calama 15.01.08, 12:54 stacja mająca tańsze paliwo nie musi mieć atrakcyjnej lokalizacji. Kto będzie chciał zaoszczędzić i tak ją znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: thebird1 Re: Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.08, 13:18 Widzę duzą stację na działce "wodociagów ' przy starym odcinku słowiańskiej. Dobry dojazd ,centrum itd . Tylko budować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? IP: *.centertel.pl 15.01.08, 13:20 Pomysł z budowa komunalnej stacji benzynowej jest poroniony,bo z góry skazany na niepowodzenie i marnotrawstwo pieniędzy podatników.Tym razem znana od lat ślamazarność i niekompetencja inwestycyjna urzędników może okazać się atutem jeśli spowoduje,że do takiej inwestycji nie dojdzie.Takie rodem z PRL pomysły mogą proponować urzędnicy,którzy nie znają podstawowych reguł wolnego rynku, w którym podstawową zasadą jest zysk.Nikt przecież nikogo nie zmusi,by sprzedawał swój towar tanio narażając swoja firmę na straty.A jeśli do tego dodać jakość zarządzania komunalnymi spółkami, w których nieudolność zarządzania będzie rekompensowana dotacjami z budżetu pewne jest,że będzie to interes, który pośrednio obciąży kieszenie podatników.Numer z tanim paliwem przećwiczono już ze stacją przy Tesco.Tylko naiwny mógł wierzyć ,że poważna firma będzie chciała "robić" za instytucję charytatywną.Rodzi się więc pytanie,na jakiej podstawie prawnej miasto dokonało z "wolnej ręki", bez przetargu,czyli korzystnej dla nabywcy sprzedaży działki pod tą stację?Nie ma takiego przepisu,by móc sprzedać bez przetargu komunalną własność, która jest odrębną nieruchomością, ma dostęp do drogi itd.Czy nie nastąpiło tu naruszenie prawa?Ile my podatnicy straciliśmy na tej transakcji kosztem uwłaszczenia prywatnego przedsiębiorcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? IP: *.eranet.pl 15.01.08, 19:45 Ty Zenon ty chyba jesteś jakimś kierownikiem którejś ze stacji w Gorzowie bo takie głupoty piszesz. Jakoś w Zielonej Górze ceny w centrum dyktuje APEXIM i nikt nie występuje przed szereg. Tak więc pragnę zaprosić sieć stacji APEXIM do Gorzowa i będzie po sprawie wg dawnego powiedzenia gdzie dwóch się "bije" tam trzeci korzysta. Ps. Dzisiaj w Barlinku o godzinie 15 cena ON to 4.07 i to jest tylko 30km różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? IP: 82.160.209.* 15.01.08, 20:24 W Dobiegniewie cena benzyny 95 - 4,22zł, a ON - 3,99zł. Kto jedzie w tamtym kierunku niech wstąpi:) Stacja Bliska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? IP: 193.123.254.* 15.01.08, 14:10 w Rzeszowie stacja paliw już istniała i funkcjonowała komercyjne, była (jest) własnością miasta, więc jeden telefon wystarczył do zmiany ceny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Inspekcja Handlowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 14:16 A kto w niej pracuje? Nieudacznicy albo skorumpowani cwaniole. Jak mozna nie udowodnic ewidentnego przypadku zmowy cenowej? Dlaczego np. w Słubicach, gdzie każdy "głupi" zrozumiał by wyższe ceny paliwa, bo tankują tu przede wszystkim Niemcy, paliwo jest do kilkudziesieciu groszy tańsze niż w Gorzowie? I nie jest tak mizernej jakości, jak to z przedstawionej na fotografii "wielkiej" firmy NEO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Inspekcja Handlowa? IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.08, 15:05 Ten marek jest fałszywy, podszywa się, to ja jestem prawdziwy marek, a nie on. Ja tak nie bełkocę. Odnośnie stacji paliw, to myślę, że biznes niech robi biznes, a miasto niech narysyje strzałki na asfalcie przed rondami, bo ludzie się pozabijają. Ja noszę się z zamiarem podania właściciela drogi do prokuratora z podejrzeniem o sprowadzenie bezpośredniego niebezpieczeństwa katastrofy w ruchu ladowym - do 8 lat z art. 174 KK panie Florczak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Gdzie ta stacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 15:02 Stacja JET koło Bydgoszczy proponuje diesla za 3,97 Stacja BLISKA na wysokości Nakła- 3,92... Ceny sprzed tygodnia. I nie sa to jak widać stacje NOŁ NEJM. Tam po prostu są takie ceny paliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Gdzie ta stacja? IP: 82.160.26.* 20.01.08, 13:48 Wczoraj na Shellu pod Kostrzynem za Pb95 płaciłem 4.21, Orlen w Kostrzynie 1 grosz drożej. Obecnie w Gorzowie najtańsza jest Bliska (też Orlen), tańsza od Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.08, 21:00 gdzie jest ta ulica? gdzie jest ten dom? gdzie tania benzyna, co tankuję ją? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik stacji Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:49 Pracuję w branży paliwowej w Gorzowie i powiem tak, że co 2-3 dni kierownicy stacji ustalają sobie ceny paliw i nie ważne czy są to stacje „no name” czy sieciowe - cena jest ustalana wspólnie pod najwyższą cenę zakupu tzn. tak żeby stacja, co ma najdroższe paliwo w zakupie nie straciła a ci, co mają tańsze po prostu więcej zarabiają, bo mają większą marżę. A jeśli chodzi o lokalizację dla stacji to jak ktoś obserwował przetargi miejskie to wie, że od roku miasto chciało sprzedać działkę pod stację paliw dokładnie za salonem Hondy. Było zapisane w ofercie przetargowej, że miejsce z lokalizacją pod stacje paliw. I powiem jeszcze, że odbyły się 3 przetargi. W 2 pierwszych nikt nie wystartował pewnie ze względu na cenę. Nie wiem jak w 3, jak też nikt to działka pójdzie bez przetargu może o to chodziło i teraz się obniży cenę jak się da i sprzeda z wolnej stopy koledze. A miejskiej stacji jak nie było tak nie ma. A i może jakiś redaktor gazety by się przyjrzał tej działce co się z nią stało tak dla świętego spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elef Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? IP: 82.160.208.* 16.01.08, 14:11 Tak jak zawiodłem się na rządach Donalda Tuska, tak samo nic dobrego dla mieszkańców Gorzowa nie zrobią radni PO, którzy dorwali się teraz do władzy. Całe szczęście, że Prezydent Miasta T. Jędrzejczak (choć ciążą na nim zarzuty a i ja nie jestem zwolennikiem SLD) nie baczy na to co obiecują różni krzykacze spod znaku oszołoma Niesiołowskiego i w ramach swoich robi dla dobra miasta co może. A rzeczywiście ceny paliw mamy już prawie równe jak za Odra. To hańba dla Marszałka Województwa, który nic nie działał dla regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? 04.05.09, 09:49 Gość portalu: elef napisał(a): > Tak jak zawiodłem się na ... itd. Ty to wszystko na poważnie? Czy to nie szkoda tlenu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pali Re: Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? IP: 83.16.12.* 14.02.08, 00:56 a mialo byc tak tanio Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? 14.02.08, 08:31 Kolejny pomysl, by biedniejsi (ci, co placa podatki a nie stac ich na jezdzenie autem) doplacili do bogatszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? IP: 82.160.26.* 14.02.08, 11:30 > stacja mająca tańsze paliwo nie musi mieć atrakcyjnej lokalizacji. > Kto będzie chciał zaoszczędzić i tak ją znajdzie. Ależ jest taka w Gorzowie i to markowa. Stacja Bliska koncernu Orlen na granicy Gorzowa i Deszczna. Tankowałem tam Pb95 za 3.14 podczas gdy na regularnych Orlenach była po 4.39 (obecnie 4.36). I była to cena niższa niż w Zielonej Górze przy hipermarketach. W tej chwili tańszy od Gorzowa jest chyba tylko Kostrzyn - nie wiedzieć czemu klienci z Niemiec wymusili najniższe ceny w województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
mwieczorek11 Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? 23.09.08, 02:53 Trzeba wziąć sprawy we własne ręce: bank.pox.pl/gemoneybank/autokarta_tab1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? IP: *.181.191.131.static.crowley.pl 03.05.09, 21:24 Polecam Neste - najtańsze paliwo wprost z Orlenu, więc nie ma obawy o jakość, a ceny oczywiście niższe, bo to stacje bezobsługowe. Nie mają etatów, hotdogów i kawy, więc mogą pozwolić sobie na niższą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Gdzie ta stacja? Gdzie to tanie paliwo? 03.05.09, 22:55 > Polecam Neste - najtańsze paliwo wprost z Orlenu, więc nie ma > ceny oczywiście niższe, bo to stacje bezobsługowe. Wiesz, tanszego paliwa niz ja, to raczej nie masz... A tankowac moge tylko na stacjach z obsluga, bo LPG nie mozna samemu tankowac... i nie wmowisz mi, ze twoja bezobslugowa Pb95, Pb98 czy ON-ik sa tansze ;) Odpowiedz Link Zgłoś