Dodaj do ulubionych

schudłyscie po porodzie?

23.06.06, 12:57
jesli tak, to jak udalo Wam się to zrobic. Ja przytylam w sumie nie duzo,
ale jeszcze zostało mi te kilka kg i szukam jakiejś dobrej i skutecznej
diety, bo co prawda przydalaby mi sie silna wola, ale jakos mi to nie
wychodzismile Wiem, że wiekszośc z Was napisze, że kamrienie piersią sprzyja
szybszemu spalaniu kg, ale co zrobic gdy juz odstawi sie pierś? bo wtedy
mozna wszystkie diety stosowacsmile czekam na odpsmile
Obserwuj wątek
    • mycha231 Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 13:27
      Ja przed ciążą wazyłam 53 kg.W ciązy przytyłam 23!!!!!Jestem 11 mies. po
      porodzie i zostało mi jakieś 2 kg więcej.Nie karmiłam piersią, poprostu samo
      zleciało podczas bieganiny koło dziecka.Został mi niestety obwisły brzucholi i
      miliony rozstępów.....sad
      • gerandia Re: schudłyscie po porodzie? 27.06.06, 12:20
        w czasie ciazy przytylam 20 po porodzie zostalo 10 teraz mija 8 miesiac i
        dopiero zaczyna sie cos ruszac do wagi sprzed ciazy jeszcze 6 kg ale ciezko
        idzie
    • dorota_79 Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 13:57
      j ajestem po porodzie rok i 7 miesięcy i właśnei osignęlam wage sprzed ciąży.
      Miałam do stracenia 5-6 kg. Co robiłam:
      1. tylko jeden raz w tygodniu jadłam słodycze, jak miałam napad na słodkie to
      jadłam jogurty i banany
      2. nie jadłam kolacji (tzn. najpoźniej zjadałam coś o 18:30)
      3. a teraz najgorsze: co drugi dzień robiłam 200-300 "pół-brzuszków".

efekty są bo brzuch mam mniejszy niż przed ciążą. Teraz czasami chodzę na basen
      ale, że leń ze mnie pierwsza klasa to bardzo nieregularniesad
      na a teraz staram się nie jeść poźno, robic brzuszki i nie pożerać ton
      słodyczy. Strach mnie tylko ogarnia, że za jakiś czas bedę się starać o
      drugiego bobaska i znów czeka mnie odchudzanie posad
      powodzenia!
    • kayah73 Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 13:59
      Schudlam (bardzo), wystraszylam sie i przytylam, teraz znow schudlam... wink
      Ciagle karmie, chudne wylacznie jak odstawiam slodycze, tyje wylacznie jak
      zaczynam slodycze jesc. wink
    • simonkapl Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 14:17
      Przytylam w ciazy 10 kg, po wyjsciu ze szpitalu nie bylo sladu po
      kilogramach.Jestem 2,5 miesiaca po i mam 3 kg na minusie.Karmie piersia i duzo
      cwicze.
      • gosika78 Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 14:58
        W ciąży przytyłam 14 kg, teraz miesiąc po porodzie waże tyle samo co przed ciążą, ćwiczę za pomocą 5-kilogramowej córci, karmię piersią, mam strasznego głoda wiecznie, forma aktywności - szybkie spacerki i zaczynam robić brzuszki, bo właśnie przestała mnie macica pobolewać. Pozdr.
        • gonia28b Re: schudłyscie po porodzie? 25.06.06, 23:39
          Dołujące posty. A jak ktoś walczy z depresją poporodową i nie karmi cycem ????

Jesssooooooo!!!! Czuję się jak nienormalna ;-(((((
    • alfikus Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 14:58
      Przytyłam w ciąży 9 kg. W tydzień po porodzie zrzuciłam 8 kg, po jakimś
      miesiącu kg, a tera (jestem 5,5 misiąca po porodzie) ważę 2 kg mniej niż przed
      ciążą. Jem jak koń!! ale karmie piersia wiec pewnie dlkatego tak szybko
      zrzuciłam. smile Pozdrawiam
      • ade1 Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 15:30
        ona sie pyta jak schudnac wiec twoje chwalenie sie ze jestes chuda jest nie na
        miejscu
        • alfikus Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 19:17
          No to własnie napisałam ,ze moim sposobem jest karmienie piersia. Czytaj
          uwazniesmile
    • astrid22 a ja chce przytyc !!! 23.06.06, 15:02
      Przepraszam ze odstaje od normy ale ja chce przytyc !!! Jak to zrobic ???
      Moze ja kskoncze karmic piersia to sie uda, hm ???
    • maniolka05 Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 15:12
      ja przytyłam w ciaży 18 kg, mam 160 cm i przed ciażą ważyłam 47 kg. Teraz 8
      miesięcy po urodzeniu córci waże 50 kg. Karmiłam tylko miesiąc więc o laktacji
      się nie wypowiem. Moja córrra to typ żywczyka więc pewnie dlatego jestem znowu
      szzczupła
    • taormina Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 15:46
      Ja miałam podobny problem. W ciąży przytyłam 15kg, a z tego zostało mi niestety
      około 5kg. Kiedy skończyłam karmienie piersią wzięłam się za siebie. Musiałam,
      bo niestety u mnie karmienie nie pomagało w utracie wagi. Pewnie dlatego, że
      jadłam wszystko - moje dziecko akceptowało nawet kapuchę wink
      Od dwóch miesięcy dbam o to co i jak jem. Zaczęłam dietę South Beach i to jest
      to!!! W ciągu pięciu tygodni schudłam 6kg. Teraz wprowadziłam pewne
      modyfikacje, ale generalnie zmieniłam nawyki żywieniowe. Tak powolny spadek
      wagi (w porównaniu do różnych diet "cud") gwarantuje brak efektu jojo, a poza
      tym przyzwyczaiłam się do nowego sposobu jedzenia, bardzo mi on odpowiada i
      zamierzam się tego trzymać!
      • xixx Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 15:52
        Powiedz cos wiecej o tej diecie.

Ps. To zdajsie od Ciebie kupiłam gondolke na allegro, świetnie się sprawdza smile
        • taormina Re: schudłyscie po porodzie? 28.06.06, 17:29
          Hej!
          Cieszę się, że gondolka się sprawuje wink)))
          Jeśli chodzi o dietę, to mam już 8kg na minusie. Dietka jest super, nie dla
          mnie diety, gdzie mam ściśle opisany jadłospis z godzinami posiłków. Tutaj
          możesz jeść do woli produkty i potrawy dozwolone.
          Kiedy wpiszesz dieta South Beach w googlach znajdzie się mnóstwo stron. Często
          korzystam również z forum SB.
          Nie polecam kupowania książki Agatstona, są tam amerykańskie przepisy
          skonstruoawne na bazie produktów często w Polsce niedostępnych. Dużo lepszym
          źródłem informacji jest polski internet. Po pewnym czasie będziesz już umiała
          sama komponować posiłki wg zasad diety.
          Ja "dietuję" już 2,5 miesiąca, to już właściwie styl życia.
          Polecam!!!
          • taormina Re: schudłyscie po porodzie? 28.06.06, 17:40
            O diecie np tutaj.
        • taormina Re: schudłyscie po porodzie? 28.06.06, 17:48
          I jeszcze jedno tutaj,
          opis poszczególnych faz diety. Pa
    • kanaviosta Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 15:59
      skończyć z pieczywem, przetworami mącznymi, słodyczami, nie jeść zbyt duzo
      owoców. do picia woda niegazowana, do jedzenia przede wszytkim ryby i duzo
      warzyw. no i basen.
      mnie to pomagawink
    • sabko Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 19:22
      Ja po porodzie miałam 8 kg na plusie, do roku udało mi się zrzucić tylko 3 kg a
      teraz gdy małą zaczęła chodzić i biegać w ciągu 2 miesięcy spadło mi kolejne 3.
      Nie robię nic ale przy całodziennej pogoni za małą czasem na jedzenie nie ma czasu.
      • phantomka Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 19:26
        Jestem 6 m-cy po porodzie, waze 59 kg/173 cm, przed sama ciaza wazylam 54, ale
        nie chce juz wracac do tej wagi, wiec staram sie utrzymac obecna - tzn. jem i
        jemsmile
        • mycha231 Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 21:29
          O kurcze to ja chyba z was przytyłam najwięcej.Tak jak pisałam wcześniej 23
          kg...A jak pozbyć się tego flaka na brzuchu,rozstępy mi niestety zostaną.....
          • phantomka Re: Mycha231 25.06.06, 16:26
            Ja cie jednak przebije 26 kgsmile
            • rosieee Re: Mycha231 27.06.06, 00:35
              chyba jestem lepsza (chociaża akurat bym nie chciała...) 29... jestem 7 tyg po
              porodzie, spadło mi juz 12 kg, ale te przeklęte 17 zostało... załamka
              • phantomka Re: Mycha231 27.06.06, 12:47
                Nie martw sie, w koncu zejdzie, ja czekalam jakies 4,5 m-ca na dobre efekty, a
                nie odchudzalam sie w ogole.
    • isiula1 Re: schudłyscie po porodzie? 23.06.06, 21:47
      Ja przytyłam w ciąży 20 kg i w ciągu dwóch miesięcy schudłam 23kg ale niestety
      musze Cię zasmucić bo to właśnie dlatego że karmiłam piersią przy okazji po
      porodzie nie najlepiej się czułam miałam też zapalenie piersi i to pewno też
      miało jakiś wpływ bo mniej jadłam. Jeśli cokolwiek mogę Ci poradzić to to, że
      masz sprzyjającą pogodę na spacerki co będzie dobrym sposobem na spalenie kalori
      może wprowadź sobie jakąś dietkę np. zrezygnój ze słodyczy. POWODZENIA.
      • wisienka89 Re: schudłyscie po porodzie? 24.06.06, 12:07
        Wielkie dzieki za odp.. czyli jak widać najwazniejsza jest silna wolasmile bo z
        ta bieganina naokolo dzieciaczkow to..hmmm ja caly zas jestem na nogach a mimo
        to kg nie ubywaja i brzuszek jak pisaly poprzedniczki..jeden wielki flaksmile))
        czas pokarze..moze nam sie udasmile
        • reniuta67 Re: schudłyscie po porodzie? 24.06.06, 18:22
          A u mnie bylo tak- Zanim wpadlam z moja Anią zucilam palenie i w miesiac
          przytylam 10kg.Przez ok.pol roku probowalam schudnac(bez rezultatu) po czym
          bylam w ciazy i przytylamdo 90 kg.Potem byl porod ischudlam 10kg , a teraz po 2
          m-cach od narodzin waze 77kg .A wiec czeka mnie ciezka praca ale glownie
          odmawiam sobie slodyczy i duzo spaceruje.Moze spadne do swoich upragnionych
          65kg bo o mniej w moim przypadku nie mam co marzyc!
        • simonkapl Re: schudłyscie po porodzie? 24.06.06, 18:32
          No tu to chyba tylko cwiczenia!
        • mikuluk Re: schudłyscie po porodzie? 24.06.06, 23:38
          ja tez mam nadzieję że Ci sie uda i mnie również! Ja przytyłam 18 kg i zostało
          mi jeszcze 8 do poprzedniej wagi! Po porodzie zeszło 7kg od razu a przez 4
          miechy po ciąży dopiero ubyły mi 3! Karmie piersią i mam wrażenie, że mam za
          dużo wody w organizmie i wcale nie pomaga mi to schudnąć! Pewnie trzeba ćwiczyć
          ale nie mam zbytnio na to czasu - ale ok od jutra nie jem słodyczy! Powodzenia
    • bu81 Re: schudłyscie po porodzie? 24.06.06, 22:14
      a ja w ciązy ptrzytyłam ponad 30 kg!!!! i jeszcze 10 zanim zaszlam w ciążę.
      przed porodem ważyłam 95 kg!!! byłam słoniem. teraz trzy miesiące po waże 69 kg
      i brakuje mi jeszcze 15 do dawnej wagi. Karmię piersią i jem bardzo rozważnie,
      mimo iz ostatnio coś waga stoi w miejscu to jednak tracę cm. Od poniedziałku
      zaczynam trening na VACU STEP, dużo spaceruję i każdy wysiłek przeloczam na
      stracone kalorie...
      Pozdrawiam i życzę powodzenia
    • sylwanka5 Re: schudłyscie po porodzie? 25.06.06, 07:12
      W czasie całej ciąży przytyłam 14 kg Moja waga przed ciąża to 69 kg potem
      schudłam i wa żyłam 66 kg.Kiedy urodziłam to po miesiącu wróciłam do 69.Dziś
      mija pół roku od narodzin i ważę 61kg.żadnych diet nie stosowałam poprostu
      jakoś tak samo.Karmiłam jakieś 3 i pół miesiąca. Pozdrawiam
    • gavagai1 Re: schudłyscie po porodzie? 25.06.06, 09:56
      W ciąży przytyłam 14 kg, ważyłam się tydzień po porodzie - 9 kilo mniej.
      Teraz jestem 11 tygodni po porodzie i wróciłam do wagi wyjściowej - 45kg
      Karmię piersią, latam wokół Małegowink i jestem na diecie eliminacyjnej(skaza)
      jednak bardzo urozmaiconej w wartości odżywcze i spoooorej -> czytaj "jem
      duuuużo"wink
    • mama1dawidka Re: schudłyscie po porodzie? 25.06.06, 16:48
      ja przytyłam ok 20 i na początku sie odcudzałam ale sie już poddałam mój kotek
      ma juz 7 miesiecy a ja wyglądam jakbym była w szóstym miesiacy ciąży...
      • anulaaa Re: schudłyscie po porodzie? 25.06.06, 17:23
        to ja nie pomogę-w ciąży przytylam 16kg ale urósł mi tlkyo brzuch
        2tygodnie po porodzie nie bylo śladu ciążyuncertain
    • buba33 Re: schudłyscie po porodzie? 25.06.06, 22:28
      Przedc ciążą ważyłam za dużo, bo 58 kg przy wzroście 158 cm.
      Przytyłam w ciąży 16 kg. Jestem 6 m-cy po porodzie i schudłam już 19 kg.
      Nie stało sie to jednak przez przypadek:
      - ćwiczyłam 2-3 razy w tygodniu (pilates, TBC itd. itp),\
      - spacerowałam z Malutką 2-3 godziny dziennie,
      - skorzystałam z serii masaży Watermass,-
      - stosuję dietę (ale od niedawna) niełączenie węglowodanów z białkiem,
      - jesm 5 posiłków dziennie,
      - karmię piersią,
      - Malutka ma alergię, więc nie jem: nabiału (tłuste sery!!!!!!!!!!!!!!!!),
      czekolady, słodyczy, nie piję soków gotowych, ale za to jem frytki, ryż,
      pieczywo, więc to co najbardziej lubię.
      To wszystko spowodowałao, że ubrania sprzed ciąży są dla mnie za duże.
      A tak sie balam, bo przez całe życie walczę z kg.
      Powodzenia !!!!
    • lenka_style Re: schudłyscie po porodzie? 25.06.06, 22:30
      jestem 5 miesięcy po porodzie, ważę dokładnie tyle co przed ciążą
      raz w tygodniu chodziłam na aerobik i bardzo pomogło mi to na brzuszek (teraz
      jeszcze nie jest "washboard stomach", ale jest całkiem OK smile)
      oprócz tego nic nie robię zupełnie, karmię piersią i obżeram się ponad ludzką
      miarę, głównie słodyczami (jem tysiąc razy więcej niż zwykle)
    • gonia28b Re: schudłyscie po porodzie? 25.06.06, 23:45
      To tak jak ja smile Też nie karmię i najbardziej wkurza mnie to, jak wszyscy mi
      mówią: "no szkoda" - czuję się wtedy jak nienormalna. Ale jak pisałam kilka
      postów powyżej, walczę też z depresją poporodową.
      W ciaży przytyłam ok 15 kg, po powrocie z e szpitala poleciało 10.
      Teraz jestem 4 m-ce po porodzie i jeszcze 3-4 kilo na plusie ;-(((
      Dwa razy w tygodniu idę do fitnes-klubu na aerobik smile))
      • simonkapl Re: schudłyscie po porodzie? 25.06.06, 23:53
        Gonia, no ale przeciez nikt nie pisze, ze to jest nienormalne.Nie karmisz i
        tyle, co nie znaczy ze nie zrzucisz szybko kilogramow!Glowa do gory!
        • karinex1 Re: schudłyscie po porodzie? 26.06.06, 13:19
          przed ciaza przytylam 10kg. i wazylam 64kg w czasie ciazy doszlo 12kg. teraz
          waze 61kg. od okolo 2 miesiecy stosuje diete montignac,jest rewelacyjna,nie
          musisz sie glodzic a chudniesz i co najwazniejsze spadaja nie tylko kg. ale i
          centymetry,ja chce wazyc ok. 54kg. i jeszcze troche pracy mnie czeka ale
          warto,poczytaj na ten temat warto......polecam.
          • gonia28b Re: schudłyscie po porodzie? 26.06.06, 22:32
            Nienawidze diet smile
        • gonia28b Simonkapl :-)) 26.06.06, 22:39
          Oczywiście, ze nikt nie pisze, że to jest nienormalne.
          Ale to jest tak, że jak widzisz, że zdecydowana większość jakoś karmi. Gdzie
          się ruszysz, wszyscy się pytają czy karmisz, pediatra patrzy się
          podejrzliwie ..........
          No i jak tu się nie czuć jak nienormalna, kiedy będąc w ciąży żyłaś
          przez 9 m-cy w przeświadczeniu, że będziesz karmiła, rodzisz dziecko, bardzo,
          ale to naprawdę bardzo chcesz karmić. Pokarm jest dziecko z apetytem też......
          Przepraszam, to co teraz piszę bardziej nadaje się na emamę, ale jakoś tak
          trafiłam, że tutaj zobaczyłam posty szczęśliwych karmiących mam....
          Dla takich jak ja są one dobijające.
        • skalka4 Re: schudłyscie po porodzie? 28.06.06, 23:32
          W ciągu miesiaca schudłam tak, ze ważyłam mniej niż przed ciążą Powód - proste
          córeczka miała kolki przez co płacz był na okrągło przez co też miałam stresa
          ale też karmienie piersią pomaga schudnąć, bo wtedy jadłam gotowane jedzenie,
          zero słodyczy woda mineralna niegazowana Teraz karmię już 6 miesiąc jem smażone
          jedzenie oraz słodycze i tylko zwiększył mi się brzuch momentami wyglądam
          jakbym była w ciąży, ale ogólnie dalej jestem szczuplejsza niż przed ciążą
      • jks76 Re: schudłyscie po porodzie? 27.06.06, 13:18
        nie martw sie gadaniem innych, faktycznie to nie ma roznicy czy dziecko
        karmione piersia czy z butelki, jak bedzie mialo 18 lat, to czy bedzie mialo to
        dla niego jakies znaczenie?, za to dla ciebie owszem, nie daj sie zwariowac,
        przeciez go nie glodzisz i robisz to dla jego dobra ( nie wiem, czy gdybys
        karmila na sile, to nie mialabys z nim jakis problemow typu kolki, czy cos tam -
        na tle nerwowym), trzymaj sie!
    • weronikarb Re: schudłyscie po porodzie? 26.06.06, 08:14
      to chyba ja najwięcej przytyłam. Po slubie przytylam ok. 5 kg, w ciąży doszło
      mi jeszcze 35 i tak jak kiedyś 174cm/60 kg, tak w dzien cc miałam 100,800
      niezly słoń co?
      W ciągu 2 lat doszłam do wagi 67, bez wysiłku typu cwiczenia plus dieta (ne
      karmilam piersia), poporstu samo zeszlo.
      Teraz dopiero walcze z ostatnimi kilogramami, chciałabym zgubic jeszcze 10 -
      mam nadzieje ze sie uda
      • rosieee Re: schudłyscie po porodzie? 27.06.06, 00:42
        a ze mnie anestezjolog się smiał, ze pierwszy raz kobieta grubsza od niego...
        102 w dniu porodu...
        • weronikarb Re: schudłyscie po porodzie? 27.06.06, 07:35
          Rosiee ja tez bylam duzo grubsza od mojego anestezjologa i nawet od ginów co
          robili ciecie sad Sukienki w kształcie namiotów (rozm. powyżej 54)
          Brrrrrrrrrrr nigdy więcej
    • kubanka_77 Re: schudłyscie po porodzie? 26.06.06, 14:21
      w ciąży przytyłam 20kg, teraz po 3,5 miesiącach jest 15kg mniej. Mam nadzieję,
      że niedługo zejdzie pozostałe 5kg i dodatkowe 5kg sprzed ciąży. Ale właśnie
      wróciłam do siedzącego trybu pracy i będzie ciężko...
      • pestka14 Re: schudłyscie po porodzie? 27.06.06, 11:07
        kubanka nie martw się, ja zaczęłam chudnąć dopiero po powrocie do pracy, mała
        skończyła wtedy 5 m-cy, cały czas karmię piersią, ale dopiero w pracy chudnę smile
        a siedzę przy kompie cały czas! sama się zdziwiłam, bo też się spodziewałam, że
        raczej utyję
        a do wagi sprzed ciąży brakuje jeszcze ok 5 kg (w ciągu ostatniego miesiąca
        ubyło ok 3 kg, wcześniej przez 5 miesięcy może ze 2kg)
    • amagda1 Re: schudłyscie po porodzie? 26.06.06, 19:56
      w ciąży przytyłam 19kg. wiadomo, po urodzeniu straciłam część zbędnych
      kilogramów wstając do małego, nie mając siły jeść i karmiąc piersią. ale teraz,
      gdy wciąż mam te 3 kg nadmiaru i brzuszek i ogólnie jest mnie za dużo w
      wiadomych miejscach, to zapisałam się na pilates. jeżeli chodzi o dietę, to
      wyeliminowałam słodycze, nie jem po 19, pilnuję stałych pór posiłków. kiedyś
      pomogło mi picie szklanki wody przed jedzeniem (małe oszustwo) - może do tego
      wrócę. ale najlepsze są regularne ćwiczenia bo diety najczęściej wyniszczają
      organizm a przy naszych maminych obowiązkach... sama wiesz...
      pozdrawiam smile)
    • rosieee Re: schudłyscie po porodzie? 27.06.06, 00:46
      tak sobie czytam i zaczynam sie martwić ze mam takie grzeczne dziecko: w nocy
      śpi, nosić nie trzeba, ma dopiero 7 tyg więc i nie nabiegam się za nią za dużo
      smile A kliogramy nie spadają...
    • zolza78 Re: schudłyscie po porodzie? 27.06.06, 07:51
      przytyłam w ciąży 18 kg, strasznie pod koniec puchłam, jestem 3 miesiące po
      porodzie, karmię piersią, nie ćwiczę, bo mi się nie chce, jestem już 2 kg na
      minusie.
    • julitatuchorska Re: schudłyscie po porodzie? 27.06.06, 12:15
      w ciąży przytyłam 35kg wiec wazylam 115kg prz wzroscie 188. Wszyscy mowili ze
      bedzie duze dziecko a tu sie okazlo calkiem normalne wrecz standardowe dziecko
      natomiast kg pozostaly. Po ciazy w 6 tygodni w szybkim tempie zgubilam 15 kg
      kolejne 5 w ciagu 2 miesiecy. teraz waze 90 i jakos wogole nie moge wiecej
      stracic. wiem ze jem za duzo slodyczy i wogole nie cwicze choc mam silownie
      darmowa pod nosem - lenistwo/zmeczenie.
      Obiecuje soebi ze zaczne robic brzuszki wiec jak sobie tu o was poczytalam to
      chyba faktycznie zaczne i moze uda mi sie choc te 10kg jeszcze zrzucic a
      marzeniem bedzie 15.
      pozdrawiam
      • simonkapl Re: schudłyscie po porodzie? 27.06.06, 12:21
        Jak to sie stalo,ze tyle w ciazy prytylas?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka