Dodaj do ulubionych

wypadajace włosy

05.06.04, 13:41
prosze, poradźcie co robić. jestem 4 m-ce po porodzie i od ok. 2tyg. wypadaja
mi wlosy-głównie po myciu.ile to moze jeszcze potrwać? dzieki.
Obserwuj wątek
    • ewa237 Re: wypadajace włosy 05.06.04, 18:26
      Witaj,
      wpisz na wyszukiwarce "wypadające włosy" w temacie i na pewno znajdziesz dużo
      postów na ten temat.Sama 4 m-ce temu zaczełam taki wątek. Ten temat regularnie
      się powtarza. Wypadanie włosów przeważnie trwa do 6 miesiąca.
      Pozdrawiam
    • lidek0 Re: wypadajace włosy 05.06.04, 22:40
      Było juz setki wątków o tym, wystarczy w wyszukiwarkę wpisać. Doustnie Skrzypo
      Vita /można przy karmieniu/ na włosy do mycia szampon z czarnej rzepy Ziaji lub
      Joanny. Wszystko w rozsądnych cenach i szybko działa. Ja już po 2 tygodniach
      widziałam efekty.
      Wypadania włosów jest związane z poziomem estrogenów. W ciązy ich poziom rosnie
      i włosy, które normanie miały wypaść nie wypadają, po ciązy ich poziom spada i
      włosy "nadrabiają zaległości" w wypadaniu.
    • max_ania Re: wypadajace włosy 06.06.04, 01:02
      na pocieszenie powiem Ci, że to ustaje smile Ja też straciłam ich sporo, ale
      proces wypadania zatrzymał się tak nagle jak rozpoczął i przez jakiś czas dość
      śmiesznie wyglądałam z odrostami (w okolicy czoła - wyglądałam, jakbym grzywkę
      obcięła wink ).

Skrzyp pomaga, ale nie brałam, samo przeszło.

pozdrawiam
      anka
      • beata-ww-22 Re: wypadajace włosy 06.06.04, 10:46
        Cześć dziewczyny! A po jakim czasie od porodu włosy zaczynają wypadać? Od
        mojego porodu minęło 2,5 miesiąca a włosy są ładne i nie wychodzą jakoś
        obficie, ostatnio bardzo niewiele.
        • max_ania Re: wypadajace włosy 06.06.04, 11:43
          hej smile
          U mnie wypadanie zaczęło się dość późno, tzn. koło 5, 6 miesiąca życia mojego
          malucha. I to wypadanie trwało jakieś 3 miesiące. Dało się zauważyć w sitku od
          spływu wody po myciu głowy - specjalnie kupiłam z drobnymi otworkami, by
          kontrolować ich ilość. Od jakiegoś czasu znów pozostaje w nim niewiele, a i na
          głowie widać, że mi przybyło smile

pozdrawiam
          anka
        • lidek0 Re: wypadajace włosy 07.06.04, 07:50
          U mnie w 3 miesiace po porodzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka