oldscoolman 21.07.08, 17:57 Czlowiek bez serca!,widac glupota ludzka nie zna granic...niestety Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dota.8 Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 21.07.08, 23:45 Dla policji najważniejsze te kagańce były... Przecież przede wszystkim powinien zostać ukarany za cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 07:31 "..za cos innego." tylko za co?? karac na sile bo facet jest niesympatyczny buc?? dzisiaj wymyslicie cos zeby jemu dokopac a jutro wymysla cos na ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie IP: 91.198.246.* 22.07.08, 08:00 za narażenie psa na utratę zdrowia/życia i nękanie psychiczne ? Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Dobry dowcip!!! 22.07.08, 08:41 Ten pies wlasnie dla zdrowia powinien poplywac. Nawet psychiczngo, bo psy to wprost UWELBIAJA.... Zwlaszcza labradory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Dee Wymira kary - smieszny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 08:42 za znecanie sie na dzwierzetami za co jest przewidziana kara wiezienia. Powinien dla przykladu dostac maksymalny wymiar kary, to co robi ze zwierzetami moze byc oznaka jaki jest wzgledem ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Wymira kary - smieszny 22.07.08, 08:47 Ludize jakie znecanie?? Do reszty was pop.lilo??? TO co zrobic z paniusa, ktora swojego pupilka zapasie jak gruba swinnie i sie szczyci , ze dobrze wglada? To dopiero znecanie sie i trucie. Psy UWIELBIAJA wode! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Wymira kary - smieszny IP: 91.198.246.* 22.07.08, 09:03 > TO co zrobic z paniusa, ktora swojego pupilka zapasie jak gruba swinnie i sie > szczyci , ze dobrze wglada? a tutaj zgadzam się w pełni - ludzie okaleczają swoje zwierzęta tylko dla perwersyjnej przyjemności oglądania mutantów, które w życiu nie przeżyłyby w naturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Wymira kary - smieszny IP: *.botany.gu.se 22.07.08, 09:39 moherfucker1 napisał: > Psy UWIELBIAJA wode! Szczegolnie jak nie moga z niej wyjsc. A woda w plucach jaka jest fajna... Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Wymira kary - smieszny 22.07.08, 09:46 Szczegolnie labradory - takie jak ten na zdjecu.... Predzej ty sie utopisz niz ten pies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyjarek Re: Wymira kary - smieszny IP: 212.110.15.* 22.07.08, 10:20 tak idioto zwlaszcza rwaca rzeke psy lubia. Mnie juz i tak to nie dziwi ze tacy ludzie sa. Ostatnio w upalny dzien pani zostawila swoje dwa male pieski z kokardkami w zamknietej szczelnie wystawionej na slonce toyocie. Na nasza prosbe by nie robila tak nastepnym razem ze zostawia je na 30 min bez wentylacji powiedziala Przecie to nie dziecko i trzasnela dzrzwiami No jasne nie dziecko a poza tym libi wode Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Wymira kary - smieszny 22.07.08, 10:23 Pokaz mi w Gorzowie "rwacy" odcinek Warty. Wtedy przyznam Ci racje. Bo jak na razie na idiote/ke wyszedles/wyszlas Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyjarek Re: Wymira kary - smieszny IP: 212.110.15.* 22.07.08, 10:29 nie wiem nie znam sie nie wiem jaki tam jest odcinek rzeki i czy rwacy.Wiem ze jesli ktos sie cieszy ze pies ma klopot z wydostaniem sie na brzeg to wymaga to potepienia .Nie wiem jak bylo ale lepiej stanowczo wyrazac sprzeciw takim zajsciom niz olewac a potem ogladac podpalane psy przez dzieci dla zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Wymira kary - smieszny 22.07.08, 11:19 Rownie dobrze mogl wrzucic psa do studni - tez mozna poplywac i tez nie mozna wyjsc. Nie wszystkie psy lubia plywac, znam przynajmniej kilka takich, ktore nie lubia ani wody, ani nawet na deszcz nie lubia wychodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Wymira kary - smieszny 22.07.08, 12:14 Te psy akurat lubia. POczytaj ilka postow nizej. Jestes jednym z tych dziwnych ludzi myslacych w pokretny sposob? Pplywac to dla Ciebie to samo co wrzuceniem do studni?? Zwariowales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Dobry dowcip!!! IP: 91.198.246.* 22.07.08, 08:50 tak, ale koleś wrzucił patyk do rzeki z dużym prądem. w dodatku nakręcał psa, podczas gdy widział że nie może się z rzeki wydostać. pies po wyjściu z wody merda ogonem - bo się cieszy że widzi pana, ale gdyby 'chłopak' po niego nie popłynął to mógłby utonąć. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Dobry dowcip!!! 22.07.08, 08:56 Warta z duzym pradem???? Nie osmieszaj sie! Rwaca to moze jest w okolicach Kromolowa. Ta rzeka w Gorzowie praktycznie stoi w miejscu! Pseudosensacja jakiejs histeryczki. Ot co! A Gazeta newsa z tego zrobil. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Dobry dowcip!!! IP: 91.198.246.* 22.07.08, 09:02 hmm, chociaż biorąc pod uwagę ostatni poziom wybiórczej to pewnie masz rację. nie jestem z okolic to się nt. prądu w rzekach nie wypowiadam, ale jeżeli ktoś obcy tego psa musiał wyciągać na brzeg (normalny pies nie dałby się taszczyć komuś w wodzie, zwłaszcza z ras brodzących), to raczej przekracza granice zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Dobry dowcip!!! 22.07.08, 09:04 Skoro zmusili psa do wyjscia z wody, to musili taszczyc po zabetonowanym brzegu. 100 m dalej pewnie sam by wylazl. ALe eko-oszolomy i obroncy zwierzat nie odpuszcza. NEWS musi byc. Zwierze trzeba ratowac. Nawet jego kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labek Re: Dobry dowcip!!! IP: *.nsk.net.pl 22.07.08, 10:39 Bezmyślnością własciciela było to, że wrzucił patyk w miejscu gdzie psom trudno było wyjśc. Samo rzucanie kija do wody po to by labrador mógł za nim popłynąć do dla tego typu psa najwspanialsza zabawa. Labradory to psy aportujące, a do tego wyjątkowo dobre pływaki. Sa nawet wykorzystywane w ratowaniu ludzi topiących się. W dawnych czasach rybacy wykorzystywali je do holowania sieci. Doskonale potrafia holować, sa inteligentne, silne i wytrzymałe. Poza tym sa niezwykle łagodne w stosunku do ludzi. Co więcej!! Te psy musza pływać, doskonale robi to dla ich zdrowia. Ten reportaz z gazety to dziwaczny news. Jak to zwykle latem bywa jak nie ma o czym pisać to pisze się o byle czym, byle tylko wywołac sensację. Reportaż jest pisany na podtawie relacji jakiejś histeryczki i nie wiadomo czy naprawdę tak to było. Przestańcie więc sami histeryzować i zastanówcie się zanim cos napiszecie. Tymbardziej, że w letnim sezonie w gazecie pozostają sami kiepscy reporteży z niskich półek. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Dobry dowcip!!! 22.07.08, 09:02 A reszta histeryzuje za gazeta i drze szaty nad losem ledwo co odratowanego labradora. Te psy plywaja nawet w kaluzach! Ciezko utrzymac je zdala od wody. Ale co takie bezmyslne barany obozowe moga o tym wiedziec? Powtarzacie jak mantre za gazeta i boicie sie uzyc wlasnego mozgu... Myslec...karwa, myslec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyjarek Re: Dobry dowcip!!! IP: 212.110.15.* 22.07.08, 10:26 po pierwsze zamknij jape i nie przeklinaj po drugie gazetanapisala a Ty wiesz lepiej? moze oni i ta pani przesadzaja ale Twoja reakcja jet tak samo dziwna oni nie moga reagowac a Ty mozesz Ty wiesz lepiej wstawiasz sie za debilem a nie za psem bo co? bo znawca jestec mozliwosci psich? Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Dobry dowcip!!! 22.07.08, 10:28 Owszem. To i owo o psach wiem. Wiem tez o Gorzowie i jego "rwacych potokach"... Dlatego uswiadamiam wam baranki, ze ten news to histeria wariatki... A wy lykacie jak mlode pelikany i drzecie szaty na forum :) Dlatego postanowilem w czynie spolecznym dac odpor bezmyslnemu klepaniu i powtarzaniu bzdur. PS Psy nie sa moje. Odpowiedz Link Zgłoś
azirkowa Re: Dobry dowcip!!! 22.07.08, 19:32 Co za bzdura! Nawet wodołaz potrafi się utopić Z PRZEMĘCZENIA, chociaż psy tej rasy to urodzeni pływacy. Najpierw trzeba rzeczywiście znać się na psach i ich możliwoścach a nie obrażać innych w niewybredny sposób. No ale tak to jest jak komuś wydaje się, że się zna na psach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Dobry dowcip!!! 22.07.08, 11:39 Jesli rzeka tam stoi, czemu dorosli faceci bali sie wejsc do rzeki i ratowac psa? Czyzby jednak tam bylo niebezpiecznie? Cos mi sie widzi, ze to o tobie ten artykul. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Dobry dowcip!!! 22.07.08, 12:22 A mi sie widzi, ze nie bali sie, tylko im sie nie chcialo, albo bali sie psa, ktory mial w nosie proby ratowaia i chial poplywac. Co do predkosci rzeki - w opracowaniach naukowych podaj od 06 - 0,8 m/s. Google nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie IP: *.amend.com.pl 22.07.08, 08:55 Ciekawe podejście ;) Był by to pierwszy proces o znęcanie sie psychiczne nad zwierzęciem. Problem w tym ze "psi psycholodzy" mogli by dojść do wniosku ze pies specjalnej traumy nie przeżył i cale oskarżenie idzie w drzazgi. Natomiast za kagańce można było ukarać gościa bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot [...] IP: 62.233.214.* 22.07.08, 08:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 06:50 fakt, glupota ludzka nie zna granic. policjanci czepili sie tego ze psy nie maja kagancow... a jak psy mialy aportowac z kagancami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merek Brawo, dal goscia co wyciągnął psa. IP: *.tieto.com 22.07.08, 07:00 Idiota z psami powinien dostać wyrok za znęcanie się nad psem, ale to ciężkie do udowodnienia. Nasz idiota powie, że przypadkowo patyk wpadł do wody. Więc lepiej jak dostanie zaraz mandat. Myslę, jednak, ze ten głupol zemscił się na swoich psach. Zlał je albo skopał... Może warto sprawdzić, jak czują się jego psy teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ucho [...] IP: 62.233.214.* 22.07.08, 08:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 11:28 Pewnie, psy nie maja nic innego do roboty tylko polowac na ludzi. Dobrze sie czujesz? Miales chociaz raz w zyciu kontakt z psem? Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 11:26 Kaganiec powinny nosic tylko psy agresywne. Normalny pies nie potrzebuje kaganca. Kazdy wlasciciel jest w stanie ocenic, czy jego pies wymaga noszenia kaganca czy nie. Z drugiej strony, za pogryzienie czy zagryzienie powinny byc duze kary, zeby ludzie nie bagatelizowali zagrozenia ze strony psa. Problem w tym, ze wlasciciele najgrozniejszych psow sami sa czesto przestepcami i chca, zeby ich psy byly niebezpieczne - tacy na pewno psu kaganca ani smyczy nie zaloza, a policja sie ich boi. Psy agresywne maja ludzie agresywni. Normalni ludzie maja normalne psy, ktore ludzi nie gryza, a tym bardziej nie gryza osob z rodziny. W mojej rodzinie jest duzo psow i jakos nikomu sie jeszcze nic nie stalo. Psa trzeba dobrze traktowac i WYCHOWAC, a nie bedzie mial powodu, zeby atakowac ludzi (chyba, ze jego ktos zaatakuje). Pomijam psy psychicznie chore - takie tez istnieja i to jest juz zadanie dla weterynarza. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Gazetowych rewelacji nt zwierzat cdn 22.07.08, 07:01 Chyba zatrudnili jakas eko-lozke, bo cos uaktywnili sie na ten temat ostatnio i posza o tego typu bzdurach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Gazetowych rewelacji nt zwierzat cdn IP: 195.94.208.* 22.07.08, 07:13 a co ma piernik do wiatraka, możesz mi powiedzieć? tutaj napisano o okrucieństwie jakiegoś debila a nie o ekologii... Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Gazetowych rewelacji nt zwierzat cdn 22.07.08, 07:35 Calosc wpisuje sie w smutna nutke typu - biende zwierztka i ciepiace, biedne pieksi, biedne krowki. GO Wege! iszacy nie zdaja sobie sprawy, ze psy UWIELBIAJA taplac sie w wodzie i dla nich skok do wody i aport kija to ZABAWA! Eko-faszyzm w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalista Re: Gazetowych rewelacji nt zwierzat cdn IP: *.tmp.t-online.hu 22.07.08, 07:48 dokladnie. jak widze te wpisy o okrucienstwie, to nie wiem czy sie smiac czy plakac z glupoty i naiwnosci niektorych. Odpowiedz Link Zgłoś
lab_rat Re: Gazetowych rewelacji nt zwierzat cdn 22.07.08, 10:18 Ciekawe ile ci "racjonaliści" by wytrzymali gdyby musieli płynąć pod prąd w silnym nurcie rzeki i ciekawe kiedy przyznaliby, że to jednak nie jest zabawa... Jak się siedzi na tyłku przy komputerze, to każdy z Was jest taaaki mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Gazetowych rewelacji nt zwierzat cdn 22.07.08, 10:25 "silnym nurcie rzeki", ktora stoi w miejscu :) Za duzo gazet czytasz. Pomysl czasem zanim cos napiszesz... PS Nutr Warty to w zalezosci od odcinka (mowa o uregulowanych ) 0,6-0,8 m/s... W orzowie przyjmijmy, ze jest 7 m/s. Prawdziwie rwaca rzeka... Zapie..la ze hoho. Nie osmieszajcie sie dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Gazetowych rewelacji nt zwierzat cdn IP: *.nat.tvk.wroc.pl 23.07.08, 20:48 tak? To sprobuj sobie poplywac w takiej "nierwacej" rzece. Jak nie masz jak- to wyobraz sobie, ze nie ruszajac sie sam nurt przesuwa Cie co sekunde o prawie metr, a plyniesz kilka razy wolniej przez to. Zeby nie bylo zbyt latwo- wejdz po takim plywaniu na to molo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: Gazetowych rewelacji nt zwierzat cdn IP: *.171.139.226.crowley.pl 22.07.08, 08:13 Zabawa gdy jest w stanie wyjść o własnych siłach. Gdy tonie to już nie jest zabawa tylko bezmyślność palanta, który w takie miejsce rzuca kija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Gazetowych rewelacji nt zwierzat cdn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 08:29 Bezmyślne zachowanie pustego łba, które mogło się skończyc tragicznie dla tych psów to dla ciebie głupoty tak? Pewnie zakatowanie i spalenie szczeniaka przez wioskowych gó..arzy, o którym też pisała gazeta, to dla ciebie równiez głupstwo? Każdy taki przypadek powinien być opisany a ludzie, którzy katują, dręczą, wyrzucają z samochodów i przywiązują do drzew w lesie zwierzęta powinni być opisywani, z dokładnymi danymi personalnymi i zdjęciami facjaty. Tacy osobnicy są potencjalnym zagrożeniem dla społeczeństwa - od rzemyczka do koniczka, od dręczenia zwierząt zaczynało wielu psychopatów i morderców. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Gazetowych rewelacji nt zwierzat cdn 22.07.08, 08:35 Glupiuka ANiu. Ten czlowiek sie ze swoim psami bawil.... Sam robilem to wielokrotnie. Tylko dlatego, ze wiekszosc mieszczuchow swoje psy okalecza i pasaie na jakims nawozie, tak ze ruszyc sie nie moga, nie oznacza, ze normalny pies nie potrafi plywac. Moj potrafo i nawet z rwacego potoku wyskoczy. A zabawy ma przy tym co niemiara. Psy UWIELBIAJA plywac... Ty swojego skrzywdzilas i zrobilas kaleka. Odpowiedz Link Zgłoś
lab_rat Re: Gazetowych rewelacji nt zwierzat cdn 22.07.08, 10:16 Dla ciebie to są bzdury, a facet następnym razem wrzuci dziecko do basenu żeby "nauczyło się pływać" i będzie patrzeć jak tonie. To, jak dbamy o nasze zwierzęta świadczy o nas. Niestety mimo deklarowanej miłości do zwierząt i sfor wsiowych i miejskich kundli, Polsce ciągle bliżej jest do Wietnamu niż Europy Zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Gazetowych rewelacji nt zwierzat cdn 22.07.08, 10:29 Tak, tk... A potem 100 dzieci, a potem milion Polakow... Ochlon i nie pisz glupot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kynoll Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie IP: *.gprs.plus.pl 22.07.08, 07:11 Skoro tak i jest już znany ,no <ten> właściciel niedługo zapewne, osobiście będzie raportował za kołkiem z płotu w szambie miejskim, bez prądu! I raczej nikt nie wskoczy do tej wody, by ratować go,, bo on kala miano.... psa!Operatorów , fachowców - społeczników ci nie brak, nawet w Gorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka1977 Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 07:34 Chwała temu chłopakowi, który wskoczył do wody! O reszcie (czyli o tzw. policji i tzw. właścicielu psów) nie warto wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hycel [...] IP: *.40.6.229.sub.mbb.three.co.uk 22.07.08, 07:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wingtsun Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 08:20 dlaczego sama nie wskoczyła do wody głupia hiena, żałosne są te dziennikarzynki, dobrze że nie zrobili tytułu " O KROK OD KATASTROFY" Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 08:27 To chyba labradory? Te świrki uwielbiają wodę, naprawdę nie odpuszczą żadnej kałuży. Cóż, facet bezmyślnie rzucił kij i zrobiła się afera. Dobrze, że nikomu nic się nie stało. A ja bym chciała wiedzieć, na jakiej podstawie policjanci wystawili mandat za brak kagańca. Konkretny przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 08:39 Dokladnie. Ludziom sie w glowach od salaty poprzewracalo. Biedne pieksi, do wody wskoczyly. A ja swojego to czasami nie mam sily powstrzymac od wskoczenia. PSY uwielbija wode swirusy z miast. Wy ze swoich porobiliscie otyle kaleki, wiec nic dziwnego, ze unikaja. Ale niektorzy wiedza jak dbac o zwierze. Nie wychodzicie z nimi biegac, tylko "na spacer" i taki pies sie meczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labrador_owner Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie IP: 129.35.201.* 22.07.08, 08:45 dokladnie,moj moze godzinami siedziec w wodzie,potrafi wskoczyc do wanny jak sie kompie :),plywa swietnie,predzej ja bym sie utopil niz moj pies,nie wiem jak to naprawde bylo ale te psy sa zwariowane i kochaja wode,jak jest spuszczony i zobaczy okazje do plywania napewno wskoczy Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 08:53 W końcu nie na darmo ma płetwy ;) Mój nie odpuści żadnego bajora, rowu, kałuży, rzeki czy jakiejkolwiek mokrej plamy. Całymi godzinami potrafi stać łapami w balii pełnej wody i chlapać nią dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 11:45 Pletwy ma, powiadasz. Moze wlasciciel opisany w artykule wierzyl, ze jego pies ma takze skrzela? Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 12:53 Płetwy- konkretnie błonę między palcami. Nie wiem czy pomyślał, podejrzewam że niewiele myślał, po prostu rzucił patyk. Zaćmienie umysłowe się zdarza, co zrobić. Dobrze, że nikomu nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
lab_rat Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 10:24 Z tego co się orientuję, w Polsce nie ma żadnego konkretnego przepisu mówiącego o tym, że psy mają być wyprowadzane w kagańcu. Zainteresowanym (niestety może wśród nich być też bohater artykułu z Gazety) polecam ostatnią Politykę i tekst poświęcony tak zwanym rasom agresywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 10:31 Labrador nie jest agresywny. To jedne z najlagodniejszych ras, ktore czesto wykorzystywane sa na psy przewodniki i do terapii dzieci. na dodatek UWIELBIAJA wprost wode i plywanie. Inny pies pewnie by nie aportowal kija z rzeki, tylko zatrzymal sie na brzegu. Labrador wskoczy do niej z radoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 10:44 lab_rat napisała: > Z tego co się orientuję, w Polsce nie ma żadnego konkretnego przepisu mówiącego > o tym, że psy mają być wyprowadzane w kagańcu. Zainteresowanym (niestety może > wśród nich być też bohater artykułu z Gazety) polecam ostatnią Politykę i tekst > poświęcony tak zwanym rasom agresywnym. Dlatego właśnie pytałam na jakiej podstawie ukarano ich mandatem (też czytałam ten tekst). Ktoś tu sugerował, że to na podstawie uchwały rady miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psiara Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 13:03 > lab_rat napisała: > Z tego co się orientuję, w Polsce nie ma żadnego konkretnego > przepisu mówiącego o tym, że psy mają być wyprowadzane w kagańcu. kakens napisała: > Dlatego właśnie pytałam na jakiej podstawie ukarano ich mandatem > (też czytałam ten tekst). Ktoś tu sugerował, że to na podstawie > uchwały rady miasta. Uchwała Nr LXVII/770/2006 Rady Miasta Gorzowa Wlkp. z dnia 22 lutego 2006r. "Rozdział X. Obowiązki osób utrzymujących zwierzęta domowe Par. 64 ... 8) wyposażenie psa w obrożę i kaganiec; 9)wyprowadzanie psa na tereny publiczne i wspólnego użytku wyłącznie na uwięzi i w kagańcu; ... 11) sprawowanie bezpośredniej kontroli nad zachowaniem się psa w przypadku uwolnienia go z uwięzi, co jest dopuszczalne tylko na terenach mało uczęszczanych, takich jak park Czechówek, las Wieprzycki i błonia nad kanałem Ulgi, i przy pozostawieniu w kagańcu ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lab_tuy Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie IP: 62.233.214.* 22.07.08, 11:51 lab_rat napisała: > Z tego co się orientuję, w Polsce nie ma żadnego konkretnego przepisu mówiącego > o tym, że psy mają być wyprowadzane w kagańcu. A czy orientujesz się, że jak pies nie jest w kagańcu to ma być prowadzony na smyczy, czy też się nie orientujesz?. Widzę, że orientacja to Twój słaby punkt a pewnie i innych też masz wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: ...sam jesteś "tego typu bzdurą" 22.07.08, 08:33 Co za ludzie.... Nad pieskiem sie lituja i placza, a do innego czlowieka to z morda i kijami. Zabiliby z ochota. Ot taka to zaklamana litosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masz racje [...] IP: *.crowley.pl 22.07.08, 08:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: ...sam jesteś "tego typu bzdurą" 22.07.08, 11:42 Bo z tego co piszesz wynika, ze ten pies jest od ciebie madrzejszy. Ludzie wiedza, ktore zycie ma wartosc. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Argumentum ad personam 22.07.08, 08:36 pl.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_personam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psikuta Re: Argumentum ad personam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 08:52 "Ad personam" odnosi sie do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Argumentum ad personam 22.07.08, 08:58 Dlatego nie uslyszales z mojej strony zadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojzeszzgor Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie IP: *.crowley.pl 22.07.08, 08:44 ukarzą go za brak kagańca ale za znęcanie się nad zwierzeńciem to już nie ma kary? Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 08:49 Takie debile powinny mieć zakaz posiadania jakichkolwiek zwierząt. To jest zresztą jedna z propozycji do nowelizajci ustawy o ochronie zwierząt. Oby przeszła, bo życie pokazuje, że jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 08:45 Dodam tylko: bezmyslnie powtarzacie pierdoly o narazeniu psa, skoro widac golym okiem, ze prad w tej rzece stoi. Opamietajcie sie. TO nie gorski potok, tylko leniwa, zabetonowana rzeka w srodku miasta. Ten pies przecina ja jak strzala. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Sławomir Konieczny ordynarnym klamcą? 22.07.08, 08:48 "Policjanci nie wiedzieli, co robić. Mogli wezwać chociaż straż, ale stali tylko zaskoczeni i patrzyli na zwierzę. Dopiero jakiś młody chłopak rozebrał się, wskoczył do wody i pomógł wyciągnąć psa na brzeg. (...) Sławomir Konieczny, rzecznik gorzowskiej policji, potwierdza, że funkcjonariusze interweniowali na nabrzeżu. - Pojawili się tak szybko, jak było to możliwe. Pomogli psu wydostać się z wody"" Jak pomogli? Nie strzelając do niego? ;> Psu pomógł ten, kto skoczył do wody, a nie ci, którzy: "...nie wiedzieli, co robić. (...) stali tylko zaskoczeni i patrzyli na zwierzę..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ObSerw Re: Sławomir Konieczny ordynarnym klamcą? IP: *.aster.pl 22.07.08, 09:23 Na to wychodzi, ale raczej bezczelnym niż ordynarnym. Z jednej strony jeden człowiek zbędny na brzegu właściciel psów. Drugi człowiek zbędny nie kontaktuje, że pies nie miał szans o własnych siłach się wydostać z ulubionej wody, ku uciesze tego pierwszego. Lubisz lody zamknij się w zamrażarce. Nie ważne, ludzie zbędni nie rozumieją sensu zdań, bo nie mają własnego. Przeciwne, to nie własne. A co do dręczenia zwierząt, jeden idiota na brzegu to kropla w morzu. Byliście kiedyś w rzeźni? Sygnalizuję temat, chodzi mi tylko o to, że te zwierzęta przez długi czas wiedzą, że idą na rzeź. Drą się, szarpią, nie jest to śmierć zneutralizowana. Szkoda, że cierpienia tych stworzeń są niekoniecznym przecież, skutkiem ubocznym zdarzenia przemysłowego. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Co to jest smierc zneutralizowana? 22.07.08, 09:29 Znaczy odczynina? Czy cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ObSerw Re: Co to jest smierc zneutralizowana? IP: *.aster.pl 22.07.08, 09:45 Nie rozumiem odczynina? odczyniona? Gusła w rzeźni??? Skrót myślowy chyba zrozumiały w kontekście mojej wypowiedzi, zneutralizowana - emocjonalnie dla zwierzęcia, czyli, żeby do końca nie wiedziało, ze idzie na rzeź. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 [...] 22.07.08, 08:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekofaszysta [...] IP: *.crowley.pl 22.07.08, 08:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
po.niszczyciel pieski zabrać a gościa do ciupy, niech się śmieje 22.07.08, 08:56 dalej bo to idiota. zdjęcie jest więc nie powinno być problemu. Panowie Policjanci do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 09:03 Z ciekawości, jaka była podstawa prawna do ukarania mandatem za brak kagańca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie IP: 88.156.66.* 22.07.08, 09:23 Zapewne uchwała rady miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DKJ Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.08, 11:27 Naprawdę trzeba tak długo myślec by wymyśleć paragraf... może po prostu znęcanie się nad zwierzętami... Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 12:54 Brak kagańca chcesz podciągnąć pod znęcanie się nad zwierzętami? Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
nikalaj Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 09:12 "Pomogli psu wydostać się z wody i sporządzili notatkę służbową." No brawo ! Brawo ! Pomogli - znaczy się ubezpieczali z brzegu chłopaka, który wyłowił psa. bohaterowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalaj Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie IP: 62.233.214.* 22.07.08, 11:38 nikalaj napisał: > "Pomogli psu wydostać się z wody i sporządzili notatkę służbową." No brawo ! > Brawo ! Pomogli - znaczy się ubezpieczali z brzegu chłopaka, który wyłowił psa. > > bohaterowie A co mieli zrobić?, zastrzelić chłopaka, mimo, że głupi?. Odpowiedz Link Zgłoś
ryckus Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 09:18 Co za bydlę z tego "właściciela" .Uważam,że sprawa powinna znaleźć się w sądzie , mandat 250 zł niczego nie załatwia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bo1 Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 09:33 Święta racja! Okrutny debil. Niestety takich kretynów jest więcej. Niedawno opieprz ode mnie dostał beztroski idiota, który ze stoickim spokojem przyglądał się, jak jego pies biega po jezdni. Na szczęście, że udało mi się wyhamować. A debil? Wątpię, czy cokolwiek zrozumiał z mojej przemowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo2 [...] IP: 62.233.214.* 22.07.08, 11:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rycynus [...] IP: 62.233.214.* 22.07.08, 11:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant [...] IP: *.e-wro.net.pl 22.07.08, 09:28 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
arnie31 Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 09:37 Normalnie gotuję się we mnie gdy coś takiego słyszę,biedne pieski:(a własciciela bym ukarał znacznie ostrzej!!!!! Co za idiota,kretyn!!! Wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Czy nie znalazł się tam chocby jeden prawdziwy 22.07.08, 09:58 mężczyzna który skuł by tę wredną mordę? Odpowiedz Link Zgłoś
linnvv Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 09:59 Kolejna sprawa dotycząca głupoty panów w niebieskich mundurkach, jak można być tak bezmyślnym. Czy do policjii biorą tylko idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
kiche_wilczyca Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 10:04 Wielki szacunek dla tego, który wskoczył do wody po tego psiaka. Szkoda, że jest tak mało ludzi takich jak on.... Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 [...] 22.07.08, 10:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malamut Re: Zamknij wreszcie mordę cwaniaczku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 10:26 Tak czytając wpisy niejakiego mohera jestem coraz bliższy stwierdzenia że to on stał na tym brzegu i rzucał kijem do wody. Normalny człowiek ma lepsze zajęcia niż ciągłe komentowanie jednego artykułu lub śledzenie nowych wpisów, no chyba że ma w tym jakiś interes. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Zamknij wreszcie mordę cwaniaczku 22.07.08, 10:33 Postanowilem sie poswiecic, czytajac glupoty o katuszach psychicznych na zwierzecium ktore kocha wode :) ROTFL I rozczaruje CIe... TO nie ja bylem na brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Zamknij wreszcie mordę cwaniaczku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 11:06 dajcie spokoj niejakiemu moherfuckerowi.Nie dawno udzielal sie na forum o braciach ktorzy zostawili psa na kilka dni w chalupie. Przestancie sie ponizac ,bo ten facet ma tyle rozumu co koziol loju. A do ciebie prostacka idioto ,wez swojego labradora i mozemy sie spotkac to moja boxerka go na kawalki rozszarpie i zobaczymy co wtedy powiesz.Czy bedziesz mowil,ze to nic bo psy po to maja zeby by sie grysc Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Zamknij wreszcie mordę cwaniaczku 22.07.08, 11:09 > dajcie spokoj niejakiemu moherfuckerowi.Nie dawno udzielal sie na > forum o braciach ktorzy zostawili psa na kilka dni w chalupie. Tam tez glupio podchwyciliscie dziennikarka histerie... Bez wnikania w szczegoly. Widac bezmyslnosc taka nie jest chwilowa. Dalsza tresc to glupoty, ktore mogl napisac tylko szczeniak. Dorosnij... Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 10:13 Zwierzeta traktujecie z szacunkiem i sie rozczulacie. PO wypowiedziach widac, jak falszywy to obraz... Kuc morde, wrzucac do rzeki, bic, itp... No milosnicy zwirzat... A moze tak od razu do gazu? Eko-faszysci. Odpowiedz Link Zgłoś
proxima.c Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 11:46 Motherfucker, aleś się zapalił w tym temacie. Chyba masz z tym jakiś problem. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Przez głupią zabawę pies mógł utonąć w Warcie 22.07.08, 12:25 Ja nie mam. Lube sie udzielac... Masz z tym problem? Odpowiedz Link Zgłoś