Dodaj do ulubionych

4 miesiace po porodzie i wlosy leca mi garsciami:(

23.11.10, 17:55
4 miesiace temu urodzilam synka.Karmie piersia.Lykam zestaw witamin dla karmiacych.Od 3 tyg strasznie wypadaja mi wlosy garsciami.Poprostu masakra.Niedlugo wylysiejesad.Czy sa jakies odzywki ktore moga stosowac podcyas karmienia piersia i czy te wypadanie minie???????
Obserwuj wątek
    • agnieszka_z-d Re: 4 miesiace po porodzie i wlosy leca mi garsci 23.11.10, 18:23
      Włosy wypadają niezależnie od karmienia piersią i niezależnie od tegoż karmienia, łykania suplementów itp. wypadać przestaną - po prostu musi wypaść to co wypaść miało, a w ciąży nie wypadło (zauważyłaś, że w ciąży miałaś super mocne włosy, praktycznie nie wypadające?).
      • kaisha18 Re: 4 miesiace po porodzie i wlosy leca mi garsci 23.11.10, 19:04
        Jakbym czytała o sobie wink Też byłam załamana. Synek ma 10 miesięcy. Włosy wypadały mi garściami przez jakieś 7 miesięcy po porodzie. Były wszędzie, po prostu masakra. Na szczęście miałam ich wcześniej bardzo dużo, więc nie wyłysiałam totalnie. Ale i tak z mojego super gęstego boba z bujną grzywą zostały mi "3 włosy na krzyż". Zaczęłam łykać skrzyp z pokrzywą firmy Bio garden bodajże, potem Vitapil, teraz mam skrzypowitę, do której dołączony jest taki fajny masażer, który pobudza cebulki. No i w międzyczasie dwa razy w tygodniu nakładam maseczkę Henna wax, na to foliowy czepek na 20 min (- dostępne w aptece). Na pewno wypadło już, co miało wypaść, ale witaminy i maseczka też zrobiły swoje - włosy przestały wypadać i co najważniejsze odrastają wink Znów mam fajnego boba, tylko jeszcze grzywka nie taka, jak bym chciała, ale poczekam cierpliwie, aż te odrastające" pypcie" zamienią się w bujną grzywę wink Życzę cierpliwości wink
    • ochra Re: 4 miesiace po porodzie i wlosy leca mi garsci 23.11.10, 19:19
      Wypadały bardzo, nic nie łykałam, same zaczęły odrastać jak głupie, aż się fryzjer śmiał że mam dwie grzywki.
    • lianis Re: 4 miesiace po porodzie i wlosy leca mi garsci 23.11.10, 19:21
      skrzypu nie wolno przy karmieniu piersia, wiec z suplementow na wypadanie wlosow wiekszosc ci odpadnie, mozesz sprobowac szampony przeciw wypadaniu wlosow, vichy ma taki, ale czy ma to sens to nie wiem, u mnie tez wlosy zaczely leciec po 3 mies od porodu, teraz juz jest lepiej, choc dalej wypadaja, wbrew temu co mi sie wydawalo nie jestem jeszcze zupelnie lysa smile
      • boo-boo ???? 23.11.10, 19:37
        A niby dlaczego? Lekarz i doradca laktacyjny zgodnie stwierdzili,że skrzyp jak najbardziej można podczas KP. Ja brałam- małemu nic nie było i nie jest bo nadal biorę.
    • mruwa9 Re: 4 miesiace po porodzie i wlosy leca mi garsci 23.11.10, 19:30
      no to ja nie pociesze.. w ciagu ostatnich 12 lat stracilam, bez przesady, polowe wlosow. Nie wiem, czy ciaze i karmienie mialy wplyw, bo juz od ponad 3 lat nie karmie, a lysieje nadal...ostatnio nawet fryzjerka zwrocila na to uwage, ze skala utraty wlosow jest u mnie niespotykana sad chyba czas , zeby zaczac rozgladac sie za perukami...
      • boo-boo Re: 4 miesiace po porodzie i wlosy leca mi garsci 23.11.10, 19:37
        Hormony badałaś? Czasami zachwiana gospodarka hormonalna powoduje problemy z włosami.
        • lidek0 Re: 4 miesiace po porodzie i wlosy leca mi garsci 03.12.10, 19:12
          Po porodzie to jest zmiana gospodarki hormonalnej, spadek estrogenów. Co ciekawe mi pomógł skrzyp i szampon z czarnej rzepy
    • boo-boo Skrzyp 23.11.10, 19:35
      Preparaty ze skrzypem bierz-pomogą. Ja stosowałam na początek skrzypowitę-poprawę widać już było po nie całym miesiącu jeśli dobrze pamiętam. Można stosować podczas KP. Teraz po trzech miesiącach stosowania mam już niezłe odrosty-3 cm- wpieniające na maksa bo nie da się ich ułożyć w żaden sposób no ale łyse placki zniknęły smile
      • kaisha18 Re: Skrzyp 23.11.10, 20:40
        Ja również karmię piersią i skrzypowitę zażywam. Dowiadywałam się - można wink Ale z ciekawości dowiem się, dlaczego niby nie?
    • ex-presja Re: 4 miesiace po porodzie i wlosy leca mi garsci 03.12.10, 21:59
      mój synek ma 7 miesięcy i dopiero od niedawna wypadają mniej, początki były koszmarne, garściami leciały. myślę ze hormony muszą się uregulować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka