Dodaj do ulubionych

Chcę i potrzebuję schudnąć!!!

• kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 29.02.04, 23:40
      No tak wiedziałam, weekend to zły czas dla odchudzania. Byliśmy u znajomych, a
      tam pyszne ciacha! I skusiłam się na dwa kawałki. Ciasto na dodatek było z
      kremem (mogiła). Na dodatek miseczka galaretki owocowej (myślicie, że galaretka
      jest bardzo kaloryczna?). Cały nadchodzący tydzień będę sobie odmawiać, a w
      następny weekend jesteśmy umówieni u kolejnych znajomych. Ale nie zamierzam
      zamknąć się w domu z racji odchudzania. Biję się z myślami na temat ćwiczenia w
      domu. Jakby tu zmusić takiego leniwca jak ja do ćwiczeń fizycznych? Kiedyś
      byłam całkiem wysportowana siatkówka, basen i siłownia, a teraz jedyny wysiłęk
      to spader godzinny z dzieckiem. Macie może jakieś pomysły na ćwiczenia?
      Pozdrawiam
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 01.03.04, 09:35
      Jak przewidywałam, wczoraj skończyło się tym, że wróciłam do domu pełna jak już
      bardzo dawno nie byłam. Ale tam były same smaczne rzeczy. Pomidorki z mozarellą
      i szpinakiem, sałatka z selera naciowego, grzanki z kozim serem...gruszki z
      nadzieniem miodowo orzechowym w kremie waniliowym no i tort makowy pychotka!
      No, ale dziś wracamy do dietki.
      Co do ćwiczeń to mi pomaga to, żę ćwiczę z kasetą, nadaje tempa i mobilizuje no
      i nie odpuszczam sobie, właśnie zaraz zamierzam trochę sie zmęczyć.
      Ale chyba najlepszy jest jakiś aerobik czy inne ćwiczenia w jakims klubie.
      Pozdrawiam, Agnieszka.
      Marta, jak tam biorezonans?
      • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 01.03.04, 11:00
        czesc!!!
        dawno nie pisalam bedzie ze dwa dni. biorezonans musialam narazie odmowic bo
        musialam dzisiaj jechac z synkiem do laryngologa. zaczelo go bolec ucho. na
        szczescie skonczylo sie na strachu- nic tam takiego nie ma. dostal kropelki i
        doprzedszkola. a na biorezonans musze sie jeszcze raz umowic. szkoda ze to juz
        nie dzis. co do dietki to ostatnio bardzo narzekalam ze znow za duzo jem i
        niezdrowo. ale chyba jednak troszke przesadzalam. dzis wlazlam w spodnice w
        ktorej chyba nie bylam z rok ( chodzialam w niej krotko po 13). jest niezle. i
        nawet brzuszek mi tak nie sterczy.
        co do cwiczen. ja np. nie jezdze winda tylko sie spinam po schodach. ogladajac
        tv prasuje. myjac garnki rytmicznie napinam posladki. musze przyznac ze weszlo
        mi to juz w nawyk i daje to dobre efekty. miesnie pracuja a nie boli. poza tym
        caly czas kontroluje miesnie brzucha. musi byc wciagniety i biust wypiety. to
        daje lepsza postawe i poprawia miesnie podtrzymujace biust. z nim tez mam
        problemy- nie jest juz taki jak dawniej!!! buuuuuu!!! chos mezowi nadal sie
        podoba.
        Wy macie jeszcze male dzieci ale ja ostatnio mysle o takim maluchu. wiem ze jak
        opiekowalam sie synkiem znajomych to mowilam NIE, ale moze...
        chyba chce za duzo rzeczy, musze to zweryfikowac: schudnac, rzucic palenie i
        miec drugie dziecko??? no chyba ze w tej kolejnosci i powoli!!!
        zycze udanego dnia pomimo zasp.
        marta
        • mumin_ek Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 01.03.04, 13:23
          Hej,

Mi zostalo jeszcze 5kg do osiagniecia wymarzonej wagi (nieco wymaksowana). W
          ostatecznosci i 3kg do tylu mnie zadowoli, bo to juz bedzie zdrowiej. Ale kazde
          0.5kg do tylu cieszy. Od soboty zaliczylam niezly zjazd i tym sposobem
          pierwszego dnia mojego trzeciego tygodnia diety waze prawie 3kg mniej niz 2
          tygodnie temu.

Ale ciagle chodze glodna, juz osiagnelam taki stan, ze pal szesc zdjecia
          Muminkowej Mamy w wersji super laska, ja chce jesc. Tylko, ze to kwicza moje
          zbedne kraglosci. A one jesc nie dostana, one beda zaglodzone.

Dzinsy na mnie wisza smile))) Normalnie, regularnie wisza. Spodnica musi byc na
          pasek, bo zgubie. Pocieszam sie.

Trzymajmy sie z dala od lodowki i badzmy dzielne i wytrwale.

Kilogramom w biodrach, talii i na nogach mowimy nie.

Kasia
          • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 02.03.04, 08:46
            Ale Ci fajnie, że tak sobie schudłaś, miałaś to szczęście, a moze właściwie
            rozsądek, żeby ie zatuczyć się tak jak ja smile). Ja co prawda od początku akcji
            ODCHUDZANIE schudłam 5kg, ale chyba nawet tego nie widać! Dzisiaj sie wążyłam,
            waga stoi w miejsu, ale może to te mięśnie rosną smile) ?!
            Wczoraj przeszłam do drugiej kasety, niby dla bardziej zaawansowanych i
            bardziej mi sie podobało, tyle że trzeba ćwiczyć ponad godzinę , a moje dziecko
            nie umie tyle sie sobą zająć, juz 40 minut, wymagało przerw i zabawy z synem,
            ale dla chcacego nic trudnego. Chciec to móc, podobno.
            Niech nam sie dalej dobrze odchudza,razem
            Agnieszka
            • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 02.03.04, 11:05
              czesc dziewczyny.
              u mie w porzadku. trzymam sie narazie oki. fakt ze moje wyniki nie sa tak
              imponujace jak u was ale bede cierpliwa. mnie tez beda spadac spodnice. narazie
              dzieki bogu nic nie cisnie mnie w talii a o to tez chodzilo. waga stoi w
              miejscu ale cm ubywaja. to dobrze. staram sie cwiczyc regularnie choc czasem
              juz mi sie naprawde nie chce. ale jak popatrze na uda i brzuszek to juz
              spowrotem mi sie chce. dlaczego do cholery to baby sie przejmuja swoja waga.
              moj mezulek ostatnio przytyl i wacle sie z tego powodu nie martwi. hmmmm
              wrrrrrrr. o facecie sie bedzie mowilo ze dobrze wyglada a o kobiecie ze jest
              tlusta.!!!!! cos musimy z tym zrobic. wczoraj mialam przez dzien niezla
              gimnastyke. umylam 4 okna. a mam jeszcze takie stare ktore trzeba rozkrecac.
              wiec wiecie o co chodzi. bylam wieczorem padnieta. moj pan ogladal terminatora
              3 ale ja choc zawsze sie z niego nabijam jak takie bujdy oglada wczoraj nie
              mialam sily!!!
              narazie
              buziaki
              marta
              • mast1 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 02.03.04, 21:43
                Dłuuuugo się nie odzywałam. Przez 10 dni nie miałam dostępu do kompa, bo mi
                wysiadł, a następne kilka dni wstyd mi było się odezwać. Moje odchudzanie
                poszło w odstawkę, najpierw ostatki i śledzik, potem chwilowe załamanie i
                wyżerka na maxa ...wstyd mi cholernie. Na szczęście z ćwiczeniami tak sobie nie
                pofolgowałam i tylko 2 dni z ostatnich 2 tygodni były bez ćwiczeń smile. Jak na
                razie mam 1 kg do tyłu, to i tak nieźle, patrząc na moje grzeszki w
                międzyczasie wink. Dziś wieczorem solennie obiecuję trzymać się dzielnie i
                powrócić do umiarkowanej dietki. 3majcie za mnie kcuki, please!!!! Ja 3mam za
                Was smile Na wiosnę będziemy laski, że hej, Buziaki kiss
    • kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 02.03.04, 21:54
      Ja nie wchodzę na wagę do jutra, bo jutro będzie tydzień jak się odchdzam.
      Jeśli nic nie ubędzie mi na wadze, to się chyba załąmię. Niechby chociaż pare
      deko smile
      Do jutra.
      • mumin_ek Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 03.03.04, 09:12
        Kalinam - uda sie - mocno trzymam kciuki.

U mnie dzis dzien zalamki, przybylo mi pol kg w ciagu 3 dni (staralam sie zjesc
        cos normalnego) i od razu na plus. czyli efekt po 2.5 tygodniowym odchudzaniu
        tylko 2 kg. Pocieszajace, ze moi bliscy mowia, ze widac efekty, sama je widze,
        wiec moze chodzi o hormony i zatrzymanie wody w organizmie?

Dzis 2 kawy zamiast sniadania. Teraz jesc nie bede wcale.

3majmy sie,
        zrozpaczona Kasia
        • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 03.03.04, 10:25
          Ale fajnie, że znowu jest nas wiecej. Ja myślę, że do wiosny wszystkim nam sie
          uda schudnąć, bo dlaczego nie? Ja właśnie poćwiczyłam, wzięłąm prysznic i sobie
          jem.Winogrona, że by nie było, że się obrzeram jak inni głodują smile).
          Pierwszy raz od bardzo dawna udało mi się tyle wytrwać w odchudzaniu (nie na
          jakiejś diecie, ale mało jeść i rozsądnie) oczywiście mam małe wpadki,ale w
          końcu liczy sie całokształt. Przecież nie jesteśmy jakimić cyborgami które
          jedzą całe życie tylko sałatę i twierdzą, że one nie stosują żadnej diety,
          tylko są takie chude (czytałam jakiś taki wywiad, z modelka która tak
          powiedziała, że je normalnie, a jak zapytali co to odpowiedziała, że DUŻE
          ilości sałaty), u mnie to odpada bo ja lubie jeść i już.
          CHUDNIJMY RAZEM!!!
          A potem urządzimy zjazd smile)
          Agnieszka
    • kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 03.03.04, 15:10
      Na tak, tydzień odchudzania i ubyło 1,5kg. Nie wiem czy to dużo czy mało.
      Zastanawiam się tylko czy to rzeczywiście wynik odchudzania. Bo już wcześniej
      moja waga nie była stabilna, tzn. zawsze się bujała 1 do 2kg nawet z dnia na
      dzień. Jeśli po następnym tygodniu odchudzania ubędzie mi następne 1,5kg to
      będzie oznaczało, że dieta działa. Chociaż mam wrażenie, że spodnie nie są tak
      ciasne jak były, może się rozciągnęły? Zakłądając, że z dietą chudnie się ok.
      1,5kg tygodniowo to moje 10kg balastu powinnam się pozbyć w ciągu powiedzmy 7
      tygodni. Jeden tydzień już minął, to zostało 6 tygodni (czyli 1,5 miesiąca).
      Wniosek - do końca kwietnia powinnam wchodzić w swoje ciuchy, których to pełna
      szafa stoi (i czeka!). Potem już tylko pilnować, żeby nie utyć smile
      Martwi mnie tylko jedno, po drodze są świeta!!! Może wyjechać tam gdzie świąt
      nie obchodzą?
      Pozdr
      • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 03.03.04, 18:04
        hej!!! przeczytalam wasze posty i od razu mi sie humor poprawil. jesli chodzi o
        ten zjazd- to jestem za!!!! calym wielkim ( jeszcze) cielskiem. u mnie tez waga
        stanela. ale tak podobno ma byc. wiem tylko tyle, ze nie jem juz tak duzo jak
        wczesniej i bardzo dobrze sie czuje. po cwiczeniach nie mam problemu z
        zalozeniem kozakow na stojaco. hurrraa. oby tak dalej. oczywiscie nie mam
        aspiracji zakladanie nogi za glowe ale czuje sie swietnie. wcale nie jestem
        glodna. za to nauczylam sie pic duzo wody mineralnej. efekt uboczny- nigdy nie
        wiem kiedy mi sie zachce siusiu!!! ale podobno organizm sie oczyszcza.wczoraj
        zadzwonila moja kolezanka i zaproponowala zebym przyjmowala preparat
        wielowitaminowy. ona popiera mnie z calej sily. niby odzywiamy sie racjonalnie
        ale chyba lepiej jednak zazywac cos. nie sadzicie??
        odezwe sie jutro.
        w piatek popoludni wyjezdzam do pracy. nie bedzie mnie do poniedzialku. ale
        trzymajcie sie!!!
        marta
        • kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 03.03.04, 23:07
          Jeśli chodzi o preparaty wielowitaminowe to radzę być ostrożnym. Dostałam
          kiedyś multiwitaminę w postaci musującej tabletki. Ni pamiętam nazwy bo to był
          jakiś zagramaniczny specyfik przywieziony i zachwalany przez znajomego. Okazało
          sie że bardzo pobudzał mi apetyt. Pewnie nie skojarzyła bym związku
          zwiększonego apetytu z multiwitaminą, gdyby nie koleżanka. Ona też brała
          multiwitaminę i wiecznie chodziła głodna, jak mi to powiedziała, to
          skojarzyłam, że ja też zaczełam więcej dojadać.
          Ja bynajmniej nie zniechęcam, ale radzę dobrze obserwować reakcję szczególnie w
          związku z odchudzaniem.
          Pozdr
          • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 04.03.04, 10:05
            dzieki za wiadomosc!!! w takim razie bede ostrozna bo najmniej teraz mi jest
            potrzebne wspomaganie apetytu!!! odezwe sie jeszcze dzisiaj
            buziaki marta
            • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 04.03.04, 11:02
              Ja biorę tabletki dla kobiet karmiacych i w ciąży.chociaz nie jestem ani
              klarmiąca, ani w ciąży smile. Nie robię tego zbyt regularnia (pewnie by wyszło że
              z raz w tygodniu, Bo te tabletki kupiłam jak sie urodził Eryk, a on ma ponad 20
              miesięcy, a ze 100 tabletek jest jeszcze z połowa. Ja myślę, że nie mozna brać
              jakiś Energetyzujących, ale zwykłe multiwitaminy od czasu do czasu nie powinny
              zaszkodzić.
              Agnieszka
              • mumin_ek Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 04.03.04, 11:21
                Glodze sie od wczoraj i juz mi sie ciemno przed oczami robi. Malo dzis rano nie
                zemdlalam. Oj zeby te 5kg szybko zrzucic, to bede mogla powoli zaczac w miare
                normalnie jesc, zeby nie przytyc.
                Jednak sie udalo - mam 3 kg w 2.5 tygodnia do tylu. Moze w niedziele bedzie
                polmetek.
            • joanko Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 04.03.04, 13:25
              cześć! zaczełam dietkę od srody popielcowej ale nie wiem czy są jakieś efekty
              bo sie jeszcze nie ważyłam. Mam w planach po dwóch tygodniach.
              Mam pytanie ale z innej beczki. Chodzi o biorezonans. Gdzie konkretnie dokonują
              tych zabegów bo chciałabym mężowi zafundować na rocznicę ślubu. Wydaje mi się
              że jesteś z Krakowa więc miałabym niedaleko.
              My się mobilizujemy z koleżanką
    • zanetastocka Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 04.03.04, 16:33
      witam mamę z nadwagą, muszę przyznać że ciąża zostawiła u mnie 20 kg nadwagi,
      jak spojrzałam na swe zdjęcie ze Świąt Bożego Narodzenia to się załamałam,
      matko jaka ja byłam gruba, twarz okrągła jak słońce. Powiedziałam sobie wtedy
      dość i od 1 stycznia jestem na diecie, jem prawie wszystko tylko w mniejszych
      porcjach i nie jem kolacji, za to dużo jogurtów, owoców i ciemnego chleba.
      przez ten okres czyli 3 miesięcy schudłam 10 kg i jest mi z tym dobrze, jeszcze
      10 i w ogóle będzie super. najtrudniejszy jest pierwszy tydzień, musisz się
      oswoić z myślą niejedzenia kolacji i nie podjadania ale potem to wchodzi w
      nawyk, wierz mi.
      Życzę powodzenia.
      Pozdrawiam, mama 22 miesięcznego Miłoszka.
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 04.03.04, 19:12
      Nie wiem jak tam moja waga (mam mocne postanowienie ważenia się tylko w
      poniedziałki) ale wyraźnie widzę luzy w spódnicy, w której chodzę po domu!
      Spódnica prosto po praniu wiec chyba nie jest rozciągnięta!
      godzinę temu zjadłam kolacje i czuję się strasznie najedzona (była ryba z
      surówka).
      Najgorsze, że skończyła mi sie czerwona herbata, którą piłam w dość dużych
      ilościach. na szczęście są dwie zgrzewki wody smile).
      Pić dużo to nie problem, mozna się przyzwyczaić, ale ja ciągle nie mogę się
      przyzwyczić do ciągłej potrzeby odwiedzania toalety.
      A i gratuluje efektów w odchudzaniu! Fajnie ze możemy się wspierać i popierać !
      Do jutra. Odchudzająca się Agnieszka (jerszcze 17 kg!)
      • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 04.03.04, 19:32
        czesc dziewczyny!!!
        przesylam zyczenia na udany weekend. odezwe sie w poniedzialek. mam nadzieje ze
        jeszcze szczuplejsza. praca nie daje mi czasu na jedzenie!!!
        marta

gratuluje sukcesu!!! my mamy dopiero za soba dwa lub trzy tygodnie!!! oby tak
        dalej.

do joanko!!!!
        biorezonans w krakowie robia na ul. Zacisze 16/1 to gdzies kolo dworca. ja tam
        jeszcze nie dotarlam ale mam nadzieje na przyszly tydzien. podaje numer
        telefonu. 422-40-96 . trzeba sie umowic!!!
        buziaki
        marta
        • joanko Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.03.04, 08:39
          Dzięki za informacje. Mam nadzieję że się przyda. Czy znane są przypadki
          uleczenia? I tak będę namawiać mojego faceta.

Weekend był udany tylko z dietką nie bardzo wychodziłosmile
        • hilde Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.03.04, 13:21
          Witam!
          czy znajdzie sie dla mnie miejsce?smile
          bardzo wam gratuluje silnej woli!! od jakies 2 tygodni tez sie odchudzam i na
          dodatek mama sie do mnie przylaczyla czyli musze sie bardziej pilnowac bo ona
          wszystko widzi tongue_out.
          moja dzidzia ma 5 miesiecy a ja 10 kg do zrzucenia. ale jeszcze 2 tyg temu bylo
          ich 12!!smile))
          przeszlam zupelnie na ciemny chleb i zero kolacji. gorzej z obiadami bo
          obrzeram sie wtedy... musze cos z tym zrobic...

to moge do Was dolaczyc?
          Marta z Gdanska
        • kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 10.03.04, 15:07
          Fatalnie, moja waga nawet nie drgnęła przez ostatni tydzień. Schudłam tylko w
          pierwszym tygodniu, a teraz nic. Trochę mnie to martwi. Bo trzymałam się zasad
          z poprzedniego tygodnia, a tu nic. Na razie nie odpuszczam, mam nadzieję, że
          pierwsza podpuści moja waga. Przydałoby się choć kilka deko dla zachęty.
          W szafie leżą i czekają moje ulubine czerwone dżinsy. Jak nie schudnę jeszcze
          ze 4kg to nie mam co o nich marzyć. A fajnie byłoby wcisnąć się w nie na wiosnę!
          Pozdr
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 05.03.04, 19:52
      Dzisiaj cały dziń byłam poza domem i nawet za bardzo nie miałam czasu myśleć o
      jedzeniu.Teraz może być gorzej. Jutro mam gości więc postanowiłam upiec ciasto.
      Dawno tego nie robiłam (odchudzanie) i kusi mie żeby upiec ze dwa, tylko jak
      zostanie to kto to będzie jadł!
      A weekend przed nami, żebym go nie przejadła.
      A jak wam idzie? waga nadal w dół?
      Piszcie proszę...
      Agnieszka
    • kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 05.03.04, 21:45
      Witam, witam
      no tak widmo weekendu znowu zawisło nade mną. Jestem umówianoa ze znajomymi na
      sobotę i już się boję, czy nie rzucę się na smaczne jedzenie,a w szczególności
      słodycze. Mój ubytek wagi zaledwie 1,5kg na razie się utrzymuje. To z jednej
      strony dobrze, a z drugiej żle bo mogło być więcej.
      Strasznie tęsknię za słodyczmi, macie może jakieś pomysły na nietyczące
      słodycze smile) Ale nie mówcie tylko, że można zjeść jabłko w ramach słodyczy. Ja
      nie mogę, ja potrzebuję coś co przypomina ciasto lub ciastka!!! Może któraś z
      Was zna jakiś przepis? Na razie próbuję trzymać się diety rozdzielczej,
      zobaczymy czy po następnym tygodzniu coś mi ubędzie (chociaż kilka deko).
      Trzymajcie się, pozdr.
      • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 06.03.04, 08:21
        Moim skromnym zdaniem to nie jest źle, co prawda fajnie jest szybko chudnąć,
        ale potem szypciutko się wraca do starej wagi. A tak to może te kilogramy już
        nigdy nie wrócą?
        Ja tez nadal staram się stosować dietę rozdzielną. Mogę Ci przesłąć przepisy z
        książki o tej diecie (chyba 2), ale mam też drugą malutką dietetyczne wypieki,
        gdzie są przepisy na ciasta wg tej diety. Niestety w wiekszości wystepują
        dziwne składniki :frutiloza i biobina. Można je pewnie gdzieś kupić, chociaż ja
        nie zlokalizowałam. Ale moge zeskanować te które są bez nich i przesłać jak
        będziesz chciała. Pozdrawiam.
        Aga
        • kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 06.03.04, 14:32
          Bardzo bym chciała, jeśli na dodatek wypróbowałaś te przepisy to chcę tym
          bardziej. Wystarczą mi dwa przepisy. Nie przepadam za gotowaniem i pieczeniem,
          ale żeby ciś zjeść pysznego i dietetycznego poświęcę się bez problemu.
          Do tej pory unikałam pieczenia ciast (zdażyło mi się zaledwie kilka razy)
          zawsze tłumacząc, że jak upiekę ciasto to będziemy się w domu objadać, a co za
          tym idzie tyć. Więc ciast nie piekę, a słodycze staram się kupować tylko wtedy,
          gdy ktoś ma przyjść. Nawet jak ktoś przyjdzie niezapowiedziany, to mam bardzo
          blisko kilka sklepów czynnych nawet do 22.00 w tygodniu i w niedzielę. Ale
          najczęściej niezapowiedziani przychodzą tylko znajomi, którzy wiedzą, że nie
          trzymam słodyczy w domu i sami często przynoszą coś ze sobą.
          Wracając do przepisów, będzę CI bardzo wdzięczna za przesłanie, mój adres:
          kalinam@nospam.gazeta.pl
          pozdrawiam
          • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 06.03.04, 22:39
            Ponieważ dzisiaj juz mi sie nie chce, postaram się jutro przejrzeć te przepisy
            i wybrać jakiś ciekawy. Ja niestety ich nie wypróbowałam, wczoraj upiekłam
            normalne ciasto.
            Muszę się pochwalić, ze stanowczo mniej jem. Znacznie szybciej czuje się
            najedzona, chociaz nachodza mnie takie ochoty na to, zeby coś zjeść. A jak tam
            wasze odchudzanie? Jakoś znowu nas mało sad(.
            Agnieszka
            • mast1 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 07.03.04, 12:37
              No cóż....nadal staram się jeść mniej, ale nie jestem zadowolona z
              tych "starań", mogłoby być lepiej. Ciągle ktoś czymś mnie kusi, kilka imprez
              się uzbierało i podejrzewam, że mimo ćwiczeń codziennych nic mi nie ubyło
              więcej...Ale to się okaże dzisiaj - jadę do rodziców, a tam jest waga na której
              się ważę.....aczkolwiek po ciuchach sądząc (nadal opięte jak były sad) to się
              rewelacji nie spodziewam..
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 08.03.04, 11:51
      Czy mi się wydaje czy nasz wątek obumiera? Może to przez to przekroczenie
      setki... Ja dzisiaj się zważyłąm i waga stoi...77kg. Ale i tak w końcu te 4-5
      kg gdzieś sobie poszło. Nadal dzielnie ćwiczę i stram się pić duż (woda
      niegazowana i czerwona herbata, na tą druga ostatnio wydałam majątek, ale mam
      mały zapasik, a do tego warto było bo jest dobra).
      Piszcie proszę, ja potrzebuję wsparcia... bardzo mi ten wątek pomaga, chociaż
      nie jest on mój smile), ale Marta chyba się nie obrazi.
      pozdrawiam gorąco Agnieszka
      • kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 08.03.04, 16:50
        Jesteśmy!!!
        Jaa nadal jestem na diecie, jeszcze nie zrezygnowałam. Codziennie tu zaglądam,
        ale nie zawsze coś napiszę (czasami mam niewiele do powiedzenia). Moja waga też
        sięzawiesiła, ale niie dziwne - w weekend zawsze jest gorzej.
        Agnieszka trzymaj się, dla mnie też bardzo ważne jest to, że się tutaj
        spotykamy. Mamy prawie taką samą wagę. Nie pmiętam ile Ty chcesz schudnąć, ale
        ja byłabym szczęśliwa gdybym doszła do 70kg.
        Całymi dniami siedze sama z dzieckiem w domu i czesto jedyną pociechą jest dla
        mnie podjadanie. Muszę więc wymyślić sobie inne pocieszenie. Może ktoś ma jakiś
        pomysł?
        Pozdr
        • mast1 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 08.03.04, 19:42
          Kalina, skąd ja to znam.......podjadanie...moja ZMORA!!!!
          Próbowałam już różnych rzeczy - chowania słodyczy, zajmowania się czym innym,
          ale było jeszcze gorzej - marzyłam o tym, co też dobrego zjem za X
          godzin...koszmar.
          Chyba jedyne wyjście to zająć się czymś wciągającym, ale łatwo powiedzieć - co
          takiego znaleźć w domu. Ja np. zauważyłam, że w dni, kiedy nigdzie nie wychodzę
          jem najwięcej. Każdy chyba musi znaleźć swój sposób, ja jeszcze nie znalazłam
          niestety. Ale ciągle szukam wink/ Powodzenia!
          • ms78 Jest spadek wagi!!!!! 08.03.04, 21:39
            czesc spowrotem!!!
            nie narzekajcie na to ze waga stoi!!! u mnie jak przeczytacie posty waga
            stanela na ponad tydzien a teraz po weekendzie 2 kg w dol!!!!!!!!!!
            hurraaaa!!!! fakt ze jak pisalam bylam w pracy ale jednak. jestem taka
            szczesliwa. moze ten najgorszy przestoj mam za soba. spodnie luzne i ja sie
            swietnie czuje. wrocilam dzisiaj o 4 nad ranem. caly dzien spalam wiec nie
            wiele jadlam. ale dzisiaj po raz drugi sie narazie nie zwaze. tak wiec wracam
            do was mile kolezanki. narazie sie nigdzie nie wybieram.
            a co do watku. ja go zaczelam ale on jest NASZ!!!
            buziaki
            marta
          • kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.03.04, 00:41
            Taaaak podjadanie to rzeczywiście zmora!
            Ja nie chowam słodyczy bo mam za dobrą pamięć, ale staram sę ich wogóle nie
            kupować i na ogół pomaga. Też mam obsesję - co to ja zjem za X godzin i jak
            dopadnę to nie ma zmiłuj. Jak jestem w domu to chodzę po mieszkaniu (kuchni) i
            zaglądam to tu, to tam szukając co nadaje się do zjedzenia w ramach pocieszenia.
            Wymyśliłam sobie, że jakbym miała jakieś towarzystwo najlepiej młodych mam to
            czas miałabym zajęty i nie myślała o jedzeniu. Niedawno przeprowadziłam się na
            nowe osiedle. Mieszka koło mnie sporo młodych mam. Możecie sobie wyobrazić
            snującą się matkę z dzieckiem i przyglądającą się, kogo by tu zaczepić? Jeszcze
            trochę i matki z dziećmi na mój widok będą uciekały w popłochu.
            Boję się że ukażą się ogłoszenia z moją podobizną: podejrzana kobieta z mniej
            podejrzanie wyglądzającym dzieckiem grasuje na osiedlu w nieznanych celach smile
            No cóż ale na razie nie rezygnuje z odchudzania.
            Pozdr
            • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.03.04, 09:39
              Muszę się dołączyć do grupy podjadaczy, moja mama nawet twierdzi od lat, że to
              jest mój problem, nie to, że dużo jem, ale że podjada.
              U mnie metoda jest jedna nie kupować, a jak coś jest w domu (bo np. goście) to
              potem wszystko oddaje rodzicom. Wczoraj oddałam ciasto, żeby nie kusiło.
              Ostatnio kupiłam migdały i orzechy nerkowca. I jak już bardzo muszę to jem, ale
              postęp jest, bo paczka nie znika za jednym posiedzeniem tylko jest kilka dni!
              Pewnie, że lepiej by było wogóle sobie odpuściś, ale to trudne. Może właśnie
              dzięki temu ostatnio nie mam popularnego syndromu, co to ja zjem za ileś tam
              czasu smile).
              Ja też mieszkam na nowym osiedlu, kilka mam poznałam dawniej, ale zima nie
              sprzyja znajomościom. ja czekam na wiosnę. Plac zabaw to wylęgarnia
              koleżaneksmile).
              Marta, co ja moge powiedzieć GRATULACJE!!!! No może dodam, że zazdroszczę, ale
              tak pozytywnie, że ja też bym chciała.
              Agnieszka
              • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.03.04, 10:56
                witajcie!!! dlaczego tak jst ze o czym nie napiszecie to sie tyczy tez mnie??
                chodzi oczywiscie o podjadanie. tez mam z tym problem. i jak juz pewnie wiecie
                nie chodzi o slodycze tylko kanapeczki!!! probowalam nieraz z tym walczyc ale
                nie zawsze mi to wychodzi. jak mam mezulka w domu to owszem jest niezle.
                poobiera mi z kilogram marchewek i to sobie podjadam ale jak go nie ma to ja
                wole poswioecic czas na kanapki a marchwi nie chce mi sie obierac. tak to
                niestety wyglada.
                napisalyscie o kolezankach i nowych osiedlach. ja niestety nie miszkam na
                osiedlu czego bardzo zaluje. w praktyce mieszkam w krakowie ale teoretycznie
                jest to juz pod. taka mala dziura. 30 domow w srodku lasu!!! sklep i kosciol.
                kolezanki oczywiscie sa ale jak to w takich przypadkach bywa tutaj kazdy o
                kazdym wszystko wie. az strach zaprosic taka "koleznake" bo potem nie bardzo
                wiadomo co wszystkim opowie. dlatego staram sie trzymac na uboczu i nie
                spotykac sie na takie pseudo kawki. dobrze ze teraz mam was. wy przynajmnuiej
                nie obgadacie mnie ze np mam nie starte kurze!!!! ha ha ha
                tak to juz bywa- ale Wam zycze samych udanych znajomosci.
                buziaki
                i milego dnia
                marta
                • hilde Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.03.04, 13:23
                  witam! wlasnie o sobie napisalam ale niemadrze zrobilam i moj list jest na 14
                  pozycji od dolu tongue_out
                  przeczytajcie jesli mozecie
                  pozdrawiam
                  Marta
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.03.04, 17:03
      Fajnie, że jaszcze ktoś chce się do nas dołączyć.
      Ja dzisiaj uświadomiłam sobie,że mam nowy nałóg... jedzenie spaghetti z pesto,
      no po protu uwielbiam i jem w nieprzyzwoitych ilościach. Nad kanapkami
      zapanowałam (w miarę staram się ciemne pieczywo albo chrupkie jeść, chociaż
      wczoraj robiłam synowi kanapkę ze świżej bułeczki i sama też jedną zjadłam sad,
      Dziś zjem jeszcze lekką kolacyjkę (no może nie lekką, ale małą i koniec. No i
      wypiję dzbanek herbaty czerwonej...może spali ten tłuszcz, w końcu tak na niej
      piszą smile)
      Agnieszka
      • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 10.03.04, 08:03
        Witam moja imienniczke!!! milo ze jeszcze ktos chce do nas dolaczyc!!!
        u mnie w porzadku. Agnieszka przypomniala mi o czerwonej herbacie. kiesys ja
        pilam ale nie systematycznie. wczoraj przeczytalam o niej artykul. podobno
        kiesy sie pije od 3 do 5 szklanek dziennie po jedzeniu to w miesiac mozna
        schudnac nawet do 8 kilogramow. tak wiec od dzisiaj mocne postanowienie o
        herbacie. mam wrazenie ze nawet jesli nie pomoze to napewo nie zaszkodzi a nie
        jest to jakies swinstwo ktore inne lykaja. co do tabletek mam sceptyczne
        nastawienie. dzisiaj zaczynam dzien wyjatkowo optymistycznie co odkad zaczelam
        sie odchudzac nie zdarzylo mi sie. tak wiec do boju z podwojna energia!!!
        buziaki dla wszystkich milych kolezanek
        marta
        • mumin_ek Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 10.03.04, 12:23
          Nie poddawac sie Dziewczyny! Grunt to sobie nie odpuszczac nawet na sekunde -
          mnie to zgubilo, bo jak widze teraz, ze chudne i moje dzialania w tym kierunku
          maja efekty, to sobie w brode pluje, ze tego nie zrobilam pol roku temu albo i
          wczesniej.

Dzis jest wielki dzien - polowa mojego odchudzania. Od poczatku schudlam 4kg
          (od poniedzialku 16.02), zostalo jeszcze 4kg do wagi wymarzonej i optymalnej, a
          1-2 kg do wagi realnej, n aktorej sie pewnie zatrzymam.

Pozdrawiam,
          Kasia
    • hilde Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 10.03.04, 14:52
      jaka czerwona herbate polecacie? ja kupilam pu-reh firmy bio-aktiv i jak sobie
      ja zaparzylam to myslalam ze mi sie cofnie na sam jej zapach!moze jakies inne
      herbaty sa smaczne?
      to moze napisze cos o sobie- jestem baaardzo mloda mama 2 tyg temu skonczylam
      20 lat i dlatego najbradziej przejmuje sie wlasnie waga tongue_out. przy wzroscie 176
      waze 74 kg a marzy mi sie 63,64... moze sie uda big_grin! teraz mam rok przerwy od
      nauki <w zeszlym roku maturka> w czerwcu mam egzaminy na studia <architektura>
      i od pazdziernika politechnika!!!big_grin
      czyli mam czas do pazdziernika zeby wrocic do poprzedniego wygladu choc po
      cichu licze na to ze bedzie ok juz w wakacje tongue_out
    • kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 10.03.04, 15:16
      Gdzieś się zgubił mój post, to go wrzucę jeszcze raz.

Fatalnie, moja waga nawet nie drgnęła przez ostatni tydzień. Schudłam tylko w
      pierwszym tygodniu, a teraz nic. Trochę mnie to martwi. Bo trzymałam się zasad
      z poprzedniego tygodnia, a tu nic. Na razie nie odpuszczam, mam nadzieję, że
      pierwsza podpuści moja waga. Przydałoby się choć kilka deko dla zachęty.
      W szafie leżą i czekają moje ulubine czerwone dżinsy. Jak nie schudnę jeszcze
      ze 4kg to nie mam co o nich marzyć. A fajnie byłoby wcisnąć się w nie na wiosnę!
      Pozdr
      • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 10.03.04, 16:29
        Moja waga tez do poniedziałku nie drgnęła po poprzednim spadku, a ponieważ
        postanowiłam się ważyć raz w tyg Więc mam nadzieje, ze w poniedziałek jednak
        waga będzie spadnięta smile). Do tego nie mamy co się zrazać spadła trochę,
        spadnie dalej.
        Co do herbaty to z tych w torebkach polecam z cytryną, jest lepsza. Ja kupuję
        na wagę albo sypana w paczkach w Rossmanie(i ta jest zdecydowanie najlepsza).
        Zawsze jednak z dodatkim czegoś, albo cytrusów, albo żurawiny. Moim faworytem
        jest taka co się nazywa fantazja i jest zbławatkim i jakimś innym kwiatkiem.
        Pycha.
        Agnieszka
        • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 10.03.04, 20:28
          ja pije zwykla czerwona herbate. dzisiaj wypilam juz trzy a w planach mam
          jeszcze jedna!!! mnie bardzo smakuje. ale ogolnie bardzo lubie smak ziol i
          roznych herbatek. dzisiaj mialam niezly dzien!!! troszke pocwiczylam i
          strasznie duzo prasowalam. tak wiec jestem zmeczona. jeszcze jakis film na dvd
          i spac!!! buziaki
          marta
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 11.03.04, 13:52
      Muszę sie wyspowiadać. Zamaiast obiadu zrobiłam sobie gofry. Co prawda z
      płatków owsianych, ale przez to nie były takie pyszne. Do tego zjadłam 5szt,
      czyli takie jedno kółeczko, ale z konfiturą wiśniwą niskosłodzoną. Teraz
      zamierzam to przepić dzbankiem czerwonej herbaty. Wyczytałam, że trzeba pić
      małymi łykami, do tej pory wlewałam ją w siebie. Spróbuję powoli.
      Cały dzień jestem jakaś ospała, a myślałam, ze węglowodany dadzą mi kopa
      energetycznego, niestety nie dały.sad
      Pozdrawiam Agnieszka
    • hilde Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 11.03.04, 17:24
      witajcie!
      chyba jestem najmniej zdyscyplinowana z nas wszystkich sad((!
      dzisisaj rodzinka kupila pizze na obiad i oczywiscie nie moglam sobie odmowic!
      i nadal za czesto w domku sa slodycze!
      nigdy nie schudne!!
      no ale juz od obiadu za kare nic nie jem za to bylam na rowerze <strrrrrasznie
      zimno> a o 19 ide na aerobik!
      jeszcze sprobuje dzisiaj tej herbaty czerwonej, moze bedzie jakas
      smaczniejsza... tongue_out

Marta mama Helenki
      • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 11.03.04, 20:33
        Agnieszka miala swietny pomysl aby zalozyc nowy watek. a wiec za chwilke zaloze
        go. proponuje Chcialysmy schudnac i chudniemy!!! zapraszam was wszystkie.
        u mnie spoko. wymyslilam sobie przemeblowanie wiec dzisiaj spalilam tygodniowy
        zapas kalorii bo nanosilam sie mebli itd. a poza tym wymyslajac nowe koncepcje
        na nasze mieszkanko nie bardzo mialam czas jesc!!!
        buziaki
        marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka