Dodaj do ulubionych

Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!!?

23.04.06, 20:31
No właśnie zapanowała moda na tipsy czy i wy mamusie posiadacie sztuczne
paznokcie? Ja chociaż bardzo dbam o swoje nie potrafie osiągnąc takiego
poziomu jak nie które dziewczyny noszą paznokcie...
Czy wszystkie macie tipsy czy naturalne paznokcie?
Ja mam naturalne bo jakoś nie wyobrażam sobie miec sztucznych?
Napiszcie jak to jest tu was i jesli posiadacie sztuczne napiszcie dlaczego i
kiedy rzeście sie zdecydowały...??
Obserwuj wątek
    • e_r_i_n Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 20:33
      Naturalne. Zadbane, pomalowane, ale tipsy mnie nie kreca smile
    • monia145 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 20:45
      Przy moim trybie życia- tipsy nie wchodzą w grę. Całe życie miałam krótkie,
      długie szpony niezbyt mi sie podobają. Poza tym nie dysponuję takimi funduszami
      aby co miesiąc bez sensu wkładać je w paznokcie. Wolę kupić ksiązkę, kartki
      mogę przewracać palcami z krótkimi paznokciami
      • gabi683 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 20:59
        Miałm niedawno tipsy bo bylm na kursie nie stety nie bede nosic bo płytka sie
        strasznie niszczesadI do tego te plastkiowe paluchywink
        • mamadacja Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 21:02
          Ja też miałam tipsy -paznokcie zniszczone potem były straszniesad Podobało mi się
          mieć takie dłuugie i zadbane, ale one trochę ordynarne mi się wydawały. Grube
          takie są jakieśsad Teraz na krótko, ale nie narzekamsmile
          • roksanaa22 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 21:29
            mam naturalne paznokcie troszeczkę zapuszczone,pomalowane tylko bezbarwnym
            lakierem.
            wydaje mi sie ze takie wlasnie przystaja mamie.
            • shady27 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 21:33
              o matko.....przystaja mamie??? to mama nie moze miec ladnych paznokci, ladnego makijazu tylko "zapuszczone" o rany....dobrze ze ja z innej epoki jestem
        • shady27 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 21:32
          jaka plytka sie niszczy??? bez przesady....a co do plastiku to a nigdy takich nie mialam,poprostu mialam na swoje wlasne polozony akryl. a ze uwielbiam dlugie to akryl mi je pieknie wymodelowal
          • gabi683 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 07:31
            shady27 napisała:

> jaka plytka sie niszczy??? bez przesady....a co do plastiku to a nigdy takich
            n
            > ie mialam,poprostu mialam na swoje wlasne polozony akryl. a ze uwielbiam
            dlugie
            > to akryl mi je pieknie wymodelowal

Akryl przy zakladaniu strasznie smierdzi i nie mow ze nie ma uszczerbku na
            płytce wink
            • shady27 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 09:39
              jesli chcesz akryl zdjac to faktycznie jest uszczerbek....ale jak zrosnie??? to tak samo jak z wlosami farbowanymi....jak sa odrosty to sa takie same jak przed farbowaniem
    • shady27 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 21:30
      ja jak narazie mam swoje wlasne, ale przymierzam sie do tipsow w prstej przyczyny, nie zadrapiesz nimi dziecka, nie lamia sie tak jak prawdziwe i mozesz z jednym lakierem na paznokciach chodzic i tydzien i wygladaja jak nowo pomalowane smile
      • gabi683 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 07:34
        shady27 napisała:

> ja jak narazie mam swoje wlasne, ale przymierzam sie do tipsow w prstej
        przyczy
        > ny, nie zadrapiesz nimi dziecka, nie lamia sie tak jak prawdziwe i mozesz z
        jed
        > nym lakierem na paznokciach chodzic i tydzien i wygladaja jak nowo
        pomalowane :
        > )
        Srut tutu miałm tipsy przy miałm dzicku i własnie dal tego je zdjełam bo kilka
        razy Kluske zadrapalam.Pozatym paznokiec rośnie i z tydziec będa moze cacyale
        ale po tygodniu juz widac odrostwink
        • shady27 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 09:40
          hmmm to jakie Ty masz tispsy.....ja nigdy nikogo ani niczego nie zadrapalam tipsami, a nosilam je ponad 2 lata
        • shady27 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 09:41
          poza tym to juz moj proble czy sa odrosty czy nie....ja robie tipsy sobie sama, wiec nie wydaje na nie majatku
    • jusytka Tipsy :) 23.04.06, 21:32
      Już drugi rok smile Swoje paznokcie miałam wprawdze całkiem fajne tzn twarde i
      zdrowe, ale niestety lubię mieć dłuższe i co jakis czas którys się złamał, więc
      musiałam piłować wszystkie pozostałe sad O naturalne paznokcie trzeba bardzo
      dbać, by były ładne, a tipsy to czysta wygoda. Robię w tej chwili odnowę raz w
      miesiącu i "nie wiem, że mam paznokcie", a wygladają pięknie smile Polecam
      szczególnie mamaom zabieganym oraz tym, które mają słabsze paznokcie.
      • shady27 Re: Tipsy :) 23.04.06, 21:33
        zgadzam sie z Toba smile
        • bri Re: Tipsy :) 24.04.06, 11:12
          LOL - ja swoim naturalnym paznokciom "poświęcam" 15 minut z pilniczkiem przy
          oglądaniu telewizji raz w tygodniu. Jak mi się nie chcę to nie maluję w ogóle.
          Mam mocne paznokcie, średniej długości. Tipsy wymagają uzupełniania, trzeba
          samemu kupić wszystkie te rzeczy do tego lub chodzić do specjalistki. Jak dla
          mnie - zero wygody.

Nie mówiąc juz o tym, że mi się nie podobają.
      • gawliki Re: Tipsy :) 24.04.06, 11:09

• adsa_21 ja mam tipsy 23.04.06, 21:35
      i bardzo sobie chwale. Moje naturalne paznokcie sa bardzo gietkie i slabe - nie
      sposob ich zapuscic.
      tipsy mam zelowe, dosc dlugie ale nie bardzo. french + jakies wzorki, mi sie
      podobaja.
    • ciociapolcia Tipsy :) 23.04.06, 22:05
      Zelowe na szablonie. Zdecydowanie najlepsza metoda utwardzania, a zarazem
      przedluzania paznokci smile. Zaczelam 3 lata temu, zel na tipsie, potem zel na
      fiber-glass, az w koncu mam boska specjalistke od zelu na szablonie.
      Ostatnio nie nosze dlugich, bez zdobien itd. Chociaz mam ochote na hologramy wink.
      Paznokcie mialam super, ale skonczyly sie po pierwszym zalozeniu zelu... Nie
      mniej jednak i tak jestem zadowolona smile.
      • shady27 Re: Tipsy :) 23.04.06, 22:12
        u mnie zelowe trzymaly sie niecaly tydzien.....tak wiec wole akryl...i nie widzialam u siebie zniszczenia paznokcia...poprostu odrosly takie same jak byly przed zrobieniem tipsow
        • ciociapolcia Re: Tipsy :) 23.04.06, 22:18
          Wlasnie przymierzam sie do akrylu, chociaz zelowe mi sie trzymaja... Ale akryl
          to sobie sama bede umiala zrobic smile.
        • jusytka Re: Tipsy :) 23.04.06, 22:25
          Żelowe tydzień? - to jakas kiepska specjalistka ci je nakładała, bądź z byle
          jakich materiałów - moje miesiąc sie trzymają smile
      • ursgmo Re: Tipsy :) 23.04.06, 22:16
        Na dzień dzisiejszy jeszcze własne ( do luftu , krótkie i łamliwe , wiecznie
        strzepiące się ) za kilka dni tipsy , nie szpony ale ładne , tak z 6-7 mm za
        opuszek i french bez żadnych ozdóbek. Osobiście jeszcze nigdy nie robiłam ale
        zastanawiałam się od dłuższego czasu i ostatecznie zdecydowałm dziś , będąc z
        synkiem u fryzjera. Nasza pani fryzjerka miała właśnie śliczne (choć przydługie
        jak dla mnie ) pazurki zrobione na miejscu w salonie . Wypytałam ją dokładnie
        czy jej nie przeszkadzają itd. , zresztą wystarczyło mi popatrzeć jak swobodnie
        śmiga nożyczkami , by dokonać zapisu na założenie .
        • jusytka Re: Tipsy :) 23.04.06, 22:30
          W pracach domowych, opiece nad Mal;uchami nie przeszkadzają, ale jak są za
          długie jest problem z klawiaturą sad
          • adsa_21 Re: Tipsy :) 24.04.06, 08:00
            mi tez w niczym dlugie paznokcie nie przeszkadzaja ale fakt faktem ze na
            klawiaturze pisze sie ciezko.
          • shady27 Re: Tipsy :) 24.04.06, 09:41
            hihi ja nauczylam sie pisac na klawiaturze samymi tipsami a nie opuszkami palcow wink
      • wmk75 Re: Tipsy :) 24.04.06, 12:50
        Zrobiłam sobie hologramy jak wyjeżdżałam na wakacje. Spiłowałam je po kilku
        dniach, bo nie mogłam na nie patrzećwink Nie pasowałay zupełnie do mnie, takie
        zbyt "bazarowe". Nie mam jednak nic przeciwko noszeniu przez inne osoby. Zawsze
        lubię popatrzeć na nowe wzorki.
        ------------------
        Wioletta mama Tomka 2-latka i 4/12
    • niepytana Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 22:22
      Tak nosze gel. Ale nie non stop. Czasem mam dwa miesiace, a miesiac nie mam.
      Czasem mam miesiac a dwa miesiace nie mam. Czasem mam white tips, a czasem
      pomalowane i rhinestone. Zaczelam nosic ponad 10 lat temu jeszcze acrylic.
      Zniszczone mam tylko zaraz po sciagnieciu. Jak odrosnie nowa warstwa to sa
      takie jak przedtem. A dlaczego? Chyba dla tego samego powodu co nosze makijaz.
      Zeby wygladaly estetycznie i zadbanie.
      • mandaryna123 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 23:01
        Co to jest rhinestone??? Ja czasem nosiłam, ale nie ukrywam, że mi troszkę
        przeszkadzały. Obecnie planuję sobie zrobić na szablonie. Jakoś nie miałam
        szczęsścia do kosmetyczek, bo zawsze mi się odklejały po bokach. A może znacie
        jakiś fajny i godny polecenia salonik na Gocławiu (Praga Południe w W-wie)?
        Szkoda mi trochę kasy na nieprofesjonalne nakładanie, a z reklamacjami ciężko...
        • niepytana Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 23:19
          mandaryna123 napisała:

> Co to jest rhinestone???

Na internetowym slowniku mowia ze krysztal wink Ale ja nie wiem czy krysztal to
          dobrze. To taki kamyk swiecacy ozdobny co sie go przykleja do paznokcia smile Jaka
          jest polska dobra nazwa na ten kamyk? Diamencik, krysztalik, brylancik?
          • mandaryna123 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 23:36
            Cyrkonia - oczywiście sztuczna.
            Pozdrawiam.
            • niepytana Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 23:58
              No jasne ze sztuczna. Kto by tam prawdziwe diamenty czy cyrkonie na paznokcie
              przyklejal, nie? smile)) A ja juz myslalam ze ja to juz po polsku tak dobrze...
              Ale nauka nie idzie w las. Nastepnym razem bede wiedziala. Dzieki i rowniez
              pozdrawiam.
    • a.lenard Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 22:55
      ja odkąd mam dziecko to mam naturalne i to całkiem niezłe ( jeśli chodzi o
      długość). Przed ciążą bardzo długo nosiłam akrylowe i sama sobie nakładałam.
      Bez zadnego kursu można się samemu nauczyc podglądając wczesniej Panią która ci
      nakłada smile Nosiłam akryle jeszcze całą ciążę nakładając w maseczce i na
      balkonie bo specyfik bardzo śmierdzi. Jak jechałam na porodówkę to obcinałam
      cążkami szybciutko, maleństwo pchało się na świat o dwa tygodnie za wcześnie,
      więc nie zdążyłam ściągnąć, a bałam sie ze jak zobaczą paniusię z akrylami na
      porodówce to będą żle traktować sad
      Powód dla którego zaczęłam nosić akrylowe paznokcie to taki , że poprostu
      miałam fatalne swoje własne od chemii. A wbrew obiegowym opiniom mozna wszystko
      robic w długich paznokciach, sprzątać, myć naczynia itp. Paznokci nosiłam parę
      lat bez przerw i teraz mam silniejsze niz wczesniej. Ale inni ponoć mają
      fatalne, cieniutkie jak papierek.
      • ola31121982 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 23:52
        ja właśnie na jutro mam zaplanowane szklany szablon plus na to zel.dzis
        spilowalam,ale nosilam z miesiac.tipsy wcale nie musza kojarzyc sie z
        plastikowymi długasiernymi szponami.ja swoje prawdziwe mam ladne ale
        krótkie.raz zalozylam szablon i zel i spodobaly mi sie.sa eleganckie i średniej
        długosci z hologramami koniecznie wtopionymi.mam synka rocznego i wszystko przy
        nim robie i w domu tez.zmywam,piore, gotuje itd.nie widze przeszkod.a gadanie
        ze to mamie nie przystaje dla mnie jest dziwne.moj maz zawsze mowi ze ma taka
        zadbana zone, ktora ma czas na wszystko-nawet na to aby miec piekne paznokcie
        (pomimo ze sztuczne).to mile.ja nie jestem straszna paniusia.ale dobrze sie
        czuje kiedy ladnie wygladam-wszystko z umiarem oczywiscie.pozdrawiam
    • sutra Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 23.04.06, 23:45
      Mam własne i dosyć krótkie. Od długich przedramiona mnie bolą od pisania na
      klawiaturze (kwestia techniki).
    • agastrusia Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 00:13
      Ja uznaje tylko własne choć teraz ze względu na dziecko trudno mi je zapuścić wink
    • mamamichasia1 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 00:20
      Noszę akrylowe paznokcie od trzech lat.
      I żałuję,że nie wiedziałam wcześniej jaka to wygoda.
      Długość jest oczywiście kwestią wyboru.
      Dłonie są eleganckie i zadbane a lakier trzyma się około miesiąca.
      Bardzo polecam.

• dorianne.gray Ja mam piękniejsze niż tipsy ;) 24.04.06, 00:37
      A ja mam swoje własne, naturalnie piękne, bo to u nas dziedziczne wink
      Mają piękny podłużny, migdałowy kształt, są twarde, zdrowe i nie zamierzam ich
      jakimiś paskudztwami zaklejać ani niszczyć smile
      A teraz możecie mi zazdrościć wink
      • semijo Re: Ja mam piękniejsze niż tipsy ;) 24.04.06, 00:54
        ja zazdroszczę...poważniesmile moje slabe, kruche, niespecjalny ksztalt i
        dodatkowo jeszcze je obgryzam niczym jakiś dzieciak. Ale sztucznych w życiu bym
        nie nalożyla.
      • jusytka Re: Ja mam piękniejsze niż tipsy ;) 24.04.06, 09:07
        Ja nie zazdroszczę ci pracy przy nich, bo jeśli rzeczywiście są takie ładne
        musisz bardzo o nie dbać, a to wymaga czasu, wysiłku i odrobinę zmysłu
        estetycznego, a ja mam piękne żelowane paznokcie bez wysiłku - to bardzo wygodne smile
    • julia246 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 05:36
      Ja mam swoje własne, do tipsów mnie wcale nie ciągnie, kiedyś miałam i wiecznie
      coś się z nimi działo, a to odpadały, a to się łamały i przez to non stop po
      salonach latałam.
    • weronka77 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 08:12
      Prawdziwe!!Prawda,dbam do przesady:manicure w Mavali co tydzień i zabiegi
      pielęgnacyjne.
      • roksi23 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 09:02
        Tez prawdziwe
    • moofka Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 09:23
      swoje mam naturalne
      najczesciej dosc krotkie i maźniete bezbarwną odżywką
      sztucznych bym sie brzydziła, nidgy nie robilam wobec tego
      czasem maluje, albo naturalnie typu french, albo czasem na głęboki bordowy
      nie podobaja mi się długie paznokcie
      troszke mnie razi panienka codzienna w dresie albo dzinsach a paznokcie
      długości centymetra, zdobione trzykolorowo i swiecące noworocznie we wtorkowy
      poranek na przyklad smile
    • morgen_stern Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 09:48
      No to ja chyba jestem wyjątkiem. Mam naturalne, czasem krótkie, czasem dłuższe -
      jak się który złamie, skaracam wszystkie smile - i nie maluję.
      Tipsy - wybaczcie szczerość - uważam za obrzydliwe i totalne bezguście. Nigdy
      bym sobie czegoś takiego nie zafudowała, czułabym się jak plastikowa lala.
      Widziałam u koleżanek różne wersje, wszystkie są okropne...
      Na szczęście mamy z Lubym podobny gust, on dostaje niemal torsji na widok
      tipsów smile)))
      Hi hi, tipsiary mnie pewnie zaraz zjedzą smile)) Ale ja naprawdę uważam, że
      najpiękniejsze są nie za długie, naturalne paznokcie i zadbane dłonie. Po co te
      wszystkie sztuczności?
      • babka71 Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 10:28
        morgen zgadzam się w 100%, tipsy to żenada i obciach...
        owszem modelki, rewia, na potrzeby spektaklu, teatr itp..,
        p.s mój maz ma takie samo zdanie
    • agatkaros Tipsy nie są modne!!! 24.04.06, 12:40
      Obecnie na topie są paznokcie naturalne, krótkie i pomalowane na naturlany
      kolor.
      • wmk75 Re: Tipsy nie są modne!!! 24.04.06, 12:57
        Nie wiem czemu tipsy kojarzą się z tym, że są długie. Równie dobrze można je
        ściąć zaraz przy opuszku palca. I wtedy tylko właścicielka owych będzie
        wiedziała, że ma sztuczne. Na prawdę są mistrzynie w nakładaniu żelu czy akrylu.
        ------------------
        Wioletta mama Tomka 2-latka i 4/12
        • babka71 Re: Tipsy nie są modne!!! 24.04.06, 14:46
          ale po co obcinać tipsy, jesli ma się swoje paznokcie na dłoniach??
          nie rozumiem doklejania brokatu, tipsów i tego rodzaju badziewia dla "idiotów"
          przepraszam jeśli uraziłam tipsiary ale takie jest moje zdanie
    • aniaop Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 13:27
      Naturalne i zadbane. Nigdy nawet nie pomyslalam o tipsach, zreszta nie mialam
      nigdy takiej potrzeby. Moje sa bardzo trwale, nie lamia sie itp.
      • gosiiik Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 24.04.06, 19:06
        a ja preferuje akylowe. Moje własne sa beznadziejne więc muszę sie ratować. mam
        nie za długie więc wszyscy myślą że to mojoe i dziwią się jak to możliwe przy
        dziecu, gdzie tyle myciasmile. Na moich włąsnych lakier trzyma się do popołudnia i
        mówię tu o bezbarwnym, niestety nie umiem nic robić w rawiczkach
    • madziaaaa Re: Sztuczne czy prawdziwe paznokcie posiadacie!! 28.04.06, 09:27
      ja mam bardzo słabe. Nadają się wedłu Was do położenia czegoś sztucznego? Co
      radzicie? Jakie sąceny i na ile to starcza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka