IP: *.* 19.07.02, 10:34
Dziewczyny...po cesarce mam pomimu uplywu dwoch lat od zabiegu wciaz czerwona odstraszajaca blize. Smarowalam ja juz jakimis tam specyfikami ale efekt raczej mizerny.Czy nigdy sie nie doczekam, ze przestanie mnie straszyc codziennie? Czy ktos zna jakis skuteczny specyfik na blizny? help help :( :(,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ptaszyna Re: Blizna :( IP: *.* 19.07.02, 11:53
      Maść cebulawa. Ma dwie wersje: polska odmiana i zagraniczna trochę droższa. Ale obie są o prawie identycznym składzie. Polecam
    • Gość: Weronisia Re: Blizna :( IP: *.* 19.07.02, 18:38
      Ja mam straszaca blizne juz 4 lata.
    • Gość: magusia Re: Blizna :( IP: *.* 19.07.02, 22:09
      W aptece powinni mieć możliwość zamówienia maści zyraderm lub opatrunku żelowego Cica Care. Są to rzeczy dosyć drogie ale w miarę skuteczne. Cóż możesz zdecydować się na zabieg dermoabrazji w gab. Dermatologicznym. Jeśli będziesz miała jakieś pytania napisz na priv.
    • Gość: kocurek Re: Blizna :( IP: *.* 22.07.02, 14:22
      A stosowałaś specjalną maść na blizny? Jest polski Cepan i niemiecki bodajże Contractubex, podobno skuteczne :)
      • Gość: eMisiek Re: Blizna :( IP: *.* 26.07.02, 20:52
        Cepan i Contractubex niestety działają tylko w początkowym okresie tworzenia się blizny.Ja polecam- sprawdzone przeze mnie na kilku bliznach- skuteczne- żel na receptę Flucinar- niedrogi. Stosuje się go pod tzw. opatrunkiem okluzyjnym- czyli smaruje się bliznę i na to przykleja szczelnie jakąkolwiek folię. Najlepiej na noc. Trzeba uważać żeby nie smarować skóry wokół blizny bo ścieńczeje.Blizna robi sie miększa i blednie- moje są właściwie w poziomie skóry.Teresa- jestem lekarzem i stosuję u siebie od ponad 10 lat na różne blizny- po cesarce 4 miesiące temu też i jest efekt
    • Gość: kn Re: Blizna :( IP: *.* 23.07.02, 11:13
      Ja stosowałam - zgodnie z zaleceniem ginekologa - Contratubex od razu po porodzie, przez klika tygodni; nie wiem na ile to zasługa tego specyfiku, ale blizny właściwie nie mam - trzeba jej długo i uważnie szukać, a i tak nie każdy znajdzie :) Z tym, że minęły już prawie trzy lata.:hello: Kasia
    • Gość: wikus Re: Blizna :( IP: *.* 23.07.02, 12:48
      W zasadzie probowalam i cepan i contratubex...moze mialam za malo wytrwalosci? moje wnioski: cepan na mnie nie dziala, po contratubex"ie blizna nabrala troche elastycznosci; ale i tak jest okropna :(wikus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka