Dodaj do ulubionych

Normaderm Vichy

21.10.03, 15:44
Czy któraś z Was stosowała ten krem? Wg reklamy to byłby akurat na moje
problemy, ale tani nie jest i przed zakupem chętnie poczytałabym najpierw o
czyichś doświadczeniach.
Obserwuj wątek
    • editha2 Re: Normaderm Vichy 21.10.03, 16:52
      Ja zaczęłam go właśnie stosować.To dopiero kilka dni,a moja cera stala się już
      bardziej gładka.Miałam wciąż jakieś wypryski na czole i brodzie i teraz
      widzę,że już znikają.!!Pisało na ulotce,że efekty są widoczne po 4
      tygodniach.To może w tych gorszych przypadkach,u mnie już jest nieżle.Udało mi
      się go kupć w cenie hurtowej więc zapłaciłam ok 52 zł.Polecam ten kremik.
    • kingaolsz Re: Normaderm Vichy 21.10.03, 17:20
      Tez to uzwywam od kilku tygodni.
      Na poczatku mi sie poprawilo troszke, ale w sumie teraz nie jest lepiej. Nadal
      mam rozszerzone pory, wypryski, zaskorniki itp.
      W kazdym razie wiem, ze drugiego nie kupie. Ale co skora to inne opinia smile
      Pozdrawiam
    • maga102 Re: Normaderm Vichy 21.10.03, 21:38
      Używałam jedynie próbki, ale po każdym uzyciu miałam ładną gładziutką cerę. Też
      mam ochote na zakup tego kremiku, ale jest on na bazie alkoholu, nie jestem
      pewna czy mozna go stosować zimą.........
    • paola79 Re: Normaderm Vichy 21.10.03, 22:02
      Ja stosowalam dosc dlugo i tez na poczatku bylam zachwycona ale potem bylo tak
      jak przed stosowaniem tego kremu-czyli beznadzieja sad Malo tego bardzo
      wysuszyla mi sie skora i w niektorych miejscach zlazila mi skora (niestety mam
      kiepska cere-zaskorniki i od czasu do czasu krosty a generalnie mam sucha cere).
      Teraz go odstawilam i jest dobrze-do czasu oczywiscie.
      Dochodze do wniosku ze zadne specyfiki nawet te najdrozsze nie pomoga,trzeba
      sie udac do dermatologa, albo do kosmetyczki (tej sie boje bo slyszalam ze jak
      raz sie pojdzie to juz trzeba regularnie!!!)

Pozdrawiam
      • odalie Re: Normaderm Vichy 26.10.03, 19:01
        Do wrażliwej z trądzikiem polecam kremy Dermedic - na bazie wody mineralnej,
        farncuskie, konfekcjonowane w Polsce, cena do przyjęcia - około 35 zł
        (wyłącznie w aptekach).

A tak naprawdę to trzeba zacząć od endokrynologa!!! Leczenie dermatologiczne
        bez ustalenia, czy w środku wszystko gra mniej więcej tak jak powinno nie da
        efektów. Wiem po sobie sad - i swoją drogą wybieram się do endokrynologa od lat
        i dotrzeć tam nie mogę, ale chyba się wreszcie zmuszę (ceny mnie przerażają,
        same testy ile... ufff...). Trądzik jest tylko przejawem zaburzeń hormonalnych,
        czasami poważnych, czasami lekkich ale samymi kremami nawet od dermatologa, a
        już zwłaszcza kosmetycznymi, sprawy się nie załatwi.
    • mamabruna Re: Normaderm Vichy 23.10.03, 15:07
      Może sprobuj isc do apteki i popros o probke. Ja tak zrobilam i okazalo sie, że
      mi cos nie pasuje. wg mnie ten krem sie niewchlania i sie "walkoni" podczas
      smarowania. Ja odradzam.
      pozdrawiam
      Lidka
    • magda2303 Re: Normaderm Vichy 26.10.03, 08:02
      Też go używałam i szybko przestałam, bo doczytałam, że jest robiony na
      alkoholu. Stąd chyba ten efekt poprawy na początku stosowania a dużego
      pogorszenia, wysuszenia skóry po dłuższym używaniu. Nie polecam.
      Na te problemy super działa natomiast seria dermiki MAT B COMPLEX. Dla mnie
      strzałem w dziesiątkę był krem normalizujący na noc.
      • katitka Re: Normaderm Vichy 27.10.03, 11:23
        Kosmetyczka powiedziała mi, że ten krem jest w zasadzie dla młodych dziewczyn,
        tudzież starszych, ale z poważnymi problemami. Nie powinno się go stosować do w
        miarę dobrej cery np. mieszanej, gdzie mamy rozszerzone pory, zaskórniki i
        gdzie raz na jakiś czas wyskoczy pryszcz.
        Z kremów Vichy poleciła mi serię Thermal S1 (ale to nie na mrozy!) lub Oligo 25.
        Używałam też próbki Normaderm przed rozmową z kosmetyczką i również podobał mi
        się efekt (gładka skóra itp.). Ale to podobno tylko na początku (jak pisały
        dziewczyny wcześniej), potem zbyt mocne , nieodpowiednie składniki mogą
        szkodzić.
    • odalie Re: Normaderm Vichy 08.11.03, 11:49
      A jak z nakładaniem makijażu?

Mam próbki i stosuję od kilku dni, ale zauważyłam że bardzo trudno nakłada mi
      się podkład (Maybelline Non-stop) - robią się farfocle, plamy, nie mogę go
      rozsmarować. Wcześniej przy kremie Dermedic nie miałam takich problemów.

Macie doświadczenia?
    • sylvia12 Re: Normaderm Vichy 08.11.03, 13:43
      Zawiera alkohol,dlatego na początku wydaje się ze jest lepiej,a później juz
      tylko wysusza,ale nic poza tym.Kompletnie nie nadaje się pod
      podkład,próbowałam kilku,zawsze był ten sam efekt zwijania smile
      • odalie Re: Normaderm Vichy 08.11.03, 18:12
        To chyba nie kupię... Podkład być musi i to ładnie położony, a nie jakieś
        farfocle smile

Mam bardzo wrażliwą skórę, ale muszę przyznać, że ten żel nawet ją łagodził,
        choć to tylko czwarty dzień. Inne mądre kremy do cery "z problemami" z
        założeniam zwężania porów i matowania (jak ja kocham ten eufemizm - a co za
        problemy ma ta skóra? kredyt do spłacenia czy przypalony obiad? smile)) ) zwykle
        szkodziły mi już po jednym dniu, więc tym razem Vichy mnie zadziwiło (kiedyś
        miałam jakiś ich koloryzujący krem i był do pupy łagodnie mówiąc).

Po Dermice miałam cerę ładną, ale zaczęły się pogłębiać zmarchy sad Teraz mam
        Dermedic i jestem bardzo zadowolona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka