spa746 04.01.07, 13:13 Lekarka powiedziała że są ponoć skuteczne i o ile nie ma przciwskazań medycznych (choroba nerki) to mogę je stosować. Czy któraś z Was kiedyś je brała?? Jak działają??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jonaska Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 13:16 lekarka tak powiedziała? dziwne. lekarze raczej odradzają, a nie polecają tego rodzaju specyfiki. a tak na marginesie powiem,że brałam adipex, bardzo podobny do meridii. schudłam w 2 miesiące 12 kg, nie było efektu jojo, ponieważ oduczyłam się podjadania i polubiłam wodę. teraz jak odstawię małego od piersi, planuję wziąć meridię. a teraz poleje się fala komentarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 13:22 Nie karmię piersią więc nie mam problemu z braniem leków ale mam problemy z nerką i nie wiem czy moge brać Meridię. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 13:30 to znalazłam... Przeciwwskazaniem do stosowania sibutraminy czyli meridii są zaburzenia rytmu serca i niewyrównane nadciśnienie krwi. Nie należy stosować sibutraminy u osób stosujących leki przeciwdepresyjne, neuroleptyki, leki przeciwmigrenowe, opioidy. Jaskra, ciężka niewydolność wątroby i nerek stanowią przeciwwskazania. Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 13:48 Czy po adipex-e nie czułaś się źle, bo słyszałam że nieźle potrafią wytelepać. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 13:50 wiesz..ja nie chcę się wypowiadać na temat tego leku. to indywidualna decyzja. jedni czują sie po nim ok inni gorzej niestety Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 jezeli masz problem z nerka meridia odpada 04.01.07, 16:19 zeby ja stosowac trzeba byc super zdrowym Odpowiedz Link Zgłoś
kotowiu a ile kosztuje Meridia? 04.01.07, 13:51 jak w tytule. Znacie może odpowiedź? Dziękuję z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: a ile kosztuje Meridia? 04.01.07, 13:57 Polska 15ka ok 400zł/mc Czeska ok 100zl/mc Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: a ile kosztuje Meridia? 04.01.07, 14:13 moj tato stosowal- schudl 18kg przy jednoczesnej dosyc rygorystycznej diecie. to jedyny znany mi specyfik o ktorym czytalam ze jest nieszkodliwy i pod ktorym podpisuja sie lekarze Odpowiedz Link Zgłoś
twixy Ja brałam 04.01.07, 14:24 Faktycznie kosztuje trochę ponad 400 zł. Brałam 3 miesiące ( 2 lata temu mam 4 miesięczne dzieci), nie powiem schudłam ale też nie jadłam zbyt wiele. Schudłam 15 kilo. Nie wiem czy to było regułą ale czasem czułam migotanie serca tak jak czasem od nadmiaru kofeiny. Wiem że w czasie kiedy to brałam wycofali ten lek w Norwegii bo było ileśtam zawałów lub zgonów. To dotyczy raczej osób z problemami sercowymi. Gdybym miała kasę to bym na pewno kupiła a że nie mam to tylko czekać na jakiś. Jestem na diecie od 2 stycznia( postanowienie noworoczne bo już takich wielkich rozmiarów nie robią) I radzę wszystkim na jakiejkolwiek diecie. Trzeba polubić wodę!!! Powodzenia. Łączę sie w bólu z głodnymi Odpowiedz Link Zgłoś
belisima1979 Re: Ja brałam 04.01.07, 16:46 Proponuje odpowiedni zestaw cwiczen na dvd albo cd,codziennie pol godzinki.Rewelacja. Albo potanczyc i poskakac w domu przy muzyce-ja to robie z moja 3mczna Niunia i ma swietny ubaw.Oczywiscie nie telepac zabardzo Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 belisima 04.01.07, 16:51 to wszystko super brzmi, ale osoba z mega nadwaga (tak jak ja swojego czasu) nie moze wykonywac takich cwiczen. Ja musialam najpierw schudnac zeby moc sie ruszac, moje stawy po jednej probie odmowily posluszenstwa, o kregoslupie nie wspominajac. Na wizycie u lekarza, lekarz nie wierzyl, ze mozna zrobic sobie taka krzywde polgodzinnym wysilkiem fizycznym. Ja mam bardzo chude kosci i kazdy kilogram niestety odklada sie na zdrowiu Odpowiedz Link Zgłoś
belisima1979 Re: belisima 04.01.07, 18:15 to bardzo mi przykro.. Mam nauczke,bo ciagle marudze ze jestem gruba-a ludzie naprawde maja problemy.Fakt,mam troche brzucha po dziecku,ale wage w miare 56kg i to dopiero 3m-ce po porodzie. Zycze cierpliwosci i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: belisima 04.01.07, 18:31 no to Ty laska jestes a ze skora na brzuchu dasz sobie rade bez odchudzania/ Odpowiedz Link Zgłoś
anna.kucharska1 Re: belisima 04.01.07, 19:09 No z taka waga to ty sie nie musisz odchudzac. Tez bym chciala taka miec. Pomarzyc dobra rzecz. Ale kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
anna.kucharska1 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 14:49 Ja kiedys stosowalam Mazindol polska wersje Meridii. Robiła go Polfa. Miesięczna kuracja kosztowala ok.6 zł. Wycofali Mazindol z rynku polskiego bo podobno bardzo szkodliwy a Meridia za 400 złotych zostala chociaz to jest to samo co Mazindol. Poprostu ktos dostał w łape za taki manewr. Ale do rzeczy. Działa, wcale nie chce sie jesc. Ma działanie podobne do amfetaminy. Ja nie czulam kompletnie smaku ani zapachu. Moglam isc kolo McDonalda z pustym zoladkiem i nic. Ale szczerze mowiac nie polecam. Bolala mnie glowa, bylam rozdygotana, serce walilo mi jak oszalale, A kiedys dostalam takiej paranoji i jakis leków, że cala sie trzeslam bez powodu. Po tygodniu slanialam sie na nogach. Jak odstawilam tabletki apetyt wrocil i nadwaga rowniez. Proponuje diete Metoda Montingac. Tam tez nie czuje sie glodu bo mozna jesc do woli ale tylko produkty odpowiednio zestawione. Pierwszy raz stosowalam ta diete w 2003 roku. Wyniki byly zaskakujace az sama bylam zdziwona. A co najwazniejsze nie glodna i zdrowa. Od 2 stycznia znowu jestem na Montim bo po ciazy mam do zrzucenia minumum 20 kilo. Obecnie waze 82 kilo i mam nadzieje na szybkie rezultaty tak jak wtedy. Sorry ze tak dlugo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 15:56 proszę napisz na czym polega ta dieta Odpowiedz Link Zgłoś
anna.kucharska1 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 16:50 Podaje link do strony gdzie zgrubsza opisana jest ta metoda montignac.com.pl/CMS/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=45 Oraz linki do zdjec osob ktore schudly dzieki tej motodzie www.wiola.dietazuzla.pl/ www.alexia.dietazuzla.pl/ www.iri.dietazuzla.pl/ www.dietazuzla.pl/iwi/ www.epo.dietazuzla.pl/ www.anik.dietazuzla.pl/ www.olisia.dietazuzla.pl/ www.zuzel.dietazuzla.pl/ www.maggie.dietazuzla.pl/ www.sopelek.dietazuzla.pl/ www.angela-rt.dietazuzla.pl/ www.javona.dietazuzla.pl/ www.joannaitr.dietazuzla.pl/ www.ziuta.dietazuzla.pl/ www.niedzwiedziczka.dietazuzla.pl/ Naprawde rewelka Ja zaczełam od wtorku i może ktos tez skusi sie ze mna odchudzic Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 16:52 kiedys probowalam tej metody, koszmar. Ze wszystkiego trzeba zrezygnowac, z ziemniakow, kawy, herbaty i czegos tam jeszcze. Tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
anna.kucharska1 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 17:05 no wiesz ale zeby schudnac to trzeba z czegos zrezygnowac. Albo ciastka z kremem albo szczupla sylwetka. Ale dzieki tej metodzie przynajmniej nie jest sie glodnym a efekty widac bardzo szybko. Z ziemniaków trzeba zrezygnowac to prawda ale ja w trakcie tej metody pilam kawe i jakos to nie przeszkodzilo w chudnieciu. Ale dla wielu osob wszytko jest be. Cwiczenia be bo cos tam, dieta be bo cos tam a potem maja zal do swiata ze tak a nie inaczej wygladaja. Jezeli sie chce wygladac to trzeba troche sie wysilic zeby tak bylo. Nic samo sie nie zrobi za nas. Chyba lepsze to niz glodowa dieta kopenhaska. 13 dni meki spory ubytek wagi ale co po tym? Nie da jej sie stosowac w nieskonczonosc. Trzeba zaczac cos jesc. Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 17:16 jasne ze lepsze, ale pod warunkiem, ze lubi sie jesc dziwne rzeczy. A argument albo ciastka albo szczupla sylwetka to jak mowic alkoholikowi albo wodka albo rodzina. Ja to przeszlam i gwarantuje Ci, ze nie chcialabys mnie spotkac podczas ataku glodu cukrowego ))))) bylam sklonna do wszelkiej agresji niestety. Nie kazdy ma silna wole,ale popieram mowienie o lekach odchudzajacych jako szkodliwych. 'PRzynajmniej takie osoby jak ja moga miesc pretensje do siebie, ze nie posluchaly i maja tego skutki - to tak a propo szkodliwosci papierosow i pozywajacych koncerny tytoniowe palaczy...oni nie wiedzieli, ze fajki szkoda - wrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
anna.kucharska1 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 17:42 Dlaczego dziwne rzeczy? Ja tam nic dziwnego nie jadlam. Ja na szczescie atakow cukrowych nie mialam i nie wiem co to znaczy. Ale przyznam sie szczerze ze czasem pozwalalam sobie na cos slodniego. miej wiecej raz w tygodniu i moze dlatego. Nie mozna dac sie zwariowac. Mi jedzenie wedlug tej metody przyszlo z latwoscia. A dodam ze jestem strasznym lasuchem. Tabliczka czekolady znika w minute a moja starsza corka musi przede mna slodycze chowac. Ja schudlam wtedy bardzo i nawet nie odczulam ze jestem na diecie. Teraz tez zaczelam bo wygladam jak stodola a za dwa miesiace wracam do pracy i troche mi wstyd ze tak sie zapuscilam a od porodu minely 3 miesiace a ja wygladam jakbym dopiero co urodzila. A nie wiem czy nie gorzej. ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 06.02.15, 18:48 shady27 napisała: > kiedys probowalam tej metody, koszmar. Ze wszystkiego trzeba zrezygnowac, z zie > mniakow, kawy, herbaty i czegos tam jeszcze. Tragedia Chyba żartujesz?! Nie rezygnujesz z mięsa, z warzyw, z owoców, ze słodyczy, z nabiału, z makaronu. To jakie ze wszystkiego? Jak byłam na MM to uwielbiałam np. pieczonego kurczaka + surówka z marchewki i jabłka ze śmietaną. Pycha! Albo makaron z pomidorowym sosem albo makaron z twarogiem albo czystą pomidorówkę. Nauczyłam się też jeść gorzką czekoladę. Pyszna była też soczewica z oliwą i czosnkiem. Oj, chyba znów się skuszę na MM. To pyszna i zdrowa dietka! Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 do Annykoucharskiej 04.01.07, 16:35 niestety musze Cie rozczarowac Meridia to zupelnie co innego niz Mazindol. Mazindol kiedys tez bralam, ale go wycofano i chwala bogu bo okropne skutki uboczne wywolywal. Odpowiedz Link Zgłoś
aishka2307 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 15:55 Ja równiez stosowałam kiedyś Mazindol - odchudzałam się w Łodzi u dr Beaty Będzińskiej. Miałam wtedy znaczna nadwagę 99,5kg - moja waga zyciowa, przy 174cm wzrostu. Brałam co drugi dzień(!!!) po 1/2tabletki - tak zalecała lekarka i oczywiscie dieta. Nic mi nie było, ale zabronione były cwiczenia i wysiłak fizyczny, po 4miesiącach ważyłam 66kg. I ta waga utrzymywała się jakieś 5lat. Były wahania 66kg-70kg, nigdy nie wyszło poza 70tke. Zmieniłam nawyki zywieniowe, jadałam mało. A teraz, ponad 5mcy od porodu, ważę chyba 84kg, nie wiem, boje się wejść na wagę. Jestem wściekła na siebie i tez postanowiłam sie odchudzić. Napiszcie czy ten lek można kupić bez recepty i czy w każdej aptece Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 04.01.07, 15:58 Meridię można kupić wyłącznie na receptę ( byłam dziś u lekarza) Odpowiedz Link Zgłoś
twixy Na bank bez recepty w gdyni!!! 04.01.07, 16:12 Wiem że w różnych miastach na recepte i wiem że to bzdura ale tak już jest i nie umiem tego wytłumaczyć. Ja kupowałam bez recepty i zaczęłam od razu od 15-ki Odpowiedz Link Zgłoś
aishka2307 do shady27 04.01.07, 16:21 I co pomaga Ci? Tez kupujesz na receptę, czy bez recepty? Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: do shady27 04.01.07, 16:34 jasne, ze pomaga. Ja kupuje na recepte. Mam zaprzyjazniona apteke, w ktorej Meridia kosztuje 140 zl (10 mg) i 170 (15 mg), bo rozbieznosc cenowa w aptekach jest porazajaca, widzialam apteke, w ktorej kosztuje 370 zl (!!!!) szok przez niecale 2 miesiace schudlam 7 kilo i super sie czuje Odpowiedz Link Zgłoś
kasia100-23 Re: do shady27 04.01.07, 17:12 mam dom Was pytanko,zaczynam sie odchudzac i chcialabym sprobowac te tabletki jak sie je stosuje i czy kazdy lekarz moze to wypisac? Chetnie dowiem sie czegos wiecej o tych tabltkach? Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: do shady27 04.01.07, 17:17 kazdy lekarz, mi przepisala moja gin, ktora tez sie tym odchudzala, ale odpowiedzialny lekarz najpierw Cie przebada na wszystkie strony. Bierze sie jedna tabletke dziennie. Aha i to lek nie dla osob majacych sklonnosci anorektyczne, poniewaz ten lek chamuje laknienie, raj dla przyszlych anorektyczek. Trzeba jesc Odpowiedz Link Zgłoś
okularniczka Re: do shady27 04.01.07, 19:51 sprzedaj sekret gdzie można tak tani kupić meridię? Dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: do shady27 04.01.07, 20:03 jesli jestes z warszawy to polecam apteke Bursztynowa na Tarchominie, zaraz sprawdze ulice Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemilka1 Re: do shady27 05.01.07, 22:01 hej shady27 a w tej aptece na tarchominie (tak się składa że mam blisko bo mieszkam w legionowie ) to te tabletki meridia 10mg - to ile zawierają sztuk? pisałas że kosztują 140zł ale za ile sztuk jest w opakowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: do shady27 05.01.07, 22:03 30 sztuk , teraz maja promocje a przynajmniej rpzed siwetami mieli po 89 zl Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemilka1 Re: do shady27 05.01.07, 22:12 dzieki, no to się tam napewno wybiorę Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: do shady27 05.01.07, 22:14 jak masz blisko to sie przejdz chyba, ze chcesz zadzownic tez mozna, bo po co jezdzic Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice_1pl Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 05.01.07, 20:55 Hej, Kilka lat temu brałam meridię i niestety czułam się fatalnie. Przepisała mi ją moja aktualna ginekolog bo nie mogłam w żaden sposób zrzucić 10 kg, których nabawiłam się łykając tabletki antykoncepcyjne które były źle dobrane przez lekarza gina z prywatnej przychodni (o zgrozo!!!). Ten lekarz nie zrobił mi po prostu badań hormonalnych i przepisał po prostu pierwsze lepsze z półki. Przytyłam sporo. Próbowałam ćwiczyć, diety itd. Nic nie skutkowało. Meridia owszem pomogła bo schudłam w miesiąc 5 kg ale czułam się źle. Brałam ją latem (upałów wtedy nie było). Pociłam się niemiłosiernie, było mi słabo. Fakt że nie podjadałam...Pod koniec miesiąca zaczęło mi brakować tchu i kłopoty z sercem więc natychmiast odstawiłam. Potem wyczytałam gdzieś że lek jest wstrzymany do sprzedaży...Nie wiem jak jest teraz ale proponuję nie brać tego leku. buziaki, beata Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 05.01.07, 21:23 absolutnie nie jest wstrzymana sprzedaz , ja kupuje, biore i jest ok. Ale jesli ktos ma takie objawy po stosowaniu jak Ty natychmiast musi odstawic. A Ciebie pochwale, wreszcie ktos madry, kto nie stosowal jakichkolwiek pigul na odchudzanie kosztem wlasnego zdrowia. Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
2006m1 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 05.01.07, 21:53 gdzie kupujesz te tablety tez bym chciala ale jakos przez net,bo nie jezdze tak czesto do polski Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 05.01.07, 21:54 ja kupuje w aptece, przez net sie boje, chociaz dziewczyny mowia, ze maja sprawdzonych sprzedawcow Odpowiedz Link Zgłoś
tuniatunia Brałam. 05.01.07, 21:12 Zaraz, jak sie ten lek pojawil w Polsce. Wazylam 107 kg przy wzroscie 165 cm. Po pol roku brania wazylam 75, potem w ciagu kolejnych 2 miesiecy juz bez Meridii zjechalam jeszcze do 66. Efekt jojo - minimalny (do 70-72 kg) i waga utrzymala mi sie zasadniczo az do ciazy (coreczka ma 8 tyg.). Skutki uboczne u mnie - nagminna suchosc w ustach i pocenie sie. Zawroty glowy i oslabienie tez, owszem, ale to raczej nie w skutek brania samego leku a z powodu drastycznie ograniczonego przyjmowania jedzenia. Bo mi po tym w ogole nie chcialo sie jesc i jak juz cos wsuwalam to z czystego rozsadku. I bylo mi dokladnie obojetne co to bedzie, wiec moglam bez bolu uskuteczniac "zdrowe odzywianie". Lek jest z tego co wiem jednak tylko na recepte. Jak go bralam byl baaardzo drogi (to juz 7 czy 8 lat temu a kosztowal ponad 300 zl). Teraz slyszalam ze potanial do niewiele ponad 100. Ale - lekarz z ktorym swego czasu o tym rozmawialam powiedzial, ze nie przypisuje tego osobom, ktore maja nadwage, a dopiero tym, ktore sa otyle (waga prawidlowa + minimum 30 % tej wagi = otylosc) takze ja obecnie, mimo ze bardzo przytylam w ciazy, nie mam niestety szans. Chyba ze znajde mniej gorliwego dr. Wiec - polecam ten specyfik. Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: Brałam. 05.01.07, 21:36 Farmaceuta w aptece powiedział, że mogę brać te leki, bo przeciwskazaniem jest ostra niewydolność nerek, a ja aż takich problemów nie mam. Powiedział też że firmy farmaceutyczne często na wysrost piszą o skutkach ubocznych by się asekurować przed procesami sądowymi. Powiedział, że jest to specyfik najbardziej skuteczny i możliwie najbardziej bezpieczny na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Brałam. 05.01.07, 21:40 no tu tez jest racja, wola napisac najgorsza rzecz, aby w razie czego do sadu nikt nie poszedl. a co do leku to faktycznie skutkuje super Odpowiedz Link Zgłoś
basiaua Re: Brałam. 06.01.07, 00:14 Zapytam choc pewnie znam juz odpowiedż. cCzy karmienie piersia jest przeciwskazaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Nie wolno brać Meridii jeśli karmi się piersi 06.01.07, 13:06 zgadza sie. Odpowiedz Link Zgłoś
goniam26 [...] 06.01.07, 16:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: skoro to takei skuteczne to dlaczego 06.01.07, 18:08 dlatego, bo znany czlowiek zrobi sobie liposukcje i ogolna plastyke. Gdybym teraz miala kase to bym sie nie meczyla pigulkami tylko od razu poszla do chirurga plastyka A powiedz mi jesli to nie tajemnica jaka masz wage i ile wzrostu, bo ciekawa jestem czy bylas u takich samych konowalow jak ja, ktorzy usilowali mi wcisnac kit, ze mam wage w normie, a ociekalam tluszczem te pigulki sa wielkosci mniej wiecje 1,5 cm, podluzne Odpowiedz Link Zgłoś
anusia99 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 06.01.07, 18:34 PROSZĘ ODPOWIEDZCIE!!!Biorę Meridię od dwóch tyg, na początku było ok, potem kołatanie serca, ostry ból głowy i NIE DOSTAŁAM OKRESU. Czy to może być związane z braniem tego leku??? Są niewielkie szanse, żeby to było przez zajście w ciążę, ale...są, i nie wiem teraz, co jest przyczyną tego stanu. Czy ten lek może powodować zaburzenia cyklu??? Czy któraś z Was miała takie zaburzenia? Proszę o odpowiedź!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anusia99 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 06.01.07, 18:35 Aha, miałam jeszcze dwukrotnie bardzo ostry ból w okolicach wątroby, nie widzę przyczyn zweiązanych z jedzeniem itp. czy to może być skutek uboczny? Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 06.01.07, 18:52 teoretycznie moze to byc zwiazane z lekiem, jednakze tego typu objawy sa bardzo rzadkie. Powiedz skad masz ten lek? z apteki czy netu? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia99 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 06.01.07, 18:55 Z apteki, poleciła mi go kuzynka, która sporo schudła przez kilka miesięcy. W ulotce jest napisane, że lek może powodować zaburzenia hormonalne, ale nie wiem, czy ktoś je też miał, czy faktycznie to inna przyczyna...?mam trochę pietra, bo w międzyczasie zmieniłam tabletki antykoncepcyjne- z Minuletu na Jeanine, których nigdy wcześniej nie brałam. czy to możliwe, że one też mogły wpłynąć na zaburzenia cyklu? Kurde pewnie powinnam test kupić, ale się boję.... Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 06.01.07, 19:01 wiesz co podejrzewam, ze to skutek pigulek anty. Moze zrob najpierw test aby wykluczyc ciaze. Mnie lekarka mowila, ze w pierwszym miesiacu stosowania Meridii moga byc takie objawy, ktore pozniej ustepuja. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia99 Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 06.01.07, 19:25 ...o matko, mam nadzieję, że to jednak nie ciąża... No ale chyba faktycznie nie zostaje mi nic innego, jak test... W sumie w czasie, kiedy powinnammieć okres, miałam lekkie plamienie ok. 3 dni, ale sama nie wiem, co ono oznaczało...Jeszcze nigdy nie miałam zaburzeń cyklu i dlatego teraz mam pietra... Odpowiedz Link Zgłoś
astarlnyjoe Re: Stosowałyście tabletki odchudzające Meridia? 10.10.14, 18:16 lepiej wybrac cos naturalnego pochodzenia, warto zerknac na blog e-dietyswiata.blogspot.com/2014/10/najlepsze-tabletki-na-odchudzanie.html Odpowiedz Link Zgłoś