Dodaj do ulubionych

Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze mną??

26.05.04, 14:48
Hej Mamy!!
Tyle tu ostatnio smutnych wątków...a ja tak z innej beczki smile
Idzie lato. Choć pogoda ostatnio mało letnia, ale kiedyś przeciez przyjdzie
słońce smile I czas pokazać swoje wdzieki smile)

A u mnie?? Uuuu, fałdka na fałdce smile) Pamiątka ciążowych zachcianek smile)

A więc do dzieła. Odchudzam sie od dzis, i szukam kumpelek!!
Kto staje do walki?

Ja obiecuję:
- jeść regularnie, rozsądne porcje (koniec z wymówkami: bo ja karmie smile )

- nie przejadac słodyczami wszystkich smutków całego świata!! (gorące
pozdrowienia dla pani z cukierni na rogu)

- koniec ze słodzeniem kawy (były 2 łyżeczki- jedna do buzi na przekąske,
druga do kawy )

- kolacja najpóźniej o 18:00 (i tak mi mąż nie wierzy, patrząc jak o 23:00
opróżniam lodówkę, że bez porządnej kolacji nie mam czym w nocy karmić-
dzidzia juz pare miesięcy przesypia noce )

- dłuuugie spacery
- dobry humow
- pozytywne nastawienie smile

Cel: zrzucic 8 kg.

Czy ktos sie dołaczy??
Obserwuj wątek
    • weronikarb Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 26.05.04, 14:52
      Witaj
      Bardzo chetnie, sama mam do zgubienia 15 kg, dokladnie dowiem sie 01 czerwca
      bo zawsze pierwszego dnia miesiaca sie waze.
      Zrezygnuje z podjadania ciasteczek i jeszcze wiecej ruchu smile
      Pozdrawiam Renata
      • lapandora Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 26.05.04, 14:56
        super!! No to już są nas dwie smile) Tylko zdawaj relację, jak Ci to wychodzi smile
    • jodana Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 26.05.04, 15:18
      Ja też bym chciała!!!!!! Moje dziecię niedługo skończy 6 lat, a ja - wstyd sie
      przyznać - mam trochę więcej "na sobie" niż powinnam. I jest mi z tym źle.
      POwinnam zrzucic jakieś 10 kg. JUż tyle razy zaczynałam, że nie sposób
      policzyć!!!!!! Brakuje mi silnej woli. Ale chętnie do Was dołączę, może
      zmotywuje mnie to, że nie jestem sama.
      Obiecuję:
      - nie jem słodyczy (moja słabość, ratunkuuuuuuuuuuu)
      - lekka kolacja zamiast pizzy lub spagetti
      - rowerek i spacery
      - co jeszcze?? Pewnie wyjdzie w trakcie
      Trzymajcie za mnie kciuki!
      Sobie i Wam życzę wytrwałości
      PA
      • lapandora Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 26.05.04, 15:21
        Trzymamy!!
    • dylan2002 Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 26.05.04, 17:01
      Ja też się przyłączam! Próbowałam wiele razy, ale mam nadzieję, że tym razem to
      będzie to!
      Postaram się:
      -nie jeść słodyczy. Paskudny nałóg. Nawet 1 ciasteczko nie wchodzi w grę, bo
      nie powstrzymam się przed zjedzeniem następnych sad
      -często spacerować i kiedy tylko będę mogła - ćwiczyć
      -nie zajadać smutków, tylko zająć się czymś innym
      Cel: minus 5 kg. Start!
      Może w chwilach słabości będziemy się żalić na forum. Powodzenia mamusie i
      wszystkiego naj z okazji naszego święta!
      Julka
      • joasiiik25 Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 26.05.04, 17:12
        oczywiscie ja tez....wiecie co ja od dzis zaczynam biegac wieczorami

asia mama Kacperka (za 3 dni bedzie miesiac)
    • j-p Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 26.05.04, 17:32
      Ja tez sie przylaczam!!!! Mam do zrzucenia 2kg- czekoladek, ciasteczek,
      cukiereczkow,itp smile)) Moze razem nam sie udasmile
    • krateczka28 Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 26.05.04, 22:58
      No to ja tez sie dolanczam , mam 10 kg za duzo. Wlaciwie juz jakies pare dni
      temu zaczelam, na razie wychodzi mi niejedzenie po 18, (czasem tylko piwko ) ,
      ale co zrobic zeby sie nie chialo slodyczy buuuu
    • adzia28 Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 27.05.04, 16:31
      hej, mam ten sam problem i też mam do zgubienia 8 kg. Nie pierwszy raz zaczynam
      odchudzanie ale nie mogę się powstrzymać od jedzenia słodyczy. Dzisiaj nawet
      poćwiczyłam trochę rano a później pokłociłam się z mężem i zajadałam się
      ciastkami. Teraz mam wyrzuty sumienia. Ale postaram się wytrwać w moim - naszym
      postanowieniu. Tak trzymać może razem będzie raźniej się odchudzać.
      Pozdrawiam.pa
      • lapandora Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 27.05.04, 18:09
        I jak tam po pierwszym dniu?? Ja niestety, wczoraj zakończyłam dzień Marsem sad(
        Ale dzisiaj sumiennie i dietetycznie... na razie trzymam!

Witamy nowe mamy! I wszyscy razem trzymamy za siebie kciuki!!! smile)
    • almagrapa Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 27.05.04, 18:15
      No dobra, to ja też spróbuję.
      8 kg.
      Pozdrawiam i życzę sobie i Wam powodzenia.
    • ania.silenter_exunruzanka Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 27.05.04, 18:35
      Ja właśnie zaczęłam dziś nową dietę. Podobno to DIETA-CUD. Cóż, za tydzień
      zobaczymy czy schudnę obiecane 5-8 kg.
      pozdrawiam
      • dora1976 Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 27.05.04, 19:10
        Ja też chcęęęęęęęęę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Co najmniej dycha do zrzucenia, jestem dwa miesiące po porodzie i karmię
        piersią ale od miesiąca waga stoi w miejscu a tak mi się marzy żeby ważyć mniej
        niz przed ciążą. Niestety mam straszny apetyt i ciągle bym jadła i jadła od
        paru dni zastępuję przekąski jabłkami i bananami, szkoda tylko że nie mogę
        sobie zajadac pysznych suróweczek np z kapusty, papryki, kukurydzy buuuu. Na
        razie muszę poskromić ciągły głód i nie żreć tyle słodyczy. Trzymam z wami musi
        się udać bo lato idzie a ja nie mam zamiaru siedzieć na plaży w ubraniu.

To mój pulpecik wage ciężką ma chyba po mamie
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12979253
    • bea.bea Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 28.05.04, 22:33
      jestem całym sercem z tobą.
      ponieważ od miesiąca jestem na "odwyku" od słodyczy, i jakoś się trzymam , nic
      słodkiego, żadnych ciastek , cukierków ...tylko słodze herbate.
      wymyśliłam sobie,że tak jak alkoholik musze zwalczyć nałóg...
      i wiem , że jeśli rusze cokolwiek, to poleci...na razie daje sobie rade,
      proponuje założenie grupy wsparciasmile))
      może klub AZS ( anonimowych zjadaczek słodyczy)...
      jako pierwsza mówie...jestem uzależniona...ale nie jem od miesiąca, dołączcie
      siesmile))))

i coś na wzmocnienie - polecam historie, i zdjęcia smile))
      • bea.bea Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 28.05.04, 22:36
        nie weszło przepraszam
        www.grubasy.pl/index.asp?s=1&BMISEX=0&BMIAGE=37&BMIHEIGHT=170&BMIWEIGHT=78
    • netka73 Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 28.05.04, 23:36
      gratuluje postanowien i trzymam kciuki za nas wszystkie!
      tez sie dolaczam, jestem miesiac po porodzie i mam do zrzucenia 5kg, by wrocic
      do ksztaltu przed forma oraz dodatkowe 10, by byc laska smile)
      od wczoraj chodze na silownie, ale poki co stosuje tylko lekkie cwiczenia - wg
      instruktora intesnywne cwiczenia mozna zaczac dopiero 10-12 tyg. po porodzie -
      wczesniej nasze hormony moga podczas cwiczen wyrzadzic szkode naszym miesniom.

trzymajcie sie!
      • dora1976 Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 29.05.04, 10:02
        Kiedy macie czas np na wyjscie na siłownię? ja jak mam dwie godzinki w południe
        bo mały śpi to pędzę do sklepu na szybko robie jakiś obiad czasem na dwa dni
        albo staram się posprzątać chate i zupełnie niewiem jak zorganizowac sobie czas
        żeby chociaż w domu poćwiczyć. Może podsuniecie mi jakieś rozwiązanie bo już
        nie mogę patrzeć na zwisającą oponkę na moim brzuchu.
        A jak wam wychodzą wasze postanowienia? Ja jakoś nie mam silnej woli i nie
        potrafiłam całkiem zrezygnować ze słodyczy przyznaje się uczciwie dzisiaj po
        śniadaniu podjadłam dwie kostki czekolady.
    • danik1 Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 29.05.04, 22:17
      Hej! Ja tez zaczynam sie odchudzac!
      Ten pomysl z AZS jest super. Ja tez jestem uzalezniona!
      Moj synek skonczyl dwa latka a ja mam do zrzucenia 10 kilo do wagi sprzed ciazy
      i jeszcze 15 kilo do wagi z czasow gdy bylam mloda, piekna i szczupla! Razem
      25kg!!! Au, au,...to boli.
      Obiecuje:
      -nie jesc slodyczy,
      -cukier zastapic slodzikiem,
      -jesc mniej,
      -nie jesc bialego pieczywa,
      -nie jesc pozno wieczorem,-jesc wiecej owocow i warzyw.
      To chyba na tyle. Pozdrawiam i trzymam kciuki! Kaska.
    • dylan2002 Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 30.05.04, 10:22
      Jak wam idzie?
      Ja też traktuję się jak słodyczoholika, na odwyku piąty dzień. Ciężko jest, oj
      ciężko, ciągle chodzę głodna, ale wiem że muszę schudnąć. Razem na pewno sobie
      poradzimy! Pomyślcie jak cudownie będzie osiągnąć wymarzoną wagę.
      pozdrawiam cieplutko
      Julka
      • lapandora Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 31.05.04, 00:25
        A ja poległam sad(( Na polu batoników sad( Dzisiaj znów było topienie smutków po
        zamachach terr. w Legendarnym sad
        Co te czekoladki w sobie mają?? Najgorsze, że córcia już zaczyna mi podjadac.

Ech...być kobietą...
        Od jutra od nowa: słodyczom precz!!!
        • matkaj Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 31.05.04, 10:33
          A ja właśnie weszłam na forum i czytam że tu się wsyscy grupowo odchudzają, a
          ja nie mogłam sie zebrać żeby w końcu zacząć się odchudzać. Więc proponuje od
          1 czerwca, zapisać w kalendarzyku wagę i potem sprawdzć raz na tydzień i
          koniecznie dopingować inne koleżanki na forum!!!!!!Jak będziemy się trzymać
          razem to się nam uda!!!Do lata już nie daleko a ja bym tak bardzo chciała wbić
          się w kostium i poopalać się troszkę....Trzymam kciuki i zaczyman od jutra
          wielką bitwę!!!
          Asia (4,5miesiąca po porodzie)
        • matkaj Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 31.05.04, 10:34
          aha, do zgubienia 6 kg!!!!!!!
    • haribo Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 03.06.04, 08:36
      Ja też to wchodzę, a właściwie to już weszłam. Dzisiaj trzeci dzień na diecie.
      Wczoraj troszkę uległam i podjadłam kilka migdałów (no, ale chyba lepiej kilka
      migdałów niż tabliczkę czekolady).
      Jestem 4,5 m-ca po porodzie i mam do zrzucenia 4kg (te z przed ciązy) + około
      dychym, aby poczuć się w końcu super (przy okazji nabyć znów wiary w siebie).
      Moje postanowienia:
      1. trzymać się diety (udaje mi się jak na razie)
      2. nie jeść słodyczy (też się udaje)
      3. wypijać minimum 1,5 litra wody mineralnej (jestem lepsza, bo piję nawet 3l)
      4. codzinnie tabletka chromu (z tym nie mam kłopotów)
      5. pić czerwoną herbatkę (2-3 filiżanki dziennie to standard)
      6. dużo spacerów z Małą (chodzimy, tym bardziej, że w końcu piękna pogoda, a ja
      przy okazji troszkę się opalam)
      7. co wieczór jazda na rolkach (od dwóch m-cy leżą kupione, a ja ani razu
      jeszcze na nich nie jedziłam ;-(((()
      Czekam na opis waszych osiągnieć, bo jak na razie zamilkłyście - a może się
      poddałyście????
      Trzymam kciuki za nas wszystkie.
      Pozdrawim.
      Kasia
    • ewakol Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 03.06.04, 09:07
      Ja też, ja też. 10kg mniej i już będę szczęśliwszą osobą. Ja gdy karmiłam, to
      schudłam -5kg sprzed ciąży. Niestety koniec karmienia zbiegł się z pójściem do
      pracy, a tym samym ograniczeniem ruchu, no i waga wróciła z nawiązką. Także od
      dzisiaj dołączam się do AZS - nie mylić z atopowym zapaleniem skóry smile).
      Koniec ze słodyczami i objadaniem się (kanapeczki z majonezem - papa). No i od
      wczoraj zaczęłam biegać - hehe, po 20 min. wymięklam, ale zaczełam, także to
      już coś.
      Może co poniedziałek będziemy odnawiać wątek, żebyśmy się nie zaplątały??
      DZiewczyny na jakiś specjalnych dietach - podzielcie się składem, może też
      skorzystamy.
      Trzymama kciuki za Was i siebie - przynajmniej nie mam w co chwycic batonika :-
      ).
      Pozdrawiam
      Ewa i Oskar (11.02.2003)
    • danik1 Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 03.06.04, 10:06
      Witam!!!
      No to ja sie chwale!!! -2,5 kg!!! Jakby na to nie spojrzec to zawsze jakis
      sukces. Do zrzucenia mam jeszcze 23 kg a pozniej sie zobaczy.
      Nie stosuje zadnej diety, ale jem mniej w tym mniej slodyczy (znacznie mniej).
      Nie cwicze (jeszcze).
      Trzymam za Was kciuki i teraz Wy sie chwalcie!
      Pozdrawiam!!! Kasia.
    • aleksandraantek Ja też ... 03.06.04, 10:26
      ... bym chciała do Was dołączyć! Po ciąży (za 2 dni mój syn skończy 4 m-ce)
      został mi jeden kg smile))) a z przed ciąży jakieś 15kg sad(((
      Zaczełam dietą kapuścianą i zamierzam jej się trzymać tydzień bo chcę zacisnąć
      żołądek! Co do słodyczy to nie mam problemu - mogą nie istnieć! Za to świeży
      chlebek, pizza, spagetti!!! Tfu Tfu Tfu - obiecuje nic z tego nie ruszać do
      lata!!! Jak mi się nie uda to już nie wiem! Przecież mój syn nie może się mnie
      wstydzić :0)
      Pozdrawiam ola
    • ania.silenter_exunruzanka Po tygodniu - 4,5 kg:))) 03.06.04, 14:00
      Po tygodniu diety schudłam 4,5 kg!!!!
      pozdrawiam
      • haribo do ania.silenter_exunruzanka 03.06.04, 21:52
        zdradź tę dietę cud - ja też chcę w tydzień zgubić 4,5kg.
        A poza tym WIELKIE gratulacje.
        Ja dopiero 3 dzien na diecie i waga ani drgnie (a mam wrażenie, że ok. 30 dag w
        górę ;-(((
        • haribo Re: do ania.silenter_exunruzanka 03.06.04, 21:58
          właśnie odkryłam te Twoją dietę cud - postanowione - zastosuję gdy skończę z
          obecną dietą, czyli za 3,5 tygodnia
          • ania.silenter_exunruzanka do haribo:) 03.06.04, 23:51
            Przeklejam Ci dietę spalającą tłuszcz:

Podstawowa zupa spalająca tłuszcz

6 dużych zielonych cebul ( ze szczypiorem)
            1 lub 2 puszki pomidorów ( może być świeżych)
            1 duża główka kapusty
            2 zielone papryki
            1 pęczek zielonego selera
            1 torebka przyprawy do zup lub kilka kostek bulionowych lub kostek rosołowe.
            Można doprawić: sól, pieprz, seler, pietruszka, bulion lub jakaś ostra
            przyprawa.

Pokroić jarzyny na małe lub średnie kawałki i zalać wodą. Gotować na dużym
            ogniu przez 10 minut. Zmniejszyć gaz i gotować powoli aż jarzyny będą
            miękkie. ( tę zupę można jeść kiedykolwiek będziesz głodna. Ta zupa nie daje
            kalorii).

DIETA

DZIEŃ PIERWSZY: Wszystkie owoce z wyjątkiem bananów. Melony i arbuzy mają
            najmniej kalorii z wszystkich owoców. Jedz zupę i owoce. Do picia niesłodzona
            herbata, sok żurawinowy lub woda.

DZIEŃ DRUGI: Tylko jarzyny. Można jeść do woli świeże lub gotowane jarzyny.
            Postaraj się jeść jak najwięcej jarzyn zielonych, liściastych. Jedz jarzyny i
            zupę przez cały dzień. Na kolacja możesz sobie w tym dniu zrobić w nagrodę
            pieczonego ziemniaka z masłem
            TEGO DNIA NIE WOLNO JEŚĆ ŻADNYCH OWOCÓW.

DZIEŃ TRZECI: Dzisiaj jesz zupę oraz wszystkie jarzyny i owoce, jakie
            zechcesz. Niemożesz jeść pieczonego ziemniaka.

Jeśli jadłaś przez trzy dni jak powyżej i nie oszukiwałaś powinnaś schudnąć
            od 1,5-3,2 kg.

DZIEŃ CZWARTY: Banany i odtłuszczone mleko. W tym dniu możesz zjeść do 3
            bananów i wypić tyle szklanek mleka ile chcesz. Oczywiście jedz zupę. Banany
            są wysokokaloryczne i bogate w węglowodany, tak jak mleko. Jednakże w tym
            dniu Twoje ciało będzie potrzebowało potasu, węglowodanów, protein i wapna,
            żeby zmniejszyć pragnienie słodyczy.

DZIEŃ PIĄTY: Wołowina i pomidory. Możesz zjeść od 30do 50 dkg wołowiny i
            puszkę pomidorów lub do 6 świeżych pomidorów w tym dniu. Postaraj się wypić
            przynajmniej 6-8 szklanek wody żeby wypłukać wszystkie zanieczyszczenia z
            organizmu. Zjedz zupę przynajmniej raz w tym dniu.

DZIEŃ SZÓSTY: wołowina i jarzyny. Jedz tyle wołowiny i jarzyn ile potrzebuje
            organizm, aby zaspokoić głód. Możesz zjeść nawet3 steki, jeśli chcesz, staraj
            się jeść zielone, liściaste jarzyny, nie możesz jeść ziemniaka. Pamiętaj żeby
            zjeść zupę przynajmniej raz w tym dniu.

DZIEŃ SIÓDMY: Brązowy ryż, niesłodzone soki i jarzyny. Musisz zjeść zupę
            przynajmniej raz w tym dniu.

Po siódmym dniu, jeśli nie oszukiwałaś i stosowałaś się do powyższej diety,
            stracisz od 4,5-7,7 kg.

Jeśli zgubisz więcej niż 6,5 kg. zrezygnuj z diety na 2 dni, zanim zaczniesz
            ją na nowo od dnia pierwszego. Dieta ta oczyści Twój organizm z wszystkich
            zanieczyszczeń, poczujesz się tak dobrze jak nigdy dotychczas. Poczujesz
            przypływ energii. Możesz kontynuować ten plan jak długo zechcesz.
            Ta dieta pozwoli bardzo szybko spalić tłuszcz, a jej sekret polega na tym, że
            spalasz więcej kalorii niż ich przyjmujesz. Dieta ta nie dopuszcza picie
            żadnych napojów alkoholowych. Musisz zrezygnować z diety przynajmniej 24
            godz. przed planowanym piciem alkoholu.
            Ponieważ każdy system trawienny jest inny, dieta ta działa inaczej na każdą
            osobę. Po trzecim dniu będziesz miał więcej energii niż przed rozpoczęciem
            diety, oczywiście, jeśli nie będziesz oszukiwała. Po kilku dniach trwania
            diety, zauważysz wyraźnie zmiany w wypróżnianiu. Możesz pić czarną kawę w
            czasie diety, jednak po kilku dniach trwania diety możesz zauważyć, że nie
            potrzebujesz już tyle kofeiny, co przedtem.

ABSOLUTNE ZAKAZY: Chleb, alkohol, gazowane napoje.
            Musisz trzymać się wody, niesłodzonej herbaty, czarnej kawy, niesłodzonych
            soków owocowych, soku żurawinowego i odtłuszczonego mleka.
            Podstawowa zupa może być jedzona kiedykolwiek poczujesz się głodna. Jedz tak
            dużo jak zechcesz. Pamiętaj im więcej zjesz tym więcej schudniesz. Nie można
            jeść chleba, smażonych potraw. Możesz zjeść gotowaną lub pieczoną kurę,
            zamiast mięsa wołowego, ale bez skóry. Jeśli chcesz możesz zastąpić mięso
            wołowe rybą, ale tylko w tym jednym dniu mięsnym.

Dieta opracowana w Szpitalu Sacred Heart Memorial Hospital. Dieta stosowana
            najczęściej dla pacjentów chorych na serce, otyłych.

Droga Haribo!
            Dietka jest o tyle dobra, że szybko traci się na wadze (nie mam złudzeń, że jak
            przestanę sie pilnować to odzyskamsad swoje kilogramy jeszcze szybciej - to
            zupełnie oczywiste. Jak równiez to, że najlepiej odchudza - przynajmniej mnie-
            ruch, ruch i jeszcze raz ruch). Nie wiem jak ta dieta sie ma do karmienia
            piersią, ja nie karmię mojej Olci naturalniesad((, więc mogę sobie pozwolić na
            ostre odchudzanie się smile.
            pozdrawiam
            • haribo Re: do haribo:) 04.06.04, 09:21
              Witaj Aniu!
              Ja tez nie karmię piersią, więc mogę szaleć i z dietami i nie z dietami wink)
              Teraz jestem na diecie lodowej, więc skoro już ją zaczęłam to kontyuować bedę
              (dzisiaj dzień jedzeni asamych lodów - a tego odmówić sobie bym nie mogła).
              Kiedyś jadłam zupę kapuścianą - wytrzymałam 2 porcje, ale tam nie wolno było
              jej solić i doprawiać np. kostami bulionowymi, chociaż pieprzem tak (była
              obrzydliwa). Ta dieta, którą Ty stosujesz wygląda bardziej "smacznie". Szkoda,
              że nie dojrzałam jej wcześniej na necie, bo teraz beztrosko wcinałabym
              truskawki (na mojej zero owoców).
              Pozdrawiam.
              Kasia i Wikunia (15.01.2004)

P.S. Moja córcia tylo 5 dni starsza od Twojej.
      • matkaj Re: Po tygodniu - 4,5 kg:))) 07.06.04, 22:17
        Mi coś słabo wychodzi to odchudzanie....sad((Nie bardzo wiem jak to robic bo
        jeszcze karmie...Prosze pomóżcie!
    • dylan2002 Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 04.06.04, 10:52
      Witam wszystkich!
      Odchudzam się już od 10 dni, ale na razie boję się stanąć na wadze, żeby się
      nie załamać sad Wydaje mi się, że schudłam, bo uda przestały mi się o siebie
      ocierać i jakoś mi dziwnie z tym, no i pozbyłam się trochę tłuszczu z talii.
      Myślałam, że drugi tydzień będzie bajeczny, ale też jest mi ciężko. Bardzo chcę
      jeść (słodycze)! Są dni kiedy chodzę wściekła, widocznie organizm cukru się
      domaga. Na razie:
      -trzymam się diety, czyli jem o połowę mniej, żadnych słodyczy
      -na spacerki raczej nie chodziłam, bo córa była przeziębiona i lekarz zabronił.
      Ale dzisiaj już idziemy!
      -2 razy dziennie czerwona herbata, raz zielona
      -poza herbatą piję tylko wodę, ok.1,5 l (ale tak było zawsze)
      Na razie nie biorę żadnych tabletek, nie stosuję konkretnych diet, bo moja
      nadwaga wynikła z obżarstwa i w krótkim czasie przytyłam 4 kg. We wtorek się
      zważę, jak nie schudłam to spróbuję czegoś nowego.
      Trzymajmy się dziewczyny!
      Chudsze będziemy szczęśliwsze smile
      • gabrysiap Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 05.06.04, 10:18
        Cześć dziewczyny!
        Przyłaczam się do Waszego grona!
        Cel - 8 kg
        Postanawiam:
        -nie jeść słodyczy- auuuć!!!
        -jeść mniej
        -jeść trzy posiłki dziennie- ostatni przed 18 i ewentualnie jakieś jabłuszka w
        ciągu dnia
        -zrezygnować z kawy( piłam słodziutką z mlekiem) i słodzonych napoi na rzecz
        zielonej herbaty którą uwielbiam i wody
        -jeżdzę rowerem do pracy a nie autobusem- przy siędzącej pracy to już cośsmile
        - dużo spacerować z moją 14 miesięczną córeczką- to nie problem- ona kocha dwór
        Trzymam kciuki za nas wszystkie!
        Moja waga początkowa 62 kg!!!
        Pozdrawiam
        Ewelina
    • dylan2002 Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 06.06.04, 17:38
      Odpuściłam sobie dzisiaj, zrobiłam sobie słodką niedzielę, ale nie mam wyrzutów
      sumienia. Jutro po prostu trochę się pogłodzę i będzie OK.
      pozdrawiam
    • aleksandraantek Re: Wielkie postanowienie,odchudzam się! Kto ze m 23.06.04, 10:26
      Oj oj oj!
      Już 20 dni odchudzania i tylko 4 kg - chyba się muszę wziąść ostrzej do
      roboty :0) bo w takim tępie to jeszcze długo, długo!
      Pozdrawiam ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka