karwowa 28.07.05, 13:09 Drogie Mamy, karmię swoją 2,5 miesięczną córkę piersią i od jakiś 2 tyg. zaobserwowałam, że moje włosy coraz bardziej wypadają. Czy macie na to jakieś rady???? Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18lipcowa Re: wypadające włosy 28.07.05, 13:23 karwowa napisała: > Drogie Mamy, > karmię swoją 2,5 miesięczną córkę piersią i od jakiś 2 tyg. zaobserwowałam, > że moje włosy coraz bardziej wypadają. Czy macie na to jakieś rady???? A ja nie karmię. I też mi wypadają. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: wypadające włosy 28.07.05, 13:50 Pare miesięcy po porodzie straciłam prawie połowę włosów)tylko dlatego,że były wczesniej gęste to nie wygladałam idiotycznie. Niestety niewiele sie z tym dało zrobić wtedy, za dużo specyfików karmiąc przyjmowac nie wolno. dla pocieszenia powiem,że po paru miesiącach gospodarka hormonalna zaczeła wracac do normalności i włosy zaczeły odrastac- co tez stanowilo problem, bo miałam sterczące kilkucentymetrowe włosy na głowie) bez żelu nawte nie było szans wyjśc z domu. To normalne,że wypadaja Ci włosy, niejedna przez to przeszła, wszystko wróci do normy. Ja osobiście teraz stosuje Revalid, gdyz po wielu dietach odchudzających moje włosy znów zaczeły wypadac i powiem,że Revalid działa, nie wiem jednak czy można go stosowac karmiąc piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmama Re: wypadające włosy 28.07.05, 14:57 Proponuję przeczekać. Włosy nie wypadają w ciąży (dlatego miałaś takie gęste) i te, które nie wypadły w ciąży, wyłażą teraz. Fakt, ze to koszmar, moje długie włosy były WSZĘDZIE, ale mija to około pół roku po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
balba_77 Re: wypadające włosy 28.07.05, 15:31 mi też wypadały garściami, teraz już na szczęście przestały bo już siniałąm ze złości........ale teraz to co mi zostało córka zaczęła wyrywać. Polecam waxa, można kupić tą odżywkę w aptece, jest naprawdę super i niedroga. Odpowiedz Link Zgłoś
ania103 Re: wypadające włosy 28.07.05, 20:57 Ten sam problem przerabiałam. Akurat kiedy zaczęłam tracic włosy puszczano w telewizji program, z którego dowiedziałam się, że to norma. Specjalista mówił, że zaczyna się pare miesięcy po porodzie, trwa około 4 miesięcy i tak naprawdę nie ma to rady. Na mnie się to sprawdziło. Życzę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: wypadające włosy 28.07.05, 21:08 Kubusala ma racje - wszystko wróci do normy. Póki co, zażywaj witaminy przeznaczone dla karmiacych i możesz zainwestować w szampon i tonik "Naril" Garniera, dostępny tylko w aptekach. Zwłaszcza tonik warto kupić. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
blondi1000 Re: wypadające włosy 29.07.05, 10:20 znam wspaniały sposób na wypadające włosy, odżywka kupiona w aptece z woskiem WASS... nie pamietam dokladnej nazwy, ale jest rewelacyjna, mialam ten sam problem po ciąży,po 2 miesiącach stosowania włosy wróciły do swej kondycji... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Re: wypadające włosy 29.07.05, 12:53 To normalne po porodzie. Ja stosowałam VITAPIL I już mam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś