olushia 27.09.07, 00:19 Poradźcie coś dobrego do tłustej cery ze skłonnością do pryszczyków, a jednocześnie nienajmłodszą( 31 lat).Niby pełno tego w necie, ale tam mowa głównie o nastolatkach, a mnie by wypadało już zadbać o ewentualne zmarszczki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubala81 Re: Coś do tlustej cery 27.09.07, 00:26 ...pomaga maseczka z drożdzy, albo z płatków owsianych. Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: Coś do tlustej cery 27.09.07, 00:56 - maseczka z zielonej glinki i/lub ziemi wulkanicznej - fajny jest krem Clinique z serii 3Steps, ewentualnie jeśli zależy Ci na delikatnym liftingu to Vulcanic Mat Dax Cosmetics) - oba nadają się jako baza pod makijaż - przy makijażu, po nałożeniu podkładu a przed właściwym pudrem koloryzującym warto zmatowić buźkę (ja używam pudru ryżowego Krynolan) - na noc pod krem nawilżający dobrze jest położyć jakiś delikatny preparat z kwasami - regularny peeling (oczywiście tam gdzie aktualnie nie ma krostek) i zawsze dokładny demakijaż I opcjonalnie zabiegi z kwasami u kosmetyczki (teraz jest dobra pora, jeśli chodzi o temperatury na zewnątrz) Ja w ten sposób w ciągu 3 miesięcy doprowadziłam sobie cerę ze stanu katastrofa to stanu cool Odpowiedz Link Zgłoś
olushia Re: Coś do tlustej cery 27.09.07, 10:07 dzięki, mam tylko pytanie gdzie dostane ten puder ryżowy i czy możesz polecić jakiś preparat z kwasami, bo świece jak latarnia .Pryszczy nie mam wiele występują okresowo, ale chodzi mi o zmatowienie i dobre odżywienie bez natłuszczania( zapycha pory i powoduje pryszcze). Drożdże, płatki ,kartoflanka i inne naturalne metody wypróbowałam przez kilka lat i dają efekt krótkotrwały po czym znów sie świece i makijaż zaczyna spływać Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: Coś do tlustej cery 27.09.07, 11:38 Puder kupowałam na Allegro, od tej firmy: tinyurl.com/2mpfq7 A co do kwasów 'na noc' to teraz mam takie cudo tinyurl.com/34vw9z - jest o tyle fajny, że na to można sobie nałożyć dowolny krem nawilżający, odżywczy, liftingujący - wedle wyboru. Ale bardzo fajny jest też wspomniany niżej Lysanel Active (można go kupić na esentii, albo w dowolnej aptece). Ja też mam problemy ze spływającym makijażem, ale po tym pudrze ryżowym naprawdę świetnie się trzyma (5-6 godzin bez poprawek). Na większe wyjścia, czy imprezy w lecie można jeszcze zainwestować z utrwalacz makijażu w spraju - ma go w ofercie pierwsza forma, ta z Allegro, ale ja się po nim czuję jakbym popsikała twarz lakierem do włosów, więc zdecydowanie jest to produkt na wielkie okazje, a nie na co dzień). Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Coś do tlustej cery 27.09.07, 10:10 kosmetyczka poleciła mi Dermikę - do mycia oraz krem. I jest jeszcze taki krem matujący pod makijaż, ale kurczę, zapomniałam jak się nazywa, a właśnie też chciałam sobie kupić.... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Coś do tlustej cery 27.09.07, 10:24 O, przypomniałam sobie Iwostin się nazywa i jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
wedlowka Re: Coś do tlustej cery 27.09.07, 10:49 Dla mnie rewelwcja to linia LA ROCHE Effaclar K. Stosowałam, próbowałam aż wkońcu znalazłam-REWELACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
pollyanna123 A co sądzicie o Vichy? 27.09.07, 14:16 Bo ja się właśnie zastanawiam nad serią Normaderm. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: A co sądzicie o Vichy? 27.09.07, 14:29 ja na twoim miejscu wybralabym sie do kosmetyczki lub do dermatologa, najlepiej do jedego i drugiego. mozliwe, ze masz tlusta cere i pryszcze bo masz alergie na cos lub cos innego. nie kierowalabym sie radami forumowiczek. idz lepiej do specjlisty....ja po latah eksperymentow dowiedzialam sie, ze moje problemy z pryszczami i ze skora spowodowane sa alergia. teraz mam dobrane kosmetyki, chodze regularnie do kosmetyczki i mam swiety spokoj... Odpowiedz Link Zgłoś