calama 17.10.08, 12:05 Rowery, wędki, kosze na grzyby odkurzone? Wieczorne wyjścia zaplanowane? A może dobra książka i kocyk? Albo trzy butelki z prądem? ;) Co lepsze na nadchodzący weekend? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: login_t Re: Piątek - weekendu początek ;) IP: 83.238.175.* 17.10.08, 12:16 Babysitting z cudzymi dziecmi. I fądju u znajomych. Zalegle rury i dziury w scianach. I odsypianie. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 12:22 Gość portalu: login_t napisał(a): > Babysitting z cudzymi dziecmi. to może Ci Kózkę podrzucę ;) > I fądju u znajomych. uuuuuuuuuuuuuuu ostatnie zeszłej zimy następnego nie planuję buuuuuuu ;( > Zalegle rury i dziury w scianach. po pęknięciu rury pod zabudowaną wanną ... znów mam dość remontów wanna była chwilkę w kuchni, chwilkę w przedpokoju to nie na moje nerwy > I odsypianie. to konieczność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Piątek - weekendu początek ;) IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 13:13 calama napisała: > Rowery, ... załóżmy że jedziesz rowerem jakąś trasę tam i z powrotem przy bezwietrznej pogodzie w określonym czasie, to jeżeli będzie wiał wiatr ze stałą prędkością i będziesz jechała tam pod wiatr i z powrotem z wiatrem, czy wtedy potrzebujesz mniej czasu, więcej czasu, czy tyle samo czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Piątek - weekendu początek ;) IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 13:38 calama napisała: > tyle samo niestety, nie tyle samo. potrzebujesz więcej czasu, jeżeli wieje wiatr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 14:07 widzisz? mózg mi nie działa nie trenowany :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Piątek - weekendu początek ;) IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 14:58 calama napisała: > mózg mi nie działa > nie trenowany :( liczyłem na twoje rowerowe doświadczenie i kobiecą intuicję. :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 15:04 Gość portalu: nicelus napisał(a): > liczyłem na twoje rowerowe doświadczenie i kobiecą intuicję. > :) a ja leciełam na obiad i dopiero tam pomyślałam, że wiatr tak mocno nie powoduje przyspieszenia ( jak wieje z tyłu i jedziemy przez to szybciej) jak zwolnienia ( jak wieje w buzię i jedziemy duuuuużo wolniej). a kobieca intuicja mnie zawodzi ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Piątek - weekendu początek ;) IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 15:31 w zagadce prędkość wiatru była stała, ale dla obliczenia siły od wiatru działającej na rowerzystę musisz brać pod uwagę prędkość powietrza względem rowerzysty. jadąc pod wiatr musisz sumować prędkość wiatru i rowerzysty. jadąc z wiatrem musisz obliczyć różnicę prędkości. ponadto znacznie dłuższy czas będziesz pod działaniem niekorzystnej siły niż korzystnej. intuicja powinna ci podpowiedzieć, że gdy wiatr będzie miał zbyt dużą prędkość, to jadąc pod wiatr w ogóle nie dojedziesz do celu wyprawy. :) ps. siła od wiatru działająca na rowerzystę bardzo zależy od prędkości wiatru. jeżeli prędkość jest dwukrotnie większa, to dwukrotnie większy jest pęd cząsteczek powietrza. ponadto dwa razy więcej cząsteczek powietrza uderza w rowerzystę w tym samym czasie. zależność jest więc kwadratowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abel Re: Piątek - weekendu początek ;) IP: 150.254.196.* 17.10.08, 13:18 a ile ten rower ma szprych? Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 13:25 likend rozpoczynam kolacja w Sheratonie a potem to juz tylko butelki z pradem i byle do poniedzialku :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 13:28 fju_fju napisała: > likend rozpoczynam kolacja w Sheratonie a potem to juz tylko butelki z pradem i > byle do poniedzialku :) ...:( ... tragedia... współczuję. Ale to minie... nie załamuj się.... Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 13:30 e_werty napisał: > > ... tragedia... współczuję. Ale to minie... nie załamuj się.... a czy ja pisalam, ze to lamiace? ja to lubie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Piątek - weekendu początek ;) IP: 83.238.175.* 17.10.08, 14:11 fju_fju napisała: > ja to lubie! Szeraton jest obrzydliwy. Musialbym byc mocno zdesperowany, by tam sie stolowac. Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 14:33 Gość portalu: login_t napisał(a): > Szeraton jest obrzydliwy. > Musialbym byc mocno zdesperowany, by tam sie stolowac. no Ritz Carlton to to nie jest, nie narzekaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 14:11 fju_fju napisała: > likend rozpoczynam kolacja w Sheratonie a potem to juz tylko butelki z pradem i > byle do poniedzialku :) każdy robi to, co lubi :) sheraton by mnei ruszył na malediwach i bez butelek chyba, że butle z tlenem ;) www.starwoodhotels.com/preferredguest/property/overview/index.html?propertyID=3442 Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 14:36 calama napisała: > chyba, że butle z tlenem ;) butle z tlenem i CO2 oraz azotem mam zawsze pod reka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 14:40 fju_fju napisała: > butle z tlenem i CO2 oraz azotem mam zawsze pod reka ;) hehehe no i dobrze tlen czasami sie przydaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 14:45 calama napisała: > tlen czasami sie przydaje :) szczegolnie pod woda ... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 14:32 u mnie jest zlot rodzinny i imprezka w sobotę :) oczywiście rower i las - bez tego byłoby cięzko ;) nie wiem jak przeżyję 5 weekendów w dużym mieście... i to bez roweru Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 14:38 calama napisała: > nie wiem jak przeżyję 5 weekendów w dużym mieście... > i to bez roweru tak samo jak pozostale 100 tys. gorzowian Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 14:39 fju_fju napisała: > tak samo jak pozostale 100 tys. gorzowian myślisz, że 100 tys. Gorzowian wyjedzie na pięć weekendów pod rząd do dużego miasta? i będzie im brakowało roweru? nie sądzę Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 14:48 wszyscy w Gorzowie jezdza rowerami w likendy? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 15:05 fju_fju napisała: > wszyscy w Gorzowie jezdza rowerami w likendy? przecie pisałam, że nie sądzę by 100 tys. Gorzowianom brakowało roweru :P a niestety nie wszyscy jeźdżą ciągle za mało ciągle nie mam z kim jeździć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fju_fju Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 15:13 calama napisała: > fju_fju napisała: > > > wszyscy w Gorzowie jezdza rowerami w likendy? > przecie pisałam, że nie sądzę by 100 tys. Gorzowianom brakowało > roweru :P > > a niestety nie wszyscy jeźdżą wiec tak jak pisalam wytrzymasz tak jak reszta niejezdzacych gorzowian ;) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Piątek - weekendu początek ;) 19.10.08, 13:36 calama napisała: > a niestety nie wszyscy jeźdżą > ciągle za mało > ciągle nie mam z kim jeździć ;) spec. for you... i reszty milosnikow rowerow: siwiutki.bikestats.pl/ Zwroc uwage na podgorzeskie klimaty fotografowane z roweru. To chyba Twoje szlaki??? ;) PS. dzisiaj umorodawalem sie z lekka w pagorach bagdaniecko- witnickich. Piekna jesien tej jesieni! howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Piątek - weekendu początek ;) 20.10.08, 17:13 redcloud napisał: > spec. for you... i reszty milosnikow rowerow: > siwiutki.bikestats.pl/ dzięki! > Zwroc uwage na podgorzeskie klimaty fotografowane z roweru. To chyba > Twoje szlaki??? ;) moje jak najbardziej moje ulubione! te koło Stolca też ;))) > PS. dzisiaj umorodawalem sie z lekka w pagorach bagdaniecko- > witnickich. Piekna jesien tej jesieni! sobota i niedziela na moich szlakach spędzona oczywiście rankiem pod południe ;) i ... sama ale ciągle mam nadzieję, że K. wyzdrowieje i będzie chciała jechać, A. będzie miał rower, a R. swój naprawi Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Piątek - weekendu początek ;) 17.10.08, 15:07 "...100 tys. Gorzowian wyjedzie na ..." ... rowerach z miasta... w ramach promocji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Piątek - weekendu początek ;) IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.08, 16:04 calama napisała: > Co lepsze na nadchodzący weekend? a może by tak w weekend zrobić jakiś cgi? :) cgi -computer generated imaging Odpowiedz Link Zgłoś