13.01.06, 09:54

MAm do was pytanie. Jak długo wypadały wam włosy po porodzie? Bo u mnie to już
ponad miesiąc wypadają. I to garściami. Naprawde widzę że jest kiepsko-jak tak
jeszcze z miesiąc bedą wypadac to chyba peruke bede musiała kupic. Jestem
przerażona. Byłam przygotowana na to ,że po urodzeniu dziecka włosy
wypadają,ale że aż tak???? A może macie jakieś sposoby na ich ratowanie?
Obserwuj wątek
    • an761 Re: włosy 13.01.06, 09:56
      mi wypadają już 6 miesięcy i nic nie pomaga...tylko czekam i czekam aż to się
      skończy
      • eniunia Re: włosy 13.01.06, 10:15
        Mi już 13 miesiąc ale znacznie mniej niż na początku, trzeba je podcinać, żeby
        się wzmocniły.
    • mania3 Re: włosy 13.01.06, 10:23
      Mnie pomagaly ampulki Klorane.Kosztuja niestety ok 100zl.Moga byc tez ampulki
      Radical,podobno tez skuteczne i tansze.Mozna uzywac karmiac piersia
    • jadrom Re: włosy 13.01.06, 10:37
      A mnie odpukać nie wypadają (jestem 1,5 miesiąca po porodzie), ale ja cały czas
      zażywam feminatal - witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących. Przy pierwszym
      dziecku nie zażywałam i włosy wypadały mi garściami przez prawie rok. Może
      spróbuj zażywać te witaminy.
      • kinga9610 Re: włosy 13.01.06, 10:41
        mi wlosy zaczęły wypadać 3 miesiace po porodzie , na razie biore specjalne
        tabletki od wypadających wlosów vitapil i stosuję szampon radical . zobaczymy
        czy kuracja przyniesie efekty a wit.feminatal bralam od początku i niestety
        włosy i tak zaczęły się sypać.pozdrawiam
      • kuniza Re: włosy 17.01.06, 21:43
        hej, rozumiem cię bo jeszcze niedawno byłam tak samo przerażona jak ty. ale
        spokojnie włosy zaczęły mi wypadać 3 miesiące po porodzie i 6 miesięcy po
        przestały więc 3 miesiące trwał ten koszmarsmileniestosowałam niczego bo na
        hormony nie ma rady...musi się wszystko ustabilizować i tyle
      • agnes_r1 Re: włosy 19.01.06, 12:29
        bo na początku nie wypadają. Ja też miesiąc po porodzie miałam bujną czuprynę.
        Koszmar zaczął się 4 miesiące po urodzeniu Malucha, zostały mi mysie ogonki...
    • magdulka26 Re: włosy 13.01.06, 10:38
      Mi tez lecą włosy a jestem 5 m*cy po porodzie ,też łykam witaminki.
    • moniquev Re: włosy 13.01.06, 11:29
      witam
      jejku mam tak samo...jak pomysle ze mialyby leciec 13mcy to ja juz bez wlosow
      jestem....normalnie boje sie myc glowe ....mam wrazenie jakbym po chemii byla...
    • kama9920 Re: włosy 13.01.06, 13:03
      Mi włosy wypadały do 7 miesięcy po porodzie. Dopiero jak skończyłam karmić
      piersią i ściełam na krótko nastąpiła poprawa.
    • jakw Re: włosy 13.01.06, 14:40
      Mi przestały tak wypadać około pół roku po porodzie
      • oskarolina Re: włosy 17.01.06, 21:37
        Ale przez te wszystkie miesiące wypadały wam ciągle ww tym samej ilości??? Bo
        ja sobie- powiem szczerze- tego nie wyobrażam... Ciągle wszędzie leżą włosy choc
        mam spięte w kitkę. Były nawet w kupce mojego synka!!!!!!!!!!!!rety.....
        • nikita251 Re: włosy 18.01.06, 20:13
          Upłyneło już 7 miesiący od porodu a mi włosy nadal wypadają.Myślałam ,że jak
          zakończe karmienie to sie wszystko ureguluje ale nadal nic. Jak widze ilości w
          jakich znajduje je na podłodze w łazience to aż sie przerażam.
        • kasiagli Re: włosy 19.01.06, 01:10
          bosz, mam to samo, jestem 3miesiąc po porodzie - wyłażą garściami i są wszędzie,
          raz w kupce małej też, a jakże. codziennie powtarzam, że ogole się na łyso, ale
          wciąż zwlekam, bo łudzę się że to przejdzie. ale nie przechodzi i niedługo nie
          będzie już trzeba nic obcinać, bo po prostu wyłysieję. z drugiej strony
          pocieszająca jest liczba postów w tym temacie - może to rzeczywiście normalne
          takie łysienie poporodowe...
    • sylka75 Re: włosy 18.01.06, 20:28
      Wlosy zaczely mi wypadac 4 miesiace po porodzie, czyli minelo juz poltora
      miesiaca. Zaczelam nosic chustke na glowie, zeby nie rozsiewac tego po domu.
      Nie sadze, aby byl na to jakis sposob. Trzeba sie pogodzic. Moja przyjaciolka
      mi powiedziala: wolalabys miec piekne wlosy i cycki i nie miec Michaliny? No,
      to odpowiedz jest prostasmile
    • agnes_r1 Re: włosy 19.01.06, 12:27
      już drugi miesiąc wypadają....może trochę mniej niż na początku (nie dwiema
      garściami, tylko jedną, hihi). witaminy i pielęgnacja nie przynoszą
      efektów.Chyba trzeba to przeczekać.
      wytrwałości życzę i pozdrawiam
    • annaparzonka Ściąc doradzam 19.01.06, 12:32
      Mi wypadłay bardzo długo i to ilosciami takimi ze lepiej nie ,mówic juz sie
      bałam ze zostane łysa, ale około 4-5 miesiecy po porodzie doradzono mi ściecie
      ( z moich dłuch po pupe włosów0 zrobino mi krótkie nad ramie i przyznam ze od
      tego czasu juz mi nie wypadaja a jak juz to z pare włosków. Na poczatku nie
      mogłam sie przyzwyczaic ale teraz nie mogłabym nosic innej fryzury wiec
      doradzam sciecie jezeli masz długie włosy i tak odrosną. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka