moje.m 12.10.12, 09:50 potrzebuje cos na kurzajki, moze coś posiadacie do oddania, pilne! dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
default Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 09:56 Na kurzajki moja babcia niezmiennie i z b. dobrym skutkiem stosowała jaskółcze ziele: pl.wikipedia.org/wiki/Glistnik_jask%C3%B3%C5%82cze_ziele Rośnie wszędzie, także i teraz, znajdziesz bez trudu. Smaruj żółtym sokiem wyciekającym z przełamanej łodygi. Odpowiedz Link Zgłoś
moje.m Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 10:02 default napisała: > Na kurzajki moja babcia niezmiennie i z b. dobrym skutkiem stosowała jaskółcze > ziele: > pl.wikipedia.org/wiki/Glistnik_jask%C3%B3%C5%82cze_ziele > Rośnie wszędzie, także i teraz, znajdziesz bez trudu. Smaruj żółtym sokiem wyci > ekającym z przełamanej łodygi. wiem ze to dobre, ale obok mnie nie rośnie to ziele. Kucze sprawa pilna, moze ktos mnei poratuje, moze nie potrzebuje a ma.dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 10:12 zrob sobie ginekologiczne badanie na HPV na wszelaki wypadek bo to ten sam wirus . Tak dla swietego spokoju. Co prawda jest wysokie prawdopodobienstwo ze masz HPV1 czyli tylko taki wywolujace kurzajki czy brodawki ale..... strzezonego Pan Bog strzeze jak mowia bo one lubia lazic parami czy trojkami Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 10:18 W aptece można kupic przerobione ziele jaskółcze. Nazywa się to Chelidoni Tinctura - jest to nalewka na spirytusie Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 11:16 ale ona chce dostać, a nie kupić zajrzyj na forum pomocne mamy czy jakos tak może się ktoś znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 11:20 > ale ona chce dostać, a nie kupić ale ziela juz nie chce nazrywac, bo byle zarosla za daleko Odpowiedz Link Zgłoś
moje.m Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 11:49 ola fatyga, ja bym nazbierała ale u mnie nie ma nigdzie. Ja kiedyś wyleczyłam się tym zielem, wiem ze dobre, ale gdzie szukac? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 12:15 gdzie mieszkasz, na pustyni???? To rosnie pod byle krzakami- wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
moje.m Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 12:17 ola_fatyga napisała: > gdzie mieszkasz, na pustyni???? To rosnie pod byle krzakami- wszedzie niestety byl egdzie nie rośnie, u mnei tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 12:19 > niestety byl egdzie nie rośnie, u mnei tego nie ma. Moze nie kolo domu, ale gdzies dalej z pewnoscia. No i jest za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 11:15 babij.blox.pl/2007/05/Chelidonium-majus-glistnik-jaskolcze-ziele.html sokiem z lodyzka przemywac kurzajkę, po paru razach sie zasuszy Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 12:09 ja też ostatnio jaskółcze ziele, kuracja z apteki nie - bo odstraszyła mnie cena, w moim przypadku 75 zł (recepta) I jaskółcze ziele pomogło, chociaz trwało to chyba dłużej niz gdybym wykupiła lek w aptece. Na szczescie ziele rosnie w moim ogródku, ale widziałam w okolicy tego sporo wiec jakos trudno mi uwierzyc ze tam gdzie żyjesz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
moje.m Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 12:16 powiem szczerze że w warszawie nie moge znaleźc tego ziela. Kupiłam 2 tyg temu maść, nic. do lekarza nie moge się dostac do listopada, odstawione.nie stac mnie bez recepty, na drogie rzeczy.Po tanim nie przechodzi.Nie wiem co robić, moje dziecko ma na stopie kilka wielkich i juz chodzic nie moze.Szok Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 12:21 > powiem szczerze że w warszawie nie moge znaleźc tego ziela. No na Marszalkowskiej nie znajdziesz, ale na jakims skwerze z pewnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 12:32 Poszukaj informacji o skorce cytryny moczonej w occie. Sluchaj a moze zapytaj tylko w aptece o ten sztyfcik Lapis czy w ogole jeszcze jest i ile kosztuje, on nie bylo drogi. Zawsze mozesz podziekowac. Odpowiedz Link Zgłoś
amonette Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 14:14 Idź do dermatologa, dostaniesz skierowanie na elektrokoagulację lub ciekły azot - polecam pierwsze rozwiązanie (na NFZ). Jeśli dziecko ma duże zmiany, zielsko czy apteczne smarowidła nie pomogą. Nawet sobie nie wyobrażasz, ile tego siedzi głęboko pod skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 12:27 Jaskółcze ziele kwitnie od kwietnia do października — wg ludowego określenia: „od pojawienia „się do odlotu jaskółek”. Występuje pospolicie w ogrodach, zaroślach, na przydrożach i rumowiskach, w miejscach ocienionych i wilgotnych. Zbieramy je w okresie kwitnienia Odpowiedz Link Zgłoś
moje.m Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 12:35 jestes strasznie natretna, już wiecej nie odpisze na twoje durne odpowiedzi.Nie rozumiesz ze nie moge znaleźć koło siebie tego ziela? ile razy mam pisac to samo? dziewczyno zrozum. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 12:39 to idź na wymrażanie, to jest za darmo jaskółcze ziele potwornie brudzi i nie zawsze jest skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 13:43 moje.m napisała: > Nie rozumiesz ze nie moge znaleźć koło siebie tego ziela? A w jakim promieniu koło siebie szukasz, 5 metrów ? Może spróbuj wyjść z domu i pójść do najbliższego miejsca gdzie jest jakakolwiek mniej zadbana zieleń - gwarantuję Ci że znajdziesz zielsko. Naprawdę mało jest równie rozpowszechnionych chwastów. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 13:23 Vericaust. Rewelacyjny, szybki i kosztuje koło 20-25 zł (bez recepty). Odpowiedz Link Zgłoś
megi-1 Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 13:27 Moja córka miała 2 brodawki na stopach,lekarz polecił Duofilm koszt 24,50zł,po 2 zastosowaniach zeszło,mam nadzieję że nie wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 13:28 > Vericaust. Rewelacyjny, szybki i kosztuje koło 20-25 zł (bez recepty). Oan chce DOSTAC, nie kupic. Najlepiej, jakby jeszcze ktos jej to przyniosl do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 13:30 Wiem, że chce i mam to w nosie Napisałam, co działa i cenę - myślę, że nie tragicznie wysoką. Co zrobi z informacją, jej sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 14:26 Brodacid Tylko trzeba zrobić plaster i w nim dziurkę na kurzajkę i smarować tylko ją,nie zdrowa skórę. Tani. Koleżanka stosowała-pomogło.Cena jakieś 15zl www.cefarm24.pl/885,brodacid-plyn-na-brodawki.html Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 20:39 Jaskółcze ziele. Miałam kurzajkę raz i nic na nią nie pomagało, dopiero babcia pokazała mi to zielsko i nigdy już nie powróciła. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 22:13 mi tez kiedys pomogl Brodacid a lapis to jeszcze mozna dostac w aptekach???? Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: dziewczyny prośba 12.10.12, 22:40 Żadne maści, kremy, wypalanki, tylko laser. Najskuteczniejszy, najmniejsze ryzyko nawrotów. Odpowiedz Link Zgłoś