Dodaj do ulubionych

**???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???**

12.08.04, 13:08
BŁAGAM NAPISZCIE ILE ZRZUCIŁYŚCIE PO PORODZIE,I JAK BYŁO U WAS PRZED CIĄŻĄ
CZY MIAŁYŚCIE NADWAGE I KŁOPOTY ZE ZRZUCENIEM CHOĆBY 1KG?JESTEM NA FINISZU I
LADA DZIEŃ BĘDE RODZIĆ(TERMIN NA 8.08.)I NIE UKRYWAM ZE NAJWIEKSZYM DLA MNIE
PROBLEMEM JEST MYŚL O TYM ŻE NIE UDA MI SIĘ WRÓCIĆ DO WAGI SPRZED...A
PRZYTYŁAM NIEMAŁO BO PRAWIE 20KG!!!TO JEST DLA MNIE SZOK BO WAŻE PRAWIE TYLE
SAMO CO MÓJ MĄŻsad(((((((NAPISZCIE ILE I W JAKIM CZASIE PO URODZENIU
SCHUDŁYŚCIE BO CHCIAŁABYM WIEDZIEC CZEGO SIE SPODZIEWAĆ A MYŚL O TYM ŻE JUZ
TAKA"DUŻA"ZOSTANĘ SPĘDZA MI SEN Z POWIEK... POZDRAWIAM WSZYSTKIE eMAMY

IZKA I 40TYG AKROBATKAsmile
Obserwuj wątek
    • madzia59 Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 12.08.04, 13:33
      Myślę,że nie tym powinnaś się teraz tak zamartwiać,a tym,żeby łatwo i bez
      komplikacji urodzić.Waga spadnie nie martw się.Ja od razu po porodzie miałam 7
      mniej,a kolejnych 8 zrzuciłam przez następnych 8 mscy.Teraz ważę mniej niż
      kiedykolwiek,ale to dlatego,że mała była bardzo uczulona,więc byłam na SUPER
      diecie mamy karmiącej.Jadłam bardzo ubogo i wyglądałam potem podobnie.No ale
      czuję się teraz fajnie.Pozdrawiam i życzę łatwego,szybkiego porodu.Magda
    • szpiczak Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 12.08.04, 15:40
      przytulam 20 kg, od razu po porodzie 7 kg potem w ciagu dwoch tygodni 5 kg potem
      gdzies jeszcze zgubily sie dwa i koniec !!! ze 6 kilo mi wisi tylko ze powiem
      szczerze nie odchudzam sie chodz caly czas sie zabieram bo nie karmie juz
      piersia a maciek ma 7 miesiecy.
      pozdro
      mama macka
    • emilkaq Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 12.08.04, 15:53
      Ja przytyłam w ciąży 13 kg, po porodzie spadło 7, a kolejne 9 przez 2 miesiące,
      bez specjalnej diety, nie objadałam się bo nie miałam na to czasu, a karmienie
      piersią swoje robi, teraz Mikołaj ma dwa lata a ja utrzymuję wagę niższą niż
      przed ciążą. Pozdrawiam Aga mama Mikołaja
      • maniusza Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 12.08.04, 16:02
        ja przytyłam 19 kg, po powrocie ze szpitala było 10 kg mniej, teraz jestem 2,5
        mies po porodzie i kolejne 10 kg zeszło czyli mam 1 kg mniej jak przed ciążą,
        ale mam apetyt na jeszcze parę kilo mniej...
    • jula124 Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 12.08.04, 20:00
      ja jestem 3i pół miesiąca po porodzie i schudłam od porodu 22 kilo.najpierw
      jadłam tylko rzeczy lekkostrawne ze względu na dziecko, b malo słodyczy, jak
      juz to kawałek domowego ciasta,po 4 tygodniach zaczęlam się gimnastykować-
      rower stacjonarny, kasetryt z cindy C.i oczywiście spacery z maleństwem, karmię
      piersią więc synek "zabiera" mi codziennie ok 600 kcal, no a ja jem tak ok do
      2000 kcal.Teraz to juz jem praktycznie "wszystko",dbając o produkty
      wartościowe,nie tłuste, uważając na wzdymające,odzwyczaiłam się od slodyczy,
      czasami tylko pozwalam sobie na male co nieco(w ciąży najadłam się slodkośći-
      przytyłam 22 kil.)Dodatkowo stosuję balsamy ujędrniające, ostatnio Dove i teraz
      czuję się super, choć po urodzeniu dziecka z ciałem i psychiką nie było
      najlepiej, najgorsze są początki. pozdrawiam i zyczę sukcesów w odchudzaniu i
      wspanialych chwil z maluszkiem!Będzie dobrze!!!
    • sowa_hu_hu Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 12.08.04, 21:25
      ja prztyłam 22 kg smile przed ciaza wazyłam 55 kg - teraz waże 67 w porywach do 58
      kg - synek ma 15 mies - a ta wage która jest teraz mam już od dlugiego czasu -
      pierwsze 10 kg samo spadło - a następne kilka zrzuciłam w 2 tyg dzieki diecie i
      codziennym ćwiczeniom... do dawnej figury wiele mi jednak brakuje - zwłaszcza
      brzuch buuuu - jakbym ćwiczyła to wiem że by zniknął ale nie chce mi sie
      niestety....

nie będzie źle!!!
      • gonta Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 13.08.04, 13:45
        Ja w ciazy przytylam 9kg. Idac do porodu wazylam 57. Wszystko jakos samo automatycznie spadlo.
        Choc dopiero po 2mcach wrocilam do wagi i formy sprzed ciazy. Teraz Gabrys ma 21mcy, caly czas
        karmie go piersia, i waze 47kg. Swoja droga, nawet w biodrach mam 3cm mniej, nizli mialam
        kiedykolwiek. Natomiast, moja bratowa urodzila corke 4mce temu. W chwili obecnej wazy jakies 60kg, i
        tak po prawdzie nie zauwazylam u niej jakichs zmian na lepsze. Schudnac - schudla, bo to jest i
        naturalne i oczywiste, ale, nie chcac klamac, wyglada fatalnie, mimo, iz karmi piersia. Z tego, co
        piszecie, wnioskuje, iz proces zrzucania nadliczbowych kilogramow moze trwac stosunkowo dlugo,
        wiec moze jest jakas nadzieja. smile

Pozdrawiam.
    • dzunia Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 13.08.04, 15:12
      dzieki Dziewczyny za info bo bardzo mi to siedzi w głowie...ale skoro po samym
      porodzie można zrzucić nawet do 10 kg to mam nadzieje że i mnie sie udasmile
      trzymajcie za mnie kciuki i jak sie juz "ociele" to dam Wam znać jak mi idzie
      pozbywanie sie tych paskudnych kg.dodam że rozstępów na szczeście sie nie
      nabawiłam takze 1 problem mniej smile jeszcze raz dziekuje za info i pozdrawiam

Izka i 40tyg akrobatkasmile
    • driadea Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 13.08.04, 15:40
      Ja przytyłam w ciąży 34 kilogramy, teraz jestem 10 miesięcy po porodzie i mam
      jeszcze 4 kilo więcej niż przed ciążą, kiedy to nie miałam nadwagi. Nie stosuję
      ani diety ani ćwiczeń.
      Pozdrawiam, Aga
    • kruszynka301 Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 14.08.04, 09:15
      przytyłam 25 kg, po porodzie na wadze szpitalnej przeżyłam szok, bo ubyło mi jedynie 5 kg.... Ale po powrocie do domu waga spadła błyskawicznie o 20 kg - w dwa tygodnie po porodzie mogłam już włożyć własne dzinsy sprzed ciążywink).
      Później jeszcze schudłam parę kilo, ale nie czułam się dobrze z niedowagą - i moim zmartwieniem było jak przytyćwink
      • reni_78 u mnie podobnie... 20.08.04, 09:38
        ... że aż zacytuję: "w dwa tygodnie po porodzie mogłam już włożyć własne dzinsy
        sprzed ciąży". Z tym, że ja nosiłam biodrówki. Tylko, jakaś taka ochota na
        słodycze mnie naszła. I brzunio znowu rośnie.
    • j-p Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 15.08.04, 23:10
      Po porodzie zrzucilam 24,5 kg.W czasie ciazy przytylam/ o zgrozo!! i sama nie
      wiem jak to sie stalo/ az 27.5 kg. Teraz wygladam dobrze i tak tez sie czuje.
      Nie schudnij za szybko, nie martw sie w odpowiednim czasie na pewno zauwazysz,
      ze zbedne kilogramy i tluszczyk nagle zniknely. Jedz zdrowo, w odpowiednich
      proporcjach, karm swoje dziecko piersia i cwicz.... i duuuzo sie usmiechajsmile))
      pozdrawiam
    • weronikarb 30 kilo i juz jestem o kilo mniej niz przed ciaza 16.08.04, 12:45
      Tak do porodu szlam to wazylam 100 kg przy 174 cm wzrostu, zaraz po ubylo mi 10
      teraz 9 m-cy po porodzie waze 69 kg czyli 1 kg mniej ale moja waga ktora bym
      chciala osiagnac to 60 kg takze zostalo mi jeszcze 9 kg
    • agnieszkadrzewniak Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 21.08.04, 10:26
      A ja jestem siedem miesięcy po porodzie iważę już jedenaście kilo mniej niż
      przed ciążą, chociaż żadnej specjalnej diety nie stosowałam oprócz oczywiście
      karmienia piesią i niejedzienia słodyczy!
    • gwiazdka19 Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 24.08.04, 07:19
      w ciazy przytyłam 21 kg i te 21 kg udało mi sie zrzucic bez najmnijeszego
      wysiłku.
    • dotka29 Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 24.08.04, 15:29
      ja przytylam 30 kg w ciazy, w dwa m-ce po porodzie zrzucilam 20 pozniej jeszcze
      4, zostalo mi jeszcze 6,musze sie zmobilizowac, bo te kg spadly mi "same z
      siebie", natomiast te 6 ktore mi zostalo musze chyba cwiczeniami, teraz jestem
      4 m-ce po porodzie.Nie karmilam piersia.JEm normalnie.
      pozdrawiam
      • asialub1 Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 27.08.04, 10:09
        Ja urodziłam 2 tygodnie temu i juz nie ma śladu po ciąży. Została tylko ta
        pręga na brzuchu.
        • dzidecka Re: **???ILE SCHUDŁYŚCIE PO PORODZIE???** 28.08.04, 13:42
          ja przed ciążą ważyłam 63kg. W dniu porodu miałam 88kg. Teraz jestem już 2 lata
          po porodzie i waże 59kg. Mniej niż przed ciążą ale figura jednak inna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka