Dodaj do ulubionych

Wieża katedralna dostępna dla turystów

IP: *.ed.shawcable.net 29.08.03, 04:28
Interesujaca propozycja.
Idac ta droga dalej...wprowadzone odpowiednie oplaty za
wizyte "wierzy/muzeum" mogloby przyniesc potrzebne fundusze na
utrzymanie budynku Kosciola. Moze wlasnie w ten sposob proboszcz
Garnczarz pozbylby sie paru finansowych zmartwien.
W zwiazku z tym iz (jak zauwazyl Radny Horbacz) miasto zyskaloby
turystyczna atrakcje, moze wladze miasta pomoglyby wesprzec idee
mala inwestycja umozliwiajaca bezpieczna realizacje pomyslu.
Kolejne wyzwanie dla Prezydenta i jego ludzi.

Serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: Wieża katedralna dostępna dla turystów IP: *.ed.shawcable.net 29.08.03, 04:54
      Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Interesujaca propozycja.
      > Idac ta droga dalej...wprowadzone odpowiednie oplaty za
      > wizyte "wierzy/muzeum" mogloby przyniesc potrzebne fundusze na
      > utrzymanie budynku Kosciola. Moze wlasnie w ten sposob
      proboszcz
      > Garnczarz pozbylby sie paru finansowych zmartwien.
      > W zwiazku z tym iz (jak zauwazyl Radny Horbacz) miasto
      zyskaloby
      > turystyczna atrakcje, moze wladze miasta pomoglyby wesprzec
      idee
      > mala inwestycja umozliwiajaca bezpieczna realizacje pomyslu.
      > Kolejne wyzwanie dla Prezydenta i jego ludzi.
      >
      > Serdecznie pozdrawiam

+++
      Ups....
      Wierze ze wieza to wieza a nie wierza...
      • js72 Re: Wieża katedralna dostępna dla turystów 29.08.03, 08:16

> Gość portalu: Bernard napisał(a):
        >
        > > Interesujaca propozycja.
        > > Idac ta droga dalej...wprowadzone odpowiednie oplaty za
        > > wizyte "wierzy/muzeum" mogloby przyniesc potrzebne fundusze na
        > > utrzymanie budynku Kosciola. Moze wlasnie w ten sposob
        > proboszcz
        > > Garnczarz pozbylby sie paru finansowych zmartwien.

Powiedzmy dwa złote góra trzy złote od osoby, bo więcej to było by przegięcie.
        W początkowym okresie można by zrobic spęd wycieczek szkolnych. Ilu jest
        uczniów w naszym mieście? 5 tys? Czyli razy dwa złote, to 10 tys. zł.
        Podejrzewam że z ciekawości zajrzałoby ok. 20 tys. gorzowian, czyli
        40+10=50tys. zł w pierwszym okresie. Trzeba by posadzić jakiegoś dziadka do
        kasowania biletów. Dziadek pracowałby tylko latem, bo w okresie jesień-wiosna,
        wieża to żadna atrakcja. Może wpływy z biletów pokryłyby koszt remontu schodów
        i koszt stworzenia ekspozycji ale na dach to na pewno nie starczy.
        Chyba żeby zrobić skoki z wieży. Już widzę taką reklamę z wieżą kościoła i
        napis np. "możesz mi skoczyć". Ale raczej ksiądz dobrodziej się nie zgodzi..
        • redondo1 Re: Wieża katedralna dostępna dla turystów 29.08.03, 12:48
          Przyczyna sceptycyzmu proboszcza Garncarza do tej koncepcji jest taka:
          proboszcz i radny Horbacz się nie lubią. Ot co. Tak się mówi na mieście w
          kręgach kościelnych.
          • Gość: Bernard Re: Wieża katedralna dostępna dla turystów IP: *.ed.shawcable.net 30.08.03, 05:42
            redondo1 napisał:

> Przyczyna sceptycyzmu proboszcza Garncarza do tej koncepcji jest taka:
            > proboszcz i radny Horbacz się nie lubią. Ot co. Tak się mówi na mieście w
            > kręgach kościelnych.

++
            Przyjacielu...nie idz ta droga....
            Bagienko zawsze brzydko pachnie.
            A jesli nawet sie nie lubia...to co???
            Musza???
            Obydwaj faceci robia w swoich dzialkach wspaniala robote dla Gorzowa...
            Ja wielu osob osobiscie nie lubie...ale bardzo cenie ich fachowosc w dziedzinie
            ktora sie zajmuja.
            Respekt przyjacielu......
    • Gość: belhap Re: Wieża katedralna dostępna dla turystów IP: *.gorzow.mm.pl 29.08.03, 17:01
      To najlepszy pomysł jeśli nie jedyny dobry Pana Horbacza, choć z
      reguły jestem przeciw Panu Tadeuszowi tak w tym przypadku
      całkowicie i bezprzeczni TAK !!!
      • redondo1 Re: Wieża katedralna dostępna dla turystów 29.08.03, 17:34
        Z reguły przeciw Horbaczowi? A jakie on miał głupie pomysły?
        • kajzerka Re: Wieża katedralna dostępna dla turystów 29.08.03, 18:26
          Głupich to nie pamietam. Podobno coś tam miał przejscia z jakas druzyną, ale ja
          sie sportem nie interesuję, przynajmniej w kwestiach organizacyjno-
          działaczowskich. No i jest gdzieś tam zamieszany, w ochronę przyrody i
          zrównowazony rozwój kolegów.

Ale na przykład pomnik Plucie, biskupowi postawił, smętarz przy Warszawskiej
          robi, a koło kościoła jest fajnie wybrukowane. Człowiek sukcesu?
    • Gość: Zachwycony Właśnie zwiedzałem wieżę w Gnieźnie IP: *.gorzow.mm.pl 30.08.03, 05:51
      Wspaniały pomysł. Miesiąc temu w czasie rodzinnej wycieczki do
      Gniezna zwiedziliśmy wieżę katedralną. Nigdy w życiu nie
      widziałem piękniejszego widoku, jak z tej wieży. Fantastyczne!
      Gratuluję pomysłu!!!
      • Gość: Bernard Re: Właśnie zwiedzałem wieżę w Gnieźnie IP: *.ed.shawcable.net 30.08.03, 07:03
        Gość portalu: Zachwycony napisał(a):

> Wspaniały pomysł. Miesiąc temu w czasie rodzinnej wycieczki do
        > Gniezna zwiedziliśmy wieżę katedralną. Nigdy w życiu nie
        > widziałem piękniejszego widoku, jak z tej wieży. Fantastyczne!
        > Gratuluję pomysłu!!!

+++
        Oczywiscie ze wspanialy...
        Wymaga moralnej pomocy mieszkancow i finansowej Szefow miasta.
        POzdrawiam
        PS. 5 zlotych nie byloby za duzo by zobaczyc Gorzow z wiezy Katedry.
        Taki widok bardzo niewielu podziwialo...
        OK. odjac zlotowke za Titanic.....
        Pozdrawiam
        • Gość: open Re: Chorych pomysłów się nie popiera!!! IP: *.gorzow.mm.pl 30.08.03, 23:49

> Wymaga moralnej pomocy mieszkancow i finansowej Szefow miasta.

Za oceanu gorzej widać ale to nie kościól potrzebuje pomocy . Pomocy
          potrzebują ,moralnej i finansowej ,mieszkańcy Gorzowa bo wysokość wkur...
          niedługo przekroczy apogeum. Przyjedź to się przekonasz ile możesz przejąć
          sklepów (pustych )i upadających zakładów.Jakiś nawiedzony jak chce się
          przypodobać czarnym to niech sobie robi balkonik za swoje i czarnych pieniądze.
          Katedra nie należy do Urzedu Miejskiego ,a do Watykanu .
          UM powinień zająć się wsparciem upadającej gospodarki i na ten cel przeznaczać
          pieniądze podatników.
          Po 14 latach rozp.... gorzowskigo przemysłu ,handlu , kultury ,sportu i cholera
          wie czego jeszcze zachciało się balkoniku na kościele.
          Moze w to miejsce przytułek ze stołóweczką dla bezdomnych? Co by nam zimą
          bliźni nie zmierali jak muchy.
          • Gość: Bernard Re: Chorych pomysłów się nie popiera!!! IP: *.ed.shawcable.net 31.08.03, 16:52
            Gość portalu: open napisał(a):

>
            >
            >
            > > Wymaga moralnej pomocy mieszkancow i finansowej Szefow miasta.
            >
            > Za oceanu gorzej widać ale to nie kościól potrzebuje pomocy . Pomocy
            > potrzebują ,moralnej i finansowej ,mieszkańcy Gorzowa bo wysokość wkur...
            > niedługo przekroczy apogeum. Przyjedź to się przekonasz ile możesz przejąć
            > sklepów (pustych )i upadających zakładów.Jakiś nawiedzony jak chce się
            > przypodobać czarnym to niech sobie robi balkonik za swoje i czarnych
            pieniądze.
            >
            > Katedra nie należy do Urzedu Miejskiego ,a do Watykanu .
            > UM powinień zająć się wsparciem upadającej gospodarki i na ten cel
            przeznaczać
            >
            > pieniądze podatników.
            > Po 14 latach rozp.... gorzowskigo przemysłu ,handlu , kultury ,sportu i
            cholera
            >
            > wie czego jeszcze zachciało się balkoniku na kościele.
            > Moze w to miejsce przytułek ze stołóweczką dla bezdomnych? Co by nam zimą
            > bliźni nie zmierali jak muchy.

++++
            Hey Open,
            Jak zawsze elokwentny i jak zawsze...zamkniety w swoim malutkim swiecie.
            Przyjacielu popatrz na "duzy obraz" a nie na wycinki ktore Cie szczegolnie
            interesuja.
            W systemie kapitalistycznym ( a nie wiem czy zauwazyles, w takim wlasnie
            zyjesz) ekonomia rzadzi sie swoimi prawami i rzadowe ustawy niczego nie
            zmienia. Caly swiat (szczegolnie Europa !!!!!) bity jest przez problemy
            ekonomiczne. Malutka Polska i jeszcze mniejszy Gorzow dostaja tak samo popalic
            jak wielkie USA cz Niemcy. Biznesy upadaja bo sa slabe. Tak przyjacielu. Silni
            wygrywaja czy ci sie podoba czy nie. Swiat biznesu to dzungla i placz i prosby
            niczego nie zalatwia. Musisz byc lepszy by plywac...inaczej toniesz. Mam
            nadzieje ze ci ktorzy obecnie prosperuja ucza sie na bledach tych
            ktorzy...utoneli...

Slowem nie mieszaj wladz miasta z biznesem bo ten ostatni nie lubi gdy mu sie
            wladze wpierniczaja.
            Wladze moga pomoc stwarzajac "odpowiedni klimat", lecz to wszystko. Reszta
            zalezy od firm - duzych i malych...

Jestem w Gorzowie wystarczajaco czesto (chcialbym jeszcze czesciej) by wiedziec
            co sie dzieje. Poza tym srodki takie jak internet pozwalaja mi na bierzaco
            sledzic dzialalnosc UM, UW, i...Twoja na Forum... Nie zauwazyles, ale Swiat sie
            zrobil bardzo maly. Okreslenia typu " zza oceanu gorzej widac" dobre bylo dawno
            temu.
            To ze Katedra nalezy do Kosciola nie ma w tym momencie zadnego znaczenia.
            Rozpatrywana jest mozliwosc udostepnienia turystom i mieszkancom wspanialego
            zabytku. Porozumienie pomiedzy wladzami miasta i Parafia mogloby uatrakcyjnic
            Gorzow na mapach turystycznych. A to moj drogi i zamkniety Open, pieniadze. Nie
            wiem czy wiesz, ale ten stwor ktory turysta nazywamy ma pieniadze. I chce je
            wydac. Na wakacjach jest... Rozumiesz....
            Albo ominie Gorzow nowa trasa, albo skreci do miasta i zostawi pare zlotych.
            Trzeba mu dac powod by skrecil.
            Moze niektore sklepiki lepiej stalyby finansowo gdyby wiecej turystow
            zagladnelo....?
            Twoja krotkowzrocznosc jest zdumiewajaca.

Serdecznie pozdrawiam

• Gość: open Re: Chorych pomysłów się nie popiera!!! IP: *.gorzow.mm.pl 31.08.03, 20:12

> > Gość portalu: Bernard napisał(a): > >
              > > > Wymaga moralnej pomocy mieszkancow i finansowej Szefow miasta.
              > >
              > > Za oceanu gorzej widać ale to nie kościól potrzebuje pomocy . Pomocy
              > > potrzebują ,moralnej i finansowej ,mieszkańcy Gorzowa bo wysokość wkur...
              > > niedługo przekroczy apogeum. Przyjedź to się przekonasz ile możesz przejąć
              >
              > > sklepów (pustych )i upadających zakładów.Jakiś nawiedzony jak chce się
              > > przypodobać czarnym to niech sobie robi balkonik za swoje i czarnych
              > pieniądze. Katedra nie należy do Urzedu Miejskiego ,a do Watykanu .
              > > UM powinień zająć się wsparciem upadającej gospodarki i na ten cel
              > przeznaczać pieniądze podatników.
              > > Po 14 latach rozp.... gorzowskigo przemysłu ,handlu , kultury ,sportu i
              > cholera wie czego jeszcze zachciało się balkoniku na kościele.
              > > Moze w to miejsce przytułek ze stołóweczką dla bezdomnych? Co by nam zimą
              > bliźni nie zmierali jak muchy.
              > > ++++
              > Hey Open,
              > Jak zawsze elokwentny i jak zawsze...zamkniety w swoim malutkim swiecie.
              > Przyjacielu popatrz na "duzy obraz" a nie na wycinki ktore Cie szczegolnie
              > interesuja.
              > W systemie kapitalistycznym ( a nie wiem czy zauwazyles, w takim wlasnie
              > zyjesz) ekonomia rzadzi sie swoimi prawami i rzadowe ustawy niczego nie
              > zmienia. Caly swiat (szczegolnie Europa !!!!!) bity jest przez problemy
              > ekonomiczne. Malutka Polska i jeszcze mniejszy Gorzow dostaja tak samo
              popalic jak wielkie USA cz Niemcy. Biznesy upadaja bo sa slabe. Tak
              przyjacielu. Silni wygrywaja czy ci sie podoba czy nie. Swiat biznesu to
              dzungla i placz i prosby niczego nie zalatwia. Musisz byc lepszy by
              plywac...inaczej toniesz. Mam
              > nadzieje ze ci ktorzy obecnie prosperuja ucza sie na bledach tych
              > ktorzy...utoneli...
              >
              > Slowem nie mieszaj wladz miasta z biznesem bo ten ostatni nie lubi gdy mu sie
              > wladze wpierniczaja.
              > Wladze moga pomoc stwarzajac "odpowiedni klimat", lecz to wszystko. Reszta
              > zalezy od firm - duzych i malych... Jestem w Gorzowie wystarczajaco czesto
              (chcialbym jeszcze czesciej) by wiedziec co sie dzieje. Poza tym srodki takie
              jak internet pozwalaja mi na bierzaco sledzic dzialalnosc UM, UW, i...Twoja na
              Forum... Nie zauwazyles, ale Swiat sie zrobil bardzo maly. Okreslenia typu "
              zza oceanu gorzej widac" dobre bylo dawno temu.
              > To ze Katedra nalezy do Kosciola nie ma w tym momencie zadnego znaczenia.
              > Rozpatrywana jest mozliwosc udostepnienia turystom i mieszkancom wspanialego
              > zabytku. Porozumienie pomiedzy wladzami miasta i Parafia mogloby uatrakcyjnic
              > Gorzow na mapach turystycznych. A to moj drogi i zamkniety Open, pieniadze.
              Nie
              >
              > wiem czy wiesz, ale ten stwor ktory turysta nazywamy ma pieniadze. I chce je
              > wydac. Na wakacjach jest... Rozumiesz....
              > Albo ominie Gorzow nowa trasa, albo skreci do miasta i zostawi pare zlotych.
              > Trzeba mu dac powod by skrecil.
              > Moze niektore sklepiki lepiej stalyby finansowo gdyby wiecej turystow
              > zagladnelo....?
              > Twoja krotkowzrocznosc jest zdumiewajaca.
              >
              > Serdecznie pozdrawiam

Z twojego tekstu nic nowego nie wynika . Mówimy o forsie i pomysle kuriewnego
              działacza dotyczacego katedry. Jezeli ktoś chce to realizować proszę bardzo
              forsa składkowa a nie z budżetu miasta. Miasto(Jedrzejczak) moze zostać
              zaproszone na otwarcie jezeli kosciołowi uda sie pomysł zrealizować.Jak On się
              tam wdrapie??
              Piszac ,że mamy kapitalizm napewno wiesz lepiej jak powinien wygladać
              kapitalizm bo w nim zamieszkałeś. To co teraz powstało w Kraju to jakaś dziwna
              mieszanka socjalizmu z elementami kapitalizmu.
              Nie są mi znane przypadki ,że Rząd np. Kanady przejmuje wcześniej sprzedane
              zakłady i otwiera parasol ochronny nad załogą, stoczniami, hutami ,kopalniami
              płacąc pieniedzmi podatników czy naszymi
              Co do kapitalizmu uprawia obecna lewicowa władza w Gorzowie też myśląc
              wyłącznie o sobie .W pierwszej kolejności Willa pod Gorzowem.
              Przykład: żyłowanie do bulu sklepikarzy czynszem powodując ,że wiekszość
              posiada potężne zaległości część już padła . To jakiś eksperyment na żywym
              sklepowym organiźmie. Widać gołym okiem ile sklepów stoi pustych i czynsz do
              kasy nie wpływa. Jak szybko przebiega zmiana kolejnych właścicieli.Balowanie na
              przyjeciach z okazji kolejnego Marketu należącego nie do polaków. Bezsensowne
              sprzedaże zakładów(Ursus) ,pozwalenie na upadłość (Zakłady Mięsne), budowanie
              sobie pomników(Słowianka) zarazem niszcząc aż dwa baseny i tak mozna wymieniać .
              Dlatego twierdzę ,że jesteśmy w Gorzowie mistrzwmi od chorych pomysłów .
              Krzyż na górze schodów i zamiary zawładnięcia tym miejscem przez czarnych,
              palmiarnia lub biblioteka w basenie , wycinanie drzew pod pretekstem ,że są
              chore nic nie mówiac kto na tym zarobia i wygrywa przetargi , szaleństwo w
              wycinaniu drzew ,formowaniu koron, wycinać, wycinać. To jest chore miasto. Masz
              przykłd dyskusji na temat Szymona ,to przecież gorzowianie wyrażają swoje
              poglądy.
              Na zakończenie stwierdzam ,że może jestem zamkniety w świecie gorzówka ale to
              co czynią wszyscy, którzy zarządali (i z prawicy i lewicy) tym miastem woła o
              pomstę.
              Pozdrawiam
          • kajzerka Re: Chorych pomysłów się nie popiera!!! 31.08.03, 17:10
            > Za oceanu gorzej widać ale to nie kościól potrzebuje pomocy . Pomocy
            > potrzebują ,moralnej i finansowej ,mieszkańcy Gorzowa bo wysokość wkur...
            > niedługo przekroczy apogeum. Przyjedź to się przekonasz ile możesz przejąć
            > sklepów (pustych )i upadających zakładów.Jakiś nawiedzony jak chce się
            > przypodobać czarnym to niech sobie robi balkonik za swoje i czarnych
            pieniądze.
            > UM powinień zająć się wsparciem upadającej gospodarki i na ten cel
            przeznaczać pieniądze podatników. Po 14 latach rozp.... gorzowskigo
            przemysłu ,handlu, kultury ,sportu i cholera wie czego jeszcze zachciało się
            balkoniku na kościele. Moze w to miejsce przytułek ze stołóweczką dla
            bezdomnych? Co by nam zimą bliźni nie zmierali jak muchy.

Też cie popieram Open, uważam, że 50 proc budżetu miasta powinno iść na
            bezdomnych. A reszta dla nauczycieli. Albo nie wszystko dla bezdomnych.

A co do rozp. gorzowskiego handlu itd. Czy ty też jesteś z Kanady, czy jedynie
            słuchasz Radia Maryja?

Przyjechałem do Gorzowa dokładnie 13 lat temu i nie zauważyłem przez ten czas
            żadnego rozp..... Wręcz przeciwnie.
            Onegdaj miałem do dyspozycji jakieś marne, obskurne sklepiki, w których między
            pólkami grasowały jeszcze szczury socjalizmu.

Co do kultury? Powiedz mi co rozp....? Najbardziej spektakularnym
            barbarzyństwem było zburzenie XVIII wiecznego arsenału przez Hieronima
            Świerczyńskiego. Ale to było w latach 60.

Co do sportu, to jego los mnie mało obchodzi, niech sie martwia co łoja na nim
            kasę.

Co do przemysłu, to podam ci przykład co być mogło np. popatrz na Zieloną Górę.
            Stilon, nie jest juz gigantem, ale jest.
            Ursusa rozp... sami pracownicy(zwiazkowcy). Trzeba było sie sprzedać, a nie
            myśleć, że sie takie gówno da pchać bez końca.

Open! Nie powtarzaj więc sloganów, radiomaryjna tubo.
            • Gość: open Re: Chorych pomysłów się nie popiera!!! IP: *.gorzow.mm.pl 31.08.03, 20:36
              kajzerka napisał:

> słuchasz Radia Ma ryja?
              Szczególnie składnie zdań Rydzyka! HA!
              >
              > Przyjechałem do Gorzowa dokładnie 13 lat temu i nie zauważyłem przez ten czas
              > żadnego rozp..... Wręcz przeciwnie.

Ma się rozumieć puszki blaszane na warciańskim bulwarze.

> Co do kultury? Powiedz mi co rozp....?

Rege nad Wartą, festiwal kultury cyganskiej .....

Najbardziej spektakularnym barbarzyństwem było zburzenie XVIII wiecznego
              arsenału przez Hieronima Świerczyńskiego. Ale to było w latach 60.Chyba Go
              jeszcze wtedy w Gorzowie nie było.
              Wyobraź sobie spruchniały nadpalony budynek (tam to były szczury jeszcze
              poniemieckie) z drewna gliny i słomy . Jak tak Ci szkoda starego budownictwa
              to również rozebrano ,w tym czasie, ładny budynek stojący blisko arsenału przy
              ul. Braniborskiej . Rozebrano również po pożarze.

> Co do sportu, to jego los mnie mało obchodzi, niech sie martwia co łoja na
              nim kasę.

Uprawianie sportu powoduje dotlenienie mózgu i innych narządów dlatego nie
              powinno sie niszczyć basenów .Nie wszystkich stać na Słowiankę ,a prawica wręcz
              sie brzydzi pływać w basenie wybudowanym przez postkomunę .HA.ha!

> Co do przemysłu, to podam ci przykład co być mogło np. popatrz na Zieloną
              Górę. Stilon, nie jest juz gigantem, ale jest.
              > Ursusa rozp... sami pracownicy(zwiazkowcy). Trzeba było sie sprzedać, a nie
              > myśleć, że sie takie gówno da pchać bez końca.
              >
              > Open! Nie powtarzaj więc sloganów, radiomaryjna tubo.

To radio ma ryja mówi o rozpieprzeniu przemysłu w Gorzowie i doprowadzeniu do
              stanu ,że 24% mieszkańców może sobie rano poleżeć , w południe i wieczorem też ?

Pozdrawiam
              • Gość: Bernard Re: Chorych pomysłów się nie popiera!!! IP: *.ed.shawcable.net 01.09.03, 05:32
                Hey Open...
                W jednym masz racje....
                Pamietam, jako dzieciak, zakupy z mama w starym Arsenale..
                Pamietam zeliwny piec stojacy przy wejsciu i gruba rure nad glowa
                (odprowadzajaca dym??)..i duzo gwozdzi.....i buty...(mama kupowala mi buty..)
                .. Ktoregos roku wieloryba przywiezli.
                Pamietasz wieloryba w namiocie przy Arsenale???
                To byla WIELKA RYBA !!!
                To czego sowieckie bomby nie zniszczyly...dobila wladza ludowa.
                Wybudowano w to miejsce budynek Przemyslowki... "Nowoczesne" nic o ktorym
                Zysnarski pisal iz " podkresla wielkomiejski charakter miasta" ...
                Ja pamietam przyjacielu... Wielu z nas pamieta..
                Swiat idzie jednak do przodu...
                Kopanie siebie i innych nic nie daje.

Radny Horbacz widzi to, czego Ty dostrzec nie mozesz..
                Szanse pokazania Gorzowa dotychczas malo znanego.
                Jesli przy okazji pomoze to ekonomii miasta... dlaczego nie??
                Be more OPEN Mr. OPEN
                Pozdrawiam
                • Gość: open Re: Chorych pomysłów się nie popiera!!! IP: *.gorzow.mm.pl 01.09.03, 23:07

> Hey Open...
                  > W jednym masz racje....
                  > Pamietam, jako dzieciak, zakupy z mama w starym Arsenale..
                  > Pamietam zeliwny piec stojacy przy wejsciu i gruba rure nad glowa
                  > (odprowadzajaca dym??)..i duzo gwozdzi.....i buty...(mama kupowala mi buty..)
                  > .. Ktoregos roku wieloryba przywiezli.
                  > Pamietasz wieloryba w namiocie przy Arsenale???
                  > To byla WIELKA RYBA !!!

To był rekin ludojad na platformie samochodu ,była to sensacja szczególnie
                  obrazy namalowane w jaki sposób go złowiono.Również na tym placu oblegane
                  były wystepy, na motorach w beczce, dwóch braci nazwiska juz nie pomnę.
                  Tuż obok przy arsenale był "postój" dorożek konnych

> Ja pamietam przyjacielu... Wielu z nas pamieta..

Myslę ,że pamietasz również podest taneczny ,który stał idealnie na przeciwko
                  filarów na placu (dzisiaj już asfalt), zlikwidowany po dźgnięciu milicjanta w
                  plecy.
                  A co z ulicą braniborską w centrum miasta??
                  >
                  > Radny Horbacz widzi to, czego Ty dostrzec nie mozesz..

Ja dostrzegam wiele rzeczy i to ,że bezradny Horbacz chce zaistnieć i to jest
                  jego problem nie miasta . Wyłącznie Horbacza i Kurii .
                  Mają kasę na ten cel mogą promować siebie i Gorzów . Jeżeli miasto (i pozostali
                  bezradni) ma brać udział w pokazywaniu widoków to niech dokończy zamysł widoków
                  z wzgórz parku simiradzkiego i schodów do nikąd.
                  No ale tu kler postawił zobie bez zezwolenia krzyż i d... zimna .
                  Na bezradnych padł strach przed zemstą niebios.

> Jesli przy okazji pomoze to ekonomii miasta... dlaczego nie??

Nie jest mi znany przypadek ,że kler szczególnie kat. coś dawał np. dla
                  Gorzowa . Bierze , aż dziwne ,że tego faktu przełożony z Watykanu nie
                  dostrzega ,o Najwyższym nie wspomnę

> Pozdrawiam
                  Również
                  • Gość: Bernard Re: Chorych pomysłów się nie popiera!!! IP: *.ed.shawcable.net 01.09.03, 23:27

>
                    > > Hey Open...
                    > > W jednym masz racje....
                    > > Pamietam, jako dzieciak, zakupy z mama w starym Arsenale..
                    > > Pamietam zeliwny piec stojacy przy wejsciu i gruba rure nad glowa
                    > > (odprowadzajaca dym??)..i duzo gwozdzi.....i buty...(mama kupowala mi buty
                    > ..)
                    > > .. Ktoregos roku wieloryba przywiezli.
                    > > Pamietasz wieloryba w namiocie przy Arsenale???
                    > > To byla WIELKA RYBA !!!
                    >
                    > To był rekin ludojad na platformie samochodu ,była to sensacja szczególnie
                    > obrazy namalowane w jaki sposób go złowiono.Również na tym placu oblegane
                    > były wystepy, na motorach w beczce, dwóch braci nazwiska juz nie pomnę.
                    > Tuż obok przy arsenale był "postój" dorożek konnych
                    >
                    >
                    > > Ja pamietam przyjacielu... Wielu z nas pamieta..
                    >
                    > Myslę ,że pamietasz również podest taneczny ,który stał idealnie na przeciwko
                    > filarów na placu (dzisiaj już asfalt), zlikwidowany po dźgnięciu milicjanta w
                    > plecy.
                    > A co z ulicą braniborską w centrum miasta??
                    > >
                    > > Radny Horbacz widzi to, czego Ty dostrzec nie mozesz..
                    >
                    > Ja dostrzegam wiele rzeczy i to ,że bezradny Horbacz chce zaistnieć i to
                    jest
                    >
                    > jego problem nie miasta . Wyłącznie Horbacza i Kurii .
                    > Mają kasę na ten cel mogą promować siebie i Gorzów . Jeżeli miasto (i
                    pozostali
                    >
                    > bezradni) ma brać udział w pokazywaniu widoków to niech dokończy zamysł
                    widoków
                    >
                    > z wzgórz parku simiradzkiego i schodów do nikąd.
                    > No ale tu kler postawił zobie bez zezwolenia krzyż i d... zimna .
                    > Na bezradnych padł strach przed zemstą niebios.
                    >
                    > > Jesli przy okazji pomoze to ekonomii miasta... dlaczego nie??
                    >
                    > Nie jest mi znany przypadek ,że kler szczególnie kat. coś dawał np. dla
                    > Gorzowa . Bierze , aż dziwne ,że tego faktu przełożony z Watykanu nie
                    > dostrzega ,o Najwyższym nie wspomnę
                    >
                    > > Pozdrawiam
                    > Również

HEY OPEN,
                    I o to chodzi...
                    Istnieje Gorzow ktory mozna przywrocic po dekadach niszczenia.
                    Wyobraz sobie przyacielu dorozki w centrum miasta (po zamknieciu dla
                    samochodow)..
                    Pamietam je, pamietam....
                    Romantyczna przejazdzka z malzonka lub ta.....inna...
                    Hey.. Butelka wina, dziewczyna... konie, dorozka i...
                    Hej, To jest to...
                    Pamietam beczke z motorami i rzeczywiscie "wielka ryba" byla na platformie.."
                    Bylem zafascynowany jej rozmiarem... Chyba dwa zlote kosztowalo....nie jestem
                    pewien...
                    Open,
                    Inni widza przyjacielu inne rzeczy... Tez wazne dla nich...
                    Horbacz ma troche inny punkt niz ty... Gdyby udalo sie zrealizowac Twoje i Jego
                    pomysly... Gorzow bylby bardzo popularnym miejscem w Europie ( bo tak nalezy
                    myslec.)
                    Istotne jest by w tym okresie zmian w Gorzowie pamietac o wczoraj i o jutrze...
                    Miasto bowiem rosnie i ludzie jak wiesz maja coraz mniej miejsca i czasu
                    Pozdrawiam
                  • Gość: open Re: Chorych pomysłów się nie popiera!!! IP: *.gorzow.mm.pl 05.09.03, 22:14
                    > A co z ulicą braniborską w centrum miasta??
                    > >
                    Nie doczytałem się odpowiedzi w którym miejscu znajdowała sie ulica Braniborska.
                    Odpowiadam ,jest to prawie cały dzisiejszy chodnik przed MPIK między
                    Sikorskiego a deptakiem . Znamy Lutycką i załułek i łazienki teraz braniborską
                    pozdrawiam
            • Gość: Bernard Re: Chorych pomysłów się nie popiera!!! IP: *.ed.shawcable.net 03.09.03, 02:42
              kajzerka napisał:

> Gość portalu: open napisał(a):
              > > Za oceanu gorzej widać ale to nie kościól potrzebuje pomocy . Pomocy
              > > potrzebują ,moralnej i finansowej ,mieszkańcy Gorzowa bo wysokość wkur...
              > > niedługo przekroczy apogeum. Przyjedź to się przekonasz ile możesz przejąć
              >
              > > sklepów (pustych )i upadających zakładów.Jakiś nawiedzony jak chce się
              > > przypodobać czarnym to niech sobie robi balkonik za swoje i czarnych
              > pieniądze.
              > > Katedra nie należy do Urzedu Miejskiego ,a do Watykanu .
              > > UM powinień zająć się wsparciem upadającej gospodarki i na ten cel
              > przeznaczać pieniądze podatników. Po 14 latach rozp.... gorzowskigo
              > przemysłu ,handlu, kultury ,sportu i cholera wie czego jeszcze zachciało się
              > balkoniku na kościele. Moze w to miejsce przytułek ze stołóweczką dla
              > bezdomnych? Co by nam zimą bliźni nie zmierali jak muchy.
              >
              > Też cie popieram Open, uważam, że 50 proc budżetu miasta powinno iść na
              > bezdomnych. A reszta dla nauczycieli. Albo nie wszystko dla bezdomnych.
              >
              > A co do rozp. gorzowskiego handlu itd. Czy ty też jesteś z Kanady, czy
              jedynie
              > słuchasz Radia Maryja?
              >
              > Przyjechałem do Gorzowa dokładnie 13 lat temu i nie zauważyłem przez ten czas
              > żadnego rozp..... Wręcz przeciwnie.
              > Onegdaj miałem do dyspozycji jakieś marne, obskurne sklepiki, w których
              między
              > pólkami grasowały jeszcze szczury socjalizmu.
              >
              > Co do kultury? Powiedz mi co rozp....? Najbardziej spektakularnym
              > barbarzyństwem było zburzenie XVIII wiecznego arsenału przez Hieronima
              > Świerczyńskiego. Ale to było w latach 60.
              >
              > Co do sportu, to jego los mnie mało obchodzi, niech sie martwia co łoja na
              nim
              > kasę.
              >
              >
              > Co do przemysłu, to podam ci przykład co być mogło np. popatrz na Zieloną
              Górę.
              > Stilon, nie jest juz gigantem, ale jest.
              > Ursusa rozp... sami pracownicy(zwiazkowcy). Trzeba było sie sprzedać, a nie
              > myśleć, że sie takie gówno da pchać bez końca.
              >
              > Open! Nie powtarzaj więc sloganów, radiomaryjna tubo.

+++
              He he he...Ale Ci dala...Musi bolec...he he he
          • aborys Re: Chorych pomysłów się nie popiera!!! 01.09.03, 08:05

Do Watykanu teżnie należy.
            Proponuję wdrożyć śledztwo, do kogo należy.
            Może to samowola budowlana jakaś.
            • redondo1 Katedra jest nasza 01.09.03, 09:56
              Katedra należy do nas do ludu Gorzowa,ochrzczonego ludu i nieochrzczonego i do
              tego, który chce się odchrzcić. Jest nasza wspólna gorzowska - chociaż
              wywalczona dla nas przez żołnierzy radzieckich. Jest nasza i już. Polska,
              katolicka. Zrobimy se znią co będziemy chcieli.Możemy nawet rozebrać i
              przenieść do Galicji na przykład. A u nas postawić coś mniejszego, bo aż tak
              dużej frekwencji na navożeństwach u nas nie ma. I dobrze, bo każdy się modli w
              domu i w drodze do pracy. Tak jest lepiej, higieniczniej. Bo w ścisku strasznie
              śmierdzą niektórym pświerzo pastowane buty i to może powodować choroby wieńcowe.
              • Gość: borys Re: Katedra jest nasza IP: *.bajt.krakow.pl 01.09.03, 10:15
                redondo1 napisał:

> Katedra należy do nas do ludu Gorzowa,ochrzczonego ludu i nieochrzczonego
                Ale Openowi chodzi o kasę a nie o teologię.
                Kto figuruje w xiędze wieczystej i kto jest uprawniony do pobierania pożytków z
                oglądalnictwa Gorzowa i okolic?

Lepsze zapastowanie buty, niż nieprzetrawiona gorzałka.
              • Gość: Bernard Re: Katedra jest nasza IP: *.ed.shawcable.net 01.09.03, 16:43
                redondo1 napisał:

> Katedra należy do nas do ludu Gorzowa,ochrzczonego ludu i nieochrzczonego i
                do
                > tego, który chce się odchrzcić. Jest nasza wspólna gorzowska - chociaż
                > wywalczona dla nas przez żołnierzy radzieckich. Jest nasza i już. Polska,
                > katolicka. Zrobimy se znią co będziemy chcieli.Możemy nawet rozebrać i
                > przenieść do Galicji na przykład. A u nas postawić coś mniejszego, bo aż tak
                > dużej frekwencji na navożeństwach u nas nie ma. I dobrze, bo każdy się modli
                w
                > domu i w drodze do pracy. Tak jest lepiej, higieniczniej. Bo w ścisku
                strasznie
                >
                > śmierdzą niektórym pświerzo pastowane buty i to może powodować choroby
                wieńcowe
                > .
                >

+++
                Jesli juz mozna dziekowac za cos zolnierzom radzieckim, to za to ze nie
                wysadzili Katedry w powietrze.
                Zrobili to bezsensownie z polawa Gorzowa (walk nie bylo - wojska niemieckie
                opuscily miasto) wiec zastanawia mnie dlaczego oszczedzili Katedre..
                Pozdrawiam
                • hiro Re: Katedra jest nasza 01.09.03, 23:12

>
                  > +++
                  > Jesli juz mozna dziekowac za cos zolnierzom radzieckim, to za to ze nie
                  > wysadzili Katedry w powietrze.
                  > Zrobili to bezsensownie z polawa Gorzowa (walk nie bylo - wojska niemieckie
                  > opuscily miasto) wiec zastanawia mnie dlaczego oszczedzili Katedre..
                  > Pozdrawiam
                  żeby taki debil miał pytanie
                  buszmenie ty popierdolony!!!!!!!
                  wiesz czego ci wale w życiu życzę:wszystkiego NAJLEPSZEGO:-)))))))))))))
                  hiro
                  • Gość: Bernard Re: Katedra jest nasza IP: *.ed.shawcable.net 01.09.03, 23:47
                    hiro napisała:

>
                    > >
                    > > +++
                    > > Jesli juz mozna dziekowac za cos zolnierzom radzieckim, to za to ze nie
                    > > wysadzili Katedry w powietrze.
                    > > Zrobili to bezsensownie z polawa Gorzowa (walk nie bylo - wojska niemiecki
                    > e
                    > > opuscily miasto) wiec zastanawia mnie dlaczego oszczedzili Katedre..
                    > > Pozdrawiam
                    > żeby taki debil miał pytanie
                    > buszmenie ty popierdolony!!!!!!!
                    > wiesz czego ci wale w życiu życzę:wszystkiego NAJLEPSZEGO:-)))))))))))))
                    > hiro

+++
                    Widzisz Hiro...
                    Gdybys byl dziewczyna ...dostalbys goracego calusa....
                    Pozdrawiam
                    • hiro Re: Katedra jest nasza 05.09.03, 22:30

> hiro napisała:
                      >
                      > >
                      > > >
                      > > > +++
                      > > > Jesli juz mozna dziekowac za cos zolnierzom radzieckim, to za to ze
                      > nie
                      > > > wysadzili Katedry w powietrze.
                      > > > Zrobili to bezsensownie z polawa Gorzowa (walk nie bylo - wojska niem
                      > iecki
                      > > e
                      > > > opuscily miasto) wiec zastanawia mnie dlaczego oszczedzili Katedre..
                      > > > Pozdrawiam
                      > > żeby taki debil miał pytanie
                      > > buszmenie ty popierdolony!!!!!!!
                      > > wiesz czego ci wale w życiu życzę:wszystkiego NAJLEPSZEGO:-)))))))))))))
                      > > hiro
                      >
                      >
                      > +++
                      > Widzisz Hiro...
                      > Gdybys byl dziewczyna ...dostalbys goracego calusa....
                      > Pozdrawiam
                      sorki stary dla mnie jesteś zwykłym frajeram-mam cię w...
                      powaga!-wal się po swoim!
                      taka mała uwaga cwelu -nigdy nie powołuj./:-)/ się na mnie!
    • Gość: Zachwycony (ten od Gniezna) Przedstawcie się IP: *.gorzow.mm.pl 02.09.03, 05:23
      Panowie: Bernard i Open - Wasza dyskusja fascynuje mnie.
      Niestety, nie znam Was. Zróbcie mi tę przyjemność i przedstawcie
      się nieco. Z góry dzb.
      • Gość: Bernard Re: Przedstawcie się IP: *.ed.shawcable.net 02.09.03, 05:53
        Gość portalu: Zachwycony (ten od Gniezna) napisał(a):

> Panowie: Bernard i Open - Wasza dyskusja fascynuje mnie.
        > Niestety, nie znam Was. Zróbcie mi tę przyjemność i przedstawcie
        > się nieco. Z góry dzb.

+++
        Ja jestem Bernard a on(a) OPEN
        Ja jestem ten mily a on(a) ten pyskaty....(a)
        Milo mi bardzo
        To co nas wiaze ( nie znamy sie z Open ani nikim z Forum osobiscie) to Gorzow -
        najswspanialsze miejsce na wschod od Red River...
        Pozdrawiam
        • Gość: mati Re: Przedstawcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 08:41
          Dyskusja faktycznie ciekawa. Ja reprezentuję nieco młodsze pokolenie i nie
          pamiętam Arsenału i dorożek. Arsenał już nie wróci, ale dorożki mogą.
          Słyszałem, że po wybudowaniu obwodnicy mają zamknąć dla ruchu kołowego
          Sikorskiego od UM do Rolnika i Chrobrego od Katedry do Słońca.
          Czy komuś obiło się o uszy coś podobnego???
          I jak to pisywał Gambrinus... "A Lutycką otworzyć..."
          • Gość: Bernard Re: Przedstawcie się IP: *.ed.shawcable.net 03.09.03, 02:40
            Gość portalu: mati napisał(a):

> Dyskusja faktycznie ciekawa. Ja reprezentuję nieco młodsze pokolenie i nie
            > pamiętam Arsenału i dorożek. Arsenał już nie wróci, ale dorożki mogą.
            > Słyszałem, że po wybudowaniu obwodnicy mają zamknąć dla ruchu kołowego
            > Sikorskiego od UM do Rolnika i Chrobrego od Katedry do Słońca.
            > Czy komuś obiło się o uszy coś podobnego???
            > I jak to pisywał Gambrinus... "A Lutycką otworzyć..."

+++
            Hey Mati,
            My tez niczego nie pamietamy...My mlodzi...bardzo mlodzi... To opowiesci
            naszych dziadkow powtarzamy...
            PS. Zapraszam na przejazdzke dorozka...
        • Gość: borys Re: Przedstawcie się IP: *.bajt.krakow.pl 02.09.03, 12:55

> Gorzow - najswspanialsze miejsce na wschod od Red River...
          Gorzów Wielkopolski
          jest stolicą Polski.
        • Gość: Zachwycony Bernardzie ! IP: *.gorzow.mm.pl 03.09.03, 05:29
          Zawiodłeś mnie, waść. Nie chcesz się przedstawić. Myślałem, że z Ciebie
          poczciwiec, albo redachtor jaki, czy kto. A ty chyba nieborak nawiedzony i
          lekce sobie ważysz przyjaciół internautów. To ja już schodzę z twoich wypocin.
          O wiele ciekawsza była dzisiejsza nocna lektura forum LO na Szopena. Gdzie ci
          tam do nich?! Śpij lepiej jeszcze. Niech inni coś mądrego w sprawie katedry
          napiszą. A szczególnie proboszcza tutaj brakuje.
          Mimo wszystko jednak przyjazny, ale...
          Zawiedziony
          • Gość: Bernard Re: Bernardzie ! IP: *.ed.shawcable.net 03.09.03, 05:51

> Zawiodłeś mnie, waść. Nie chcesz się przedstawić. Myślałem, że z Ciebie
            > poczciwiec, albo redachtor jaki, czy kto. A ty chyba nieborak nawiedzony i
            > lekce sobie ważysz przyjaciół internautów. To ja już schodzę z twoich
            wypocin.
            > O wiele ciekawsza była dzisiejsza nocna lektura forum LO na Szopena. Gdzie ci
            > tam do nich?! Śpij lepiej jeszcze. Niech inni coś mądrego w sprawie katedry
            > napiszą. A szczególnie proboszcza tutaj brakuje.
            > Mimo wszystko jednak przyjazny, ale...
            > Zawiedziony

Hey Zachwycony Zawiedziony...
            Przykro mi... Naprawde...
            Swiat internetu to jest troche taki....nie traktujemy go zbyt powaznie...
            Nie znaczy to oczywiscie ze nie szanujemy naszych rozmowcow.
            Staram sie osobiscie zachowac dystans, wiec gdy ktos (jak Ty) podchodzi za
            blisko...
            Wybacz...
            Gorzow to jedyny temat ktory traktuje powaznie. Kazdy kto mysli podobnie jest
            moim przyjacielem...
            Z sosobami takimi jak Open dyskutujemy, sprzeczamy sie i...mam nadzieje mamy
            dla siebie szacunek. Czasami myslimy inaczej lecz nasz wspolny mianownik -
            Gorzow..
            Nie gniewaj sie.. Na razie niech pozostanie tak jak jest. Mozesz napisad do
            mnie na: bernard@shaw.ca
            To moj prywatny adres z bardzo fajnym systemem bezpieczenstwa... Kogo nie
            lubie ...nie przepusci...
            Serdecznie pozdrawiam
            • Gość: Zachwycony O la la! IP: *.gorzow.mm.pl 04.09.03, 05:10
              Juz wiem!!!!!!! przynajmniej, skad Ty. Gdzie tam Cie historia poniosla? Mnie
              tez, ale zmylem sie z powrotem. Wszedzie dobrze, ale... Mam wiecej szczescia od
              Ciebie, bo widze Gorzow codziennie. A ostatnio zmienia sie, oj zmienia!!! Gdyby
              tak wszystkie partie dazyly do rozwoju naszego miasta, nie musialbym glosowac
              na lewice. Dotychczas tylko jedna z tych prawicowych zaproponowala budowe
              sciezki rowerowej do pobliskiego letniska. Efekt? Zero glosow w wyborach.
              Gratuluje zainteresowania swoim ukochanym miastem. Cos w tym jest, bo ja od
              kilku lat zbieram wycinki prasowe o rozwoju Gorzowa. Zauwazylem, ze wszedzie
              Cie pelno w Forum-ach. Sprobuje to przestudiowac. Nie zazdroszcze Ci tej
              Jameryki. Ale pozdrawiam!!
              • Gość: Bernard Re: O la la! IP: *.ed.shawcable.net 04.09.03, 05:38

> Juz wiem!!!!!!! przynajmniej, skad Ty. Gdzie tam Cie historia poniosla? Mnie
                > tez, ale zmylem sie z powrotem. Wszedzie dobrze, ale... Mam wiecej szczescia
                od
                >
                > Ciebie, bo widze Gorzow codziennie. A ostatnio zmienia sie, oj zmienia!!!
                Gdyby
                >
                > tak wszystkie partie dazyly do rozwoju naszego miasta, nie musialbym glosowac
                > na lewice. Dotychczas tylko jedna z tych prawicowych zaproponowala budowe
                > sciezki rowerowej do pobliskiego letniska. Efekt? Zero glosow w wyborach.
                > Gratuluje zainteresowania swoim ukochanym miastem. Cos w tym jest, bo ja od
                > kilku lat zbieram wycinki prasowe o rozwoju Gorzowa. Zauwazylem, ze wszedzie
                > Cie pelno w Forum-ach. Sprobuje to przestudiowac. Nie zazdroszcze Ci tej
                > Jameryki. Ale pozdrawiam!!

__
                Hey Zachwycony...
                Nie martw sie...
                Ameryka nie taka zla jak ja maluja...
                Za Gorzowem tesknie...trudno nie tesknic...
                Piekne miasto pelne zwariowanych ludzi...
                Jestem tam czesto. Nastepna wizyta w Maju.
                Wiem, wiem... nie moge wczesniej...praca, obowiazki....
                Juz wiem dokladnie co bede robil kazdej godziny.... he he he
            • Gość: open Re: pomysły z prot.zabytkiem są chore!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 04.09.03, 10:26

> Z sosobami takimi jak Open dyskutujemy, sprzeczamy sie i...mam nadzieje mamy
              > dla siebie szacunek. Czasami myslimy inaczej lecz nasz wspolny mianownik -
              > Gorzow..
              Szacunczek jest ale rozbiezności znaczne na pomysły gorzowskich kuriewnych.
              Wiesz jak nazywała sie rodzina prowadzaca dorożkarski biznes?.
              • Gość: Bernard Re: pomysły z prot.zabytkiem są chore!!!!!! IP: *.ed.shawcable.net 05.09.03, 05:35

>
                > > Z sosobami takimi jak Open dyskutujemy, sprzeczamy sie i...mam nadzieje m
                > amy
                > > dla siebie szacunek. Czasami myslimy inaczej lecz nasz wspolny mianownik
                > -
                > > Gorzow..
                > Szacunczek jest ale rozbiezności znaczne na pomysły gorzowskich kuriewnych.
                > Wiesz jak nazywała sie rodzina prowadzaca dorożkarski biznes?.

___
                Nie mam pojecia.. Domyslam sie ze masz jakas niespodzianke....
                OK. Strzelaj...
                • Gość: open Re: pomysły z protestast . zabytkiem są chore! IP: *.gorzow.mm.pl 05.09.03, 22:06

> > Wiesz jak nazywała sie rodzina prowadzaca dorożkarski biznes?

___
                  > Nie mam pojecia.. Domyslam sie ze masz jakas niespodzianke....
                  > OK. Strzelaj...
                  chyba się zagalopowałem z tym podaniem do publicznej wiadomości nazwiska
                  właścicieli dorożek .Potomkowie żyją w Gorzowie i są szanowanymi kształconymi
                  biznesmenami.Jest faktem ,że pochodzą z kresów . To byloby na tyle
                  • Gość: Bernard Re: pomysły z protestast . zabytkiem są chore! IP: *.ed.shawcable.net 06.09.03, 06:11

>
                    > > > Wiesz jak nazywała sie rodzina prowadzaca dorożkarski biznes?
                    >
                    > ___
                    > > Nie mam pojecia.. Domyslam sie ze masz jakas niespodzianke....
                    > > OK. Strzelaj...
                    > chyba się zagalopowałem z tym podaniem do publicznej wiadomości nazwiska
                    > właścicieli dorożek .Potomkowie żyją w Gorzowie i są szanowanymi kształconymi
                    > biznesmenami.Jest faktem ,że pochodzą z kresów . To byloby na tyle

+++
                    Hey,
                    Zadzwon i zapytaj grzecznie czy publiczne wspomnienie (w ramach forumowych
                    wspominek) ich szanownego i prawdopodobnie kresowo brzmiacego nazwiska bedzie
                    OK...
                    Osobiscie nie spodziewam sie negatywnej odpowiedzi...
                    Kto wie...jesli niektorych marzenia sie spelnia...potrzebny bedzie doswiadczony
                    dorozkaz, doswiadczona dorozka i...doswiadczony kon...
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Bernard Re: pomysły z protestast . zabytkiem są chore! IP: *.ed.shawcable.net 06.09.03, 06:34

> Gość portalu: open napisał(a):
                      >
                      > >
                      > > > > Wiesz jak nazywała sie rodzina prowadzaca dorożkarski biznes?
                      > >
                      > > ___
                      > > > Nie mam pojecia.. Domyslam sie ze masz jakas niespodzianke....
                      > > > OK. Strzelaj...
                      > > chyba się zagalopowałem z tym podaniem do publicznej wiadomości nazwiska
                      > > właścicieli dorożek .Potomkowie żyją w Gorzowie i są szanowanymi kształcon
                      > ymi
                      > > biznesmenami.Jest faktem ,że pochodzą z kresów . To byloby na tyle
                      >
                      >
                      > +++
                      > Hey,
                      > Zadzwon i zapytaj grzecznie czy publiczne wspomnienie (w ramach forumowych
                      > wspominek) ich szanownego i prawdopodobnie kresowo brzmiacego nazwiska bedzie
                      > OK...
                      > Osobiscie nie spodziewam sie negatywnej odpowiedzi...
                      > Kto wie...jesli niektorych marzenia sie spelnia...potrzebny bedzie
                      doswiadczony
                      >
                      > dorozkaz, doswiadczona dorozka i...doswiadczony kon...
                      > Pozdrawiam

+++
                      No i prosze...
                      A wszystko to wina Open...oczywiscie..
                      Tak dawno o dorozkach nie pisalem, ze mi sie klawiatura pokrecila i zrobilem z
                      dorozkarza - "dorozkaza"
                      Wszystkich dorozkarzy i zainteresowanych dorozkarstwem przepraszam
                      • Gość: Zachwycony Bernardzie! IP: *.gorzow.mm.pl 11.09.03, 03:52
                        Pobudka! Zaspałeś? Czekam na dalsze twoje komentarze, uwialbiam je czytać.
                        Podpuszczę cię i podpowiem, że najpierw chyba powinna być wyczyszczona kopuła
                        wieży katedralnej z obrzydliwej patyny. Co ty na to?
                        • Gość: Bernard Re: Bernardzie! IP: 5.5D* / 24.70.95.* 11.09.03, 06:57
                          Wyglada na to, ze chcesz mnie zniechecic....
                          Nie wiem kim jestes ( nie obchodzi mnie) i nie wiem dlaczego to robisz...
                          Moze Twoje intencje sa inne, lecz tak to z tej strony monitora widac.
                          PS. Jak mowia: " Patyna drozsza niz platyna".
                          Zostaw ja. Zakladajac oczywiscie, ze naturalna, a nie produkt zdolnego malarza.
                          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka