Dodaj do ulubionych

Aerobic a karmienie pirsią

IP: *.* 15.10.02, 19:55
dziewczyny, slyszalam kiedys taka opinie ze mama karmiaca piersia nie powinna uprawiac zadnych intensywnych cwiczen fizycznych, powodu nie znam. wiecie cos na ten temat?zaznaczam, ze nie zamierzam biegac maratonu a jedynie zapisac sie na aerobic, tyle ze dosc intensywny. chodzilam na takie cwiczenia przed ciaza, a rodzilam 6 tyg. temu.j.
Obserwuj wątek
    • Gość: Buba Re: Aerobic a karmienie pirsią IP: *.* 15.10.02, 21:10
      Jakiś czas temu miałam podobny dylemat i spytałam swego ginekologa co on myśli na ten temat, tzn. czy coś by się stało, gdybym zapisała się na aerobik, jeśli nadal karmię piersią. Zaznaczyłam mu, że czytałam, że w czasie ćwiczeń wydziela się kwas mlekowy i przechodzi do mleka. Mój cudowny lekarz stwierdził, że trochę ćwiczeń nikomu nie zaszkodzi, dzidzia nawet nie poczuje, a żeby pokarm przestał jej smakować (czytaj: ilość kwasu zmieniła smak) musiałabym leżeć i podnosić wagon przez kilka dni. :-) Tak skwitował moje obaw :-). Ze śmiechem na ustach wyszłam z gabinetu i od tego czasu ćwiczę regularnie. Wprawdzie nie w klubie, ale w domu. Czasem biegam (było nawet tak, że codziennie, ale już mi przeszło :-)). Jeszcze nie zauważyłam, żeby dzidzia (już nie dzidzia tylko pannica prawie 1,5 roku) nie chciała mamusinego mleczka.Pozdrawiam i zachęcam do ćwiczeń,pa,pa Buba
      • Gość: Anika Re: Aerobic a karmienie pirsią IP: *.* 16.10.02, 11:04
        Ja tez pytalam o to instruktora aerobiku, i powiedzial , ze nie ma zadnych przeciwskazan. Sa przeciez mamy,ktore karmia i pracuja fizycznie. Co prawda uwazam , ze 6 tyg. po porodzie to jeszcze troche za wczesnie, ale zrob jak uwazasz. Ja zaczelam chodzic na aerobik jak Michalek zkonczyl 3,5 m-ca. Jadl juz rzadziej i nie martwilam sie , ze bedzie glodny. Aerobik bardzo pomogl mi nie tylko wrocic do figury, ale tez byl bardzo odprezajacy psychicznie. Polecam Ania
    • Gość: mast Re: Aerobic a karmienie pirsią IP: *.* 17.10.02, 19:18
      Ja ćwiczę od kilku tygodni, 2x w tygodniu po 50 min - intensywne ćwiczenia w klubie i jak do tej pory nie mam żadnych problemów - laktacja mi nie zanikła, a mały nadal ssie b. chętnie.
    • Gość: Zuziaczek Re: Aerobic a karmienie pirsią IP: *.* 25.10.02, 17:25
      Ja ćwiczę od miesiąca i jest mi z tym bardzo dobrze. Dlatego, że dzięki temu mogę jeść to na co mam ochotę, bez wyrzutów bo spalam to na areobiku.Zuzi też się to chyba podoba bo spędza ten czas tylko z Tatą, z karmieniem też nie mam problemów. Pozdrawiam Ania
      • Gość: basi Re: Aerobic a karmienie pirsią IP: *.* 28.10.02, 16:55
        kiedy pierwszy raz po porodzie poszlas na cwiczenia?pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka