Dodaj do ulubionych

Dieta MOntignaka

30.05.04, 21:21
Zastanawiam sie nad ta dieta. Troche sobie poszperalam w Internecie, cos tam
znalazlam, ale mi sie ta dieta wydaje strasznie skomplikowana. Czy ktos z Was
stosuje? Czy jest skomplikowana? Czy trzeba sie ograniczac, czy rzeczywiscie
mozna jesc duzo, ale w odpowiednim polaczeniu? Dodam, ze chcialabym zrzucic
kilka kg (nie az kilkadziesiat. Dajcie znac jesli ja stosujecie.
Pozdrawiam. MArzena
Obserwuj wątek
    • marzenkaw Re: Dieta MOntignaka 31.05.04, 13:57
      Nikt mi nic nie napisal...
    • agawa79 Re: Dieta MOntignaka 31.05.04, 14:53
      Byłam na Montignacu 3 miesiące i pięknie schudłam 8 kg. Potem sobie odpuściłam,
      bo nie miałam czasu na układanie jadłospisu i jadłam to, co było pod ręką
      (szczególnie słodycze). Teraz od 3 dni znowu stosuję staram się odżywiać wg
      jego zaleceń. Mam nadzieję, że tym razem się nie wyłamię.
      Czy dieta jest skomplikowana? Dla mnie tak, ale moim zdaniem jest warta
      zachodu. A co do tego nieograniczania się - to moim zdaniem to nie do końca
      tak, spróbuj jeść codziennie 2 kg spaghetti al dente...wink Ale na pewno
      ograniczeń nie odczuwa się tak mocno, jak przy diecie 1000 kcal. Aha, ja oprócz
      diety jeszcze ćwiczę.
      Pozdrawiam
      Aga
      • marzenkaw Re: Dieta MOntignaka 31.05.04, 16:16
        DZieki za odpowiedz. Powiedz mi, czy te 8 kilo zrzucilas z jakies potwornej
        nadwagi czy nie. Bo wiadomo, ze jak sie ma wiecej do zrzucenia, to sie to
        dzieje szybciej, a potem coraz wolniej. Ja w ciazy przytylam okolo 30 kg, albo
        lepiej (pod koniec sie nawet nie wazylam). Jednak praktycznie w ciagu pol roku
        wszystko pieknie zrzucilam bez wiekszych wyrzeczen. Niestety zostalo mi to, co
        przybylo PRZED ciaza. Napisz mi co mozna jesc, a czego ABSOLUTNIE nie. No i czy
        jest w czym wybierac? Czy jest monotonna? No i na czym sie glownie opieralas?
        Na ksiazce? CZy czyms innym? POzdrawiam i czekam na odpowiedz.
        • agamamaoli Re: Dieta MOntignaka 31.05.04, 17:43
          Zajrzyj na www.montignac.prv.pl i dalej forum dyskusyjne. Polecam metodę. dla
          mnie nie jest skomplikowana, ale wymaga pewnych wyrzeczeń (jesli lubisz
          słodycze, ziemniaki, gotowaną marchew czy buraki albo białe pieczywo).
          Pozdrawiam Aga mama Oli
          • xerius Re: Dieta MOntignaka 01.06.04, 05:17
            Polecam goraco!!! Mnie strasznie szybko zlecialo te kilka "ostatnich"
            kilogramow, choc w sumie to przeszlam na ten sposob odzywiania ze wzgledu na
            meza, on ma ponad dyche do zrzucenia.Malo tego , waze teraz mniej niz przed
            urodzeniem dzieci i zaczynam sie niepokoic co dalej? Koscista sie troche
            zrobilam, a jem bez ograniczen, praktycznie wiecej niz przed stosowaniem
            metody. Koniecznie przeczytaj ksiazke, ja caly czas do niej zagladam.
            Powodzenia !
            Kasia
    • agawa79 Re: Dieta MOntignaka 01.06.04, 09:13
      Witam wszystkie Panie,
      najlepsza strona o Montignacu to moim zdaniem
      misiczka.com/monti/monti.html - ja sobie tam bardzo często zaglądałam.
      Jest tam lista produktów, których powinno się unikać. Całkowicie wyrzuciłam z
      jadłospisu mięso (za to ryby jadam prawie codziennie) i wszelkie potrawy mączne
      (kluchy, makarony, pierogi, że nie wspomnę o białym chlebie czy bułkach). No i
      żadnych słodyczy! Oprócz może biszkoptów bezcukrowych raz na tydzień do kawysmile

Te 8 kg zrzuciłam z wagi 78 kg przy 1,67 m wzrostu. Potem przytyłam do 73, a
      teraz po kilku dniach montignacowych mam już kilogram mniejsmile
    • agawa79 Do xerius 01.06.04, 09:18
      A o jakiej książce mowa? Bo przydałoby mi się coś w kuchni pod ręką, co
      wyglądałoby bardziej estetycznie niż przymagnesowane do lodówki kartki A4 z
      wydrukowanymi przepisami i listą IGsmile
      • agamamaoli Re: Do xerius 01.06.04, 09:53
        Polecam Jeść aby schudnąć - napisana przez Montignaca, zresztą jest tych
        książek całe mnóstwo. Ja zaglądam do niej właśnie gdy mam na coś ochotę - np
        ziemniaczka i czytam jakie to te ziemniaczki dobre dla świnek. W ogóle metoda
        jest genialna - niestety ostatnio za duzo było różnych rodzinnych i biznesowych
        spotkań - co mi się odbiło na wadze. Kiedy trzymałam się ściśle metody
        zrzucałam 1 kg na tydzień - nie będąc głodną. Dziś znowu jestem mm i liczę że w
        trzy dni spadnie ze mnie to całe żarełko z tych ostatniego weekendu. Za tydzień
        jeadę na wakacje nad morze i to będzie próba - jak jeść mm poza domem? Oby się
        udało, bo mam mnóstwo ślicznych ciuchów i chciałabym je tego lata założyć.
        Potrzebuję schudnąć jeszcze ok 6-7 kg minimum. Do tej pory - 6 kg (od 30 marca
        z duzymi odstępstwami od diety). Pozdrawiam Aga mama Oli
    • mon7 Re: Dieta MOntignaka 01.06.04, 10:49
      Witam i ja odzywiam sie wg tej zasady. trudno nazywac to dieta, bo nia nie
      jest. To forma odzywiania i wcale nie jest taka trudna. Jak juz pisalyscie
      nalezy stosowac sie do pewnych zasad, ja probowalam wszystkiego(oprocz diet
      1000 i innych) przeczytalam ksiazki Montignaca i wiem , ze wszystkie diety sa
      nic nie warte. Ja schudlam bez wyrzeczen 7 kg w ciagu 3 miesiecy.
    • marzenkaw Re: Dieta MOntignaka 01.06.04, 12:31
      OK- powiedzcie mi od czego zaczac? Od ksiązki? A co robic zanim mi przysla
      ksiazke? Jakis przykladowy jadlospis? A moze jesc? Podrzsuccie jakis pomysl, a
      potem sie wezme za siebie. Pozdrawiam. Marzena
      • agamamaoli Re: Dieta MOntignaka 01.06.04, 13:06
        Zajrzyj na forum, o którym Ci napisałam. Tam jest mnóstwo osób zaczynających i
        pomagających. Otwórz wątek dieta Zuzell - jest tych części sporo, więc
        najlepiej tę najświeższą.Znajdziesz tam przykładowe jadłospisy. Pozdrawiam Aga
        mama Oli
    • edytaiola Re: Dieta MOntignaka 02.06.04, 07:56
      moja koleżanka tez strasznie chwaliła ten sposób żywienia
      więc jak tak sobie poczytałam
      może i ja....
      • zarra Re: Dieta MOntignaka 06.06.04, 23:53
        Marzenko,oprócz adresu forum,który podała ci Aga jest jeszcze forum "Dieta
        Montignaca" tu na gazecie.Ja jestem tu i tam smile
        Zaczęłam ok 2 tygodni temu,mam juz 2 kilo mniej,jem mniej,nie cierpię,robię
        super-pyyyszne obiadki.
        • agawa79 Re: Dieta MOntignaka 07.06.04, 13:33
          Zarro,czy możesz podać linka do tego forum? Bo nie mogę znaleźć.
          PS. U mnie minus 3 kg po niespełna dwóch tygodniach! smile
          • marzenkaw Re: Dieta MOntignaka 07.06.04, 19:41
            Napisz mi jak mozesz od czego zaczelas. Ja jeszcze nie kupilam ksiazki wiec tak
            zwlekam i zwlekam. Marzena
            • agawa79 Re: Dieta MOntignaka 08.06.04, 15:13
              Zacznij od wywalenia z jadłospisu:
              - białego chleba i bułek
              - wszelkich potraw z białej mąki (pizza, pierogi...)
              - ziemniaków w jakiejkolwiek postaci
              - białego ryżu
              - cukru i słodyczy
              - smalcu, masła, margaryny

Nawet jeśli nie będziesz ściśle przestrzegać zaleceń Montignaca, to i tak są
              duże szanse, że nie jedząc wyżej wymienionych i tak schudniesz. Pij wodę
              mineralną (ja uwielbiam Kingę, nie ma chyba lepszej na rynku), czerwonej i
              zielonej herbaty, nie jedz po 19.00. I zapamiętaj, że najważniejsza jest
              KONSEKWENCJA. smile Powodzeniasmile
              • marzenkaw Re: Dieta MOntignaka 08.06.04, 20:28
                To wlasnie robie od tygodnia. NIe jem nawet juz od 17 i widze efekty. A teraz
                musze kupic ksiazke. Dzieki
                • zarra Re: Dieta MOntignaka 08.06.04, 23:22
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11143
                  to adres gazetowego forum Montignac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka