Dodaj do ulubionych

Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach

02.09.09, 08:33
Ja tam na żużlu sie nie znam i śmieje się z zielonogórskich kompleksów. Mając
tylko jedna drożynę w rozsądnej klasie rozgrywek starają się zrobić wokół niej
dużo szumu.
ALE>>>>>>>]
Uznać Bladego za terrorystę i kibola- TO DUŻA SZTUKA!!!!!
Cezar - żądaj odszkodowania i to wielkiego...wpadniemy na piwko!
Obserwuj wątek
    • mmmmmm000 Tego tematu w ogóle powinno nie być!!! 02.09.09, 09:37
      Jak mogą nienawidzieć się aż tak bardzo, ludzie dwóch miast
      tworzących to samo województwo. Może je po prostu zlikwidować? Bo
      współpraca tych młodych ludzi w przyszłości chyba nie jest możliwa...
    • Gość: zygmunt Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: 92.244.57.* 02.09.09, 10:29
      Kto ma kompleksy pokazuja wlasnie wypowiedzi ludzi z Gorzowa w tym prezesa ktory
      zamiast uspokajac sytuacje jeszcze wszystko zaognia. Prostactwo i glupota.
      Przegrywac trzeba umiec ale niestety dla Gorzowa to za duza sztuka.

Co do placzu ludzi na meczu - mieslicie dosc czasu (informacje przekazywano
      kilkakrotnie) na opuszczenie sektora i nikt nie musial sie solidaryzowac z
      bandytami ktorzy rzucali petardy w tlum.
      Nie chcieliscie to trzeba bylo sie liczyc z tym ze zostaniecie usunieci sila. A
      to co bylo poza stadionem to kontynuacja. Ja tez dostalem w Lesznie z palki bo
      ktos rzucil w policjanta piwem. I co bylem w tlumie i nikt mnie nie pytal czy to
      ja czy nie ja. Z takimi rzeczami trzeba sie liczyc idac do klatki. Jesli bylo
      tam 4,5 "kiboli" a reszta byla "grzeczniutka", byly to rodziny z dziecmi,
      kobiety w ciazy i nikt nie wykrzykiwal hasel obrazajacych ani niczego nie rzucal
      to ja grzecznie pytam: Dlaczego nie poszliscie na sektor zwykly, pod wiezyczka
      czy vipowski. Gdybyscie zachowywali sie normalnie to nikt by wam krzywdy nie
      zrobil. No ale przeciez te "kobiety w ciazy", "kulturalni obywatele z dziecmi"
      woleli byc razem z bandytami wiec o co ten placz?

A co do pieniedzy za bilety - jesli nie oddadza to proponuje Dowhanowi zlozyc
      doniesienie o kradziez pieniedzy i sprawa zalatwiona. Zobaczymy co wtedy powie
      zlotousty Komar. Pewnie ze znowu sie kibice przebrali za policje:)
      • Gość: yank99 Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.kwbturow.com.pl 02.09.09, 13:14
        Drogi Zygmuncie, palimy głupa czy tylko udajemy?
        Mieliśmy kibicować na zwykłym sektorze w otoczeniu bandy śliniących
        się ze złości kiboli. Fakt, większość siedzących tam ludzi, to
        zwykli, poczciwi kibice. Większość jednak to nie wszyscy.
        Na derby jeżdżę od dawna i kiedyś spróbowałem kibicować
        w "normalnym" sektorze. Wróciłem z rozbitą kamieniem głową.
        Dziękuję, tego błędu już nie powtórzę.
        Jeżeli tego nie wiesz, to Cię informuję, że głośniki w sektorze
        gości nie działają, a wezwań do opuszczenia sektora zwyczajnie nie
        było słychać. Poza tym ciasne wyjście z niego nie pozwala na szybkie
        opuszczenie tego miejsca.
        Jeżeli Ty się godzisz na obijanie pałkami bez przyczyny to Twój
        wybór i Twoja sprawa, ja nie czerpię z tego przyjemności.
        I wynik sportowy nie ma tu nic do rzeczy, bo to osobna historia.
        • Gość: zygmunt Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.tt.com.pl 03.09.09, 12:19
          Drogi pamie yank99:
          Palimy glupa czy tylko udajemy?
          Skad wzieli sie ci "sliniacy ze zlosci" ludzie? Czy nie wtedy kiedy zaczeliscie
          rzucac petardami pod nogi? Powtorze jesli nie doslyszales - ludziom pod
          nogi. Ludzie siedzacy na wejsciu w 2 luk to nie bandyci tylko normalni kibice.
          Narazaliscie ich na kalectwo badz nawet na smierc. Nie zdawaliscie sobie sprawy
          ze po takich akcjach w 15tysiecznym tlumie raz dwa znajda sie debile podobni do
          debili gorzowskich? Poza tym jak porownac slinienie sie ze zlosci do rzucania
          petard w tlum? Czy my jestesmy na wojnie? Wiem ze kibice z obu stron nie sa mile
          widziani u swoich "kolegow" ale czy to ma byc zacheta zeby jeszcze nakrecac
          atmosfere? I tak - ja tez nie chodze do sektorow gospodarzy ale jesli chciales
          obejrzec mecz to bylo jedyne wyjscie. Wtedy trzeba sie zachowywac rozsadnie a
          nie drzec gebe i pluc na rywali.

To ze oberwalem palka nie znaczy ze czerpie z tego przyjemnosc ale jak widze
          umiejetnosc dedukcji jest u pana szokujaca. Dla inteligentnego czlowieka jasne
          jest ze akcja niesie reakcje. Wiec bedac w gronie idiotow mozna sie spodziewac
          ze dostaniemy nie za swoje winy. I ja tego nie usprawiedliwiam - tak po prostu
          dziala polska policja. Polska a nie zielonogorska, bo gwoli wyjasnienia wiecej o
          ile nie calosc stanowila policja z Gorzowa i Poznania a nie ZG.

Co do glosnikow - pewnie same sie wylaczyly:) Ale wiem ze tak sie robi wszedzie
          wiec nie oceniam. Mimo tego mieliscie 4-krotny sygnal od policji. I nie pisz
          prosze ze nie bylo slychac bo biegi trwaja okolo minuty i widzieliscie ich
          zaledwie 3, a jesli nie chcieliscie sluchac to nie slyszeliscie.
          Poza tym wasze wyjscie ze stadionu to byla wlasnie reakcja na wasze akcje z
          petardami. I powinniscie policji za to podziekowac bo mogloby sie skonczyc duzo
          gorzej.

Wynik sportowy ma tu bardzo duzo do rzeczy - bo cala te afere rozpetal wasz
          zlotousty prezes ktory nie moze przezyc tego ze jest gorszy od ZG. Przeciez on
          klub z ZG ciagle poucza i chetnie pokazuje jak sie organizuje wspaniale imprezy
          i walczy z przestepczoscia na stadionach.
          Wiec moje pytania - co oznaczaja slowa Komarnickiego ze nie ma mocy prawnej zeby
          ukarac tych ktorzy rzucali butelkami i pluli na zawodnikow i zarzad z ZG na
          meczu w Gorzowie. Co oznacza fakt ze do tej pory nie ma winnych wyrwania "106"
          krzeselek, co oznacza fakt wzywania do przeprosin bandytow z Gorzowa rzucajacych
          petardami w ludzi ktore to przeprosiny mialy byc wygloszone przez Dowhana? Czy
          ten czlowiek powinien byc jakimkolwiek prezesem? Na tym stanowisku powinni byc
          ludzie inteligentni ktorzy potrafia zachowac zimna krew a nie ludzie ktorzy
          wszystko i wszystkich uwazaja za gorszych i mniej doswiadczonych i ktorym nerwy
          puszczaja z kazdym przegranym biegiem. Przeciez pokazal to nie tylko na
          przykladzie klubu z ZG ale takze swoich zawodnikow. I pokazuje nadal. Czy wy
          tego nie widzicie?
          • Gość: yank99 Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.kwbturow.com.pl 03.09.09, 12:54
            Szanowny Panie Zygmuncie!
            Niczego mi nie musisz powtarzać, widziałem wszystko z bliska i
            pewnie lepiej od Ciebie. W nasza stronę też leciały butelki
            (szklane), deski z ławek, petardy itp. rzeczy i nie tylko pod nogi,
            ale również na głowę. U nas w sektorze też były kobiety i dzieci.
            I nie pisz do mnie w liczbie mnogiej, bo ja do nikogo w życiu niczym
            nie rzuciłem i w żaden sposób nikomu niczym nie zagroziłem.
            Przyjmując Twoją retorykę powinienem napisać: rzucaliście, pluliście
            itd.
            Was też policja powinna spacyfikować, bo z Waszego sektora też
            leciały w nasza stronę różności? Czy to tylko działa w jedną stronę?
            Proszę Cię nie proponuj mi ciągle oglądania meczów w ZG w sektorze
            gospodarzy, skoro twierdzisz, że sam tego nie robisz. Z wiadomych
            względów wolałbym juz obejrzeć mecz w TV.
            Nie wiem skąd była policja (właściwie ZOMO), ale ja widziałem na ich
            naszywkach napis Komenda Zielona Góra.
            Głośniki same się nie wyłączyły, były niesprawne od początku, a
            byłem w sektorze jednym z pierwszych. Przy tej całej wrzawie i
            trwającym wyścigu nie słyszałem nawet dokładnie, co mówił przez tubę
            dowodzący akcją. I nie wyprowadzano nas przez 3 biegi jak
            sugerujesz, bo akcja zaczęła się w trakcie trzeciego.
            Na temat prezesów nie będę z Tobą polemizował, bo musiałbym Ci
            napisać osobny elaborat. Wiadomo Wasz jest święty a nasz diabeł,
            przecież Falubaz to MAGIA. Tak, tak to sobie tłumacz.
            Najprostszym, pierwszym z brzegu przykładem jest organizacja zawodów
            w ZG i GW. Cieszę się, że nikt z Was nie wrócił z obrażeniami z
            Gorzowa, nam się to nie udało.
            • Gość: yank99 Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.kwbturow.com.pl 03.09.09, 13:01
              Jeszcze jedno!
              Panie Zygmuncie, jeśli interesuje Pana prawda to podaję link do
              prawdziwej relacji z niedzielnych wydarzeń, a nie wypociny faceta,
              który prawdopodobnie nie był wogóle na tym meczu.
              www.gorzow24.pl/news/7265/bili-nas-z-dzika-przyjemnoscia.html
              Proszę to przeczytac na spokojnie i wyrobić sobie zdanie. Tego co
              było poza stadionem na pewno Pan nie widział..
              Pozdrawiam!
              • Gość: zygmunt Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: 92.244.57.* 03.09.09, 14:29
                Po pierwsze nie jestesmy na Ty.
                Niestety dla szanownego pana te wypociny zdazylem juz przeczytac na SF.
                I nie twierdze ze tego nie bylo ale twierdze ze niestety niektorzy zasluzyli na
                to wlasnym dzialaniem, niektorzy tym ze to popierali, a niektorzy ze tam sie po
                prostu znalezli (nieprzypadkowo bo nie szli obok ulica tylko przyjechali na mecz
                i sami do tej klatki weszli). Tak dziala polska policja co pisalem wczesniej. A
                nie klub Falubaz ktory wynajmuje czy przebiera sie za policje jak to raczyl
                prezes panskiego klubu powiedziec.

I prosze nie pisac o kobietach w ciazy i dzieciach bo to smieszne bylo przy
                pierwszych postach na roznych forach a teraz staje sie po prostu zalosne. Jaki
                inteligentny czlowiek bierze ze soba dzieci albo kobiete w ciazy na wyjazd do
                klatki i do tego jeszcze do ZG lub Gorzowa? Ma pan na to odpowiedz? Bo ja nie. A
                moim zdaniem nie jest to po prostu prawda a ciagle powolywanie sie na to jest
                niegodne normalnego kibica.
                Bo niestety ja tez bylem blisko klatki i widzialem sporo tych "dzieci" i "kobiet
                w ciazy". Ci z kapturami i szalikami na gebach to byly dzieci czy kobiety z
                choroba zebow? Chcialbym zobaczyc reszte zdjec a nie tylko te dwie 15latki ktore
                to niestety ale chyba najbardziej nie szczedzily jezyka na Falubaz i kibicow.
                Zaprzeczy pan? Poza tym dostac gazem to nic przyjemnego ale od tego sie nie
                umiera. I nie wiem kto tam "prawie zszedl" ale wiem ze bylo cale 6 osob ktorym
                trzeba bylo przemyc twarz. Czy mam rozumiec ze ci ludzie ktorym petardy mogly
                uszkodzic wzrok, sluch albo cos urwac to zwyczajnie zasluzyly na to a gorzowscy
                kibice byli po prostu nieslusznie potraktowani przez policje i to im sie naleza
                przeprosiny ze pozwole sobie przypomniec kolejne slowa zlotoustego prezesa? Czy
                to czasem nie sa proby pokazania ze "kibice" z Gorzowa byli prowokowani przez
                ZG? Petardy i race same zostaly przygotowane ze wpanialym napisem "Je..ac
                Falubazow" a potem same sie przeniosly przez konrole i rzucaly (bo to przeciez
                wina ochrony ze nie znalazla). A na koniec niewinni "kibice" zostali po chamsku
                pobici przez policje.

Jesli pan szanowny nie widzial petard to zapraszam:
                www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090901/ZUZEL01/390157969lub
                rzg.info.pl/news/show/5693
                Swoja droga to tak jakbym pisal z kims kto pierwszy raz pojechal na derby (jak
                reszta w klatce) i po obustronnym wyzywaniu, rzuceniu rac i petard w strone
                kibicow przeciwnych spodziewal sie nie wiem czego? braw? Skoro wszyscy dzialali
                z "kibicowska swiadomoscia" czyli nie odcieli sie od tych bandytow a dalej
                skandowali rzucane przez nich hasla i cieszyli sie z kazdego wybuchu petardy, a
                potem nie zastosowali sie do tego co mowila policja o opuszczeniu sektora (tak
                tak niczego nie bylo slychac bo byl tak straszny gwar) to dlaczego teraz placza?

Dla przypomnienia piekne zachowanie "kibicow" z Gorzowa a potem ich wyjscie ze
                stadionu. Pan tam byl wiec chyba moge pisac: Wasze wyjscie?
                www.youtube.com/watch?v=msgakRyRMJM
                A samo to ze nie musze (bo i nie mam skad na szczescie) prezentowac zdjec i
                filmow ludzi z ZG z obrazeniami to chyba powinno dzialac na panska swiadomosc ze
                to cale szczescie dla Was (tak pisze zbiorowo). Bo gdyby cos sie stalo
                komukolwiek to Wam (tutaj pan zrozumie dlaczego zbiorowo) mogloby stac sie cos
                duzo gorszego bo banda debili tym razem z ZG ruszylaby na Was (tak na Was a nie
                tylko tych ktorzy rzucali). Wiec podziekuj pan policji ze Was (tak Was
                wszystkich) wyprowadzila ze stadionu, bo swoim gowniarskim i po prostu bandyckim
                zachowaniem prowokowaliscie do duzej tragedii.
                I bede pisal zbiorowo, bo potraficie zbiorowo bluzgac, "kibicowac", a nie
                potraficie zbiorowo za to odpowiedziec.
                To jaka w koncu jest prawda? Bic Falubaza dobrze, bic Gorzowiaka zle? Kali byc
                dobry?
                • Gość: zygmunt Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: 92.244.57.* 03.09.09, 14:39
                  Aha no i pozwoli pan ze dodam cos jeszcze odnosnie relacji pana Korniejczuka.
                  Jak zostalo to juz napisane - relacje zwyklych kibicow moga przejsc bez echa bo
                  to zwykli ludzie i nikt ich relacji nie przytoczy w artykule. Co innego gdy
                  zglosi sie dyrektor finansowy ktorejs z firm. Wtedy jest on stawiany jako wielce
                  obiektywny czlowiek.

A moze tak zapytam - czy ta firma pana dyrektora nie jest jednym ze sponsorow
                  gorzowskiego zuzla? Czy artykul nie powstal wlasnie przez znajomosci i jest
                  zwyczajnie "sponsorowany"?
                • Gość: yank99 Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.09, 17:06
                  Bardzo trudno polemizować z kimś, do kogo nie przemawiają żadne
                  argumenty. Spróbujmy jednak.
                  Dobrze, nie jesteśmy na Ty, choć na forach taka forma jest przyjęta.
                  Szanowny pan też raczył jej używać!

Byłem na derbach, żeby kibicować swojej drużynie z szalikiem na szyi
                  i obejrzeć w świetnej atmosferze żużlowe zawody. Zaznaczam, że byłem
                  w ZG nie po raz pierwszy, ani drugi, bo jeżdżę na derby od lat 80-
                  tych. Przeżyłem nie jedną pyskówkę kibiców i nie jedno widziałem,
                  choćby zachowania kibiców w Lesznie.

Tak działa polska policja, to fakt, ale w ZG zadziałała
                  nadzwyczajnie ochoczo.
                  Jeśli był pan na derbach w Gorzowie, zauważył pan zapewne subtelną
                  różnicę w działaniach służb porządkowych? I niech mi pan nie pisze,
                  że zachowywaliście się grzeczniej. Rzucanie petardami w gracarzy i
                  wyrywanie krzesełek do takowych z pewnością nie należy. Gracarz też
                  człowiek.

Wiem, że wasz prezes to guru bez skazy, ja o swoim tak nie myślę.
                  Prawda jest taka, że warunki na stadionie i sposób zabezpieczenia
                  ochrony przerastają jego możliwości organizacji tego typu imprezy.
                  To, że klatka w ZG jest za mała na pomieszczenie 850 osób, to
                  wiadomo na pierwszy rzut oka. Całe szczęście, że onej niedzieli nie
                  przyjechał komplet kibiców, doszłoby do tragedii. Wejście do sektora
                  gości prowadzi w bezpośrednim sąsiedztwie sektorów miejscowych. Kto
                  dopuścił ten stadion, w takich warunkach? Nie wiem. Jak się okazuje
                  strefy bezpieczeństwa też są za wąskie, ale co tam dla prezesa liczy
                  się tylko kaska? Upchać ile się da, byle przychód był największy.

Nigdy nie wspomniałem o kobietach w ciąży (bo takowych nie
                  widziałem), więc nie wiem, co pan mi imputuje. Zaś kobiety i dzieci
                  (nastolatki) były i nic w tym żałosnego, bo takie są fakty, które co
                  rusz próbuje pan przeinaczać, lub co łatwiejsze obśmiewać. I pana
                  zdanie w tej kwestii nie ma znaczenia, mówimy o faktach!
                  Ci z kapturami i szalikami założyli je na gęby, jak zostali
                  poczęstowani po nich gazem. I od razu, żebyśmy się zrozumieli,
                  każdego bandytę, który rzucił czymkolwiek, w kogokolwiek powinna
                  spotkać dotkliwa kara, bez względu, z którego sektora pochodzi,
                  włącznie z dożywotnim zakazem stadionowym. I tu się pewnie
                  zgadzamy?!

Nie wiem, czy dziewczyny ze zdjęć "najbardziej nie szczędziły języka
                  na falubaz i kibiców". A jeśli tak, to co? Zabić? A wyzwisk służb
                  porządkowych i waszych kiboli pod naszym adresem, zanim zdążyliśmy
                  wejść, zapewne też pan nie widział i nie słyszał? Wiem, tak łatwiej.
                  Nie wiem skąd pan ma te dane o "6 osobach, którym trzeba było
                  przemyć twarz". Może pan z policji? Zapewniam pana, że tych osób
                  było dużo więcej i gaz był tylko "podwieczorkiem", bo później doszło
                  do ostrego pałowania.

W te bomby, jak je nazwano w jednej z "gazet", to chyba tylko dzieci
                  uwierzą. Po pierwsze, po meczu, do sektora przyjezdnych to prezes
                  mógł wnieść nawet czołg i 2 armaty, dla uzasadnienia swoich działań.
                  Po drugie, gdzie była ochrona, że pozwoliła na wniesienie takich
                  dużych puszek? Po trzecie skoro były takie niebezpieczne, gdzie są
                  te ofiary. Po czwarte, nikt z kibiców nie specjalizuje się w takich
                  żenujących napisach. Szyte grubymi nićmi, czuć to na odległość.

Koniecznie chce pan traktować nas zbiorowo, mimo iż petardami
                  rzucało kilku debili. To niech pan będzie konsekwentny i traktuje
                  zbiorowo także swój sektor. Bo tych, które przyleciały do nas nie
                  rzucili ci sami debile.

Policji nie mam za co dziękować, bo gdyby tylko nas wyprowadziła z
                  sektora nie miałbym pretensji. Ale po tym, co działo się później,
                  twierdzę, że ich działaniami nie kierował żaden profesjonalizm,
                  tylko całkowity brak szacunku do człowieka.

Nie uznaję odpowiedzialności zbiorowej. Pan tak, ale tylko w
                  stosunku do adwersarza. Dzisiaj można w skuteczny sposób
                  wyeliminować z grupy bandyckie jednostki. Trzeba tylko chcieć i
                  umieć.

I powtarzam po raz kolejny: do nikogo niczym nie rzucałem, na nikogo
                  nie bluzgałem i tak postępowało 90% ludzi w tym sektorze.

"Bić Falubaza dobrze, bić Gorzowiaka źle?" A kto to powiedział?
                  Kiedy i gdzie ten Falubaz był bity?
    • Gość: gorzowiak Policja jak ZOMO czy gestapo? IP: *.gorzow.mm.pl 02.09.09, 10:29
      W l.80-tych krzyczeliśmy na ganiające nas ZOMO - "Gestapo".

Okazuje się, że dziś bandyci są po obu stronach - jedno mają szaliki klubowe i
      petardy w ręku, inni mają mundury z napisem "Policja" i pały w ręku.

To niepojęte, że Policja, która "stara się zbliżyć do obywateli" robi takie
      rozróbę, pałuje spokojnych ludzi.

Przez zielonogórskich, policyjnych szowinistów znowu będzie pasowało, że POLICJA
      to bandyci.

A przecież nie cała.

Ale na tych gnojków w mundurach nie ma mocnych - czują się bezkarni i silni tam,
      gdzie ludzie niewinni. Krawężniki spieprzają, gdy widzą po 22-giej niebezpieczne
      towarzystwo. Mocni są tylko w kupie. Jak zwykli bandyci.

Buduję u syna szacunek dla prawa, dla policji. Opowiadam, że kiedyś była
      antypolska milicja, a teraz jest polska Policja. Kolejny raz wychodzę na idiotę
      wobec syna.

Idę o zakład, że ten głupio mądry komendant będzie bronił swoich bydlaków do
      ostatniej kropli potu. Oczywiście, nie przyzna się do błędu. A te bydlaki w
      mundurach dalej będą bezkarnie szaleć.

Na przykład łapać internautów, którzy nieprzychylnie o nich napiszą.
      • Gość: TF Re: Policja jak ZOMO czy gestapo? IP: 87.105.153.* 02.09.09, 12:22
        bandyci to przyjechali z gorzowa i rzucali petardami w tlum ludzi. Ogarnij sie
        czlowieku.
    • Gość: robur Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.gorzow.mm.pl 02.09.09, 10:33
      żużel to wypadkowa tego co sie dzieje w tym wojewodztwie, a ten mecz
      dał obraz tego ,że lubuskie to zle rozwiązanie dla mieszkańców tego
      regionu.
      coraz wieksza nienawiśc ,agresja i szowinizm - oto cechy sztucznego
      tworu pod nazwą woj lubuskie w którym dominacje po trupach chce
      zdobyć zielona góra.

gorzowowi zielona gora nigdy nie była ,nie jest i nie bedzie
      partnerem.
      • Gość: robur Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.gorzow.mm.pl 02.09.09, 10:47
        a kto twoim zdaniem jest tym "inteligentnym czlowiekiem" -
        cwaniaczek dowhan?
        sorry,ale nie rób jaj z pogrzebu,chlopak mial zwyczajnie wiecej
        szczęścia niż rozumu od komara, przez co za mocno porósł w pióra
        które w powiązaniu z falubazim szowinizmem dają efekt w postaci
        szołu jaki odbył sie na stadionie.

żużel w tym wojewodztwie to już nie żużel,to chamskie popisy
        zielonogorskich pasożytów ktorym wladza zaślepia światopogląd.
    • samozwaniec1 Kiedy zrozumiecie,ze wojna jest na zawsze... 02.09.09, 10:35
      Bo politycy zdecydowali o tym,ze najbardziej zalosne/w sensie sily
      ekonomicznej/wojewodztwo,ma dwie stolice.No i jest jazda.Silniejsza
      Zielona Gora wygrywa w cuglach i tworzy zreby jedynej
      stolicy.Zreszta w Unii jest zasada,ze stolica regionu jest
      miasto,gdzie miesci sie wladza samorzadowa,czyli Urzad
      Marszalkowski.Urzad Wojewodzki nie ma zadnej realnej wladzy i jest
      jedynie delegatura rzadu na region.
      Druga rzecz,ze w zuzlu ZG jest lepsza od kilku lat od
      Stali.Swiadcza o tym wyniki.Akcja policji,ktorej blizsza cialu
      koszula,byla oczywiscie niepotrzebna,a juz zwlaszcza brutalne
      palowanie gosci z Gorzowa.Mam tylko jedna rade dla kibicow-nie
      chodzcie na mecze.Po co dac sie obijac palantom z formacji
      mundurowych,ktore sa kierowane do akcji na telefon przez znajomkow
      komendanta?
      Mam tez nieodparte wrazenie,ze pan Komarnicki juz
      wyczerpal swoj potencjal,jako prezes Stali.Tam potrzebny jest ktos z
      cohones.Jakis mlody menadzer z klasa.Komarnicki to czlowiek
      przeszlosci i brak mu tego,co powinien miec prezes klubu-
      umiejetnosci natychmiastowego podejmowania decyzji oraz znakomitych
      stosunkow z wladza i biznesem.Komarnicki nie ma ani tego ani
      tego.Moim zdaniem prezes Stali nie jest tez czlowiekiem inteligentnym
      • Gość: robur Re: Kiedy zrozumiecie,ze wojna jest na zawsze... IP: *.gorzow.mm.pl 02.09.09, 10:48
        a kto twoim zdaniem jest tym "inteligentnym czlowiekiem" -
        cwaniaczek dowhan?
        sorry,ale nie rób jaj z pogrzebu,chlopak mial zwyczajnie wiecej
        szczęścia niż rozumu od komara, przez co za mocno porósł w pióra
        które w powiązaniu z falubazim szowinizmem dają efekt w postaci
        szołu jaki odbył sie na stadionie.

żużel w tym wojewodztwie to już nie żużel,to chamskie popisy
        zielonogorskich pasożytów ktorym wladza zaślepia światopogląd.
        • Gość: simens Re: Kiedy zrozumiecie,ze wojna jest na zawsze... IP: 80.50.94.* 02.09.09, 11:55
          Zgadzam się w 100%. Dodam tylko, że Zielona Góra zyje tylko z żuzla,
          a Gorzów /siatkówka, piłka nożna, koszykówka, tenis stołowy,
          żeglarstwo/ gdzie sa wyniki. Macie tylko żużel, a Gorzowowi do pięt
          pod wzgledem sportu nie dorastacie.
    • carlitos Do prezesa Dowhana. 02.09.09, 12:11
      Jeżeli Komarnicki nie oddał jeszcze pieniędzy za bilety to należy wysłać
      jeszcze dzisiaj ostateczne przedsądowe wezwanie do zapłaty. Jak nie zapłaci w
      terminie 3 dni od doręczenia to pozew do sądu gospodarczego o zapłatę i
      zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa do prokuratury. Nie ma co zawracać
      sobie głowy dyskusją z tymi żałosnymi hipokrytami. Jak nie zapłacą to będzie
      można wystąpić do komisarza ligi o cofnięcie licencji dla klubu Stal Gorzów
      (wtedy zapłacą w podskokach z odsetkami za opóźnienie).
      • stal-ks Re: Do prezesa Dowhana. 02.09.09, 12:32
        Ciotilas czy jak ci tam, ten caly wasz prezesik powinien zwrocic pieniadze za
        bilety, jak i dojazd. Na kolana szowinisci
    • Gość: Krzys Pasuje jak ulał do kiboli z Zielonej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 12:58
      www.youtube.com/watch?v=Rp1BBOyNOec
    • marek426 Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach 02.09.09, 14:54
      Tak z artykułu ( nie wiem jak wiarygodnego ) a p0rzede wszystkim z
      dyskusji wynika, że region zamieszkuje arcyburactwo. To arcyburactwo
      wybrało sobie odpowiadające im władze i teraz zbiera owoce. Zupełnie
      z zewnątrz obserwuję od dawna antagonizmy między Gorzowem i Zieloną
      Górą.Może najlepszym rozwiązaniem byłoby administracyjne
      przyłączenie Zielonej Góry do Wrocławia a Gorzowa do Szczecina. Bo
      ani jedni ani drudzy nie dorośli jeszcze do województwa lubuskiego
      • Gość: nicelus Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.09, 21:54
        > przyłączenie Zielonej Góry do Wrocławia a Gorzowa do Szczecina.

... i powrót ziemi lubuskiej do wielkopolski?

jestem za!

• radkol Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach 02.09.09, 17:25
      Komarnicki ma rację. Tydzień temu był "gorzowski bękart" w wokonaniu
      Bukiewicza, dzisiaj "dzicz" w popisowym paszkwilu Uglika w GW. I to
      nie są ani kibole ani nawet zwykli kibice. To są właśnie
      zielonogórskie elity polityczno-dziennikarskie: szowinizm, fanatyzm,
      brak obiektywizmu, ciągłe jatrzenie i podpuszczanie. Jak ma marzę o
      likwidacji tego województwa.
      • Gość: emsiziomal Żużle to nudny sport.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 17:47
        ...i troszke współczuję zielonogórzanom, że sa skazani na widowiska
        ekstraklasowe tylko przez 4 miesiące w roku. To musi budzić frustrację.
        Wpadnijcie GKP gra m. in. z Legią, Widzewem, Górnikiem Zabrze..O koszykarkach,
        pingpongistach ( i stkach) , siatkarzach nie wspomnę, żeby nie pogłębiać Waszej
        depresji.
    • elsby Jak mozna oczekiwac ludzkich odruchów 02.09.09, 18:35
      od obserwujących jeżdżenie w kółko???
    • blic Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach 02.09.09, 19:26
      Co wy właściwie chcecie od Komarnickiego? Przecież ten gość jest od
      załatwiania sponsorów. Jest w tej robocie rewelacyjny, a do tego
      wyraźnie już szykuje jakąś bombę na przyszły sezon.
      Wy chcecie takiego agenta zwalniać? Margaritas ante Porcos...

Żeby piać peany o wyższości Falubazu nad Stalą trzeba mieć horyzont
      czasowy zawężony do trzech ostatnich grillów i czas koncentracji
      sikorki.
      Minie parę lat i równie dobrze fani Stali będą mogli zacząć piać
      równie głupie peany na temat swojej drużyny.

Reasumując, czas zaorać lubuskie, tudzież Radziński na prezydenta! :)
    • Gość: lubuszczyzna Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 19:34
      To już nie jest zabawne. Część zielonogórzan została zaślepiona
      nienawiścią. Sami już nie wiedzą, o co im chodzi. To są chyba jakieś
      lęki i frustracje podsycane przez pseudopolityków i
      pseudodziennikarzy z GL, GW i RZ i Pulsu. Od 10 lat twierdzę, że to
      województwo jest pomyłką (11 lat temu podpisałem się pod apelem do
      Buzka o utworzeniu lubuskiego, za co codziennie przepraszam nie
      tylko samego siebie). Mam coraz większe obawy związane ze
      zwyczajnym, ogólnoludzkim funkcjonowaniem w ramach tego tworu (już
      teraz radni zielonogórscy odpowiadają na apel gorzowskich
      odpowiedników o poprowadzeniu S3 przez ZG, apelem o przeniesienie
      siedziby OTVP3 z Gorzowa do ZG, nazywają Gorzów niegrzeczym
      bękartem, chcą iść na Gorzów z polbrukiem w ręku, marszałek rżnie
      głupa przy podziale unijnych środków, dyskredytuje niepokornych
      przedstawicieli społeczności gorzowskiej, policja? stosuje
      odpowiedzialność zbiorową na gorzowskich kibicach, gościach ZKŻ -
      teraz czekamy na "usprawiedliwione" akty terroru, np. samochody-
      pułapki w Gorzowie, gaz łzawiący na ulicach, szkołach, porwania
      dzieci z przedszkoli i zamykania ich w Lubuskim Ośrodku
      Uzielonogórzenia). Z drugiej strony mamy w Gorzowie bandę
      nieudaczników, którzy bojąc się o własne stołki, "demokratycznie"
      wskazywane im przez towarzyszy partyjnych z ZG, nigdy nie podskoczą
      wyżej pasa. Jest ich mało, ale mają (spośród gorzowian) wyłączny
      dostęp do zielonogórskich mediów. Można ich poznać po językach
      brązowych od lizania zielonogórskiej rzyci.
      Na koniec napiszę raz jeszcze: winę za eskalację konfliktu ponoszą
      przede wszystkim media: regionalna redakcja Gazety Wyborczej, Gazeta
      Lubuska, Puls (obsadzone przez szowinistów z GL),Radio Zachód i jego
      zielonogórski odprysk oraz bierna postawa RMG i innych gorzowskich
      redakcyjek ww. mediów. Staraliście się o to przez 10 lat, żeby
      podnieść nakład i zwiększyć słuchalność - udało się? Wątpię.
      Problemem ZG jest to, że chce realizować kosztem Gorzowa swoje
      metroplitalne zapędy, a Gorzów się przed tym broni. Bez Gorzowa się
      nie uda, z Gorzowem jeszcze gorzej. Więc trzeba męczyć i utrzymywać
      przy życiu. Takie Gestapo a'la ZG. Gorzowianie, trzeba wyrwać się z
      tej matni...
      • Gość: mARIUSZ Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.gorzow.mm.pl 02.09.09, 19:48
        To już nie jest zabawne. Część zielonogórzan została zaślepiona
        nienawiścią. Sami już nie wiedzą, o co im chodzi. To są chyba jakieś
        lęki i frustracje podsycane przez pseudopolityków i
        pseudodziennikarzy z GL, GW i RZ i Pulsu. Od 10 lat twierdzę, że to
        województwo jest pomyłką (11 lat temu podpisałem się pod apelem do
        Buzka o utworzeniu lubuskiego, za co codziennie przepraszam nie
        tylko samego siebie). Mam coraz większe obawy związane ze
        zwyczajnym, ogólnoludzkim funkcjonowaniem w ramach tego tworu (już
        teraz radni zielonogórscy odpowiadają na apel gorzowskich
        odpowiedników o poprowadzeniu S3 przez ZG, apelem o przeniesienie
        siedziby OTVP3 z Gorzowa do ZG, nazywają Gorzów niegrzeczym
        bękartem, chcą iść na Gorzów z polbrukiem w ręku, marszałek rżnie
        głupa przy podziale unijnych środków, dyskredytuje niepokornych
        przedstawicieli społeczności gorzowskiej, policja? stosuje
        odpowiedzialność zbiorową na gorzowskich kibicach, gościach ZKŻ -
        teraz czekamy na "usprawiedliwione" akty terroru, np. samochody-
        pułapki w Gorzowie, gaz łzawiący na ulicach, szkołach, porwania
        dzieci z przedszkoli i zamykania ich w Lubuskim Ośrodku
        Uzielonogórzenia). Z drugiej strony mamy w Gorzowie bandę
        nieudaczników, którzy bojąc się o własne stołki, "demokratycznie"
        wskazywane im przez towarzyszy partyjnych z ZG, nigdy nie podskoczą
        wyżej pasa. Jest ich mało, ale mają (spośród gorzowian) wyłączny
        dostęp do zielonogórskich mediów. Można ich poznać po językach
        brązowych od lizania zielonogórskiej rzyci.
        Na koniec napiszę raz jeszcze: winę za eskalację konfliktu ponoszą
        przede wszystkim media: regionalna redakcja Gazety Wyborczej, Gazeta
        Lubuska, Puls (obsadzone przez szowinistów z GL),Radio Zachód i jego
        zielonogórski odprysk oraz bierna postawa RMG i innych gorzowskich
        redakcyjek ww. mediów. Staraliście się o to przez 10 lat, żeby
        podnieść nakład i zwiększyć słuchalność - udało się? Wątpię.
        Problemem ZG jest to, że chce realizować kosztem Gorzowa swoje
        metroplitalne zapędy, a Gorzów się przed tym broni. Bez Gorzowa się
        nie uda, z Gorzowem jeszcze gorzej. Więc trzeba męczyć i utrzymywać
        przy życiu. Takie Gestapo a'la ZG. Gorzowianie, trzeba wyrwać się z
        tej matni...

TAK TRZEBA SIĘ WYRWAĆ Z TEJ MATNI.... GORZÓW MUSI POKAZAĆ SWOJA SIŁĘ
      • Gość: Psychiatra Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.aster.pl 02.09.09, 19:49
        Kolejny frustrat. Idź poszukaj sobie kobiety albo poproś psychiatrę żeby Ci
        przepisał błękitne pigułki.
        • Gość: vg Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 20:10
          Och jak to dobrze że Gorzów niema granic,w rewanżu że policja poskromiła
          zadymiarzy z ich miasta,pewnie by je zamknięto?a i stan wojenny pewnie by
          wprowadzili?A do Szczecina trzeba byłoby jechać z drugiej strony Odry.LUDZIE
          opamiętajcie się.Przecież wypowiedzi Komarnickiego są tak śmieszne że dzieciaki
          z przedszkola lepsze wymyślają.Jego szowinistyczne wypowiedzi jak i rzecznika
          klubu niweczą wszystkie pozytywy tego klubu jak i miasta.A wy Gorzowianie
          zamiast popierać takich ludzi czym prędzej izolujcie ich, bo 1 efekty ich
          szowinizmu już są.Następne mogą być o wiele bardziej dotkliwe.
      • Gość: radkol Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.09.09, 20:18
        Nic dodać nic ująć, co do mediów 100% racji.
        • Gość: alek Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: 78.8.211.* 02.09.09, 20:50
          Komar nie umie przegrywać. Jakiego on języka używa, jak sie wypowiada. SZOK.

Trzeba zachować stołek. Najlepiej mu to wyjdzie gdy zaatakuje nie tylko klub ale
          i całe miasto Zielona Góra. Bandyci rzucający petardy w sektor zielonogórzan to
          zwykli bandyci. Policja powinna rozgonić bydło już po pierwszej rzuconej
          petardzie. Co do komara to żałość bierze jak sie słucha człowieka.

Prezesiku !!! Obiecałeś, że podasz sie do dymisji !!
          Czekamy :)

Ps. 3 razy wpi.... tym z północy :)
          To dla ciebie bufonie :P
          • Gość: gorz Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.gorzow.mm.pl 02.09.09, 21:00
            zapomniales juz,jak cwaniaczek dowhan mustami skiby wyzywal
            gorzowianki od krów?
            zapomniales juz,jak twoi pobratymcy podczas pierwszego meczu
            zdewastowali ponad 100 krzeselek,rzucali petardy w slużby porządkowe
            czy wspinali sie na slupy jak malpy zeby zdewastowac glosniki?

falubaz te wredna , obludna i zaklamana swinia - lapska przecz od
            Gorzowa.
            • Gość: lubus Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 21:39
              Widać że do akcji włączyli się prowokatorzy z gorzówka dalej dalej więcej więcej
              a nóż się uda??W obronie bandytów stadionowych stają bandyci polityczni brawo
              brawo,najlepiej odwrócić kota ogonem.Myślą że jak rozwalą woj to będą
              lepszymi?mądrzejszymi a może normalnymi??
      • Gość: agusta Krysiak do tablicy! IP: *.gorzow.mm.pl 02.09.09, 21:34
        Gość portalu: lubuszczyzna napisał(a):

> To już nie jest zabawne. Część zielonogórzan została zaślepiona
        > nienawiścią. Sami już nie wiedzą, o co im chodzi. To są chyba jakieś
        > lęki i frustracje podsycane przez pseudopolityków i
        > pseudodziennikarzy z GL, GW i RZ i Pulsu.

> winę za eskalację konfliktu ponoszą
        > przede wszystkim media: regionalna redakcja Gazety Wyborczej, Gazeta
        > Lubuska, Puls (obsadzone przez szowinistów z GL),Radio Zachód i jego
        > zielonogórski odprysk oraz bierna postawa RMG i innych gorzowskich
        > redakcyjek ww. mediów. Staraliście się o to przez 10 lat, żeby
        > podnieść nakład i zwiększyć słuchalność - udało się? Wątpię

W lokalnej wyborczej to już jest cała linia programowa. Pisemko to stało się
        tubą lokalnych szowinistów. Dla różnych zielonogórskich żłobów i
        ćwierćinteligentów udostępnia się całe szpalty i tworzy się stałe rubryki, w
        których leczą swoje małomiasteczkowe kompleksy i frustracje, wylewając pokłady
        jadu i żółci na Gorzów i jego mieszkańców.

Gorzowianie powinni przestać dawać ogłoszenia do tej gadzinówki.

Dziś pod zielonogórskimi wymiocinami na stronie sportowej jest wielkie
        ogłoszenie gorzowskiego urzędu. Trzeba skończyć z obrażaniem nas za nasze
        pieniądze!

• Gość: alek Re: Krysiak do tablicy! IP: 78.8.211.* 02.09.09, 21:56
          Proszę zobaczyć jakie gorzowskie niewiniątka tam były

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090901/ZUZEL01/390157969
          Tym bydłem powinien zając sie prokurator
          • blic Re: Krysiak do tablicy! 02.09.09, 22:05
            Gość portalu: alek napisał(a):

> Tym bydłem powinien zając sie prokurator

Prokurator zajmie się bydłem po obu stronach pałki. Pobili osoby,
            które stać na adwokata. Będzie śmiesznie.
            • Gość: cax44 Re: Krysiak do tablicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 12:14
              I co z tego że stać kogoś a innego nie stać na adwokata?Co otrzymali to jest ich
              i nikt im tego nie odbierze.Najpierw muszą ukarać winnych,całej sytuacji a tych
              brak.Chyba że zaczną od Dreczki i Komarnickiego bo to oni nakręcili całą spiralę
              nienawiści.
              • blic Re: Krysiak do tablicy! 03.09.09, 13:57
                Gość portalu: cax44 napisał(a):

> Chyba że zaczną od Dreczki i Komarnickiego bo to oni nakręcili
                całą spiralę nienawiści.

Spiralę nienawiści między Falubazem i Stalą? Między Zieloną Górą i
                Gorzowe? :))
                Ta "spirala" nakręca się od lat '50.
                Czas sobie dać odpocząć od siebie nawzajem. W osobnych
                województwach. Wtedy i w żużlu znormalnieje.
        • Gość: m42 Re: Krysiak do tablicy! IP: *.echostar.pl 02.09.09, 23:00
          A na jakiej podstawie Gorzów chce się mienić Wielkopolskim ?
          W Wielkopolsce nie ma takiego szowinizmu i zbydlęcenia !!!
          • marek_p Re: Krysiak do tablicy! 03.09.09, 13:43
            Jak już ktoś przede mną słusznie zauważył - istnienie tego województwa nie ma sensu. Nie potrafimy ze sobą współpracować, marszałek boi się rozmawiać z radnymi, nasze stosunki cechuje kompletny i uzasadniony brak zaufania itp itd

Nakręcona spirala nienawiści właśnie pękła. Powinna pęknąć przy poprzednim meczu, ale nasi ochroniarze byli zbyt tolerancyjni, a władze klubu zbyt słabo ustosunkowane.

Byłbym wdzięczny za przesłanie fotek z bijatyki zwanej derbami, ze zgodą na ich publikację w internecie. Autorom dam przeczytać tekst przed jego publikacją.

Kiedyś zrobiłem taką śmieszną stronkę www.lubuskie.republika.pl do dziś jest odwiedzana, mimo, że treści są historyczne, z perspektywy czasu po prostu śmieszne.
            Teraz przyszła pora na www.lubuskie24.pl
            Witryna jest zarejestrowana w sądzie jako czasopismo, mam prawo chodzić na konferencje prasowe i domagać się odpowiedzi na stawiane przez czytelników pytania.
            Nie dam gnoić Gorzowa ani gorzowian. Pomóżcie mi, proszę, z tymi fotkami.
            • marek_p Fotki, fotki 03.09.09, 13:45
              Zapomniałem podać konta e-mail: marek.pogorzelec@wp.pl
              Tel 604 733 200
              • blic Re: Fotki, fotki 03.09.09, 14:00
                Nie mam fotek, ale dzięki za numer. :)
                To jak, widzimy się 10. września w UM (chyba to w UM ma być)?
                • marek_p Re: Fotki, fotki 03.09.09, 14:12
                  blic napisał:

> To jak, widzimy się 10. września w UM (chyba to w UM ma być)?
                  Tak jak piszesz.
                  Dodam tylko, że będę zaszczycony.
                  • Gość: alek Re: Fotki, fotki IP: 78.8.222.* 03.09.09, 16:17
                    He he pamiętam tą stronkę :)

"Zielona Góra samorządowa stolica lubuskiego"
                    "Gorzów - stolica województwa lubuskiego a zarazem największe i najpotężniejsza
                    aglomeracja w regionie " :)

Ps. Inwazja Gorzowa na ZG trwa już drugi tydzień.
                    Najpierw zarzuty o nierówny podział środków unijnych (okazało sie że Gorzów
                    dostał więcej niż ZG) potem bydło na stadionie przy Wrocławskiej rzucające w
                    normalnych ludzi niebezpiecznymi petardami a na końcu Komar :)

Naprawdę Cała Polska z was sie śmieje :)
                    • blic Re: Fotki, fotki 03.09.09, 16:40

> Cała Polska

Ta do picia czy do jedzenia?
                      Niezłe macie jazdy w zagłębiu kabaretów.
                      • Gość: zen Re: Fotki, fotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 20:43
                        A ja tak czytam te komentarze znanych już w woj Lubuskim tzw rozwala czy
                        Lubuskiego i dziwią mnie ich pomysły bo grając w ciemno nie są w stanie
                        zagwarantować że Gorzów będąc powiatem będzie więcej znaczył niż obecnie gdy
                        jest stolicą woj.Wiadomo że trudno jest zarządzać w zwaśnionym
                        towarzystwie.Dlatego trzeba dążyć do zgody a nie do wojny.Poco było wyciągać co
                        tylko się da z ZG ?
                        • marek_p Re: Fotki, fotki 04.09.09, 09:20
                          Gość portalu: zen napisał(a):

> A ja tak czytam te komentarze znanych już w woj Lubuskim tzw
                          > rozwala czy Lubuskiego i dziwią mnie ich pomysły bo grając
                          > w ciemno nie są w stanie zagwarantować że Gorzów będąc powiatem
                          > będzie więcej znaczył niż obecnie gdy jest stolicą woj.

Nie stolicą, tylko ćwierćstolicą byle jakiego województwa.

> Wiadomo że trudno jest zarządzać w zwaśnionym towarzystwie.

Szczególnie jak zarządzający zamiast rozmawiać mataczy w tabelkach w
                          jawny sposób faworyzując jedną z ćwierćstolic.

> Dlatego trzeba dążyć do zgody a nie do wojny.

Zamiast kolejnych bezowocnych prób dążenia do zgody, których tak naprawdę nikt
                          nie podejmuje, wolałbym spokój.
                          Da się go osiągnąć eliminując źródło konfliktów - województwo lubuskie, a
                          szczególnie budżet samorządu szczebla wojewódzkiego.

Spokój można też uzyskać poprzez szacunek i wzajemne zaufanie, ale przy
                          tylu próbach wyrywania telewizji i niezliczonej ilości innych matactw, wyrywania
                          i konfliktów nie da się tego uzyskać.
                          I co, jakiś polityk wystąpi w tivi i powie, że teraz to już nie będziemy was
                          oszukiwać, wyrywać i mataczyć. Ktoś mu uwierzy ?
                          Są tacy, co wystąpią i powiedzą lubuskie nasza ojczyzna, jest dobrze, żyjemy w
                          zgodzie i będziemy bogaci. No cóż politycy nie muszą stąpać po ziemi, mogą
                          opowiadać farmazony, głupota nie podlega pod żaden paragraf, jest własnością
                          nosiciela.

Dążenie do zgody objawia się wpisem na forum lub górnolotnym tekstem w gazecie.
                          Chwile potem (w innym gronie) autorzy tych dążeń mataczą w tabelkach i rzucają
                          bluzgiem na kobylogórzan, którzy próbują te tabelki rozszyfrować.
                          Będę miał chwilę to wrzucę na lubuskie24.pl pytania radnego R. do marszałka J.
                          Radny R. i tak zbyt mało czasu poświęcił na analizę strategii, inwestycji i
                          innych wydatków z budżetu marszałka. Niestety nie ma w Gorzowie zbyt wiele osób
                          chętnych do działania.

> Poco było wyciągać co tylko się da z ZG ?

Retoryka rodem z falubaziewa. Perfidne kłamstwo, legenda, której nikt nie obali,
                          bo wymieszała się z jabcokiem i zagościła już na zawsze w umysłach mieszkańców
                          Winnego Grodu.

Fotek wciąż nie mam.
                          • blic Re: Fotki, fotki 04.09.09, 13:06
                            marek_p napisał:

> Fotek wciąż nie mam.

Fotki i inne multimedia
                            ma KS Stal.
                            • marek_p Re: Fotki, fotki 04.09.09, 13:22
                              blic napisał:

> marek_p napisał:
                              >
                              > > Fotek wciąż nie mam.
                              >
                              > Fotki i inne multimedia
                              >
                              ma KS Stal.

Wiem, Barq, wiem.
                              Od lat jestem taki sam - mam szacunek do praw autorskich, to etyczne
                              i bezpieczne. Publikuje tylko zdjęcia, którzych autorzy dadzą mi na
                              to zgodę.
                              Rozmowa telefoniczna to trochę mało, chociaż żeby był e-mail ze
                              zdjęciem i zgodą na publikację.
    • temeryszek Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach 03.09.09, 22:22
      Prezesi obu klubów znakomicie wpisują się w prowincjonalną, zaściankową
      atmosferę naszego regionu, sugerując sobie wzajemnie nieczyste intencje i
      prowokacje. Panowie! Wasze miejsce jest w piaskownicy. Zabierzcie tam też
      swoich rzeczników, którzy w koszmarnych felietonach na łamach GW regularnie
      wytykają sobie niekompetencje. W ten sposób stajecie się współwinnymi takich
      wydarzeń, jakie miały miejsce w Zielonej Górze. Stadionowi chuligani nie mają
      szczególnie analitycznych umysłów. Serdecznie życzę więcej wyobraźni.
      PS Jestem wieloletnim sympatykiem Stali i życzę Falubazowi zdobycia
      mistrzostwa Polski.
      • marek_p Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach 04.09.09, 09:27
        temeryszek napisała:

> PS Jestem wieloletnim sympatykiem Stali i życzę Falubazowi zdobycia
        > mistrzostwa Polski.

Nie wiem kim jesteś poza: "sympatykiem Stali", ale zapewne wiesz, że jest bardzo
        wiele osób pełniących znacznie ważniejsze funkcje w województwie niż rzecznik
        czy prezes klubu sportowego. To ich tam przede wszystkim wysyłaj. Zamieszki na
        derbach to pokosie nieustannych konfliktów o kasę i wpływy między ćwierćstolicami.

Mało jest piaskownic co by pomieściły to całe lubuskie grono.
        • Gość: karguli Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:07
          Marek jak zwykle powtarzasz swoje niepokryte z faktami slogany.Zapoznaj się
          najpierw z historią powstawania tych ziem i rozwój obu stolic lubuskiego(okres
          powojenny)a potem pisz.
          • blic Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach 04.09.09, 11:10
            Gość portalu: karguli napisał(a):

> Zapoznaj się
            > najpierw z historią powstawania tych ziem i rozwój obu stolic
            > lubuskiego(okres powojenny)a potem pisz.

W okresie powojennym nie było lubuskiego tylko zielonogórskie. Ze
            skutkiem Gorzowowi dobrze znanym i opisanym w archiwach.
            Sprawdź te swoje fakty jeszcze raz.
          • marek_p Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach 04.09.09, 13:27
            Szczerze ?
            Nie mam ochoty pisać na temat obu ćwierćstolic, czy jak je tam
            inaczej nazywasz.

Moją Małą Ojczyzną jest Ziemia Gorzowska (Gorzów i jego okolice
            łącznie z Przelewicami).
            Będę piszał na temat stolicy kwaśnego wina tylko do czasu
            rozwiązania problemu (likwidacji województwa).
            • Gość: alek Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.09, 17:46
              "Retoryka rodem z falubaziewa. Perfidne kłamstwo, legenda, której nikt nie
              obali,bo wymieszała się z jabcokiem i zagościła już na zawsze w umysłach mieszkańców
              Winnego Grodu. "

Jednak jesteś wrednym szowinistom gorzowskim.
              Inny mógł by nazwać sprawy po imieniu...
              Cham zawsze zostanie chamem. Nawet gdyby nazywał sie społecznikiem czy opiekunem
              forum.

• marek_p Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach 04.09.09, 19:41

> Jednak jesteś wrednym szowinistom gorzowskim.

Kiedyś otrzymałem tytuł Najgorszego z Kobylogórzan.
                W zasadzie mi pasował.
                Po Pretty wymyśliła, że jestem łagodni niczym baranek.
                Nie jestem.
                Czasami nazywam rzeczy słowami na jakie zasługują, ale nie robię tego często.
                Miłego winobrania.
              • Gość: karguli Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 20:01
                Szczerze ?
                >Nie mam ochoty pisać na temat obu ćwierćstolic, czy jak je tam
                >inaczej nazywasz.
                Ćwierć stolice to ty nazywasz nasze miasta.
                >Moją Małą Ojczyzną jest Ziemia Gorzowska (Gorzów i jego okolice
                >łącznie z Przelewicami).
                >Będę piszał na temat stolicy kwaśnego wina tylko do czasu
                >rozwiązania problemu (likwidacji województwa).
                No to znaczy że będziesz jeszcze długo pisał a po tobie paleczkę przejmą
                następni rozwala cze.Powodzenia.
                • marek_p Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach 04.09.09, 22:13

> No to znaczy że będziesz jeszcze długo pisał a po tobie paleczkę
                  > przejmą następni rozwala cze.Powodzenia.

W głębi duszy wierzę w opamiętanie tych co dzielą naszą wspólną kasę.
                  Wiem, że ta wiara nie ma racjonalnych przesłanek, ale nie mogę jej wyplenić.

Reforma administracyjna wcześniej czy później nastąpi. Za dużo konfliktów.
                  Kiedyś mięczaków w Warszawie zastąpią radykałowie, którzy będą chcieli się czymś
                  wykazać. Oprócz błędów zrobią pewnie kilka rozsądnych posunięć, które
                  podpowiedzą im społeczności lokalne.

Chwilowy sojusz, chwilowe więzi (idea Uniwersytetu Lubuskiego) to wszystko
                  odeszło i nie da się tego naprawić, podobnie jak nie da się wymazać ze
                  świadomości gorzowskich kibiców "spałowania" w myśl zasady odpowiedzialności
                  zbiorowej.

Niezbyt wesoły akcent na wieczór, ale kogo i w imię czego kłamać ?
                  • marek_p cd 04.09.09, 22:24
                    marek_p napisał:

> Niezbyt wesoły akcent na wieczór, ale kogo i w imię czego kłamać ?

Z tego co wiem, to spośród gorzowskich* parlamentarzystów już tylko Rafalska
                    wierzy w lubuskie. Cała reszta gotuje się, nawet nie bardzo z tym kryjąc.
                    Zostali oszukani w mniej lub bardziej wyszukany sposób nawet w temacie swoich
                    prywatnych ambicji.
                    Czy naprawdę myślisz, że my tak słabo zorientowani jesteśmy ?

* gorzowskich znaczy pochodzących z Regionu Gorzowskiego, jest ich kilkoro i
                    Rafalska jedna, wciąż o lubuskim mówi "My", albo się zgrywa
                    • Gość: karguli Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 13:13
                      Zakładając że masz rację.Nie wiesz co nastąpi potem?Lubuskie może istnieć bez
                      Gorzowa?Tak?Nie? Na pewno nie będą decydować o tym Gorzowianie.
                      • marek_p Re: cd 05.09.09, 14:02

> Lubuskie może istnieć bez Gorzowa?Tak?Nie?

Szczerze wątpię, żeby lubuskie mogło przetrwać bez Gorzowa.
                        Nastąpiłby efekt domina. Nikt mnie nie przekona, że w takim lubuskim pozostałby
                        powiat strzelecko-drezdenecki.
                        Powiat świebodziński bardzo ostro kiedyś występował za przyłączeniem do
                        Wielkopolski. Żary, Żagań, Wschowa tam miłość do lubuskiego jest znikoma,
                        czekają na okazję.

Myślę, że Gorzów mógłby też liczyć na lojalność pozostałych powiatów północnej
                        części województwa, ale potrzeba rozwagi i dyplomacji, a nie krzyków, awantur i
                        domagania się czegokolwiek.

Oni nie są naszymi wasalami, tylko równorzędnymi partnerami, o których
                        pominięcie w planie inwestycji drogowych Artur Radziński miał zamiar pytać
                        marszałka. Nie tylko on pytał i nie tylko w tej sprawie.

Jest kilka osób w Gorzowie, które tak na to patrzą (na region).
                        Niestety nie należą do tego grona urzędnicy magistratu (bynajmniej ci co mają
                        coś do powiedzenia), bo ich błędy w kreowaniu marki miasta bez promocji i
                        wzajemnego wspierania się z Okolicami są aż nazbyt widoczne.
                        • agis10 Re: cd 05.09.09, 15:48
                          Sadzę, że świadomość szkodliwości dalszego pozostawania w
                          strukturach lubuskiego, jest coraz powszechniejsza nie tylko w
                          Gorzowie. Powoli coraz więcej osób dochodzi do tych samych wniosków
                          o których mówiłem już w 2001 roku rozpoczynając wątek "Zielona Góra
                          miasto-pasożyt". Dziś zadaję sobie pytanie: Czy jest organizacyjnie
                          możliwe aby zebrać 100 tyś podpisów za likwidacją tego poronionego
                          tworu? I coraz częściej odpowiadam sobie , że tak...
                          • Gość: teekaa Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 18:07
                            Jeszcze raz: Hough!
                          • Gość: karguli Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 23:12
                            Nie wierzę że region obecnego woj Lubuskiego w jakimkolwiek punkcie zyskałby
                            gdyby zarządzali nim rozbiorcy tych ziem.Dlatego należy się zjednoczyć i wziąć
                            się do lepszej pracy.Nie szukając innych aby za nas to zrobili.Bo zarówno Gorzów
                            jak i ZG będą tylko bękartami ościennych województw.
                            • Gość: Marek K. Re: cd IP: *.gorzow.mm.pl 06.09.09, 23:55
                              O !!!!!!! znowu sie idiota alek pokazał na forum? A już myślałem naiwnie że tego
                              kretyna ktos zutylizował? Szkoda
                            • Gość: nicelus Re: cd IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.09, 21:59
                              karguli napisał:

> Nie szukając innych aby za nas to zrobili.

a co tu jest do zarobienia? tu trzeba inwestować.

• Gość: nicelus Re: Komarnicki i Dowhan o zadymie na derbach IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.09, 22:06
      emsiziomal napisał:

> Ja tam na żużlu sie nie znam...

też się nie znam...

chyba chodzi bardziej o zadymę?

też się nie znam...

gdzie_są_filmy?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka