d.bitch 14.08.07, 09:08 dziś postanowiłam ze zaczynam sie ostro odchudzac stawiacie raczej na jakieś herbatki czy jednak ruch ?z racji wykształcenia wiedziec powinnam, że ruch jest najważniejszy ale tak mi się nie chce.... polecacie coś skutecznego ??* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucerka Re: zaczynam biegać..o rany :( 14.08.07, 09:10 Kochana, zadaj sobie tak szczerze to pytanie: czy herbatki tak naprawde Cie odchudza? Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: zaczynam biegać..o rany :( 14.08.07, 09:12 Ruch zdecydowanie. Niestety ale nei wiem czy bieganie jest najlepsza forma odchudzania, raczej jakies cwiczenia aerobowe czy jak to sie tam zwie, ktore zamienia mase tluszczowa na miesniowa Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: zaczynam biegać..o rany :( 14.08.07, 09:14 daj sobie spokój z bieganiem! kup w mango tabsy ze śliny ślimaka, albo super extra slim master. a tak poważnie to pije slim figure, chodze na basen i ćwicze jogę. Może nie chudnę w super tempie, ale jestem bardziej sprężysta Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: a ta slim figura jest dobra? słyszalam 14.08.07, 09:19 po samym picu pewnie nie schudniesz ale mi dobrze robi na mój leniwy przewód pokarmowy poza tym smakuja mi takie ziółka Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: a ta slim figura jest dobra? słyszalam 14.08.07, 10:07 ja tez piję figurę ale z senesenem, jedną saszetkę na noc- codziennie, jeżdżę na rowerze i ograniczam przekąski oraz słodycze. Jem mało symulując sobie durzo na mniejszym talerzu , waga 59,60 przy 170cm wzrostu się juz długo utrzymuje. Swoją drogą polecam profesjonalny aerobic, z tym ze jest to spory koszt a ładnie modeluje sylwetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Figura,senes itp tylko na CHWILE!!! 14.08.07, 10:48 Wszystkie herbaty WSPOMAGAJACE odchudzanie-tzn przyspieszajace sztucznie metabolizm i ulatwiajace tym samym wyproznianie dobre sa tylko na jakies 2 tygodnie,po tym czasie trzeba zakonczyc ich picie!!! Chyba,ze chcesz miec naprawde problemy z zatwardzeniem(!!) Na sam poczatek,zanim zaczniesz jakas diete, proponowalabym ci oczyscic organizm ze wszystkich brudow jakie gniezdza sie w jelicie grubym(a jest tego nawet do kilku kilo!!)-hydrokolonoterapia,detox (pamietaj,ze wszelkie plasterki,czasami herbatki na niewiele sie zdaja),super jest dietka owocowo-warzywna,albo monodieta pszenna. Pozniej przechodzisz na soczki warzywno-owocowe(swieze),gotowane i surowe warzywa,pieczywo,ziarna,bialko i mieso(oby chude i nie zaczesto)..w miedzyczasie zaczynasz cwiczyc!! Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: zaczynam biegać..o rany :( 14.08.07, 11:56 najlepiej schudnac biegajac, cos wiem na ten temat. dlatego powinno sie tez min. 3 razy w tyg po 30 minut biegac-wtedy widoczne sa efekty; tluszcz zaczyna spalac sie dopiero po 30 minutach biegania... polecam takze skakanke! cwiczac na silowni potrzeba duzo czasu zanim zaczna pojawiac sie efekty. pierwsze efekty po silowni widac po 3 miesiacach, po bieganiu po kilkunastu dniach... Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: zaczynam biegać..o rany :( 14.08.07, 10:51 Bieganie to jest ćwiczenie aerobowe. Tylko trzeba biec co najmniej przez 40 min. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: zaczynam biegać..o rany :( 14.08.07, 11:18 Oxy a czym jest bieganie jak nie forma cwiczen areobowych? No, chyba ze mowimy o sprintach Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: zaczynam biegać..o rany :( 14.08.07, 11:34 no fakt!! cos sie skupic nei moge ostatnio i bzdurze jak ta chora, ale chyba chodzilo mi o cwiczenia bardziej dynamiczne niz np. pilates czy joga takie przy ktorych wzrasta tetno. Chociaz przy plotach tez wzrasta i to mnijeszym nakladem enegrii Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: zaczynam biegać..o rany :( 14.08.07, 10:50 Sam ruch nie koniecznie wystarczy. Ważne, żeby bilans energetyczny był ujemny. Możesz spalać dziennie 2 tys. kalorii, ale jeśli będziesz zjadała 6 tys. to raczej nic nie schudniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: zaczynam biegać..o rany :( 14.08.07, 10:53 jestem przeciwniczka WSZELKICH diet (ksieżycowo-owocowo-ziemniaczano- montignaczanych) Preferuje TYLKO dietę MŻ Mniej Żreć Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: zaczynam biegać..o rany :( 14.08.07, 11:40 aerobik polecam, bo chodzę i jazdę na rowerze, ale nie taką do sklepu i z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: zaczynam biegać..o rany :( 14.08.07, 11:40 Ja od wczoraj nie jem ziemniaków, makaronów, ryżu, kaszy i pieczywa. Nawet nie myślałam że bez tego można się najeść. I nie piję też piwa, bo dużo go wypijałam. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: zaczynam biegać..o rany :( 14.08.07, 11:49 najlepiej jesc w miare narmalnie i nie przesadzac z dietami. lapy precz od sloduchow, alkoholu i jasnego pieczywa. do tego ruch, ruch i jeszcze raz ruch najlepiej biegac 3 razy w tyg po pol godzinki. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aneta76 Re: zaczynam biegać..o rany :( 14.08.07, 12:00 Mi sie udalo odchudzic zmieniajac tylko diete. Ale nie tylko herbatki, ale cala diete (brak fastfoodow, gotowanie na parze, brak slodyczy, mniejsze porcje, duzo pic zamiast podgryzac miedzy posilkami). Jak juz schudlam to mi sie wreszcie zachcialo tez ruchu troche zazyc, ale to juz nie dla odchudzania, ale poprawy kondycji. Odpowiedz Link Zgłoś
superslaw Re: a ja schudłam 12 kg od zimy 14.08.07, 13:00 i tak dieta- zero białego chleba, masła, ziemniaków..zero smażonego...do tego reduktor tłuszczu therm line II olipm i dużo ruchu spacery i ja preferuję skakankę-około 500 podskoków dziennie...życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: a ja schudłam 12 kg od zimy 14.08.07, 13:19 ostatnio nam trenerka na aerobicu mowila, ze 10 minut skakanki daje tyle co pol godziny biegania. kurcze, nie mam gdzie skakac... Odpowiedz Link Zgłoś
d.bitch podsumowując... 14.08.07, 13:27 dietę sobie podaruję bo nie wyobrażam sobie jeść samych owoców, z piwka też ciężko zrezygnować pozostaje mi tylko to bieganie i powrót do aerobiku, na który intensywnie kiedyś chodziłam... swoją drogą zjadłam przed chwilą pół czekolady ale mam przynajmniej lepszy nastrój... Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 Re: zaczynam biegać..o rany :( 18.08.07, 22:47 Ja też postanowiłam, ze będe biegać 3 razy w tygodniu po 40 minut. Podobno bieganie najszybciej pali tłuszczyk, no i odprężyć się można super Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 do d.bitch 20.08.07, 15:37 halo! i jak twoje bieganie? Ja już raz byłam dzis zamierzam kupić jakieś porządniejsze buty w tym celu. Odpowiedz Link Zgłoś