Dodaj do ulubionych

Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!

IP: *.* 19.04.02, 22:51
Cześć!!!!Jestem mamą 7-miesięcznego Huberta,którego karmię piersią.Od dnia urodzenia synka przytyłam 10 kilogramów i chciałabym je zgubić.Czy karmiąc dziecko mogę jednocześnie stosować dietę 13-sto dniową?A może znacie jakiś inny sposób na pozbycie się zbędnych kilogramów?
Obserwuj wątek
    • Gość: feratu Re: Pomóżcie!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 20.04.02, 09:38
      Iza, przed chwilką odpowiedziałam na podobny post Rysi. Ja wprawdzie nie jestem jeszcze mamusią, tak więc nie karmię piersią, ale pamiętam kiedyś będąc u lekarza ogólnego słyszałam burę jaką dostała jakaś młoda mama, która karmiła maleństwo, a się odchudzała! Wiec Izo, wydaje mi się, że jeżeli będziesz się odchudzała, to pokarm straci dużo na swojej wartościowości i Twój dzidziuś może być przez to źle odżywiany! Poczekaj trochę z tą dietą dla dobra dziecka, ono naprawdę jest teraz ważniejszy :-) A co do schudnięcia, bo widzę, że bardzo, bardzo chcesz, to może na początek spróbuj ograniczyć słodycze oraz rzeczy bardzo tłuste i po prosty więcej się ruszać. Na pewno takie działanie przyniesie odpowiednie skutki :-) Trzymaj się cieplutko :-) Pozdrawiam Feratu :-)
      • Gość: paloma Re: Pomóżcie!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 20.04.02, 12:49
        Iza, Stosowanie drakońskich diet w czasie karmienia oczywiście nie jest możliwe - byłoby to po prostu szkodliwe dla Twojego organizmu. Ale możesz przecież uważać na to co jesz i prowadzić zdrowszy tryb życia. Wiem, to łatwo się mówi, trudniej wprowadzić w czyn!Gdy ja karmiłam Nataszke oczywiście nie było mowy żeby się odchudzać, więc kilka razy w tygodniu troszkę się gimnastykowałam (ok.20 minut). A świetnym i łatwym sposobem na poprawienie elastyczności skóry jest zwykły masaż prysznicem! Naprzemiennych prysznicy, zimną i ciepłą wodą. PO umyciu się, począwszy od stóp powoli oblewasz się zimnym strumieniem wody. Szczególnie te partie ciała które mają najwięcej fałdek; brzuszek, uda, pośladki. Piersi też , tylko omijając okolice brodawek. Po zimnym strumieniu, polewasz się ciepłym – i tak ok. 3-4 zmian. Kończysz zawsze zimnym! Sama poczujesz jak Twoja skóra reaguje i robi się elastyczniejsza. To bardzo łatwy sposób. I sprawdzony!A ciekawe ćwiczenia łatwe i co najważniejsze można je wykonać w domu znajdziesz na stronie :http://www.fit.pl/index.phpPOwodzenia ,Paloma
    • Gość: olaaaa2 Re: Pomóżcie!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 20.04.02, 20:03
      Cześć Iza - ja mam córeczkę (7,5 miesięcy), tez karmię piersią a w tej chwili ważę mniej niz przed porodem i czuję się świetnie !!!!!!!!!!!!!Nie stosuje konkretnej diety ale :- jem wszystko gotowane (mięso, ryby itp.)- mleko 0,05 %- jogurtu 0%- nic smażonego !!!!!!!!!!!!! czasami duszone i pieczone ale na oliwie z oliwek- nie jem słodyczy (czasami hihihi)dodam jeszcze jedno - wszystko co jem jem w ilościach większych niż przed ciążą !!!Fakt jest taki że ja musiałam stosować taką beztłuszczową dietę bo miałam operacje po porodzie, teraz mogłabym spokojnie jeść "normalnie", ale nie chcę !!!! po 6 miesiącach widzę takie zmiany w swoim wyglądzie że sama jestem zaskoczona. Naprawdę polecam ! Lekarz córeczki to powiedział że dla dziecka to nawet lepiej że jem beztłuszczowo. pozdrawiam ola
    • Gość: agnes Re: Pomóżcie!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 21.04.02, 15:28
      Izo!Ja schudłam karmiąc piersią małego alergika dlatego, że przestałam jeść nabiał i pić mleko. Zapewniam Cię, że innych rzeczy sobie nie odmawiałam. Spróbuj zrezygnować z jogurtów i tłustych serów. Poza tym rozsądnie z ciachami i innymi łakociami.Pozdrawiam.jaga
    • Gość: kalinka Re: Pomóżcie!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 22.04.02, 15:34
      Zazwyczaj przy karmieniu piersią gubi się zbędne kilogramy... najwyraźniej powinnaś zrezygnować z tłustego nabiału, słodyczy i smażonych potraw. Poza tym pogoda jest wspaniała na długie, szybkie spacery - złapiesz trochę kondycji i przy okazji poleci parę kilogramów. Dzięki tej metodzie straciłam w rok po porodzie 16 kg. Trzymam kciuki :) Iza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka