwarda Raczyńskiego pierwotnie stała na Alejach Marcinkowskiego, w miejscu gdzie dzisiaj stoi Fontanna z Delfinami. Na wysokiej kolumnie umieszczona jest postać siedzącej kobiety - bogini zdrowia Higei. Kolumna jest ozdobiona rzeźbionym medalionem Wincentego Priesnitza, propagatora wodolecznictwa. Napis na medalionie głosi "Nic lepszego nad wodę". Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: SPA ... dr. "Knajpa"... 26.11.07, 23:00 e_werty napisał: > "Nic lepszego nad wodę". "s" zgubili - lepzego :P rozebrali, bo parking robią Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: W SPA niale? 26.11.07, 09:46 calama napisała: - redcloud może do mnie mówić "siostra" do bladych twarzy się nei zaliczam ;) Siostra ze S-loneczniej P-reri A-paczow! ;) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: W SPA niale? 26.11.07, 10:02 redcloud napisał: > Siostra ze S-loneczniej P-reri A-paczow! ;) > howgh Raczej z Pięknej Urody Gór Mapuczo. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: W SPA niale? 26.11.07, 21:07 to ty calama odwiedzasz solarium? wiem ze masz w tej chwili najlepszy okres swojego zycia, to widac po twoich tekstach, i czuc , jezeli ktos potafi wczuc sie w melodie twoich tekstow! ale MUSZE stwierdzic, ze solarium , nie tylko jest nie zdrowe, ale i niekologiczne! mimo tego drobiazgu, zyjesz najlepiej!! i oby tak bez konca!!!! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: W SPA niale? 26.11.07, 21:09 andrzejusa napisał: > to ty calama odwiedzasz solarium? > regularnie - raz na pół roku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: W SPA niale? 26.11.07, 21:21 najlepszego calama, wszystkiego najlepszego!!!! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś