thebird1 22.09.08, 13:01 Gorzowianie o tym dniu nie wiedzą ? Na ulicach pełno samochodów ,mało rowerzystów o hulajnogach nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fju fju Re: Dzień bez samochodu! IP: *.gpsk.am.poznan.pl 22.09.08, 13:09 wiedza, wiedza, ale wygoda robi swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jeszcze jedna bezmylna akcja propagandowa... IP: *.dial.telus.net 22.09.08, 21:38 Hey, To ze brzmi ladnie nie znaczy ze jest madre... Jest glupie poniwaz niczego w najmniejszym stopniu nie zmieni... Jeli kazdy pojazd w Gorzowie stanalby i nie jezdzil caly dzien to w skali roku ilosc spalin obnizyla by sie o....1:365... Jesli dodac ze wiekszosc spalin w miescie i tak pochodzi z innych niz pojazdy zrodel....to cala afera wydaje sie zalosna proba utrzymania sie jakichs aktywistow "na lamach"... Po pierwsze zlikwidowac w Gorzowie palenie weglem i drewnem... Jest 21 wiek a kominy ciagle dymia... Jeden taki komin to tysiac samochodow... :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Jeszcze jedna bezmylna akcja propagandowa... IP: 77.242.227.* 22.09.08, 23:16 Nie wiedziałem, że w Tokio czy innych miastach w bardzo rozwiniętych krajach smog jest spowodowany paleniem w piecach. Ale jeśli piszesz to na przykładzie Edmonton... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Jeszcze jedna bezmylna akcja propagandowa... IP: *.dial.telus.net 22.09.08, 23:42 Hey Danny, Ja pisze o Gorzowie... :) PS. Zasada jednak ta sama... Dzien "bez samochodu" podczas ktorego nawet ci ktorzy go organizuja i popierami jezdza swoimi pojazdami...to pic na wode... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Jeszcze jedna bezmylna akcja propagandowa... IP: 77.242.227.* 23.09.08, 00:00 Wcześniej pisałeś o 1/365 spalin mniej w ciagu roku. Wg mnie to jest bardzo dużo, a to nie jest tylko ten jeden dzień. Ja na co dzień jeżdżę do pracy samochodem, ale gdyby to miał być tylko dojazd, to chętnie przesiadłbym się na komunikację miejską, niestety po drodze zabieram towar, w ciagu dnia gdzieś go przerzucam - za ciężkie, żeby to robić poprzez MZK. Natomiast masa ludzi wybiera samochód wyłącznie z lenistwa, dlatego wpienia mnie, że Jędrzejczak tłumaczy przenosiny UM na Zawarcie, bo zamiast kilkunastu miejsc do parkowania będzie 500. Dla petentów wystarczy kilkadziesiąt, reszta to dla urzędasów, którzy mogliby dojeżdżać komunikacją miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Jeszcze jedna bezmylna akcja propagandowa... IP: *.dial.telus.net 23.09.08, 05:41 Hey Danny, Ja nie twierdze ze "madrze" ie gadasz... Gadasz/.. I co? Dla wlasnej jazdy znalazles usprawiedliwienie...Wszyscy cos takiego znajduja...Polityk powiedzial, ze "nie chcial sie spoznic" wiec samochodem pojechal...' Ja mieszkam trzydziesci pare kilometrow od pracy i okolo tyle od najblizszego sklepu... Radzisz mi bym zakupy na piechote przynoscil i do pracy rowerem jezdzil??? Swiat zbudowano wokolo samochodu...I teraz nas, uzytkownikow ktos chce obwiniac... Oni swoje ZARTABIAJA...jAK KUPIMY MNIEJ PALIWA TO CENY ODNOSZA...i NA SWOJE WYCHODZA... ponial??? :):):) PS. Ja je=zdze swoim Denali i nie bedzie mnie nikt pouczal ze 8 cylindrowy silnik o pojemnosci 6 litrow pali...Bo pali... Ja mam jednak dlugie nogi i kocham jezdzic wygodnie... Zaden arab czy inna zielona gnida nie bedzie mnie do japonskich czy europejskich pudelek na buty pakowac... Jezdze nimi podczas wakacji w Europie... Dziekuje.. Wystarczy!!! :):) Do diabla z nimi... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Jeszcze jedna bezmylna akcja propagandowa... 23.09.08, 09:36 Nadal uważam, że przenosiny magistratu to tylko dla wygody zmotoryzowanych urzędników. Dla potrzeb tych, którzy wykonują obowiązki jeżdżąc w teren wystarcza obecny parking wewnętrzny UM. A jak chcą dojeżdżać do pracy autkami, to niech płacą za parkingi tak jak inni, którzy muszą/chcą pracować w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Jeszcze jedna bezmylna akcja propagandowa... IP: *.dial.telus.net 23.09.08, 13:47 Hey Danny_boy, Zgadzam sie... Malzonka pracuje w samym centrum Edmonton i jezdzi z domu samochodem do stacji LRT i stamtad kolejka do centrum... Miejsce na parkinku lub w parkinku (pietrowe) kosztuje tyle co male mieszkanie miesiecznie... Kazde mijesce parkingowe w centrum musi byc w Gorzonch biznesy oplacane przez uzytkownikow lub ich pracodawcow.. Proste.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
josner Re: Dzień bez samochodu! 23.09.08, 07:42 Jakoś gorzowskie MZK "zapomniało" sprezentować w ten dzień bezpłatnych przejazdów dla mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dzień bez samochodu! IP: *.dial.telus.net 25.09.08, 05:49 Jey josner, Mieszkalem lata w Edmonton a statnimi laty wyprowadzilem sie .... na wies"... Jeli chodi Edmonton to...jest to unikalne miejsce na swiecie... Powierzchnia Edmonton wynosi ponad 700 km kwadratowych....i przy zaludnieniu ponizej 1 miliona...jest to miasto z najmniejsza iloscia mieszkancow na kilometr kwadratowy na swiecie... I ja mieszkam....poza Edmonton... Bo "za ciasno" mi bylo... Jak z tego widac my sie tu nie spotykamy za czesto...i jechac trzydzieci kilometrow po litr mleka czy paczke papierosow to....normalka... I teraz wyobraz sobie, ze jakis zzielenialy maniak zaproponuje mi czy innym mieszkancom Alberty: wolowina i ropa naftowa pachnacej prowincji) o pieniadzach nie wspomnne) ...dzien bez samochodu... Czy ten ktos jaja sobie dal odgryzc????? Ja kocham moje wolowe steki i na grila jade moim pojazdem!!! Duzym!I wygodnym JESLI KTOS CHCE SIE NA ROWERZE DOLACZYC....ZAPRASZAMY SERDECZNIE... Za tydzien jednak bedziemy jednak zajeci..he he nhe Niektorzy pracuja... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arsenalek [...] IP: *.generacja.pl 23.09.08, 08:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Dzień bez samochodu bo jest po kim jeździć! 23.09.08, 09:27 >wróciłem z chicago mózg mi wyjeb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro dzień na maxa!! IP: *.gorzow.mm.pl 24.09.08, 20:48 zróbmy go! walmy wszystko co jest !!!---> chętne! co będzie to będzie! a napewno będzie nas więcej;)))!!! na... pewnochyba więcej bedziemy mnieli potrąceń(chyba):)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś