Dodaj do ulubionych

Popękane dłonie-jaki krem?

IP: *.* 12.11.02, 22:43
Czy możecie polecić jakiś dobry krem na popękane ręce. Smaruje dłonie Neutrogeną ale nie bardzo mi pomaga.PozdrawiamPyza
Obserwuj wątek
    • Gość: fran Re: Popękane dłonie-jaki krem? IP: *.* 15.11.02, 10:47
      mono, spróbuj echinapur, w aptece bez recepty, druga opcja droższa to krem z łojem jelenia scholla , niby na pięty ale na dlonie tez dziala znakomicietrzecia wersja to krem ze 100% masła karite, do dostania w sklepie l"occitane en provence (czy jakos tak). dwie ostatnie propozycje w 100% skuteczne, sprawdzilam na sobiepozdrówkafran
      • Gość: JoasiaP Re: Popękane dłonie-jaki krem? IP: *.* 15.11.02, 12:28
        Polecam (kupiłam go dla synka w aptece, jako podkład pod maść sterydową)krem LIPOBASE. Dla mnie rewelacja.
    • Gość: babasia Re: Popękane dłonie-jaki krem? IP: *.* 21.11.02, 10:10
      Polecam krem Aloe Vera żel jest to wyciąg z aloesu, ja mam skórne problemy i pomaga, naprawdę polecam Basia
      • Gość: mono Re: Popękane dłonie-jaki krem? - do Babasi IP: *.* 21.11.02, 13:20
        A gdzie mozna kupic ten krem? W aptece?PozdrawiamPyza
    • Gość: J0lanta Re: Popękane dłonie-jaki krem? IP: *.* 25.11.02, 17:18
      CześćWiesz co dobry krem to nie wszystko.Ponieważ sama mam bardzo suchą i wrażliwą skórę,znam problem.Kiedyś moje ręce były już w takim stanie że mimo kremów zaczęły mi krwawić.Nie pomogły wizyty u dermatologa.Pomógł stary sposób mojej mamy. Zakładam ,że nie masz niedoboru witamin ani problemów skórnych.Posłuchaj przede wszystkim staraj się nie moczyć nadmiernie rąk. Do czego możesz używaj rękawic.A teraz nalej do garnuszka troche oliwki dla niemowląt i podgrzej żeby była gorąca. Na tyle żebyś mogła wsadzić ręce, ale się nie poparzyła. I mocz ręce przez ok. 10 minut.Potem nie myj tylko wetrzyj dobrze oliwke. Na noc posmaruj ręce grubo wazeliną kosmetyczną i nałóż rękawiczki . Najlepiej bawełniane , a z braku tych każde inne ( byle nie gumowe !)Powtrzaj kąpiel w oliwce przez kilka dni tak samo jak kremowanie i rękawiczki na noc. W dzień często smaruj kremem. Możesz dodatkowo robić kąpiele w rumianku. Działa bardzo łagodząco. Gwarantuje Ci że pomoże. Stosuj przy każdym nawrocie .pozdrawiam J0lanapisz o efektach
      • Gość: mono Re: Popękane dłonie-jaki krem? IP: *.* 25.11.02, 22:05
        Dziękuję za radę. Napewno spróbuję.Pozdrawiam Pyza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka