Dodaj do ulubionych

zabieg POWIĘKSZANIA PIERSI

24.08.04, 15:13
Mam pytanie do Was Panie, które przeszły zabieg powiększania biustu
1. jak dawno taki zabieg miały
2. czy nie żałują
3. czy się nie boją co będzie za kilkanaście lat
4. czy mają godną polecenia klinikę (jestem z W-wy)
5. jaki rodzaj, czy to sól fizjologiczna czy wkładka pod mięsień piersiowy
endoprotezy
6. czy miały powikłania
7. jak długo trwała rekonwalescencja
8. na jakie dodatkowe koszta można być narażonym po zabiegu
Myślę o zrobieniu takiego zabiegu, mam wątpliwości i szukam opinii.
Z góry DZIĘKI
Obserwuj wątek
    • monia761 Re: zabieg POWIĘKSZANIA PIERSI 24.08.04, 23:26
      Nie wiem czy Ci pomogę bo osobiście nie miałam tego zabiegu,ale niedawno(2
      miesiące temu)przeszła go moja siostra.
      1.nie żałuje,jest szczęśliwa....
      2.tak bardzo chciała od dawna powiększyć biust,ze na pewno nie zastanawia się
      nad tym co będzie za kilkanaście lat.Lekarz uspokoił ją,zenie ma żadnego ryzyka
      (typu rak..),może karmić nawet piersią jak urodzi dziecko(ale któż to wie co
      będzie w przyszłosci)
      3.operację miała w klinice w Poznaniu u dr.Bieleckiego,była zachwycona opieką
      4.Miała wkładkę,wczesniej komputerową symulację co do wielkości,jak bedziebiust
      wyglądał itp.Duzo zalezy od kształtu biustu bojego sięjuznie da zmienic,lekarz
      pomaga dobrać wielkość wkładki by ładnie "pasowała"do figury i przede wszystkim
      proporcjonalnie.Siostra jest bardzo drobna,więc wkładkę ma średnie C,ale i tak
      są duże..Wkładkę miała "włożoną"pod brodawką.To wg lekarza najlepsza metoda bo
      nie ma ryzyka uszkodzenia mięsni,mniejszy ból(chociaż i tak straszszsznie boli)
      i nie ma nawet sladu blizna,serio nic a nic!!!
      5.zero powikłań
      6.2 dni po zabiegu wychodzisz do domu.Nosi się specjalny stanik,którego nie
      wolno ściągać,nawet do kąpieli(tak chyba przez 3,4 tyg)i trzeba jeszcze biust
      obwiązać specjalnym bandażem.Pierwszy tydzień po zabiegu boli,ale potem już z
      górki.Siostra szybko doszła do formy.W sumie 3,4 doby po zabiegu jak wrociła do
      domu to już latała po sklepach kupując nową bieliznę,wychodziła z psem,drobne
      zakupy itp
      7.Absolutnie zadnych kosztów prócz operacyjnych,jedyne koszty to nowa
      bielizna.Konsulatacja zarówno przed zabiegiem jak i po są darmowe,zdjęcie szwów
      także.Płacisz tylko za zabieg.
      No cóz,to zależy od Ciebie.Siostra nie mogła patrzeć na swój biust po
      ciąży,chociaż moim zdaniem przesadzała.Ale marzyła o tym i jest
      szczęśliwa.Pytałam jej się jak płakała przez telefon po zabiegu,że boli czy
      zdecydowała by się jeszcze raz,odpowiedziała,że TAK.Także musisz się
      zastanowić,przemyśleć..Ja na przykład powiększałam sobie usta operacyjnie,niby
      nic,ale jakoś drugi raz bym się nie zdecydowała,to zależy od
      determinacji,marzeń itd.Napisz jak tam przemyslenia co dozabiegu,albo jak
      bedziesz miała jakieś pytania.Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka