Dodaj do ulubionych

Dziewczyny doradźcie mi...

09.10.06, 17:05
jakiś dobry podkład. Kosmetyczka twierdzi, ze mam bardzo wysuszoną cerę więc
świeci się okrutnie, zwłaszcza na czole i nosie, policzki suche. Po
matujących podkładach łuszczy mi się skóra więc te odpadają. Możecie mi
polecić ten, który Waszym zdaniem jest najlepszy? A może ktoś ma taki sam
problem jak ja?
Obserwuj wątek
    • aluniaaa pade wejdź na to forum experckie 09.10.06, 17:13
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=812
      • pade Re: pade wejdź na to forum experckie 09.10.06, 17:15
        weszłam, zobacz jest tam mój wątek, sęk w tym, że wizażystka rzadko odpowiada i
        dość lakonicznie, poza tym nie może podać nazw firm.
    • edycia274 Re: Dziewczyny doradźcie mi... 09.10.06, 17:19
      spotkałam się z tym, że w Sephorze bardzo dobrze dobierają.
      • pade Re: Dziewczyny doradźcie mi... 09.10.06, 17:37
        Cześć Edyciasmile
        I tu pojawia się problem gdyż moje osiedle wskutek robót drogowych prowadzonych
        na dwóch oddzielnych trasach jest praktycznie odcięte od światasad(((
        Tzn można wyjechać, a i owszem, stojąc w korku koło godziny albo i lepiej.
        Sephory na osiedlu nie mam a w drogerii wciskają mi to co najdroższe. I co ja
        biedna mam począć?sad((
    • oxygen100 Re: Dziewczyny doradźcie mi... 09.10.06, 17:41
      ja uzywam teraz podkladu Mar Kay i jestem zadowolona z efektu. Bdb efekt
      uzyskuje stosujac podklad z kremem matujacym Lancome cos tam. Musialabym
      dokladniej sprawdzic jaki krem i jaki podklad bo linie sa rozne
      • pade Re: Dziewczyny doradźcie mi... 09.10.06, 17:43
        Tylko widzisz, ja nie mogę używać nic matującego bo to jednoczesnie wysusza.
        Panie w drogerii też mnie nie rozumieją , myślą tak: skóra się świeci=
        tłusta, trzeba matować. A to nie taksad(( Muszę nawilżać, natłuszczać, tylko
        nie wiem co robić by przestała się tak świecić.
        • headonshoulders Re: Dziewczyny doradźcie mi... 09.10.06, 22:01
          pade, ja mialam identyczny problem, dokladnie to samo. Sucha, napieta, swiecaca. Mam od jakiegos
          czasu taki zestaw kosmetykow ( wiem, drogie, ale wystarcza na dluzej, no i nie oszukujmy sie efekt 5x
          lepszy niz po tanszych kremach)

Nakladam trzy kosmetyki co rano i co wieczor:

1. Clinique clarifying lotion numer2 - to taki tonik, przed nawilzeniem. Nie bedzie sie swiecilo.
          2. Estee Lauder Idealist - doskonale nawilza, zweza pory i bardzo delikatnie matuje - twarz sie nie
          swieci. To jest taki balsam pod krem.
          3. Krem mocniej nawilzajacy , np. Clarins Multi Active day Cream, ktory natlusci nawilzy i ochroni ( do
          30stki jest zalecany jako swego rodzaju " ubezpieczenie dla skory" - chroni w ciagu dnia)

wydasz ponad 400 ale wystarczy ci na pol roku. Jezeli nie chcesz kupowac od razu to popros o probki
          w sephorze - oni nakladaja w takie sloiczki. Jak sie przekonasz to wtedy zainwestuj.
          • elejna Re: Dziewczyny doradźcie mi... 10.10.06, 18:11
            Akurat Lotion Clinique ( mnie jedynka zrobiła sachare na twarzy a co dopiero
            dwójka) i Idealist to wysuszacze.Dodatkowo Idealist nie robi nic poza chwilowym
            wygładzeniem skóry ( silikony)a jest koszmarnie drogi.Absolutnie nie polecam
            tego zestawu.
      • zuzia_i_werka Re: Dziewczyny doradźcie mi... 09.10.06, 17:44
        A ile możesz przeznaczyć? Bo jeśli do 60zł to bardzo dobry jest podkład IsaDory
        w musie-wywaliłam już butelkę więc nie pamiętam nazwy ale mus jest tylko jeden:-
        ) Ja też mam potwornie suchą cerę i ten mi się dobrze trzymał. A jakiego kremu
        uzywasz? Bo moja skóra przyjmuje najlepiej Garniera komfort 24godz-jedyny po
        którym się nie łuszczę(no z wyjątkiem tych z wyższej półki niestety np Vichy)
        • pade zuzia i werka 09.10.06, 20:14
          a Tobie też się świeci skóra?
          używałam kolastyny (z kolagenem), jakiejś serii dotleniającej, nivea (różne),
          najlepsze jest dla mnie masło kakaowe z ziaji ale świecę się po nim okrutniesmile))
          • zuzia_i_werka Re: zuzia i werka 10.10.06, 21:14
            NIe raczej nie-moim problemem sąpl acki łuszczącej się suchej skóry po
            zastosowaniu złego kremusad Ale czasem faktycznie po kilku godzinach twarz
            zaczyna trochę się świecić. Ech miec piękną i normalnącerę-marzeniesmile
    • mynia_pynia Re: Dziewczyny doradźcie mi... 09.10.06, 21:00
      Ja mam bardzo suchą i wrażliwą cerę.
      Mam na to radę, używam mocno nawilżających kremów w lecie a w zimie
      natłuszczających i po takim kremiku nawet matujący puder nic cerze nie robi.
    • babsee Re: Dziewczyny doradźcie mi... 09.10.06, 22:11
      To witam w klubie.Mam dokladnie tak samo,.Bardzo sucha cera,nawilżam wiec tonami
      i w efekcie błyszcze sie jak latarnia.I jest tylko jeden podklad ktory to
      wytrzymuje-Ideal Balance Loreal'a.Kosztuje ok.45 zl.
      W lecie nie używam podkladu w ogole a pozniej tylko tego Ideal Balance.I tak od
      4 lat.Oczywiscie "zdradzalam"go dla innych ale efekty byly oplakane-albo sie
      blyszcze albo sie łuszcze.
      Moze wypróbuj?
    • gosia.sos Re: Dziewczyny doradźcie mi... 09.10.06, 22:21
      ja używam Mary Kay i jestem zadowolona - krem Formuła 2 i podkład. Przez lata
      walczyłam ze świecącą cerą i dlatego teraz też mam wysuszoną. Po tym kremie na
      początku stosowania czułam ściągnięcie, ale teraz skóra jest ładnie nawilżona i
      mięciutka. Tylko zastanawiam sie czy to dobry krem na zime, bo może byc zbyt
      lekki...
      • ika92 Re: Dziewczyny doradźcie mi... 10.10.06, 14:59
        Ja też mam ten problem, bo niby cera mieszana, ale po wielu kremach i
        podkładach miałam suche place i odstające skórki. Krem dobry dla mnie to
        jedynie Garniere nawilżający odżywczy, Neutrogena ( gdy mam bardziej
        wysuszoną skórę) - po nim się w ogóle nie swiecę i nawilżająca emulsja Oil
        of Olaz do cery wrażliwej i suchej. a podkład jedyny, który mi odpowiada
        to Vichy korygujacy. Inne Vichy czy inne drogie i tanie firmy nie zdały
        ezgaminy, więc trzymam się tego jednego. Za pierwszym razem wydawał mi sie
        cieżki, ale potem to wrażenie przeszło, a cera jest świetna, w dodatku nie
        powoduje on zaostrzenai trądziku ani powstawania zaskórniaków. Pozdrawiam.
        • pade Ika92, 10.10.06, 18:42
          daj mi namiary na ten podkład (dokładna nazwa, cena) i na Neutrogenę, dobrze?
          z góry dziękuję
    • beata985 Re: Dziewczyny doradźcie mi... 10.10.06, 18:04
      nie uzywam podkładów
      z racji,że dostałam próbkę dax cashmere.Myślę,zze mogłoby to być coś dla ciebie
      www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=9767&recenzja=90424
      • egoya Re: Dziewczyny doradźcie mi... 10.10.06, 21:08
        ja też mam bardzo suchą skórę, zwłaszcza na czole i w okolicach nosa. Bardzo odpowiada mi podkład "Maybelline wonder finish" Nie jest jakoś strasznie drogi, a fajnie się nakłada.
        POtem kupiłam "Maybelline fresh matte" - do wyrzucenia, strasznie źle się rozprowadza na suchej skrórze, nieważne że nawilżyłaś ją kremem, jest okropny.
        • pade Re: Dziewczyny doradźcie mi... 10.10.06, 23:19
          Ja mam Ever fresh, fajny, ale chyba odcień mam źle dobrany bo po nałożeniu go
          już z daleka widac, ze mam podkładsmile)) Szkoda, ze w drogeriach nie ma
          dostepnych próbek. Mogłabym sobie w domku popróbować....
    • maja234 Re: Dziewczyny doradźcie mi... 12.10.06, 12:14
      --------------------------------------------------------------------------------
      witaj,
      może najpierw powinnaś zadbać o skórę, żeby sie nie świeciła, tzn dobrac
      odpowiedni krem pod makijaż.
      ja miałam reż ogromne problemy ze skórą, praktycznie makijaż trzymał się tylko
      godzinę, a potem tłusta buzia.
      polecam kosmetyki firmy Argiletz.
      Właśnie w ten sposób uregulowałam sobie cerę, kosmetki zawierają w sobie glinkę.
      Skórę przemywam mydłem z glinką, potem tonik i krem z białą glinką .
      Raz w tygodniu maseczka z zielonej glinki. Cera nie do poznania.
      Na początku maseczkę z zieloną glinką przemywałam sobie skórę rano - zamiast
      mydła. Po miesiącu jak się unormowało stosuję ją raz w tygodniu.

www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=24848&session=9a4ffb7d59ff6660
      www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=24856&session=9a4ffb7d59ff6660
      www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=24859&session=9a4ffb7d59ff6660
      www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=24863&session=9a4ffb7d59ff6660

Zamieściłam Ci linki, naprawdę warto nie będziesz żałowała wydanych pieniążków.
    • dyniowamama Re: Dziewczyny doradźcie mi... 12.10.06, 17:00
      oj znam to, mam suchą skórę i po nałożeniu podkładu okropnie było widać jak mi
      się skóra łuszczy. Ale znalazłam sposób-mieszam krem (taki jakiego zwykle
      używam na dzień) z podkładem (Loreal Cashmere Perfect) i daje to super
      naturalny efekt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka