Dodaj do ulubionych

Jaki podkład

IP: *.* 08.05.02, 12:07
Dziewczyny, kochane, może wy podpowiecie.Mam problem z dobraniem podkładu. Mam taką cerę, że nie wyobrażam sobie wyjść bez niczego. A z drugirj strony nie chcę mieć maski na twarzy.Max Factor - używałam trzy różne odmiany, ale każdy jest, albo błyszczący, albo jak maska,Avon - antystresowy jest jeszcze w miarę, bo liftingujący nie bardzo,Margaret Astor - ładnie matował, ale nie mogłam dobrać właściwego odcienia.Kiedyś kupowałam z tanich dwa różne odcienie i mieszałam. I wtedy miałam właściwy odcień. A jakie wy używacie? Co możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Carmela Re: Jaki podkład IP: *.* 08.05.02, 16:29
      ostatnio kupilam 3 w jednym firmy Jade w sztyfcie, niestety nie kupisz go w pPolsce tylko w Niemczech , reweacja lekki , nietlusty ladnie sie rozprowadza
      • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Jaki podkład IP: *.* 08.05.02, 16:45
        A ja polecam Lumenę. Sama kupuję matujący, ale można dobrać odpowiedni do każdego typu cery. No i cena - ok. 40 zł, jest jeszcze do przeżycia.Magda :hello:
      • Gość: gemma Re: Jaki podkład IP: *.* 09.05.02, 10:53
        Carmela, byłam kiedyś w Austrii i widziałam kosmetyki Jade. Łudząco były podobne (opakowania, nazwy i nazewnictwo odcieni) do kosmetyków Maybelline. Jestem prawie pewna, że Jade to to samo, co Maybelline, tyle że nazwane inaczej na nasz rynek. Podobnie jest z lodami Algida - nie pamiętam, jak się Algida nazywa tam (chyba jakoś na "e"), ale wiem, że inaczej, choć to ten sam koncern. Nawet rysunek serduszka otaczający napis jest taki sam.Dlatego myślę, że może uda się znaleźć polecany przez Ciebie podkład w Polsce. :)Ja sama polecam Air Wear L"Oreala. Nieźle matuje, a jest lekki i przyjemny w użyciu.Pozdrawiam :hello:gemma
        • Gość: gosiaLachowska Re: Jaki podkład IP: *.* 09.05.02, 11:53
          firma Jade polaczyla sie z Maybelline,a firma Max Faktor z Ellen Betrix,stad 2 rozne nazwy,a te same opakowania ale i te same produkty,ktore polecmsmile)gosia.
    • Gość: Vialle Re: Jaki podkład IP: *.* 08.05.02, 16:52
      no to jeszcze jest pytanie jakiego koloru szukasz? Ja jestem raczej blada, ale nie lubie podkladow wpadajacych w roz ("porcelanek"), wole cieple kolory, a tu okazuje sie ze trudno znalezc cos co nie powoduje wygladu "mulatki". I tez mam zawsze problem z podkladami - nie tylko z kolorem ale z lekkoscia vs kryciem. Moja cera wymaga niestety niezlego krycia, ale nie cierpie sie swiecic i miec na twarzy maski. Moje ostatnie odkrycie to podklad w kompakcie COUVRANCE, kolor "sable/beige", wersja oil-free (sa dwie wersje, druga dla suchej skory). Kupuje sie to cudo w aptece, chyba cos okolo 70 zl, rozprowadza sie wilgotna gabeczka (mozna i na sucho ale wilgotna jest sto razy lepiej). Super daje sie regulowac grubosc nalozonej warstwy, jest pudrowy na buzi,(nie swieci, nawet pod koniec dnia wygladam dobrze, co jest swietnym wynikiem przy mojej cerze), nie robi sie maska, kolor pasuje mi rewelacyjnie (ale to juz bardzo indywidualne). Zajrzyj do apteki - maja w wiekszych testery, mozna sobie na lapce albo policzku posprawdzac. Ja jestem strasznie zadowolona, uzywam w tej chwili trzeciego opakowania (puderniczka z lusterkiem - biala, dyskretna). W ogole ta seria ma duzo fajnych produktow do tuszowania klopotow z cera, co dla mnei akurat jest wazne.Powodzenia!
      • Gość: kasjana Re: Jaki podkład IP: *.* 08.05.02, 18:06
        Ja potrzebuję taki wpadający w żółcień, a nie róż.Dzisiaj kupiłam z Eris beztłuszczowy matujący odcień jasny,który wcale nie jest taki jasny. Na ręce rozprowadza się super, ale jeszcze nie wiem, jak będzie wyglądał na twarzy.
    • Gość: Lia Re: Jaki podkład IP: *.* 08.05.02, 20:46
      Ostatnio używam l`oreal AirWear - bardzo mi oidpowiada. Jest lekki, dobrze matuje i nawilża, a do tego jest prawie niewidoczny. Ja mam kolor 22 sable - taki delikatny beż, nie wpadający w róż. Polecam. Stosowałam mnóstwo podkładów - żaden nie był tak dobry. Pozdrawiam. Lia.
      • Gość: gosiaLachowska Re: Jaki podkład IP: *.* 08.05.02, 20:53
        JA UZYWAM RAZ Clinique lub Vichy,ale ostatnio mialam probke z Maybyline i gdybym nie widziala opakowania to bym powiedziala,ze to moj Clinique hi,hi.chyba kupie sobie nastepnym razem Maybyline,bo tanszy,a ta sama jakosc.pozdrawiam.gosia
        • Gość: Gosiafka Re: Jaki podkład IP: *.* 08.05.02, 20:56
          ja polecam Vichy.jest wydajny i ma ładny odcień ,aha i nie brudzi mocno ubrań.Gosia :hello:
          • Gość: mauna Re: Jaki podkład IP: *.* 12.05.02, 14:18
            ja mam do mojej jasnej bardzo cery Maybelline Smooth result no.21 (nude/beige) i jak dla mnie rewelacja. No i cena 30 zł da się wytrzymać.
    • Gość: olaart Re: Jaki podkład IP: *.* 12.05.02, 20:43
      A ja polecam najnowszy podkład L"oreal IDEAL BALANCE, naprawdę najlepiej matujący podkład jaki miałam, kosztuje 60 zł. Bardzo dobrze się rozprowadza, jest płynny i ma ładne beżowe odcienie, uzywam nr 16 nude beige, szybko stapia się ze skórą, jest lekki, średniokryjący, idealny na lato.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka