Dodaj do ulubionych

Posel gorzowski Stefan Niesiolowski

19.01.09, 13:41
"Komisje śledcze są powoływane, jeżeli w sprawie mamy bardzo silny
polityczny kontekst i podejrzenie udziału polityków albo gdy organa
ścigania sobie nie radzą. Tu nie ma takiej sytuacji" - tłumaczył nam
Niesiołowski.

www.dziennik.pl/polityka/article299596/PiS_chce_nowej_komisji_sledczej.html

Kolejna zlota mysl Posla.
Ciekawe, jak wyglada sytuacja, gdy organa scigania sobie NIE radza.
Trzy samobojstwa w jednej smierdzacej sprawie to rzeczywiscie spory
sukces Organow.
Obserwuj wątek
    • Gość: *** Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.09, 17:27
      na szczęście nie 100% gorzowski, lepej brzmi: wybrany z okręgu
      Zielona Góra, niech na nich będzie> pzdr
      • Gość: hektor Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.09, 17:56
        Niesiołowski przypomina mi kufel piwa, najpierw sporo piany potem
        odrobina bursztynowego napoju.
        • e_werty Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski 19.01.09, 20:33
          "...przypomina mi kufel ..."

... do którego naszczał koń - niby podobne do piwa... można sie
          naciąć!
    • Gość: buba Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.centertel.pl 19.01.09, 20:14
      No nie, porównanie tego warchola do kufla piwa, to obraza dla piwa!
      • Gość: air optix aqua Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 20:22
        piwo to tandeta dla ubogich
        • Gość: aciu Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.09, 21:55
          Gość portalu: air optix aqua napisał(a):
          > piwo to tandeta dla ubogich

A niesiołek to tandeta dla bogatych.
    • Gość: ant777 Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.09, 00:16
      nie cierpię ludzi przyniesionych w teczkach. i nie ważne z jakiej
      partii. Ale lud głupi padł na kolana przed "wielkim" nazwiskiem. No
      i mamy pseudolubuskiego parlamentarzystę. I to chyba senatora, a nie
      posła.
      • Gość: polk Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 11:13
        Straszni z was ignoranci .... wole Niesiołowskiego od reszty
        bełkoczących politykierów, z których wypowiedzi nie wynika NIC.
        A wam proponuje iść na to piwo czy co tam pijecie i jeszcze raz
        zastanowić sie nad bredniami, które niszczą wasze wypalone głowy.
        • Gość: login_t Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 11:25
          Gość portalu: polk napisał(a):

> Straszni z was ignoranci .... wole Niesiołowskiego od reszty
          > bełkoczących politykierów, z których wypowiedzi nie wynika NIC.

Z wypowiedzi Niesiolowskiego wynika, ze organa scigania są w
          porzadku, z fali dymisji w organach scigania wynika, ze Niesiolowski
          znowu opowiada rzeczy wbrew Platformie.
          Ciekawe, co z tego wynika.
          Pewnie COŚ.
          • Gość: buba Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.centertel.pl 21.01.09, 12:17
            Mnie najbardziej podobała się wypowiedź tego oszołoma, w której
            powiedział, że nie rozumie dlaczego PIS głosowało przeciwko ustawom
            zdrowotnym, skoro to były ich ustawy, bo oni PO po prostu wyciągnęli
            je z szuflad..... Nawet wyciąganie cudzych ustaw trwa u tych jołopów
            ponad rok, to co tu jeszcze dodać...
    • Gość: login_t Niesiolowski o untermenschach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 12:07
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,98460,6698100,Pierwszy_poranek_po_wyborach__relacja_na_zywo.html

"Zbigniew Ziobro przegrał w Krakowie, [wygrał] na prowincji, na
      wsiach. Tam mieszka drugi gatunek ludzi - komentuje Stefan
      Niesiołowski"
      • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.09, 14:07
        > "Tam mieszka drugi gatunek ludzi
        > - komentuje Stefan Niesiołowski"

oczywiście pierwszy gatunek ludzi, to dla niesiołowskiego wyborcy platformy
        obywatelskiej - nowi übermenschen, bohaterowie nowych czasów. na tym właśnie to
        polega - sprawić, żeby prości ludzie poczuli się czymś lepszym. wielcy
        dyktatorzy, zarówno hitler, jak i stalin, opanowali tą sztukę do perfekcji.
        :)

• klin Re: Niesiolowski o untermenschach 08.06.09, 14:54
          Żaden polityk nie powiedziałby czegoś takiego, nawet Niesiołowski.
          W moim komputerze stoi tak:

11.40 - Zbigniew Ziobro przegrał w Krakowie, wygrał na prowincji, na wsiach. To nie znaczy, że mieszka drugi gatunek ludzi - komentuje Stefan Niesiołowski - Ziobro jest problemem dla zdrowego rozsądku. Wprowadza czynnik irracjonalny do polityki. Demagogia, kłamstwo, populizm, obłuda, bezczelność, arogancja - to jego cechy - komentował Niesiołowski.

Zapewne wpisywacz palnął głupstwo i poprawił. Ciekawe, jak bardzo jesteśmy skłonni przypisywać bzdurne poglądy ludziom, których nie lubimy. Nie lubimy aż tak bardzo jak Hitlera.
          • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.09, 15:15
            klin napisał:

> 11.40 - Zbigniew Ziobro przegrał w Krakowie, wygrał na prowincji, na
            wsiach. To nie znaczy, że mieszka drugi gatunek ludzi - komentuje Stefan
            Niesiołowski.
            <

może autopoprawka, bo poprzednio było zbyt wprost powiedziane? jednak nawet
            poprawione w domyśle oznacza dokładnie to samo.

• Gość: login_t Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 15:42
            klin napisał:

> Żaden polityk nie powiedziałby czegoś takiego, nawet Niesiołowski.
            > W moim komputerze stoi tak:

Udało mi się zablokować stronę "off line" i wygrzebać z tempów:

"11.40 - Zbigniew Ziobro przegrał w Krakowie, na prowincji, na
            wsiach. Tam mieszka drugi gatunek ludzi - komentuje Stefan
            Niesiołowski - Ziobro jest problemem dla zdrowego rozsądku.
            Wprowadza czynnik irracjonalny do polityki. Demagogia, kłamstwo,
            populizm, obłuda, bezczelność, arogancja - to jego cechy -
            komentował Niesiołowski."

Wpisywacz omsknął się z odróznieniem wsi od misata, to tyle.
            Zresztą, Twoja wersja też jest z błędem składni.
            Bartoszewskiemu nikt nie przypisywał "niebydła" sam to wdziałem na
            jego blogu.

Sądzę, że Poseł się trochę za bardzo wyszczerzył.
            • klin Re: Niesiolowski o untermenschach 08.06.09, 21:06
              > Udało mi się zablokować stronę "off line" i wygrzebać z tempów:

Nie wątpię. Nie od dziś wiadomo, że Wyborcza kręci. Ale żeby od razu od stalinów
              i hitlerów?
              • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 01:53
                > Ale żeby od razu od stalinów i hitlerów?

chodziło mi o kierunek myślenia, a nie o format polityka.

• Gość: Żanna Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 19:28
            klin: "Ciekawe, jak bardzo jesteśmy skłonni przypisywać bzdurne
            poglądy ludziom, których nie lubimy. Nie lubimy aż tak bardzo jak
            Hitlera."

nicelus tak ma, jest wybitną specjalistą politologiczną,
            historyczną oraz dendrologiczną! wielu nie lubi, (ale Ziemkiewicza
            lubi za spontaniczność telewizyjną na pewno).
            Pewnie z Berlina widać inaczej ;-)

• klin Re: Niesiolowski o untermenschach 08.06.09, 21:08
              Apropoś Ziemkiewicza...

www.tvn24.pl/28385,1604152,0,1,dziadek--spaj-z-anteny,kontakt_detal.html
              • Gość: login_t Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 21:59
                klin napisał:

> Apropoś Ziemkiewicza...

Co prawda głosowałem na Ziemkiewicza, ale nie jest on Posłem Gorzowskim.
            • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 00:25
              Żanna napisała:

> Pewnie z Berlina widać inaczej ;-)

jasne, że inaczej. wpadki telewizyjne są zbierane i pokazywane zbiorczo, aby się
              można było z tego pośmiać. natomiast debata publiczna odbywa się na istotne dla
              niemiec sprawy. są to popisy krasomówcze i walka na argumenty, czego można z
              przyjemnością słuchać.

natomiast polska debata polityczna już nie tylko kieruje się zwyczajami z
              podwórka, ale przypomina coraz bardziej mroczne czasy hitleryzmu, kiedy chłopcy
              z podwórka uwierzyli, że są ludźmi wyższej kategorii:

www.rp.pl/artykul/2,317325_Pobito_aktorke_ze_spotow_PiS.html

• klin Re: Niesiolowski o untermenschach 09.06.09, 01:33
                > natomiast polska debata polityczna już nie tylko kieruje się zwyczajami z
                > podwórka, ale przypomina coraz bardziej mroczne czasy hitleryzmu, kiedy chłopcy
                > z podwórka uwierzyli, że są ludźmi wyższej kategorii

Rzeczywiście, z Berlina widać inaczej. Zagrożenie "mrocznymi czasami hitleryzmu" wyraźniej widać w przekręconej wypowiedzi polskiego polityka niż w sąsiednim Poczdamie.

Od czasu zjednoczenia Niemiec w 1990 roku w aktach przemocy, często wymierzonych w ciemnoskórych cudzoziemców, ze strony prawicowych ekstremistów zginęło około stu ludzi. Do ataków dochodzi najczęściej we wschodnich landach (dawnej NRD).

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80620,3287423.html
                • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 02:56
                  klin napisał:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80620,3287423.html

co to ma do rzeczy? przecież jest napisane, że państwo niemieckie z całą
                  surowością ściga takie przypadki, a nie inspiruje.

• klin Re: Niesiolowski o untermenschach 09.06.09, 08:20
                    > przecież jest napisane, że państwo niemieckie z całą
                    > surowością ściga takie przypadki, a nie inspiruje.

Poprawiłeś mi humor z samego rana. Znasz takie państwo, które deklaruje, że nie
                    będzie ścigać przestępców z całą surowością, lecz będzie ich inspirować?
                    • Gość: login_t Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 08:40
                      klin napisał:

> Znasz takie państwo, które deklaruje, że nie
                      > będzie ścigać przestępców z całą surowością, lecz będzie ich
                      inspirować?

Zimbabwe.

"Król Szkocji" inspirował miejscowego "Hitlera" po warszawskiej AM
                      do wyrzynania białasów, a, co więcej, sam był zadeklarowanym
                      Hitlerem.

www.rense.com/general36/ZUUM.HTM
                      • klin Re: Niesiolowski o untermenschach 09.06.09, 10:33
                        Fakt. Na marginesie - jeden z najlepszych filmów ostatnich lat. Przygodnemu
                        czytaczowi polecam tytuł "Ostatni król Szkocji".
                    • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 11:03
                      klin napisał:

> Poprawiłeś mi humor z samego rana.
                      > Znasz takie państwo, które deklaruje,
                      > że nie będzie ścigać przestępców
                      > z całą surowością, lecz będzie ich inspirować?

tak. znam wiele. takim państwem były na przykład hitlerowskie niemcy.
                      demokratycznie wybrana większość terroryzowała z inspiracji władz i za
                      przyzwoleniem aparatu państwa różne mniejszości. czytałem pamiętnik pewnego
                      murzyna mieszkającego w hitlerowskich niemczech i w usa. zdecydowanie
                      stwierdził, że tych dwóch rasizmów nie można nawet porównywać. co innego kilku
                      łamiących prawo wystraszonych obywateli ukryweających się pod kapturami
                      kukluxklanu, a co innego rasizm w świetle prawa w wykonaniu aparatu państwa.

drugim przykładem może być polska po przejęciu władzy przez platformę
                      obywatelską. tak żenujących obrazków jak grzebanie w prywatnych plikach byłego
                      ministra sprawiedliwości (sic!) nie znajdziesz nigdzie w cywilizowanym świecie.
                      teraz wicemarszałek sejmu dzieli obywateli na lepszych i gorszych. nie chce mi
                      się przypominać wielu podobnych spraw świadczących że obecnie demokratycznie
                      wybrana większość stawia się ponad prawem, udaje że prawa nie rozumie i
                      interpretuje je opacznie. przykłady były już na tym forum poruszane. z własnego
                      podwórka wiem, że też dla wojewody hatki łamanie prawa nie jest istotne.

nie twierdzę, że skala bezprawia w obu przykładach jest identyczna, ale twierdzę
                      że w demokracji takie zagrożenia istnieją. budując swoją demokrację, niemcy
                      starają się im przeciwdziałać. być może polacy nie potrafią skorzystać z cudzych
                      doświadczeń i muszą zdobyć swoje?

"O Nitrasie zrobiło się głośno, gdy w 2004 r. był współorganizatorem referendum
                      w sprawie odwołania ówczesnego prezydenta Szczecina Mariana Jurczyka i obwoził
                      po mieście kukłę słomianego misia - symbol zaczerpnięty z filmu "Miś".

W 2008 r. dziennikarze szczecińskiej "Gazety Wyborczej" przyznali mu "śledzia" w
                      organizowanym od lat konkursie na wyróżniające się pozytywnie i negatywnie osoby
                      regionu.

Nitras dostał śledzia (naganę) za to, że pod jego rządami działacze Platformy
                      Obywatelskiej byli twórcami największych afer. Sam przewodniczący wyznał w
                      wywiadzie, że z premedytacją pomówił o korupcję polityczną kandydatkę PiS prof.
                      Teresę Lubińską tylko po to, by zmniejszyć jej szanse w walce o fotel prezydenta
                      Szczecina."

czyli znów przytłaczająca większość demokratycznie opowiedziała się za łamaniem
                      prawa przez rządzących? czyżby typowe dla "polskiej demokracji"?

• klin Re: Niesiolowski o untermenschach 09.06.09, 11:13
                        > grzebanie w prywatnych plikach byłego ministra sprawiedliwości
                        > (sic!) nie znajdziesz nigdzie w cywilizowanym świecie.
                        > teraz wicemarszałek sejmu dzieli obywateli na lepszych i gorszych.
                        > nie chce mi się przypominać wielu podobnych spraw świadczących że
                        > obecnie demokratycznie wybrana większość stawia się ponad prawem

No, to straszne zbrodnie. Te dwa wstrząsające przykłady mnie przekonały. Nie
                        przypominaj więcej, bo wpadnę w depresję.
                        • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 11:48
                          klin napisał:

> No, to straszne zbrodnie.
                          > Te dwa wstrząsające przykłady mnie przekonały.
                          > Nie przypominaj więcej, bo wpadnę w depresję.

nie podawałem więcej przykładów, bo nawet gdybym podał sto przykładów, to ciebie
                          nie przekonam. uważasz że skoro to robi większość, to nie jest to zbrodnia. poza
                          tym nie chodzi o ilość, tylko o to że państwo powinno stać na straży prawa, a
                          nie je łamać.

• klin Re: Niesiolowski o untermenschach 09.06.09, 12:06
                            > uważasz że skoro to robi większość, to nie jest to zbrodnia.

Większość co robi? O jakiej zbrodni mówisz? Konkretnie.

Masz rację o tyle, że nie przekonasz mnie, że w Polsce rodzi się nowy hitleryzm. Porównywanie Niesiołowskiego do Hitlera, a obecnej RP do III Rzeszy uważam za przejaw skrajnego oszołomstwa. I bardzo jestem zdumiony, bo pamiętam Ciebie z tego forum jako inteligentnego, rozsądnego faceta. (Przeszło mi nawet przez myśl, że się zgrywasz. Jeśli tak, to gratuluję).
                            • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 12:29
                              klin napisał:

> Porównywanie Niesiołowskiego do Hitlera,
                              > a obecnej RP do III Rzeszy uważam
                              > za przejaw skrajnego oszołomstwa.

ja nie porównuje. nie ta skala i nie te czasy. zwracam tylko uwagę na pewne
                              cechy wspólne. na przykład instrumentalne podejście do prawa. uważam, że
                              zbrodnią jest dobijanie watahy, zamiast umacniania praworządności i instrumentów
                              demokratycznych, tak jak to się ciągle dzieje w niemczech.

• Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 12:12
                            ps. najgorsze w polsce jest to, że jeżeli chcesz wystąpić przeciwko rządzącym na
                            drogę sądową żeby bronić swoich praw, to nie tylko policja i prokuratura ci nie
                            pomoże, ale nawet nie znajdziesz adwokata który by się podjął prowadzenia
                            sprawy. wiem to z własnego doświadczenia. przypuszczam, że dlatego wiele spraw
                            nie ogląda światła dziennego.

• Gość: Żanna Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 17:42
                        nicelus nie zaskakując nikogo stwierdził: "takim państwem były na
                        przykład hitlerowskie niemcy[...]
                        drugim przykładem może być polska po przejęciu władzy przez
                        platformę
                        obywatelską."

robisz politkabaret ;-)

"tak żenujących obrazków jak[...] dzisiejsza konferencja prasowa
                        Jarosława, przeszedł samego siebie!
                        • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 19:10
                          Żanna napisał:

> nicelus nie zaskakując nikogo stwierdził:
                          > "takim państwem były na
                          > przykład hitlerowskie niemcy[...]
                          > drugim przykładem może być polska po
                          > przejęciu władzy przez platformę
                          > obywatelską."
                          >
                          > robisz politkabaret ;-)

nie. dla mnie to nie jest kabaret, tylko smutna rzeczywistość.

> "tak żenujących obrazków jak[...]
                          > dzisiejsza konferencja prasowa
                          > Jarosława, przeszedł samego siebie!

a co to ma do rzeczy? ja pisałem o instrumentalnym stosowaniu prawa przez
                          rządzących.

• Gość: login_t Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 08:46
                  klin napisał:

> Zagrożenie "mrocznymi czasami hitleryzmu"
                  > wyraźniej widać w przekręconej wypowiedzi polskiego polityka

Raczej "idiotyzmu".
                  Poseł (czy może senator) gorzowski obsadził się w roli buraska
                  szczekającego na PiS.
                  Obok Palikota - drugiego.
                  Platforma jest formacją na tyle dużą, że potrzebuje dwóch kundelków.
                  Kundelki poszczekują, ku rozrywce swawolnej żakerii wypełniającej
                  lokale wyborcze.
                  No i czasem kundelka jednego z drugim nieco poniesie, bo płotu nie
                  ma i łatwo na drogę wyskoczyć.
                  • klin Re: Niesiolowski o untermenschach 09.06.09, 10:46
                    Nie uważam, żeby Niesiołowski był idiotą. Dlatego sądzę, że cała sprawa wynika z
                    błędu dziennikarza. Trzeba by zobaczyć zapis wideo.
                    • Gość: login_t Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 10:54
                      klin napisał:

> Nie uważam, żeby Niesiołowski był idiotą. Dlatego sądzę, że cała
                      sprawa wynika
                      > z
                      > błędu dziennikarza. Trzeba by zobaczyć zapis wideo

Może i tak.
                      Ale dziennikarz mógł się pomylić równie dobrze jak Niesiołowski,
                      rozgrzany walką o lepszy parlament europejski.
                      W końcu Kaczor, też professor sypnął się przy Irasiad albo czarne-
                      białe.

Gdyby Kaczor lub adekwatny żurnalista "sypnął się", że w lubuskim
                      mieszka wtoroj sort, byłoby urabura.

No bo przecież mieszka pierwyj sort, a nawet Q.
                      • klin Re: Niesiolowski o untermenschach 09.06.09, 11:25
                        > Gdyby Kaczor lub adekwatny żurnalista "sypnął się", że w lubuskim
                        > mieszka wtoroj sort, byłoby urabura.

Być może. Wówczas napisałbym, że nie uważam p. Kaczyńskiego za idiotę i nie
                        wierzę, że mógłby coś takiego powiedzieć. Jak bardzo jesteśmy wrażliwi na
                        urabury zależy wyłącznie od nas.
                        • Gość: login_t Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 11:52
                          klin napisał:

> Wówczas napisałbym, że nie uważam p. Kaczyńskiego za idiotę

Byłoby o tyle łatwej, że Kaczyński nigdy nie powiedział że uważa
                          Ziobrę czy Gosiewskiego, Michnika albo kogokolwiek za
                          problem dla zdrowego rozsądku. Wprowadza czynnik irracjonalny do
                          polityki. Demagogia, kłamstwo, populizm, obłuda, bezczelność,
                          arogancja - to jego cechy

A Niesiołowski podobnie mówi o każdym. Gosiewskim i Michniku,
                          zależnie w której partii akurat występuje.
                          • klin Re: Niesiolowski o untermenschach 09.06.09, 12:23
                            Niesiołowski bywa chamski. Kaczyński nie używając inwektyw potrafi dotkliwie
                            upokorzyć. Ciekawe, co Ziobrę bardziej zabolało - bluzgi Niesiołowskiego, czy
                            odesłanie na lekcje angielskiego.
                            • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 13:15
                              klin napisał:

> Niesiołowski bywa chamski.

kaczyński nie zrobił go senatorem, więc się teraz na nim mści. dla osiągnięcia
                              swoich politycznych celów posunie się daleko. kiedyś wogiem był mu lenin, teraz
                              kaczyński. kiedyś znał swoje granice. a teraz?

"W październiku 1968 roku Andrzej Czuma i Niesiołowski zaplanowali napad na
                              kasjerkę, niosącą dzienny utarg na pocztę. Kobieta zaczęła się bronić.
                              Niesiołowski z Czumą uciekli. - Nie byłem w stanie uderzyć człowieka, to była
                              nieprzekraczalna granica - wspomina ten pierwszy."

www.newsweek.pl/artykuly/lenin-twoj-wrog,12539,1

• Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 14:16
                              klin napisał:

> Niesiołowski bywa chamski.

nie bywa, tylko jest.

"Jeżeli pan tak swoich rodaków nazywa, to ja panu współczuję, bo proces pana
                              degrengolady słownej postępuje."

Autor: Zbigniew Girzyński
                              Opis: do Stefana Niesiołowskiego, odnośnie oskarżenia Andrzeja Czumy o
                              niepłacenie długów, po tym jak nazwał oskarżycieli małpiarnią
                              Źródło: tvn24.pl z 11 lutego 2009
                          • blic Re: Niesiolowski o untermenschach 09.06.09, 12:50
                            Gość portalu: login_t napisał(a):

> klin napisał:
                            >
                            > > Wówczas napisałbym, że nie uważam p. Kaczyńskiego za idiotę
                            >
                            > Byłoby o tyle łatwej, że Kaczyński nigdy nie powiedział że uważa
                            > Ziobrę czy Gosiewskiego, Michnika albo kogokolwiek za
                            > problem dla zdrowego rozsądku.

Jak to nas czasem pamięć zabawnie zawodzi.

No to sobie odśwież:
                            www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Z%C5%82ote_my%C5%9Bli#Jaros.C5.82aw_Geniusz_Mazowsza_Kaczy.C5.84ski

A tutaj pogłębiona analiza. :)
                            www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Nowomowa
                            • Gość: login_t Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 13:02
                              blic napisał:

> No to sobie odśwież:
                              > www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Z%C5%82ote_my%C5%
                              9Bli#Jaros.C5.82aw_Geniusz_Mazowsza_Kaczy.C5.84ski

Ekscytują Cie takie przedszkolne stronki?
                              Czerpiesz z nich inspirację?
                              :)))

"8.'"Marsz, marsz, Dombroski, z ziemi polskiej do Włolski" – w
                              czasie śpiewania hymnu na PiS-owskim parteitagu (03.06.2006) "

No, rzeczywiście, głównie i idiotach i chorych z nienawiści....
                              • blic Re: Niesiolowski o untermenschach 09.06.09, 13:06

> Ekscytują Cie takie przedszkolne stronki?

He, he, chciałbyś, ale czujesz zgrzyt dysonansu poznawczego. :))
                                • Gość: login_t Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 13:21
                                  blic napisał:

> czujesz zgrzyt dysonansu poznawczego. :))
                                  Pomiędzy żenadą stronki a etosem wykształciucha.

"Jego Niewielka Wysokość"

Hahaha.

Ale nie ma nic o biegunce.
                                  • blic Re: Niesiolowski o untermenschach 09.06.09, 14:25

> Pomiędzy żenadą stronki a etosem wykształciucha.

Uch, uch, większych słów użyj! Większych! :)))
                                    • Gość: login_t Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 14:33
                                      blic napisał:

> Uch, uch, większych słów użyj!

No tak.
                                      Wszystko to albo jaja, albo zbrodnia kaczystowska...
                                      • blic Re: Niesiolowski o untermenschach 09.06.09, 16:56

> Wszystko to albo jaja, albo zbrodnia kaczystowska...

Lepsze Kacze Jaja niż zaCietrzewienie.
                                        Lepiej obejrzeć wschód słońca niż Słońce Belwederu (albo Peru, jak
                                        kto woli).
                                    • Gość: Żanna Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 17:57
                                      skoro stronki żnujące, po co grzebać w przeszłości. Jarek dziś ział
                                      złością, naobrażał, nadzielił ludzi na dobrych i tych innych. ech,
                                      nie wiem, jak można toto w ogóle bronić. to znaczy pewnie można
                                      jak się jest podobnym. ;-)
                                      • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 19:56
                                        Żanna napisała:

> ech, nie wiem,
                                        > jak można toto w ogóle bronić.
                                        > to znaczy pewnie można
                                        > jak się jest podobnym. ;-)

znaczy się drugą kategorią ludzi?

• Gość: Żanna Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 20:45
                                          znaczy się drugą kategorią ludzi?

znaczy się reliktem sarmatyzmu.
                                          • najlubusiejszy.lubuszanin Re: Niesiolowski o untermenschach 09.06.09, 20:49
                                            Gość portalu: Żanna napisał(a):

> znaczy się reliktem sarmatyzmu.

A właśnie, że moja racja jest jeszcze "lepsiejsza"!, że wejdę w te przelubuskie
                                            pogadanki, ani pełowiecka ani sarmacka! też ogłaszam, że mam rację, rację
                                            najlepsiejszą!
                                            • Gość: Żanna Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 20:54
                                              najlubusiejszy: mam rację, rację najlepsiejszą!

mnie się Twoja racja bardzo podobywa. jest taka... pełna dystansu. ;-
                                              ))
                                              • Gość: nicelus do czego to doszło ... IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 13:51
                                                Żanna napisała:

> pełna dystansu. ;-))

z_bliska_wygląda_inaczej...

;)

• Gość: login_t Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 22:38
                                        Gość portalu: Żanna napisał(a):

> to znaczy pewnie można
                                        > jak się jest podobnym. ;-)

Jestem zaszczycony ;)))
                                        • Gość: Żanna Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 23:00
                                          Jestem zaszczycony

no co ja poradzę.
                                          wbrew pozorom łagodne zaburzenia obsesyjno-kompulsywne są bardziej
                                          powszechne niż sądzono do niedawna.
                                          • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 03:33
                                            Żanna napisała:

> wbrew pozorom łagodne zaburzenia
                                            > obsesyjno-kompulsywne są bardziej
                                            > powszechne niż sądzono do niedawna.

może powinnaś się zbadać...

• blic Re: Niesiolowski o untermenschach 11.06.09, 00:03
                                              Gość portalu: nicelus napisał(a):

> może powinnaś się zbadać...

Nie, misiu. Policz liczbę swoich wiadomości napisanych ku Czci i
                                              Chwale, bądź dla Wytknięcia i Napiętnowania, powiedzmy od początku
                                              czerwca, nie dołujmy się za bardzo, opublikowanych na forum Gorzów
                                              (czemu Gorzów? któż to wie...) i leć do doktora!
                                              • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.09, 02:03
                                                blic napisał:

> (czemu Gorzów? któż to wie...)

też się zastanawiam, czemu nie poznań.

• Gość: Żanna Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 11:40
                                                nicelus napisał: > > może powinnaś się zbadać...

"się" nie da się. to może tylko specjalista. :-)
                                                • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.09, 12:27
                                                  Żanna napisała:

> "się" nie da się. to może tylko specjalista. :-)

rozpoznajesz u innych "zaburzenia obsesyjno-kompulsywne", więc byłem przekonany,
                                                  że jesteś specjalistką.

• Gość: Żanna Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 17:24
                                                    nicelus: "rozpoznajesz"

specjalista szybko rozpoznaje u kogoś. samemu "się siebie" nie da
                                                    zdiagnozować.
                                                  • Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.09, 17:48
                                                    Żanna napisał:

> specjalista szybko rozpoznaje u kogoś.
                                                    > samemu "się siebie" nie da zdiagnozować.

dlatego dla szerszego spojrzenia proponuje klasykę...

może niektórym "eroica" poszerzy horyzonty w dyskusji na temat lansowanego przez
                                                    media bohatera, a "człowiek na torze" w dyskusji na temat ganionego przez media
                                                    zaściankowego konserwatysty.

• Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.09, 13:57
                                                  Żanna napisała:

> "się" nie da się.

mogę polecić wszystkim przynajmniej spojrzeć w lustro. radzę przypomnieć sobie
                                                  filmy andrzeja munka. na przykład film "eroica" pokazujący jak polacy rozumieją
                                                  bohaterstwo, oraz "człowiek na torze" pokazujący zrozumienie tradycji. nie wiem
                                                  czy obecnie powtarzają filmy munka w telewizji? myśle że przy okazji ostatnich
                                                  dyskusji byłoby warto.

• Gość: nicelus Re: Niesiolowski o untermenschach IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 11:23
                      klin napisał:

> Nie uważam, żeby Niesiołowski był idiotą.

wicemarszałkowi sejmu tylko wymsknęło się. wypadek przy pracy. przy "dożynaniu
                      watahy" zapomniał, że też został wybrany na prowincji, a nie w rodzinnym mieście.

• Gość: graf Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.gorzow.mm.pl 08.06.09, 19:00
      Nie poseł, a senator. Ale dla nas gorzowian to i tak bez znaczenia.
      Trzeba być durniem, żeby głosować na gościa przyniesionego w teczce.
      To nawet nie jest lubuski parlamentarzysta.
      To tak na marginesie wątku.
      • Gość: zamiejscowy A kogo tam macie lepszego w waszym gorzówku ? IP: *.icpnet.pl 09.06.09, 02:31

Na bezrybiu i Niesiołowski szczupak ;-P
        • josner Re: A kogo tam macie lepszego w waszym gorzówku ? 09.06.09, 07:52
          Gość portalu: zamiejscowy napisał(a):

>
          > Na bezrybiu i Niesiołowski szczupak ;-P

Równie dobrze Niesiołowski mógłby reprezentować Podkarpackie albo
          jakiekolwiek inne województwo. Efekt ten sam.
          Mizerny.
      • Gość: login_t Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 12:43
        Gość portalu: graf napisał(a):

> Nie poseł, a senator.
        Otóż poseł.

www.sejm.gov.pl/poslowie/posel6/256.htm
      • Gość: nicelus Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 13:30
        graf napisał:

> Nie poseł, a senator.
        > Ale dla nas gorzowian
        > to i tak bez znaczenia.

chyba tak, skoro nie wiecie, czy poseł, czy senator.

niesiołowski jest posłem, ale grzecznościowo wszyscy się zwracają do niego panie
        senatorze, ponieważ był senatorem, a senator jest funkcją bardziej zaszczytną.

identycznie jest z panią senator rafalską, która też obecnie jest posłem i to
        też budzi na forum niepotrzebne nieporozumienia.

• Gość: nicelus Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.09, 14:35
      pyttacz napisał:

> Kolejna zlota mysl Posla.

kiedyś miał nawet trafne spostrzeżenia, ale nimi w polityce nie odniósł sukcesu.
      nie przyniosły mu upragnionej funkcji senatora. swój prawdziwy talent rozwinął
      dopiero gdy przyłączył się do dających "popisy hipokryzji i cynizmu". został
      senatorem i zdobył serca wyborców zachodniej prowincji.

"Ciągle trudno określić, komu poza Unią Wolności odbiera głosy Platforma
      Obywatelska. Ugrupowanie nowe, programowo nieokreślone, udające, że nie jest
      partią polityczną i celowo unikające zabierania głosu we wszystkich ważnych
      kwestiach społecznych, ekonomicznych i politycznych – lecz za to dające popisy
      hipokryzji i cynizmu, dość skutecznie żerujące na znanych fobiach, ignorancji i
      naiwnej wierze ludzi zniechęconych do polityki. Liderzy PO już zaczynają
      napotykać trudności z przekonaniem wyborców do szczerości intencji swych
      polityków – dobrze przecież znanych, i to nie zawsze z najlepszej strony. Teraz
      owi politycy nagle zapewniają, że stali się inni, uczciwsi, bardziej autentyczni
      i bardziej prawdomówni niż wszyscy pozostali. Przy okazji nasuwa się pytanie,
      jak to możliwe, by ktoś z takim życiorysem jak Andrzej Olechowski – płytki
      intelektualnie i pod wieloma względami po prostu niewiarygodny – mógł zdobyć
      kilka milionów głosów w wyborach prezydenckich. PO najprawdopodobniej skończy
      tak jak wszystkie ruchy, które spaja jedynie cynizm, hipokryzja i konformizm.
      Ciekawe tylko, czy nastąpi to jeszcze przed wyborami, czy zaraz po."
      (Stefan
      Niesiołowski)

Źródło: Rozbijacze na prawicy, „Gazeta Wyborcza” nr 168,20 lipca 2001

• Gość: Żanna Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 18:06
        ...najprawdopodobniej skończy tak jak wszystkie ruchy, które spaja
        jedynie cynizm, hipokryzja i konformizm.

tylko ZCHNu nie spajał cynizm, hipokryzja oraz konformizm. sami
        etosowcy, którzy rozpierzchli się w różne strony politycznego cyrku.
        jak to etosowcy ;-)
    • Gość: nicelus bardzo mądry ksiądz doktor... IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 01:40
      trafnie dostrzega zagrożenia dla demokracji...

www.zachod.pl/articles/view_guest/ks-grzegorz-chojnacki

• e_werty Re: bardzo mądry ksiądz doktor... 10.06.09, 16:40
        ksiądz doktor...

... niech wprowadza demokracje w Watykanie!
        • Gość: nicelus lepiej wprowadzaj euro w polsce! IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 17:39
          e_werty napisał:

> ... niech wprowadza demokracje w Watykanie!

gdyby było takie zapotrzebowanie, to na pewno by już dawno wprowadzono. zamiast
          zajmować się watykanem, lepiej wprowadzaj euro w polsce, bo w watykanie już
          dawno jest.

• Gość: nicelus obywatele I i II kategorii ... IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.09, 02:06
      sądy już rozróżniają obywateli I i II kategorii:

blog.rp.pl/ziemkiewicz/2009/06/09/sady-wybuczenia-warte/
      • Gość: tk Re: obywatele I i II kategorii ... IP: *.backiel.com.pl 11.06.09, 09:39
        Gość portalu: nicelus napisał:

> sądy już rozróżniają obywateli I i II kategorii:
        >
        > blog.rp.pl/ziemkiewicz/2009/06/09/sady-wybuczenia-warte/

Kiedyś zupełnie niepostrzeżenie poleciało w stacji PLANETE takie oto coś,
        polecam w ten deszczowy (w Żaganiu przynajmniej) dzień obejrzeć, skoro w
        PLANETE, to i wiarygodność chyba wysoka.

video.google.pl/videoplay?docid=-3933870709331196363
        • Gość: nicelus Re: obywatele I i II kategorii ... IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.09, 13:27
          tk napisał:

> ..., skoro w PLANETE,
          > to i wiarygodność chyba wysoka.

jak wszystko w mediach.
          ;)

• Gość: tk Re: obywatele I i II kategorii ... IP: *.backiel.com.pl 11.06.09, 13:43
            W takim sensie, że filmy typu "zeitgeist' czy "nie rozmawiaj o pogodzie" są
            tylko w drugim obiegu, tj. na youtube, - można je wyśmiać krzycząc, że są to
            "teorie spiskowe", natomiast tutaj kawałek prawdy udało się przemycić do
            powszechnej tv. Owszem film pomija wiele ciekawych aspektów, ale zmusza do
            zastanowienia.
            • Gość: nicelus Re: obywatele I i II kategorii ... IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.09, 10:23
              tk napisał:

> ... kawałek prawdy udało się
              > przemycić do powszechnej tv.

prawdy umiejętnie przemieszanej z nieprawdą. w tym konkretnym przypadku na
              potrzeby propagandy lewicowej.

niektórzy wiedzą, że nie wszystko jest prawdą co w gazecie napisano, ale prawie
              wszyscy wierzą własnym oczom. uważają, że jak w telewizorze zobaczą, to musi być
              prawda.

czytaj wywiady. przynajmniej będziesz wiedział z "pierwszej ręki".

www.rp.pl/artykul/2,318804_Chca_mnie_sklocic_z_Kaczynskim.html

• Gość: tk Re: obywatele I i II kategorii ... IP: *.backiel.com.pl 12.06.09, 10:50
                Gość portalu: nicelus napisał:

> prawdy umiejętnie przemieszanej z nieprawdą. w tym konkretnym przypadku na
                > potrzeby propagandy lewicowej.

Więc lepiej znać obie propagandy by moc wyśrodkować sobie opinię, niż wierzyć
                tylko w to co poda tefałen i zetka.
                p.s.
                'lewica' - przynajmniej brytyjska bierze udział w
                konferencjach grupy
                Bilderberg

więc nie wydaje mi się, że to "propaganda lewicowa" stworzyła ten film w linku,
                "lewica" na w gruncie rzeczy wspólne cele.
                • Gość: nicelus Re: obywatele I i II kategorii ... IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.09, 12:03
                  tk napisał:

> Więc lepiej znać obie propagandy by moc wyśrodkować sobie opinię, niż wierzyć
                  tylko w to co poda tefałen i zetka. <

staram się odróżniać fakty od propagandy, chociaż to coraz trudniej, bo
                  propaganda coraz lepsza. niestety nie wiem co to jest "tefałen" i "zetka". nie
                  odbieram takich programów.

> nie wydaje mi się, że to "propaganda lewicowa".

"dobra propaganda, to ta której nie rozpoznajemy" - jak powiedział goebbels na
                  zjeździe filmowców...

ps. w 1968 roku zachodnioberliński policjant zastrzelił podczas demonstracji
                  studenta. było to zapalnikiem który spowodował słynną rewoltę studencką przeciw
                  kapitalistycznemu państwu w całych zachodnich niemczech. przez 40 lat nikomu się
                  nie wydawało, i nawet przez myśl nie przeszło, że studenta zastrzelił agent stasi...

• Gość: nicelus prawda, a media ... IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.09, 20:07
                    wszystkim polecam znakomity wywiad:

www.rp.pl/artykul/2,319125_Kataryna__Patrzcie_dziennikarzom_na_rece.html

• Gość: tk Re: prawda, a media ... IP: *.backiel.com.pl 12.06.09, 20:39
                      Dobre, można tak przykład za przykładem, świata poprzez pisanie na forum nie
                      zbawimy, media będą kłamać niestety:
                      www.niezalezna.pl/article/show/id/21574
    • Gość: nicelus czy nasz europoseł będzie przestępcą? IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.09, 10:36
      czy europoseł ma immunitet?

www.rp.pl/artykul/15,320625_Sad__Nitras_sklamal_i_ma_przeprosic.html

• Gość: nicelus Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.09, 20:28
      gorzowski poseł prowadzi rozmowy w niemczech:

marszalek_niesiolowski_(po)

• Gość: niclus Re: lenie i wyborcy walenie! ... IP: *.dip.t-dialin.net 18.06.09, 12:52
        ps. niby po chłopakach z podwórka nie można się wiele spodziewać, ale jednak
        standardy obecnej ekipy w polityce zagranicznej, to jeden wielki skandal! to
        przechodzi wszelkie wyobrażenia.

SKANDAL!

• Gość: brrr Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.09, 04:03
      Niesiołowski, M.Giertych, Nałęcz, Wolniewicz, Bonder i wielu mniej
      znanych - to przez nich starciłem szacunek do wyższej polskiej
      profesury. Powyższe nie dotyczy nauk ścisłych.
      O psorkach w przeciętnych liceach lepiej nie wspominać.
      A kiedyś ten zawód zajmował drugie miejsce (?!?!?) zaraz po
      strażakach.
      • Gość: nicelus Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.09, 13:00
        brrr napisał:

> A kiedyś ten zawód zajmował drugie miejsce ...

dzięki takim ludziom, jak lubuski poseł, obecnie w polsce chyba najmniejszym
        szacunkiem społecznym cieszy się zawód posła. kandydaci pozwalają się wybierać w
        innych miejscowościach niż mieszkają. prawdopodobnie dlatego, żeby nie przynosić
        wstydu rodzinie. gdy sąsiedzi pytają żonę: "co mąż robi w warszawie?", to żona
        wstydzi się przyznać, że jest posłem. nie mówi prawdy, tylko mówi, na przykład:
        "mój mąż jest policjantem."
        ;)

• calama Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski 29.06.09, 13:13
          Gość portalu: nicelus napisał(a):

> gdy sąsiedzi pytają żonę: "co mąż robi w warszawie?", to żona
          > wstydzi się przyznać, że jest posłem. nie mówi prawdy, tylko mówi,
          na przykład:
          > "mój mąż jest policjantem."
          > ;)
          >
          był kiedyś taki kawał, że dziecko w przedszkolu powiedziało, że mama
          tańczy przy rurze, żeby ukryć, że jest posłem samoobrony ;)
          • Gość: nicelus Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.09, 21:14
            calama napisała:

> był kiedyś taki kawał, że dziecko
            > w przedszkolu powiedziało, że mama
            > tańczy przy rurze, żeby ukryć,
            > że jest posłem samoobrony ;)

teraz samoobrona przeszła do platformy obywatelskiej, a być posłem jest wstyd
            bez względu na przynależność partyjną. wyobrażasz sobie, żeby na przykład
            nauczyciel przyszedł do pracy pijany? trudno to sobie wyobrazić. a posłowie jak
            najbardziej. albo ci europosłowie. to dopiero wyższy stopień oszustw. rano kartę
            podbijają i frrru zwiefają do domu.
    • Gość: nicelus może to znak boży? IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.09, 23:20
      że jeżeli się nie potrafi, to cudów nie nie wolno obiecać.
      ;)

Woda_zalała_między_innymi_Sejm_i_Kancelarię_Premiera.

• Gość: nicelus boże spuść nogę i kopnij! IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.09, 02:24
        wyraźnie natura broni się przed takim rządem. no bo jeżeli powołanej w celu
        ochrony przyrody generalnej dyrekcji ochrony środowiska nawet sąd nie daje rady
        przymusić do przestrzegania prawa i wykonywania obowiązków statutowych, to już
        tylko celny piorun może polską przyrodę uratować.
        ;)

www.kp.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=388&Itemid=353

• Gość: nicelus Re: boże spuść nogę i kopnij! IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.09, 10:23
          miały być konkursy, a co jest? w gorzowie zmienia się odnoszącego sukcesy
          prezesa strefy ekonomicznej na działacza platformy z dolnego śląska. natomiast
          ustawiony przez platformę nowy dyrektor od dróg i autostrad jest za głupi, żeby
          zdać egzamin na urzędnika. prawdopodobnie wszystkie jego decyzje są niezgodne z
          prawem, bo on nie ma wymaganych prawem kwalifikacji do sprawowania takiej funkcji.

wiadomosci.onet.pl/1999467,11,patologiczna_sytuacja_po_decyzji_ministra,item.html
          • Gość: Xxx Re: boże spuść nogę i kopnij! IP: *.wikman.com 30.06.09, 10:56
            A ty co zaczynasz jak Wieczorek sam sobie na posty odpisywać.
            • Gość: nicelus Re: boże spuść nogę i kopnij! IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.09, 11:07
              Xxx napisał:

> A ty co zaczynasz jak Wieczorek sam sobie na posty odpisywać.

ja nie odpisuje, tylko dopisuję.

lista nieprawidłowości obecnego rządu jest długaśna. gorzej jak za faszyzmu i
              stalinizmu. na przykład szkolnictwo wyższe. to nie tylko bezczelne deptanie
              prawa, ale tak chyba jeszcze tak nigdy nie było, żeby rząd wyznaczał rektora
              uczelni.

wiadomosci.onet.pl/1999465,11,uczelnia_weszla_w_ostry_spor_z_szefem_mon,item.html

• Gość: bolek Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 09:52
      tu jet lepszy

www.youtube.com/watch?v=PuLkoJlTchc&feature=related
      strzeszczenie "nocnej zmiany" w której brał udział niesiołowski.
      i kto jest obłudny i zakłamany?
      • Gość: nicelus Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.09, 13:45
        bolek napisał:

> i kto jest obłudny i zakłamany?

niesiołowskiego
        można zrozumień. kaczyńscy nie zrobili niesiołowskiego senatorem, na skutek
        czego teraz niesiołowski ma jakieś zaślepienie spowodowane nienawiścią do
        kaczyńskich. kiedyś postrzegał świat rzeczywisty:

"Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie
        żadnego programu. Nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują
        pod własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w
        trudnych sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie
        są partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie."

natomiast co zaślepia połowę polaków popierających platformę? nie wierzą faktom,
        nie wierzą dowodom, nie wierzą
        wyznaniom służb...

:(

• Gość: nicelus Re: Posel gorzowski Stefan Niesiolowski IP: *.dip.t-dialin.net 09.07.09, 09:43
      gorzowski poseł bez namysłu zdecydowanie poparł szaleńczy_pomysł wprowadzenia do telewizji kuratora przez sąd rodzinny (sic!)!

"Ein großer Staat regiert sich nicht nach Parteiansichten." (Otto von Bismarck)

"duże państwo nie rządzi się zapatrywaniami partyjnymi"
      (otto von bismarck)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka