angazetka 10.01.11, 20:21 Tak, wiem, należy się racjonalnie odżywiać Ale czy macie jakieś doświadczenia z błonnikiem w tabletkach/proszku? Działa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shellerka Re: Błonnik 10.01.11, 20:24 na studiach wspomagałam się tabletkami z błonnikiem - chyba chudeus syt się to nazywało. na mnie nie działało w sensie, ze niby po tym glodna mialam nie byc, a i tak bylam. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Błonnik 10.01.11, 20:30 Najlepiej działa gruszka zjedzona ze skórką Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Błonnik 10.01.11, 20:33 mak działa na mnie odwrotnie otręby są fajne - takie granulowane o smaku śliwki najfajniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Błonnik 10.01.11, 20:53 echtom napisała: > I mak w dowolnej postaci Kompotu? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Błonnik 10.01.11, 23:15 > Kompotu? Na to jeszcze nie wpadłam Miałam na myśli w cieście albo wyżerany łyżką z puszki Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Błonnik 10.01.11, 20:31 Ale po co? Nie lepiej jogurt z musli i otrębami? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Błonnik 10.01.11, 20:34 Napisałam na wstępie, że pytam o "sztuczny" błonnik, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Błonnik 10.01.11, 20:36 No to masz pośrednią odpowiedź, że wolimy metody naturalne Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Błonnik 10.01.11, 20:38 ale na co ma podzialac? na dobra kupe czy na obiecane uczucie sytosci i spadek apetytu? bo na to drugie u mnie nie dziala wcale probowalam ten proszkowany www.marketeo.pl/Blog/Xenea-B%C5%82onnik-nowy-produkt-proponowany-przez-US-Pharmacia-2356.html zamula, ale tylko troche Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Błonnik 10.01.11, 20:47 a to nie wiem, bo ja ogolnie mam bardzo duzo blonnika w diecie prawie codziennie na pracowe sniadanie jem musli, pieczywo tylko pelnoziarniste, kasze rozmaite wiec w tym pierwszym temacie roznicy nie obserwowalam w zasadzie przypadkiem probowalam bo dostalam puszke, sama bym nie kupila liczylam na to zmiejszenie apetytu, ale kolosalnej roznicy nie bylo pisza zjadac do 5 lyzek dziennie - co to 5 lyzek brzucha nie wypcha zamulowalo, ale smakiem takim slodko-mdlym nie zeby zle, ale tez bez rewelacji Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Błonnik 10.01.11, 20:52 Ja zjadam codziennie błonnik. W celach przepychawczych. W tabletkach. Ważne,żeby minimum szklanką wody popić (może ta woda mi lekko pomaga, nie sam błonnik) Odżywiam się zdrowo - ciemne pieczywo, warzywa, nabiału trochę, ale błonnika widac potrzebuję więcej niż w żarciu dostarczam. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Błonnik 10.01.11, 22:30 Nie mam doswiadczenia z drugim, ale w kwestii pierwszej bezblednie dziala zwykla kawa. Moze byc z mlekiem. Trzeba tylko metoda eksperymentu ustalic odpowiednia moc Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Błonnik 10.01.11, 22:35 A to ciekawe Jeszcze nie znalazłam tej mocy widać. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Błonnik 10.01.11, 22:43 Wiesz, najslynniejsza dieta egzystencjalnych lat 60. to duzo papierosow i czarna kawa, zeby szczuplo wygladac w tych czarnych golfach Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Błonnik 10.01.11, 22:04 Otręby są megabogate w błonnik - tak, że wystarczy dziennie zjeść dwie - trzy łyżki i odpowiednią dostawę błonnika masz zapewnioną (a nawet może to być nadmiar Na rynku są otręby z jabłkami, śliwkami lub żurawiną - bardzo smaczna i zdrowa przegryzka. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Błonnik 10.01.11, 23:41 Działa, uratowało mnie w ciązy. Tzn. w kontekście zaparć, bo do odchudzania nie używałam. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Celuloza 10.01.11, 23:47 angazetka napisała: > Tak, wiem, należy się racjonalnie odżywiać > Ale czy macie jakieś doświadczenia z błonnikiem w tabletkach/proszku? Działa? Równie skutecznie, jak gazeta. Błonnik to nic innego, jak celuloza. Ale celuloza w tabletach, to chyba przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
halapta Re: Błonnik 15.01.11, 15:16 U mnie działa, stosuje jeszcze moja mama i też mówi, ze działa. Tzn działa na przemianę materii, bo wypełnienia żołądka nie czuję (nie wiedziałam, że takie ma tez zadanie, chyba nie dokładnie przeczytałam ulotkę). Warunek jest taki, że biorąc błonnik trzeba naprawdę, naprawdę dużo pić. Już popijając tabletkę wypijam prawie 2 szkl wody. Ja biorę, bo w mojej diecie jednak jest mało błonnika, chociaż się staram. W ten sposób wspieram odchudzanie, podczas którego zawsze przemiana zwalnia. Aha no i moje tabletki zawierają naturalne składniki (rożnego rodzaju otręby), zapytaj w aptece i o taki jak najbardziej naturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Błonnik 15.01.11, 22:22 O matko, tu mi wątek przenieśli? Po kilku dniach stwierdzam, że owszem, wypełnia żołądek milutko. Wpływu na wypróżnianie jeszcze nie zauważyłam, ale pewnie za mało biorę (należy zaczynać od małych dawek). Odpowiedz Link Zgłoś