hallina 19.03.04, 18:06 bardzo prosze o rade,co jesc karmiac dziecko piersia.Wiem,ze mowią wszystko,aleto za mało...potrzebuje konkretow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ese1 Re: jaka dieta 23.03.04, 05:04 Dopoki mala nie skonczyla 3 miesiecy jadlam bardzo ostroznie - tylko gotowane potrawy, nic smazonego. Unikalam mleka, jadlam sladowe ilosci nabialu, do tego chude wedlinki i czarne pieczywo. Jak mala skonczyla 3 m-ce zaczelam powoli wprowadzac jogurt i inne potrawy pojedynczo i obserwowalam ja, czy jej to nie szkodzi. Udalo nam sie przejsc ten czas zdrowo i bez kolki. Pozdrawiam Ewa i polroczna Audrey forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9521152&a=11268836 Odpowiedz Link Zgłoś
anulka700 Re: jaka dieta 23.03.04, 22:18 ha, ha, ha - może raczej, czego nie jeść! Przede wszystkim rzeczy wzdymających (kapusta, groch, fasola, gruszki, smażonego), tłustych, mocno alergizujących (czekolada, cytrusy, orzechy, truskawki, jagody, pomidory). Jeśli do ok. 6 tyg. życia nie pojawi się u malucha, kolka, mozesz stopniowo!!!!!! rozszerzać dietę, ale naprawdę bardzo powoli, np, jedna cząstka pomarańczy i parę dni przerwy. Dieta drastyczna, ale skuteczne. Aha, jeszcze cebula, czosnek i silne przyprawy mogą zmieniać smak mleka i maluch nie chce ssać. To naprawdę można przeżyć, mój drugi syn ma już 5 mies. Odpowiedz Link Zgłoś