Gość: mafi Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 21:39 Ci co się tak oburzają i złożeczą. Ilu było z Was na kontakcie ?. Na pewno większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumulus Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 21:46 Gość portalu: mafi napisał(a): > Ci co się tak oburzają i złożeczą. > Ilu było z Was na kontakcie ?. > Na pewno większość. byl kiedys taki problem. urodzil sie nowy obywatel. w kraju bylo 50% funkcjonariuszy i 50% donosicieli. czym zostal i jaki to kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 5.5D* / 24.70.95.* 20.10.03, 00:19 No dobrze, dobrze.... Wielkie sprawu innym raze,,, Co jednak robimy z Panem Jaszczowskim??? Przyznajemy, ze ma prawa jak kazdy inny Polak -lacznie z walka o te 2 miliony, czy skurczybyka uciupac????? Pozdrawiamm PS. Skupcie sie na temacie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aborys Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.bajt.krakow.pl 20.10.03, 08:54 Gość portalu: Bernard napisał(a): > PS. Skupcie sie na temacie.... W tym problem, że się nie da. Nie da się rozwiązać sprawy analizując przepisy prawne. Gdyby nie nacisk społeczny, zmieniających się norm moralnych i rozwój człowieka, nie przekroczylibyśmy ustawodawstwa Babilonu. Jaszczowski był ubekiem za komuny, gdzie obowiązywało prawo skonstruowane na potrzeby dyktatury. Teraz mamy prawo powstałe w ramach państwa demokratycznego, zgodne z normami tej części świata, do której aspirujemy. Zabierając nam prawo oceny moralnej działalności Jaszczowskiego negujesz Norymbergę, Hagę, możliwość osądzenia adm. Tojo, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 5.5D* / 24.70.95.* 20.10.03, 09:24 Hey aborys, Musisz przyznac, iz "sprawa" Jaszczowskiego jest niezmiernie interesujaca. Interesuje mnie jak po wielu latach ludzie patrza na stary system... Czy istnieje "glod krwi" i chec zemsty lub wyrownania rachunkow??? Czy raczej zrozumienie i docenienie wartosci istniejacego systemu w kontrascie do tego ktory Jaszczowski reprezentowal. Jest to zarowno ocena moralna Jaszczowskiego...jak i nas samych... Jak bardzo lub malo podobni jestesmy do niego, stojac po innych stronach plotu... Co myslisz o zadeklarowanych "wrogach komuny" ktorzy zadaja powiesic Jaszczowskiego na latarni??? Czym ich myslenie rozni sie od zatwardzalego komunisty i SB-ka???? Na ktorej latarni nalezaloby wtedy ich powiesic?? W koncu nic sie nie zmienia dla niektorych...tylko flagi... Bardzo interesujace. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 20.10.03, 09:50 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Jest to zarowno ocena moralna Jaszczowskiego...jak i nas samych... > Jak bardzo lub malo podobni jestesmy do niego, stojac po innych stronach > plotu... Radykalnie spada moja samoocena moralna, gdy dowiaduję się, że jakiś pierdolony ubol, który grzebał swoimi brudnymi łapami w szufladzie z moimi gaciami, dostanie za to jeszcze 2 mln, m.in. ode mnie. Nie jestem Chrystusem, ani nawet św. Maxymilianem, żeby nadstawiać co chwila drugi policzek. Zabawa teraz polega na tym, że nadstawiania drugiego policzka domagają się głównie bijący i gawiedź. Nikt nie zamierza wieszać ubeków. Gdyby tylu wieszatirli było - wisiałby już dawno Władysław Maciejowski, którego można spotkać w kiosku na Staszica, albo prokurator Nenycz, który... dalej jest prokuratorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dac prace bylym SB-kom ? IP: 5.5D* / 24.70.95.* 21.10.03, 02:32 Jakby nie patrzec to zawodowcy. Wiedza jak bic, gadac i dobra kawe zrobic... Mamy mase dobrze wyszkolonych ludzi.... moze dac im prace... Jesli dobrze rozumialem i rozumiem, to ideologia nigdy nie motywowala tymi panami i paniami... Przynajmniej wiekszosc nie.... Po prostu lubili to co robili albo robili to co lubili.... Jesli przyjac zasade, ze dobry murarz zrobi tak samo dobra robote budujac Kosciol jak i budujac siedzibe partii komunistycznej (dla tych co nie wiedza: oni w Bozie nie wierza...), zakladam iz Maciejowski zrobilby niezla robote broniac interesow na przyklad....klina ... jeszcze nakopalby tym co Klina nie lubia... Zartuje oczywiscie...kiln nie potrzebuje pomocy...jest nieszkodliwy... Powaznie jednak: Wyszkolenie dobrego policjanta jakiejkolwiejk formacji kosztuje miliony .. a tu nam sie bractwo marnuje... Co myslisz aborys?? Pozdrawiam PS. Tu gdzie mieszkam bylych (i nawroconych oczywiscie) kryminalistow policja czesto zatrudnia jako ekspertow..... Madre co nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Dac prace bylym SB-kom ? IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 21.10.03, 08:20 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Jakby nie patrzec to zawodowcy. > Wiedza jak bic, gadac i dobra kawe zrobic... Gówno tam zawodowcy. Cienkie Bolki. Wiedzieli tyle, ile im powiedziano. Opozycji daleko było do zawziętości różnych Rudych i Zosiek, była ona równie kiepskiej jakości jak cały PRL. Ubecja też, ich sukcesy czasami były efektem kiepskiej jakości przeciwników i dużej ilości usłużnych cieciów, co to podglądali dziwnych sąsiadów. Z SB i wojskowych służb informacyjnych wyciągnęli głównie mafijny sposób myślenia i wiedzę o przestępczości gospodarczej (to SB zajmowało się PG). Dzięki temu odnieśli sukcesy w pierwszych latach kapitalizmu. Niestety, w Gorzowie nawet ubecy byli do dupy i wylądowali w kioskach a nie w Europolgazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dac prace bylym SB-kom ? IP: 5.5D* / 24.70.95.* 21.10.03, 09:12 Nie sadzisz borys, ze jednym z powodow dla ktorych system utrzymal sie tak dlugo u wladzy byl fakt iz "opozycja" z uporem niedoceniala jego mozliwosci. Dotyczylo to takze sluzb bezpieczenstwa. Pamietaj iz to polityczna slabosc systemu byla powodem jego upadku a nie slabosc sluzb ja chroniacych. Wspolczesne realia: terroryzm, gangi przestepcze, narkotyki itp. wymagaja ogromnych nakladow na bezpieczenstwo. Nie odrzucilbym mozliwosci uzycia tych ludzi i ich ekspertyzy. W koncu wielu z tych ktorzy ich uczyli...ciagle ucza. Co myslisz o tym.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Dac prace bylym SB-kom ? IP: *.bajt.krakow.pl 21.10.03, 09:26 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Nie odrzucilbym mozliwosci uzycia tych ludzi i ich ekspertyzy. Rudi był ekspertem w dziedzinie wyciągania ulotek z bieliźniarki. Angielskiego nie znał żaden z gorzowskich ubeków, których spotkałem. Najlepiej wykształcony był kpt. Marek Neumann (Naumann?) którego potem widziano w Randce w ciemno (emeryt edition). Tacy to fachowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NILK Re: Dac prace bylym SB-kom ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 10:15 KAWE TO TY SOBIE ROB. STROZUJAC. BO NA STRONY TYLKO WCHODZISZ W NOCY. MNIEMAM,ZE ZA PIENIADZE TWEGO PRACODAWCY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dac prace bylym SB-kom ? IP: 5.5D* / 24.70.95.* 22.10.03, 04:09 Nie podniecaj sie NILK... Po prostu roznica czasu... dokladnie: 8 godzin... Gdy ty spisz...ktos czuwa... he he he Odpowiedz Link Zgłoś
klin Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 20.10.03, 09:56 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Co myslisz o zadeklarowanych "wrogach komuny" ktorzy zadaja powiesic > Jaszczowskiego na latarni??? Dryfujesz niebezpiecznie daleko od rzeczywistości. Przecież ubek cieszy się wolnością w wolnym kraju, ma prawa obywatelskie, wygrywa sprawy w sądzie, czego jeszcze chcesz? Jakie latarnie, jacy wrogowie? Komuna zalazła ludziom za skórę, więc czasami lubią sobie pobluzgać. Jednak nie przekłada się to na żadne "krwiożercze" działania, nie odpłaca im się pięknym za nadobne. Czy znasz choćby jeden przypadek samosądu na byłych prześladowcach? Weryfikacja pracowników SB była przeprowadzona w ramach systemu prawnego. Domniemana krzywda ubeka jest analogiczna do sytuacji tysięcy ludzi zwolnionych z pracy z najróżniejszych powodów. Półwiecze krzywd zostało załatwione prezydenckim "przepraszam". W tym słowie zawarto zadośćuczynienie dla pomordowanych akowców, sybiraków, ograbionych właścicieli majątków, zastrzelonych robotników i trzymanych w więzieniach opozycjonistów. Czy państwo prawa ma w jakiś szczególny sposób chronić i hołubić byłych funkcjonariuszy reżimu, jeśli wobec jego ofiar zastosowano taką cywilizowaną i kulturalną, ale jakby mało konkretną formułę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NILK Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 10:03 WERYFIKACJA BYLA BEZPRAWNA. WYWODY TWOJE SA POZBAWIONE LOGIKI. SKORO JESTES KLIN A DZIS JEST PONIEDZIALEK,NAPIJ SIE CZEGOS,NAJLEPIEJ NALIWKI. Odpowiedz Link Zgłoś
klin Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 20.10.03, 10:05 Gość portalu: NILK napisał(a): > SKORO JESTES KLIN A DZIS JEST PONIEDZIALEK,NAPIJ SIE CZEGOS,NAJLEPIEJ NALIWKI. Twoja logika za to jest powalająca. Powiedziałbym, ubecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NILK Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 10:13 BIEDNY JESTES CZLOWIECZKU. KUP SOBIE JESZCZE JEDNA NALIWKE. Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 20.10.03, 10:45 Był Kraj, co wieki cierpień znał, Pieśń pismem blizn pisaną śpiewał, A ziemia żyzna mierzwą ciał Rodziła myśli jako drzewa. Aż powiał nad nią twardy wiatr I posiał w glebę plon zatruty. Wymarłym wielkim drzewom w ślad Skarlałe rodzą się kikuty. Kto chce - niech zowie - borem sad Przyciętych drzewek na rozstaju. Nie zmieni tym najprostszej z prawd: Nie ma już - drodzy - tego kraju. Jest tylko wiatr, bezwzględny wiatr, Co nagle w środku nocy budzi I, jak spod ziemi - puszcza w świat Zupełnie odmienionych ludzi. Był sobie kraj, był sobie kraj. Jeden - do góry wzniósłszy dłoń Ślepymi strzela Norwidami, Lecz tak, by czasem Boże broń! Nie trafić kogoś i nie zranić. Wedetta robotniczych sag Wkłada sukienkę w czarny deseń, Choć przecież na rządowy raut Zajeżdża białym mercedesem! Inny bohater wielkich chwil Klasyków w służbę władzy wdraża I czci wallenrodyczny styl Z dwuznaczną miną - na dwóch twarzach. Purpurat gnie się zaś co sił To przed mundurem, to przed Bogiem, Choć już wśród wiernych zawisł był Raz biskup, co rozmawiał - z wrogiem! Był sobie kraj, był sobie kraj. W tle pożądliwie brzęczy rój Komentatorów i pisarzy, Co myśl ostatnią zmienią w gnój, Byle w tysiącach egzemplarzy. Bo tak dziś przecież musi być! Bo oni wiedzą, co się święci! Bo trzeba chronić wątłą nić! Prawdę przechowa się - w pamięci! Ginie niewysłowiona myśl, A pamięć ginie razem z ciałem. O tym, coś widział - mów i pisz! - Nic nie wiedziałem, zapomniałem. Więc znowu kiedyś tłumy widm Minione nam przypomną zdrady, Znowu rozważnym - kurz, jak wstyd Zakryje - puste - dno szuflady. Byliśmy z nimi i wśród nich, Lecz każdy się inaczej budzi. To dla nas oprawiony sztych... Nie ma już - drodzy - dawnych ludzi, A dla nich - drodzy - nie ma nas. Siedząc przy nawarzonym piwie Tez opowiedzą sobie baśń, Żyć będą długo i szczęśliwie. Był sobie kraj, był... (1983) Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 20.10.03, 10:55 Zbyt dużo odmienionych ludzi zostawił po sobie PRL... Nie ma sesnsu zastanawiać się nad tym, co na początku wyłuszczył Berni, To nie jest tak napradwdę dyskusja o tym, cvzy sąd powinien przyznać mu odszkodowanie, czy nie. Prawo jest prawem i nic laikom do tego, aby wpływać na decyzje niezależnych :) sądów... Nic nie wskóramy, czy sąd zadecyzuje tak, czy inaczej... I Rudi nie byłby ani pierwszym ani ostatnim esbekiem, który skorzysta na swoim łajdactwie Chodzi o to, że tak naprawdę jest to dyskusja o nas samych i naszym stosunku do kurestwa. Jest wielu takich, któzy uważają, że nie ma czarnego i białego, tylko zawsze muszą być to odcienie szarości. Dla mnie sa jednak sprawy, w których radykalne moralne rozstrzygnięcia są jedynymi z możliwych. Działalność w esbecji i ubecji jest jedną z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 11:21 rudi nic nie skorzysta na swoim jak to piszesz lajdactwie. ty tak chyba to twoj wiersz,poezja u mnie slabo. ty nulpoet. pozdrowienia ! dalszych sukcesow(jesli to bylo twoje) byly usbek Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 20.10.03, 11:26 Nie, to Kaczmarski. Jesli wiesz w ogole kto to. Ale raczej nie, bo jak był czas na nauke, to zajmowales sie biciem niewinnych ludzi. I mam w nosie, to czego mi życzysz albo i nie zyczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 11:51 sfrustrowana dziewczyno czy cus. kto to kaczmarski to wiem. jak byl czas na nauke,to sie uczylem(mam troche wiedzy-mi un.wroc.-twoj kaczmarski)w przeciwienstwie chyba do Ciebie (studiowalas cus oprucz poezji kaczmarskiego) nigdy nikogo nie bilem. tobie by sie to przydalo od rodzicow po golej pupie(jezeli masz-nie gola-lecz pupe) przewertuj almanachy z poezja polska. sa lepsi niz kaczmarski. mimo tez zycze. *ubsb* Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 20.10.03, 14:49 poeta napisał: mam troche wiedzy-mi un.wroc.-twoj > kaczmarski)w przeciwienstwie chyba do Ciebie (studiowalas cus oprucz poezji > kaczmarskiego) Aleś się naćpał: mogę tylko przypuszczać, co ma znaczyć ten nieskładny słowotok na un. wroc. to chyba studiowałeś tabliczki na drzwiach. Tam nie było jednak słowa "oprócz”, bo byś wiedział (a może cię przeceniam?) jak się je pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 23:39 milo bylo cus od ciebie przeczytac. widze,ze oprocz kaczmarskiego wertujesz tez jodlowskiego i taszyckiego ale w malym formacie. co z toba bedzie w ue. nacpalem sie poezji kaczmarskiego ale nie jestem jak ty kajzerka. ktora by chciala,jak mowil moj profesor,a boi sie. czy tez moze, nic sie moj boze nie ............. Oj chcialoby sie,chcialo. PA *UBSB* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 14:35 mame&tate wreszcie obudzili Cie i poszlas do szkoly. czekam dalej na twoie wybryki(kaczmarski). *usbs* ja mam takie ksywo-dupki mi je nadali. normalnie mam "ubecja". czego i tobie zycze(bez zyczen) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 5.5D* / 24.70.95.* 22.10.03, 06:41 Hey Klin, Jak zawsze, przyjemnosc dyskutowac z Toba... Caly ten watek traktuje jako "dyskusje akademicka"... Przyznam,ze czasami swiadomie prowokuje... Interesuje mnie po prostu stosunek spoleczenstwa gorzowskiego do "starego systemu" lub raczej do przedstawicieli jego ochrony... Przypadek bylego funkconariusza SB domagajacego sie odszkodowania bylo okazja ktorej nie wolno bylo przepuscic... Osobiscie mialem "przyjemnosc" rozow z funkconariuszami SB... Byly to nocne, ranne i dzienne "rozmowy" Mam na ich (SB-kow)temat wlasne zdanie. Bylem po prostu ciekawy jak inni mysla... POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 20.10.03, 12:31 2 : 0 - dla Kajzerki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 12:50 5:0 dla kajzerki. ile do przerwy. ile kajzerka ma do odlamania czesci(jak bys nie wiedzial to jest taka bulka) *ubsb* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IPS Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 13:05 6:0 BO MA 2 MOGI 2 RENCE GLOWE I ....... POWINNA MIEC JESZCZE ................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FISKUS Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 14:26 NIE MUSISZ JUZ KRASC Z LACA PANSTWOWEGO NIC NIE ODPOWIESZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tropiciel Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.03, 16:36 Słowo do Kajzerki. Daj sobie spokój z edukowaniem ,,Poety'', który próbuje nam wszystkim wmówić, że ukończył Uniwersytet Wrocławski, nazywany w tamtych czasach ,,Uniwersytetem Czerwonym''. Chyba że studiował na wydziale zarezerwowanym dla ,,nadludzi'', ale tam studia mógł ukończyć nawet średnio zdolny szympans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 17:29 uniwersytet wroclawski czerwony. a gdzie wladze uniwersytetu i miasta 68' iwaszkiewicz do ......................... tak umieliscie krzyczec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 17:40 jakbys sie zobaczyl w lustrze(to taka szybka -odzwierciedlajaca twoje ego),to twoje odbicie bylo by adekwatne do twoich bzdur. pozdrawiam: *ubsb* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 18:14 a czego ty majacy tak wysokie aspiacje,orzekajac iz absolwenci uniwersytetu wroclawskiego sa sb,-ty wszo-,skonczyles pewnie 5 klas podstawowki i robisz w kanalach(nieublizajac ciezkiej pracy kanalistow). absolwent uniwersytetu wroclawskiego rok 19972 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 5.5D* / 24.70.95.* 23.10.03, 07:16 Jak to nie jest interesujace...to ja nie wiem co jest... he he he Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 5.5D* / 24.70.95.* 24.10.03, 08:45 No to jak to jest??? Kto ma racje?? Co robimy z pozostaloscia starego systemu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 5.5D* / 24.70.95.* 28.10.03, 03:08 Taki ciekawy temat...i co???? Gdzie opinie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 18:28 jestes male g. a nie tropiciel. obrazasz wszystkich absolwentow uniewersytetu. dzwigaj dalej jolopie absolwent Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p forum_gorzów kontra byłe spec.służby 20.10.03, 19:22 Będąc na miejscu Gazety wprowadziłbym sesemesowe opłaty za wejście na ten wątek. Oczywiście dla biernych obserwatorów tylko. To coś takiego jak debata Wałęsa - Stan Tyminsky. Swoją drogą Borys musi mieć doła, skoro taki mało aktywny jest :) Wiem, że spec-służby niezależnie od ustroju znajdują swoje zastosowanie, co nie znaczy automatycznie, że społeczeństwo musi lubić ludzi tam pracujących. Dobrze zarabiają, mają władzę nad pospólstwem - to powinno im wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
redondo1 Re: forum_gorzów kontra byłe spec.służby 20.10.03, 19:25 Jak niezależnie od ustroju.Komuna to nie ustrój to komuna po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
redondo1 Re: forum_gorzów kontra byłe spec.służby 21.10.03, 07:25 Marek P.: Wiem, że spec-służby niezależnie od ustroju znajdują swoje zastosowanie, co nie znaczy automatycznie, że społeczeństwo musi lubić ludzi tam pracujących. Dziwne. Właśnie zależnie od ustroju, zależnie od ustroju różnie działają. W komunie było to działanie bandyckie po prostu. Z tego co wiem i widziałem. Rok 1986 - esbeków dwóch w biały dzień włazi do gabinetu dyrektora szkoły - ten wystraszony wzywa sucznia siedemnastolatka. Esbecy zbierają go do samochodu i wiozą 50 km. do WUSW i tam całą noc go przesłuchują( próbują wlewać alkohgoldo gardła wyjmują pistolet i kładą na biurko, tortury psychiczne, posikał się w końcu) A rodzice ucznia nic nie wiedzą. Dyrektor nie powiedział. W końcu w połowie nocy dowiedzieli się że jacyś esbecy gdzieś go wywiezźli. Nie wiedzieli gdzie.Nad ranem Piotrek wrócił do domu. Nic nie chciał gadać byłw szoku.Pięć dni nie chodził do szkoły. Dlaczego go zabrali. Bo jeździł na msze za ojczyznę i pożyczył koledze do poczytanie „Ciemność w południe”Koestlera. Inny przykład. Mój kolega skończyłszkołe srednią i zaczął pracę. Wezwali go do WUSW że niby w sprawie wojskowej. Tam pokazali mu zdjęcia z pielgrzymki robotników na Jasną Gorę, byłna zdjęciu trzymał transparent Solidarności. Powiedzieli że mu darują jak się wpisze do ZOMO-odrobi se wojsko.Nie chciał. Zabrali go do szpitala milicyjnego gdzieś pod Łodzią chyba Łagieweniki.Wrócił stamtąd po tygodniu żółty. Powiedział mi - ja już nigdy w nic sie nie zaangażuje-przeciwnik jest zbyt silny”.Co mu tam robili nigdy mi nie powiedział. Ale ten tydzień złamał mu życie. Już nigdy nie był ten sam. Przestał grać w koszykówkę, odsunął się od kolegów.Nikt nie woe co się tam stało. I oczywiście przez ten tydzień kiedy on był w tym „szpitalu” - rodzice też nie wiedzieli gdzie jest. Na szczeście ktoś przytomny dał komunikat do Radia Wolna Europa - i pewnie dlatego go w końcu wypuścili. ESBECY - byli łaggodni powie ktoś. No tak dostosowywali swoją broń do potrzeb walki.A nasza walka była skromniutka. Żeśmy walili w nich Koestlerami, Sołżenicynami Miłoszami - czytanymi po nocach i podziemnymi wykładami pt. Zło dobrem zwycieżaj, tylko walka bez przemocy ma sens itp. Ale hdu człowiek się znalazł na przeslchaniu i nie nazywał się Walęsa - to byłw sytuacji mrówki skonfrontowanej z gigantycznym butem. Zależnie od ustroju, zależnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: forum_gorzów kontra byłe spec.służby IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 21.10.03, 08:34 marek_p napisał: > Wiem, że spec-służby niezależnie od ustroju znajdują swoje zastosowanie, co > nie znaczy automatycznie, że społeczeństwo musi lubić ludzi tam pracujących. Myślę, że obrażasz UOP, który, i ile wiem, nie aresztuje nastolatków za fanziny ani nie wymusza na pracodawcach zwolnienia tego czy tamtego. Nie ma odcieni szarości. Komuna była kurestwem i absurdem, ubecy jej bronili, często używając metod zbrodniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzowianin Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.03, 09:53 O, już wiemy, co ukończył " tropiciel ". Siedział w jednej ławce z szympansem, który na czas edukacji otrzymywał od Pana Gućwińskiego przepustkę. Pytanie brzmi: kto otrzymał wyższe oceny? Moja odpowiedź - szympans.A swoją drogą - " topiciel " szympansów. Tak się zawziął, aż wytropił ich we Wrocławiu, na Uniwersytecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łazor! Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 62.181.178.* 29.10.03, 21:40 Srał cie pies mały zasrany pierdolony w dupe komnuchowski SB- ku!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WANIA Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 06:59 CIEBIE NAWET SZCZUR NIE OLEJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.gorzow.mm.pl 30.10.03, 11:30 O, patrzcie Państwo. Etos się odezwał. Pokazał klasę i styl. Tacy właśnie solidaruchy są. Nic dodać, nic ująć. A swoją drogą - ale solidaruchów ubodło. Ale wściekli!!! Jest super, a może być jeszcze lepiej. Wiem, że inni pokrzywdzeni przez " naprawiaczy " i " jedynych sprawiedliwych " szykują się z pozwami. Życzę im powodzenia! Chciałoby się wzorem jednego z członków KRRiT powrórzyć - H... precz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 30.10.03, 13:38 Gość portalu: Gość napisał(a): > Chciałoby się wzorem jednego z członków KRRiT > powrórzyć - H... precz!!!!! Powtórz, powtórz. Też przez samo 'H'. Odpowiedz Link Zgłoś
redondo1 Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 30.10.03, 18:17 Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicujom esbekom domagającym się odszkodowań. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ledif Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 20:22 redondo1 napisał: > Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicujom esbekom domagającym się > odszkodowań. Ciekawe. TAK SĄ. KIBIC TO JEST...... PRAWO JEST PRAWO. CZY CZERWONI CZY CZARNI. ODRÓB LEKCJE. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 30.10.03, 20:27 Gość portalu: ledif napisał(a): > > > Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicujom esbekom domagającym się > > odszkodowań. Ciekawe. > TAK SĄ. > KIBIC TO JEST...... > PRAWO JEST PRAWO. > CZY CZERWONI CZY CZARNI. > ODRÓB LEKCJE. wypierdalaj przypadku :z kłutni starych!!!!!!!!!ty zaginiony pod językiem plemniku..........., hiro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KEPUD Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 20:30 hiro napisała: > Gość portalu: ledif napisał(a): > > > > > > Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicujom esbekom domagającym si > ę > > > odszkodowań. Ciekawe. > > TAK SĄ. > > KIBIC TO JEST...... > > PRAWO JEST PRAWO. > > CZY CZERWONI CZY CZARNI. > > ODRÓB LEKCJE. > wypierdalaj przypadku :z kłutni starych!!!!!!!!!ty zaginiony pod językiem > plemniku..........., > > hiro w gorzowie dupki nauczyli sie pisac.ho..hoo. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 30.10.03, 20:38 Gość portalu: KEPUD napisał(a): > hiro napisała: > > > Gość portalu: ledif napisał(a): > > > > > > > > > Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicujom esbekom domagając > ym si > > ę > > > > odszkodowań. Ciekawe. > > > TAK SĄ. > > > KIBIC TO JEST...... > > > PRAWO JEST PRAWO. > > > CZY CZERWONI CZY CZARNI. > > > ODRÓB LEKCJE. > > wypierdalaj przypadku :z kłutni starych!!!!!!!!!ty zaginiony pod językiem > > plemniku..........., > > > > hiro > w gorzowie dupki nauczyli sie pisac.ho..hoo. coś ty do tej pory tylko emilki walą-aa pisać za cholerę tego nie nauczysz-za mnie pisze teściowa-stara jest ale....... ale pewną prawidłowoś zauważyłem:DUPKI NAUCZULI SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!-CZ Y T A Ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KEPUD Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 20:45 hiro napisała: > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > hiro napisała: > > > > > Gość portalu: ledif napisał(a): > > > > > > > > > > > > Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicujom esbekom doma > gając > > ym si > > > ę > > > > > odszkodowań. Ciekawe. > > > > TAK SĄ. > > > > KIBIC TO JEST...... > > > > PRAWO JEST PRAWO. > > > > CZY CZERWONI CZY CZARNI. > > > > ODRÓB LEKCJE. > > > wypierdalaj przypadku :z kłutni starych!!!!!!!!!ty zaginiony pod języ > kiem > > > plemniku..........., > > > > > > hiro > > w gorzowie dupki nauczyli sie pisac.ho..hoo. > coś ty do tej pory tylko emilki walą-aa pisać za cholerę tego nie nauczysz-za > mnie pisze teściowa-stara jest ale....... > ale pewną prawidłowoś zauważyłem:DUPKI NAUCZULI SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!-CZ Y T A > Ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 > PISZE WOLNO. BO WOLNO CZYTACIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 20:48 Gość portalu: KEPUD napisał(a): > hiro napisała: > > > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > > > hiro napisała: > > > > > > > Gość portalu: ledif napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicujom esbekom > doma > > gając > > > ym si > > > > ę > > > > > > odszkodowań. Ciekawe. > > > > > TAK SĄ. > > > > > KIBIC TO JEST...... > > > > > PRAWO JEST PRAWO. > > > > > CZY CZERWONI CZY CZARNI. > > > > > ODRÓB LEKCJE. > > > > wypierdalaj przypadku :z kłutni starych!!!!!!!!!ty zaginiony pod > języ > > kiem > > > > plemniku..........., > > > > > > > > hiro > > > w gorzowie dupki nauczyli sie pisac.ho..hoo. > > coś ty do tej pory tylko emilki walą-aa pisać za cholerę tego nie nauczysz > -za > > mnie pisze teściowa-stara jest ale....... > > ale pewną prawidłowoś zauważyłem:DUPKI NAUCZULI SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!-CZ Y T > A > > Ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 > > > PISZE WOLNO. > BO WOLNO CZYTACIE. tesciowa czytata. co twoja zona. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 30.10.03, 20:59 Gość portalu: ed napisał(a): > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > hiro napisała: > > > > > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > > > > > hiro napisała: > > > > > > > > > Gość portalu: ledif napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > > > > Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicujom es > bekom > > doma > > > gając > > > > ym si > > > > > ę > > > > > > > odszkodowań. Ciekawe. > > > > > > TAK SĄ. > > > > > > KIBIC TO JEST...... > > > > > > PRAWO JEST PRAWO. > > > > > > CZY CZERWONI CZY CZARNI. > > > > > > ODRÓB LEKCJE. > > > > > wypierdalaj przypadku :z kłutni starych!!!!!!!!!ty zaginion > y pod > > języ > > > kiem > > > > > plemniku..........., > > > > > > > > > > hiro > > > > w gorzowie dupki nauczyli sie pisac.ho..hoo. > > > coś ty do tej pory tylko emilki walą-aa pisać za cholerę tego nie nau > czysz > > -za > > > mnie pisze teściowa-stara jest ale....... > > > ale pewną prawidłowoś zauważyłem:DUPKI NAUCZULI SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!-C > Z Y T > > A > > > Ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 > > > > > PISZE WOLNO. > > BO WOLNO CZYTACIE. > tesciowa czytata. > co twoja zona. tak -czytata ale nie stanowi strefy ale masz chłopcze blokadę -co tata wkładał ci prącie do odbytu?-pogadaj z policją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KEPEUD Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 21:26 hiro napisała: > Gość portalu: ed napisał(a): > > > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > > > hiro napisała: > > > > > > > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > > > > > > > hiro napisała: > > > > > > > > > > > Gość portalu: ledif napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicuj > om es > > bekom > > > doma > > > > gając > > > > > ym si > > > > > > ę > > > > > > > > odszkodowań. Ciekawe. > > > > > > > TAK SĄ. > > > > > > > KIBIC TO JEST...... > > > > > > > PRAWO JEST PRAWO. > > > > > > > CZY CZERWONI CZY CZARNI. > > > > > > > ODRÓB LEKCJE. > > > > > > wypierdalaj przypadku :z kłutni starych!!!!!!!!!ty zag > inion > > y pod > > > języ > > > > kiem > > > > > > plemniku..........., > > > > > > > > > > > > hiro > > > > > w gorzowie dupki nauczyli sie pisac.ho..hoo. > > > > coś ty do tej pory tylko emilki walą-aa pisać za cholerę tego ni > e nau > > czysz > > > -za > > > > mnie pisze teściowa-stara jest ale....... > > > > ale pewną prawidłowoś zauważyłem:DUPKI NAUCZULI SIĘ !!!!!!!!!!!! > !!!-C > > Z Y T > > > A > > > > Ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 > > > > > > > PISZE WOLNO. > > > BO WOLNO CZYTACIE. > > tesciowa czytata. > > co twoja zona. > tak -czytata ale nie stanowi strefy > ale masz chłopcze blokadę -co tata wkładał ci prącie do odbytu?-pogadaj z > policją! > IDZ JUZ SPAC. RACZKI NA KOLDZE. NIC PSYHO Z GENITALIAMI. TATA CI PRACIA NIE UZYCZY. MOJ OJCIEC UMARL W 1997. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 30.10.03, 21:37 Gość portalu: KEPEUD napisał(a): > hiro napisała: > > > Gość portalu: ed napisał(a): > > > > > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > > > > > hiro napisała: > > > > > > > > > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > > > > > > > > > hiro napisała: > > > > > > > > > > > > > Gość portalu: ledif napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Tzn, że są na tym wątku osoby, które ki > bicuj > > om es > > > bekom > > > > doma > > > > > gając > > > > > > ym si > > > > > > > ę > > > > > > > > > odszkodowań. Ciekawe. > > > > > > > > TAK SĄ. > > > > > > > > KIBIC TO JEST...... > > > > > > > > PRAWO JEST PRAWO. > > > > > > > > CZY CZERWONI CZY CZARNI. > > > > > > > > ODRÓB LEKCJE. > > > > > > > wypierdalaj przypadku :z kłutni starych!!!!!!!!!t > y zag > > inion > > > y pod > > > > języ > > > > > kiem > > > > > > > plemniku..........., > > > > > > > > > > > > > > hiro > > > > > > w gorzowie dupki nauczyli sie pisac.ho..hoo. > > > > > coś ty do tej pory tylko emilki walą-aa pisać za cholerę te > go ni > > e nau > > > czysz > > > > -za > > > > > mnie pisze teściowa-stara jest ale....... > > > > > ale pewną prawidłowoś zauważyłem:DUPKI NAUCZULI SIĘ !!!!!!! > !!!!! > > !!!-C > > > Z Y T > > > > A > > > > > Ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 > > > > > > > > > PISZE WOLNO. > > > > BO WOLNO CZYTACIE. > > > tesciowa czytata. > > > co twoja zona. > > tak -czytata ale nie stanowi strefy > > ale masz chłopcze blokadę -co tata wkładał ci prącie do odbytu?-pogadaj z > > policją! > > > IDZ JUZ SPAC. > RACZKI NA KOLDZE. > NIC PSYHO Z GENITALIAMI. > TATA CI PRACIA NIE UZYCZY. > MOJ OJCIEC UMARL W 1997. zapal mu w sobotę znicz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŚWIECZKA Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 00:48 JA MOGĘ ZAPALIĆ. TY - ZAPAL ŚWINI. JAK JĄ ZNAJDZIESZ-KLONIE. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 30.10.03, 20:49 Gość portalu: KEPUD napisał(a): > hiro napisała: > > > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > > > hiro napisała: > > > > > > > Gość portalu: ledif napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicujom esbekom > doma > > gając > > > ym si > > > > ę > > > > > > odszkodowań. Ciekawe. > > > > > TAK SĄ. > > > > > KIBIC TO JEST...... > > > > > PRAWO JEST PRAWO. > > > > > CZY CZERWONI CZY CZARNI. > > > > > ODRÓB LEKCJE. > > > > wypierdalaj przypadku :z kłutni starych!!!!!!!!!ty zaginiony pod > języ > > kiem > > > > plemniku..........., > > > > > > > > hiro > > > w gorzowie dupki nauczyli sie pisac.ho..hoo. > > coś ty do tej pory tylko emilki walą-aa pisać za cholerę tego nie nauczysz > -za > > mnie pisze teściowa-stara jest ale....... > > ale pewną prawidłowoś zauważyłem:DUPKI NAUCZULI SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!-CZ Y T > A > > Ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 > > > PISZE WOLNO. > BO WOLNO CZYTACIE. ok-trzymaj pion -jak na kolo z odpowiednim pozimem przystało :-))))))/oj/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KEPUD Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 21:13 hiro napisała: > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > hiro napisała: > > > > > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > > > > > hiro napisała: > > > > > > > > > Gość portalu: ledif napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > > > > Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicujom es > bekom > > doma > > > gając > > > > ym si > > > > > ę > > > > > > > odszkodowań. Ciekawe. > > > > > > TAK SĄ. > > > > > > KIBIC TO JEST...... > > > > > > PRAWO JEST PRAWO. > > > > > > CZY CZERWONI CZY CZARNI. > > > > > > ODRÓB LEKCJE. > > > > > wypierdalaj przypadku :z kłutni starych!!!!!!!!!ty zaginion > y pod > > języ > > > kiem > > > > > plemniku..........., > > > > > > > > > > hiro > > > > w gorzowie dupki nauczyli sie pisac.ho..hoo. > > > coś ty do tej pory tylko emilki walą-aa pisać za cholerę tego nie nau > czysz > > -za > > > mnie pisze teściowa-stara jest ale....... > > > ale pewną prawidłowoś zauważyłem:DUPKI NAUCZULI SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!-C > Z Y T > > A > > > Ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 > > > > > PISZE WOLNO. > > BO WOLNO CZYTACIE. > ok-trzymaj pion -jak na kolo z odpowiednim pozimem przystało > :-))))))/oj/ JA PISZE WOLNO-TY CZYTASZ WOLNO. TAKIE SA REGULY. ODBIEGAMY OD TEMATU**SB**. UWAZAM,ZE WASZEMU BEKOWI NALEZY SIE. CZY 2 MILIONY,CZY 1,5 MILIONA. ORZEKNIE SAD. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 30.10.03, 21:30 Gość portalu: KEPUD napisał(a): > hiro napisała: > > > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > > > hiro napisała: > > > > > > > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > > > > > > > hiro napisała: > > > > > > > > > > > Gość portalu: ledif napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicuj > om es > > bekom > > > doma > > > > gając > > > > > ym si > > > > > > ę > > > > > > > > odszkodowań. Ciekawe. > > > > > > > TAK SĄ. > > > > > > > KIBIC TO JEST...... > > > > > > > PRAWO JEST PRAWO. > > > > > > > CZY CZERWONI CZY CZARNI. > > > > > > > ODRÓB LEKCJE. > > > > > > wypierdalaj przypadku :z kłutni starych!!!!!!!!!ty zag > inion > > y pod > > > języ > > > > kiem > > > > > > plemniku..........., > > > > > > > > > > > > hiro > > > > > w gorzowie dupki nauczyli sie pisac.ho..hoo. > > > > coś ty do tej pory tylko emilki walą-aa pisać za cholerę tego ni > e nau > > czysz > > > -za > > > > mnie pisze teściowa-stara jest ale....... > > > > ale pewną prawidłowoś zauważyłem:DUPKI NAUCZULI SIĘ !!!!!!!!!!!! > !!!-C > > Z Y T > > > A > > > > Ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 > > > > > > > PISZE WOLNO. > > > BO WOLNO CZYTACIE. > > ok-trzymaj pion -jak na kolo z odpowiednim pozimem przystało > > :-))))))/oj/ > JA PISZE WOLNO-TY CZYTASZ WOLNO. ja czytam bardzo wolno ale jest wynik błędu w kodzie kwasu dezoksyrybonukleinowego u stryjka mojego przdziadka mam również błąd paralaksy ale to wynika z genetycznej dyspersji oka mojej prababki-no cóż -nikt nie jest doskonały > TAKIE SA REGULY. jakie czego i dlaczego takie a nie inne? > ODBIEGAMY OD TEMATU**SB**. > UWAZAM,ZE WASZEMU BEKOWI NALEZY SIE. > CZY 2 MILIONY,CZY 1,5 MILIONA. ja tam dałbym mu 1 mld!-niech ma - niech wie -niech zna chamskie serce! > ORZEKNIE SAD. a to ostatnie-to coto takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KEPUD Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 07:57 HIRO ! KTO CIĘ SKLONOWAŁ ?, I Z CZEGO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYWIGA Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 08:06 NIE WIEDZIAŁ KEPUD ? HIRO JEST KLONEM SZCZURA-UTOPIŁ SIĘ-KANALIZACJA GW.(GORZÓW) KEPUD ! PORÓWNJĄC OWCE CZY ŚWINIE DO HIRA-OBRAŻASZ ZWIERZĘTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 5.5D* / 24.70.95.* 31.10.03, 08:01 Hey DUPEK, Masz racje...odbiegamy od tematu... Oczywiscie to caly Hiro... Moj Spawn (German Shepherd Dog) moze skupic sie na zadaniu piec razy dluzej niz Hiro...zanim zacznie szczekac... He he he (teraz mi sie dostanie...) Powaznie jednak. Sprawa lezy w tym czy wiara w wartosci demokratyccji jest w Gorzowie wystarczajaco silna by umozliwiala stosowanie rownego prawa tak w stosunku do tych ktorych kochamy jak i tych ktorych nienawidzimy... Wiele bardzo interesujacych wypowiedzi. Jesli nie liczyc Hiro...oczywiscie... Serdecznie pozdrawiam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KEPUD Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 07:50 KWADRAT MYŚLI MATEMATYCZNY NOBEL(KOBEL) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KEPUD Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 20:56 hiro napisała: > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > hiro napisała: > > > > > Gość portalu: ledif napisał(a): > > > > > > > > > > > > Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicujom esbekom doma > gając > > ym si > > > ę > > > > > odszkodowań. Ciekawe. > > > > TAK SĄ. > > > > KIBIC TO JEST...... > > > > PRAWO JEST PRAWO. > > > > CZY CZERWONI CZY CZARNI. > > > > ODRÓB LEKCJE. > > > wypierdalaj przypadku :z kłutni starych!!!!!!!!!ty zaginiony pod języ > kiem > > > plemniku..........., > > > > > > hiro > > w gorzowie dupki nauczyli sie pisac.ho..hoo. > coś ty do tej pory tylko emilki walą-aa pisać za cholerę tego nie nauczysz-za > mnie pisze teściowa-stara jest ale....... > ale pewną prawidłowoś zauważyłem:DUPKI NAUCZULI SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!-CZ Y T A > Ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 > przepraszam ciebie i tesciow. blednie odczytalem p. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania 30.10.03, 21:01 Gość portalu: KEPUD napisał(a): > hiro napisała: > > > Gość portalu: KEPUD napisał(a): > > > > > hiro napisała: > > > > > > > Gość portalu: ledif napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > Tzn, że są na tym wątku osoby, które kibicujom esbekom > doma > > gając > > > ym si > > > > ę > > > > > > odszkodowań. Ciekawe. > > > > > TAK SĄ. > > > > > KIBIC TO JEST...... > > > > > PRAWO JEST PRAWO. > > > > > CZY CZERWONI CZY CZARNI. > > > > > ODRÓB LEKCJE. > > > > wypierdalaj przypadku :z kłutni starych!!!!!!!!!ty zaginiony pod > języ > > kiem > > > > plemniku..........., > > > > > > > > hiro > > > w gorzowie dupki nauczyli sie pisac.ho..hoo. > > coś ty do tej pory tylko emilki walą-aa pisać za cholerę tego nie nauczysz > -za > > mnie pisze teściowa-stara jest ale....... > > ale pewną prawidłowoś zauważyłem:DUPKI NAUCZULI SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!-CZ Y T > A > > Ć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 > > > przepraszam ciebie i tesciow. > blednie odczytalem p. z p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 00:26 co cię tak ciekawi ? lekcje odrobiłeś ? trzeci rok w tej samej klasie. unia Ci zmieni ławki-pierdoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macgum Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 14:11 Zdzichu ! Dopiero teraz przeczytałem Twój m. Po rozmowie z Tobą zaraz ściągnołem artykuł. Ma u nas duże powodzenie. Jestem stale na ty f. W najbliższym czasie telefonuje. Pozdrowienia dla Rodziny. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macgum Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 19:40 BLEM W RPA. TAM JAKO ZWERYFIKOWANY NEGATYWNIE, BYLEM KIMS. POYDROWIENIA. PISAC CIEYKO. BO MAM NOWZ N. OD PRYZJACIOL Y RPA. POYDROWIENIA . MG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 5.5D* / 24.70.95.* 26.11.03, 02:52 Hey Macgum, Nie bardzo wiem co chciales powiedziec.. ale za pozdrowienia dziekuje. Pisz czesciej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACGUM Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.03, 07:09 DO BERNARDA. PISZĘ BO ZNIKNIE TEN TEMAT Z F. POZDROWIENIA. macgum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.ed.shawcable.net 26.11.03, 07:55 Hey MacGum, Nie martw sie... nie zniknie.. to Forum Sedecznie pozdrawiam i milego dnia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasińskiego Dajcie w końcu Bernardowi to odszkodowanie ! o/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 06:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 5.5D* / 24.70.95.* 29.11.03, 03:05 Coz to... nie ma chetnych na dyskusje tego tematu??? Czy to znaczy ze mama racje? Poddajecie sie??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UBSB Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 00:16 Jest o czym dyskutować. Tylko czy warto ? Co się zmieniło ? Są nowe Pany. Gorsi-Lepsi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UBSB Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 01:04 MIAŁEM DODAĆ COLA-COLA. ALE NIE DODAŁEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 12.12.03, 02:48 Hey UBSB, Czy warto dyskutowac? Oczywiscie ze warto. Za dlugo byla cisza. Forum to ...idealne forum do takiej dyskusji... nie sadzisz? Bez znaczenia kto w czapce chodzi...pewne rzeczy sie nie zmieniaja. 2+2=4 niezaleznie od pogody. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACGUM Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 00:40 POZDROWIENIA DLA WASZEGO F. ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT. POKAŻE SIĘ PO 15.01.2004. MG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 12.12.03, 02:51 Hey MACGUM, Na wakacje sie wybierasz do cieplych krajow??? OK. Badz taki. Zostaw innych, niech marzna. Jak wrocisz to opowiesz, a my cie oczywiscie "chlodno" przyjmiemy.. :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACGUM Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 07:37 PRACOWAŁEM JADĘ NA ...... ZRÓBCIE F Z FOTKAMI PRZEŚLĘ BĘDZIE WAM CIEPLEJ I TAK MACIE BLIŻEJ DO MORZA POZDRAWIAM ŚWIĄTECZNIE GORZÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafi Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 23:55 prawo jest prawo. czy uchwalone przez takie czy inne organy państwa. skoro było takie prawo,pies mój go nie sejmował. skoro się należy odszkodowanie-niech płacą. co z podatkami l.wałęsy. kto kogo w skarpetach. oj prawo prawo prawo. maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 12.12.03, 02:52 Hey Maciek, jakiego masz psa???? Lubie tych co lubia psy. Usmiechnij sie. Za pare tygodni wiosna... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAFI Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 07:16 BERNARD MAM CHOWA(CHOW CHOW) MA JUŻ 11 LAT MIMO TO,IŻ NIE ZNOSZĘ CZARNYCH (MAŚĆ) JEGO UWIELBIAM PAMIĘTAJ ! WIOSNA IDZIE ZE WSCHODU. TAKIE SĄ PRAWA. MACIEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Były esbek żąda dwóch milionów odszkodowania IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 12.12.03, 09:28 Hey Maciek, Ja mam Owczarka Niemieckiego. 6 lat. Jemu Chow Chow kosci przynosza he he he Zartuje. Wiosna ze wschodu? tak to Prawda, ale Zima tez... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś