kombaat1 02.08.09, 18:35 Co byście zrobili mechanikowi, który po zmianie klocków zmienił też opony... z rocznych Michelin na nalewane Dunlopy z 2000 roku? (Oczywiście wyparł się wszystkiego) Jakiś pomysł na zemstę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zetkaf Re: Mechanik uczciwy inaczej 02.08.09, 19:29 Zglos do urzedu skarbowego, ze poprosiles o rachunek/fakture/inny dowod zaplaty, a on odmowil, stwierdzil, ze nie da i juz. Albo gorzej, ze powiedzial, ze to kosztuje dodatkowe jakies 20% kwoty ;) Oczywiscie, nic mu nie udowodnia w kwestii twojego rachunku, ale ciekawe, co znajda przy okazji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antolek Re: Mechanik uczciwy inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 19:42 Wydaje się,że to sprawa dla Policji czy Prokuratury. To nie jest tak,że ktoś Ci coś odbiera bezkarnie. Ps. Gdzieś czytałem,że za rekord "przekrętu warsztatowego" uznano wymianę całego tylnego zawieszenia na stare i zjechane, a wszystko to przy okazji Pierwszego Gwarancyjnego Przeglądu Mercedesa w Serwisie. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Mechanik uczciwy inaczej 02.08.09, 19:55 > Wydaje się,że to sprawa dla Policji czy Prokuratury. > To nie jest tak,że ktoś Ci coś odbiera bezkarnie. Oczywiscie, ale udowodnisz im cos? Bedzie mial 10 pracownikow, ktorzy potwierdza, ze miales stare opony (ciekawe, czy nadal bedzie twierdzil, ze tych 10 u niego pracuje, gdy przyjdzie PIP? ;) Ale ja tam bym pokazywal rachunku z punktu, gdzie wymieniam i przechowuje opony - nie jest to dowod, ze z takimi przyjechalem do mechanika, ale policji tez daje do myslenia. Szanse nikle, ale probowac mozna... PS. A moze w ramach zemsty... podasz nazwe mechanika na forum? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik Re: Mechanik uczciwy inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 10:04 Bardzo ciekawa historia. Szkoda, że autor nie podał nazwy tego zakładu, chętnie sam bym pojechał i się przekonał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Mechanik uczciwy inaczej IP: *.fn.pl 05.08.09, 23:35 A ja lepszy numer słyszałem - gość kupił Octavię z salonu, która jak się potem okazało była bita i miała parędziesiąt tysi na liczniku. Gość się zorientował dopiero jak ją chciał odsprzedać i klient sprawdzał grubość lakieru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Mechanik uczciwy inaczej IP: *.40.74.74.sub.mbb.three.co.uk 02.08.09, 19:55 Widzę, że koledzy mają radykalne sposoby. Pewnie całkiem skuteczne. Ale można go też wpisać na rankingwarsztatow.pl. Będzie to dla niego pewna kara, a przy okazji klienci dowiedzą się, że tego Pana należy omijać szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Mechanik uczciwy inaczej IP: *.manc.adsl.virgin.net 08.08.09, 17:07 napisz na forum, ktory to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josner trudno o dobrych mechaników IP: *.gorzow.mm.pl 08.08.09, 17:35 Mi tam nic nie wykręcili - a opony to przegięcie na maksa. W Deszcznie mechanik "zapomniał" założyć osłonę silnika. Całe szczęście znalazł tę osłonę ale słowa przepraszam nie usłyszałem. Inny na Kostrzyńskiej wymieniał amortyzatory. Wyjeżdzam po wymianie. Jeden z nowych amorów zaczął skrzypieć. Pierwsze co to że się "rozejdzie". To czemu drugi nie skrzypi? Zaczęli szukać czemu jeden skrzypi a drugi nie. Okazało się że jeden z ciołków nie zdjął starej plastykowej osłony i dodatkowo założył nową. Kuźwa przecież to warsztat który zajmuje się przede wszystkim wymianą amorów. Usłyszałem - przepraszam? A skądże. Na Okrzei. Też "zapomnieli" założyć zaczepów-szpilek podtrzymujących dolną osłonę silnika. Wszystko było ok dopóki na trasie nie pojechałem ponad 100km/h. NAwet do nich nie pojechałem po te szpilki. Oni przynajmniej naprawili to, co poprzedni mechanicy spie...li. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: Mechanik uczciwy inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 19:44 podaj nazwę i adres warsztatu napiętnuje się publicznie Odpowiedz Link Zgłoś