danka24 Re: chce schudnac:(( 25.12.03, 23:22 Anka, mi się wydaje, że nie ma konieczności zjedzenia czegokolwiek po granulkach. W instrukcji piszą, że przyjmuje się je PRZYNAJMNIEJ 15 min przed lub po posiłku, czyli może to być np. kilka godzin, a w tzw. międzyczasie możesz łyknąć kolejną dawkę. Słuchajcie, pani w aptece poleciła mi też Fucus, ale innej firmy (Dagomedu nie wzięli z powodu uprzedniej podwyżki); załączam link. Opakowanie zawiera 80 tabletek do ssania. Bierze się 4 razy dziennie po 2 tabletki - czyli wystarcza na 10 dni (Dagomedu na tydzień). Cena opakowania 14 zł. www.homeomed.com.pl/main/produkty/lehning/leki_lehning/fucus.html Wg mnie działa podobnie - głodu prawie nie czuję, chyba że zapomnę wziąć tabletki... Danka Odpowiedz Link Zgłoś
ankus2 Re: chce schudnac:(( 26.12.03, 13:10 Danko24 serdeczne dzięki za Twoją odpowiedź. Faktycznie , gapa ze mnie, przecież w sumie najważniejsze jest poprostu branie tych granulek 5 razy dziennie, a nie zamartwianie sie co jeść. Jak sie je bierze to apetyt naprawdę maleje!!! Po 2 dniach stosowania zauważyłam 1 kg mniej na wadze. A jaką mam teraz przemianę materii!!! super!!! To naprawdę działa. Polecam !!! Anka. Odpowiedz Link Zgłoś
new5 do danki24 28.12.03, 09:33 danka24 w Poznaniu odwiedzilam 4 apteki i nie ma tego preparatu Odpowiedz Link Zgłoś
danka24 Do new5 28.12.03, 17:49 Możliwe, ja natrafiłam na niego dopiero wtedy, gdy chcąc kupić kolejną fiolkę Fucusa Dagomedu dowiedziałam się, że w aptece go nie ma, ale jest ten drugi, o takim samym działaniu i dużo taniej wychodzi miesięczna kuracja. Po prostu apteka nie zamówiła tego pierwszego, po prawie 100% podwyżce ceny na skutek tylko wzrostu popytu, a nie np. wzrostu kosztów produkcji. Proponuję Ci, abyś weszła na link załączony do mojego poprzedniego postu - tam zdaje się jest info (lub link) na temat dystrybucji - i dowiesz się, gdzie w Poznaniu kupisz te tabletki. Dodam tylko, że rzeczywiście działa identycznie jak ten droższy. W zasadzie prawie nie czuję apetytu i nie dopadają mnie napady łakomstwa... chyba że zapomnę zażyć leku... Pozdrawiam, Danka Odpowiedz Link Zgłoś
danka24 Re: Do new5-adresy aptek 28.12.03, 17:53 znalazłam to, o czym pisałam przed chwilą; są tam adresy i numery telefonów- może się uda? www.homeomed.com.pl/main/rozne/spis_aptek/apteki.html Odpowiedz Link Zgłoś
ese1 Re: chce schudnac:(( 27.12.03, 17:53 Czesc. Chcialam powiedziec, ze dolaczam do grupy Dagomed17. Dzis nabylam preparat. Pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Co z efektami???? 27.12.03, 22:46 Chyba nie ma żadnych skoro nikt się nie chwali? Odpowiedz Link Zgłoś
new5 Re: Co z efektami???? 28.12.03, 09:31 ja jak juz pisalam wczesniej biore miesiac i zadnych efektow Odpowiedz Link Zgłoś
mon7 Re: Co z efektami???? 28.12.03, 11:36 miesiac brania i zadnych efektow.cwiczenia codziennie plus ograniczenia w jedzeniu do maksimum. uczucie glodu wraca po fucusie ale nie jedzac i cwiczac nie chudne. pozdrawiam monika Odpowiedz Link Zgłoś
ese1 Re: Co z efektami???? 28.12.03, 17:29 Ja jestem zwolennickiem tzw zlotego srodka. Nie wierze w cudowne srodki i tzw diete CUD (cudow nie ma, trzeba przestac zrec!) ani nie sadze, ze jezeli ktos sie katuje, nic nie je, stosuje dodatkowe srodki to nie chudnie. Jezeli rzeczywiscie tak jest, a masz duza nadwage, to moze masz inny problem typu hormonalnego. W tym moze pomoc lekarz. W rzeczywistosci zadna pigulka szczescia nam nie da. Trzeba do tego stosowac madra diete i cwiczyc, pic duzo wody, a wszelkie inne srodki typu fucus maja pomoc a nie wybawic od problemu. Dlatego fajnie, ze taki temat zostal podjety, poniewaz w grupie latwiej trzymac sie rygoru i wyzeczen. Piszcie wiec kochane, piszcie o waszych doswiadczeniach i trudnosciach. Bedzie latwiej! Odpowiedz Link Zgłoś
mon7 Do ese 1! 29.12.03, 20:44 Czesc! chcialam zapytac o Twoj wiek, przepraszam ale .... O zarciu nigdy nie bylo u mnie mowy, nie lubie zrec, wiec boli mnie jak ktos podwaza fakt, ze inny nie chudnie bo zre. Po drugie w pewnym wieku gorzej zrzucic zbedne kg i to po ciazy 4,100-bobas. po trzecie 15 lat temu nie jedzac tylko pijac przez tydzien siedzenia w pracy chudlam 1kg lub 2 bez wysilku!!!! ale to se ne wrati . Niestety tu nie chodzi o zarcie i nie chodzi o cwiczenia , bo ja ich sporo stosuje. Zgadzam sie , ze fucus na mnie nie dziala i juz. musze sobie radzic inaczej. pochwale sie jak cos osiagne a jestem ambitna wiec.... pozdowko Odpowiedz Link Zgłoś
ese1 Re: Do Mon7 30.12.03, 08:08 Przepraszam Mon7, ale nie kierowalam tego posta tylko z mysla o tobie, a to wyrazenie o zarciu to tak ogolnie, dlatego sorry, jezeli cie urazilam. Chcialam tylko powiedziec, ze jezeli ktos naprawde jest systematyczny w diecie, cwiczeniach i do tego jeszcze np stosuje cos na wspomaganie (tu nie koniecznie fucus) to musza byc efekty i nie ma bolka. Moj wiek to 32. I tez zauwazylam, ze pokonujac magiczna bariere 30-tki, z tym chudnieciem idzie juz nie tak szybko, wiec wole nie myslec co bedzie po 40-tce. Ale jezeli sie chce schudnac z pelna konsekwencja, to na pewno sie uda. Ja rozpoczelam wczoraj, a jak - napisalam o tym w watku zaczetym przez moderatorke, "I jak po..." Odpowiedz Link Zgłoś
ese1 Re: Co z efektami???? 28.12.03, 17:29 Ja jestem zwolennickiem tzw zlotego srodka. Nie wierze w cudowne srodki i tzw diete CUD (cudow nie ma, trzeba przestac zrec!) ani nie sadze, ze jezeli ktos sie katuje, nic nie je, stosuje dodatkowe srodki to nie chudnie. Jezeli rzeczywiscie tak jest, a masz duza nadwage, to moze masz inny problem typu hormonalnego. W tym moze pomoc lekarz. W rzeczywistosci zadna pigulka szczescia nam nie da. Trzeba do tego stosowac madra diete i cwiczyc, pic duzo wody, a wszelkie inne srodki typu fucus maja pomoc a nie wybawic od problemu. Dlatego fajnie, ze taki temat zostal podjety, poniewaz w grupie latwiej trzymac sie rygoru i wyzeczen. Piszcie wiec kochane, piszcie o waszych doswiadczeniach i trudnosciach. Bedzie latwiej! Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: Co z efektami???? 28.12.03, 22:00 Myślę że spróbuję diety Cambridge ale najpierw muszę dowiedzieć się gdzie we Wrocławiu. A później 13-tka. A jak to nie pomoże to ruszę tyłek na jakiś aerobik. Ale ja nie lubię ćwiczyć. Obiecałam sobie że pójdę na łyźwy. Odpowiedz Link Zgłoś
ankus2 Re: Co z efektami???? 29.12.03, 12:22 Betty_julcia jeśli juz chcesz wydać kasę to lepiej spróbuj Herbalifu, wyjdzie Ci to taniej i nie bedzie efektu jojo. Ja swojego odchudzania z Cambridge nie wspominam najlepiej, ciagle byłam głodna i zła na cały świat. Schudłam 5 kg w 2 tygodnie, ale jak sie dopadłam do normalnego żarcia do "przywaliłam" 7 kg.... Na Herbalifie masz przynajmniej ten normalny domowy obiad (nawet do 1000 kalorii!!)i zaspakajasz odruch jedzenia i smakowania. Od 1 stycznia zaczynam łykać pastylki i popijac koktail z Herbalifu, tez nie byłam zbytnio przekonana do tej diety, ale jak zobaczyłam swoją kumpelkę, która w miesiąc zgubiła 8 kg (zbytnio sie nie męcząc) to postanowiłam spróbowac i odżałować kasy. Teraz jestem jeszcze na Fucusie , biorę przeszło tydzień i pozbyłam sie 1 kg. Jednak męczy mnie to ciągłe połykanie kuleczek!!! Jesli Cie nie przekonałam, to przynajmniej życze Tobie wytrwałości i efektownej przemiany z Cambridge. Pozdrawiam serdecznie )) Mamuśka rocznej Olci. Anka. Odpowiedz Link Zgłoś
ab1960 Re: chce schudnac:(( 02.01.04, 11:08 cześć dziewczyny. wszystkiego dobrego w 2004 roku, z tego co piszecie to powinnam Wam życzyć "trwałego" schudnięcia przede wszystkim a potem wszystkiego czego każda sobie życzy. Niektóre piszą prosząc o radę. Powiem tak zajmuję się polskimi kosmetykami na bazie wyciągów homeopatycznych. Firma oferuje kilka preparatów balsamy, zioła do kąpieli, żele myjące itp. w zależności od potzreby i zasobności kasy. Są naprawdę skuteczne pod warunkiem, że jest się systematycznym i konsekwentnym. Przyśpieszają spalanie tkanki tłuszczowej a do tego tak po 3-4 tygodniach zmniejsza sie łaknienie na słodycze i jedzenie, to w związku z tym, że jak spala sie "tłuszcz" wydziela sie ogromna ilość energii. To tak krótko dla wszystkich zainteresowanych podaję mojego e-maila,ab1960@gazeta.pl ; to napiszę o szczegółach jak i gdzie można je kupować. Tak na marginesie co do diet, powiem tak uważajcie, nasz organizm potrzebuje różnych składników i niestety jeżeli weliminujemy np.mięso to niestety niczym nie zastąpimy tak naprawdę braków z tego wynikających. Tego nie widzimy tak od razu dopiero wychodzi po latach, a tak naprawdę kto jest w stanie zupełnie zrezygnować z czegoś co lubi. Czy o to chodzi ? Oczywiście same kosmetyki nie załatwią wszystkiego, dlatego kąpiel w ziołach i do tego pół tortu to nieporozumienie ale nie trzeba sie katować żeby sobie wszystkiego odmawiać . Pozdrawiam Wiesia Odpowiedz Link Zgłoś
squaw1 Re: chce schudnac:(( 02.01.04, 16:31 Witajcie Dziewczyny w Nowym Roku! Az tak jest zle, ze nikt sie nie chwali swoimi efektami? U mnie po swietach waga pokazala 3 kilo wiecej, ale przed swietami wzielam centymetr i zmierzylam obwody w tali, biodrach i udach, dzisiaj mierze ponownie i pomimo, ze waga pokazuje te cholerne 3 kilo wiecej wymiary sa nadal te same a ciuchy luzne. Nie wierzmy zatem tak do konca temu co pokazuje waga, ale temu co pokazuje centymetr i nie zrazajmy sie tak szybko. Zgadzam sie z Mon7 ze w pewnym wieku ciezko jest zgubic kilogramy, cos wiem na ten temat (sama jestem przed 40-tka), przez ostatnie 15-lat wazylam 54-55k w ciazy "doszlo" 20, a miesiac po porodzie wazylam juz 83kg i tak sie utrzymywalo przez ponad 2 lata do kwietnia zeszlego roku kiedy to zaczelam lykac Fucusa, poczatki tez mnie zrazaly chcialam szybkich i widocznych efektow, ale musialam sie uzbroic w cierpliwosc i oplacilo sie po trzech m-cach spadek wagi o 10kg, zrobilam m-c przerwy i znowu lykanie fucusa przez nastepne 3 m-ce i kolejny spadek o 9 kilo... dwa tygodnie przed swietami ponownie wrocilam do fucusa ( to juz trzecia kuracja)i mam nadzieje, ze na wiosne waga pokaze w koncu 55kg Kochane wiem, ze to polykanie kuleczek 5 razy dziennie moze byc klopotliwe, ale mozna sie przyzwyczaic... w koncu czego kobieta nie zrobi, aby dobrze wygladac Ale skoro mnie sie udalo Wam rowniez musi sie udac czego Wszystkim w Nowym Roku zycze Pozdrawiam serdecznie squaw1 Odpowiedz Link Zgłoś
ms78 Re: chce schudnac:(( 03.01.04, 17:23 Witam. Troche zajelo mi czasu przeczytanie wszystkich waszych postow. ja tez w poniedzialek uderze do apteki po focusa. jestem malo systematyczna ale tym razem sie postaram. mam nadzieje, ze mi sie uda. Trzymajcie kciuki. mam do pozbycia sie prawie 30 kg ktore utrzymuja sie od porodu ( 5 lat). troche sie do nich przyzwyczailam ale moj maz zaczyna sie po cichu ogladac za szczuplymi. 13 tez stosowalam- pelne 13 dni. schudlam 10 kg a po miesiacu przybylo mi spowrotem. beznadzieja. mam nadzieje, ze mnie sie uda tak jak squaw1. pozdrowionka dla wszystkich. synek chce nalozenia lodow- ale ja bede silna!!!! buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
ms78 Re: chce schudnac:(( 03.01.04, 17:25 zapomnialam napisac ze rowno za miesiac mam urodziny. moze focus zrobi mi prezent??? Odpowiedz Link Zgłoś
ese1 Re: chce schudnac:(( 03.01.04, 17:29 Stosuje Fucusa od tygodnia + dieta ale nie drakonska, jem z umiarem 3 posilki dziennie, ostatni o godz 18.00 i do rana nic. Mam juz 1kg mniej. Zobaczymy co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: chce schudnac:(( 18.01.04, 10:21 No cóż, po przeczytaniu stwierdzam , że czas do apteki )) Dziewczyny piszcie co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
12m12 Re: chce schudnac:(( 20.01.04, 14:10 Na poprzedniej stronie zamieściłam pytanie do Ciebie jeśli możesz to proszę o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
12m12 Re: chce schudnac:((pytanie do sguaw 1 20.01.04, 14:13 Na poprzedniej stronie zamieściłam pytanie do Ciebie jeśli możesz to proszę o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
squaw1 Re: chce schudnac:((pytanie do sguaw 1 20.01.04, 16:43 Witaj! Fucus wymaga jedynie polykania 5 razy dziennie a godziny ustalasz sama ( ja sobie rozlozylam co 3 godz, gdyz tak mi bylo wygodnie)Nie wiem skad sie bierze przekonanie, ze trzeba spozywac 5 posilkow dziennie...wcale nie trzeba...ilosc posilkow rowniez ustalasz sama, po prostu jesz tyle na ile masz ochote, ja jadlam sniadanie, obiad i kolacje a wieczorem podzeralam slodkosci(lakomstwo) i poprawialam szklaneczka piwa Pozdrawiam cieplo squaw1 Odpowiedz Link Zgłoś
rheya Re: chce schudnac:((pytanie do sguaw 1 01.02.04, 23:25 hmmm - dlaczego nie można wczytać żadnej stonki o tym fucusie? Może to tylko ja mam z tym problem? znalazłam coś innego - o tej samej nazwie ale w tabletkach - sposób przyjmowania 4 x dziennie po 2 tabletki do ssania. www.fucus.prv.pl - czy to jest to samo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
squaw1 Re: chce schudnac:(( 02.02.04, 12:41 Nie to nie to samo,fucus o ktorym piszesz jest firmy Lehning Laboratoires, nigdy go nie bralam i nie znam jego dzialania. Chodzi o Fucus firmy Dagomed, wejdz na strone www.fucus.pl (mnie sie otwiera) Jezeli bedziesz miala jakies pytania ..pisz Pozdrawiam squaw1 Odpowiedz Link Zgłoś
rheya Re: chce schudnac:(( 04.02.04, 17:43 wow. BMI wyszło mi w normie (i to w samym środku). tylko skoro jestem w normie to czemu mam "boczki" ?? Hi hi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jaskierus Re: chce schudnac:(( 20.01.04, 15:26 Hej! Ja stosuje fucusa juz 5 tydzien i szczerze mowiac nie widze efektow Nie wiem, czy ja taka felerna jestem? Karmienie piersia tez mnie nie odchudza, jak myslicie kupowac jeszcze tego fucusa czy odpuscic sobie? i czy regularnie to znaczy o tych samych godzinach codziennie cyz po prostu 5v razy dziennie jak wypadnie? Pozdrwaiam Jaskierek Odpowiedz Link Zgłoś
bachak Re: chce schudnac:(( 26.01.04, 12:12 Mam ten sam problem, tzn,wchodzę we wszystkie ciuchy sprzed ciąży, tylko nie dopinam sie w jeansach. NIe wiem jak zgubić brzuch, a w ciązy miałam bardzo pokaźny bęben (synek ważył 4500), no i zgubiłam wszystko tylko został brzuch Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: chce schudnac:(( 26.01.04, 12:45 Melduje się po tygodniu stosowania Fucusa. 2 kg mniej ) Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: chce schudnac:(( Drugi dzien! 31.01.04, 15:07 Hej! Dolaczam do Was i mam zamiar zrzucic 20 kg. Wydaje mi sie to niemozliwe bo juz tyle razy probowalam. Od wczoraj stosuje Focusa no i oczywiscie mniej jem. Chodze tez na gimnastyke raz w tygodniu i troche cwicze w domu. Dlaczego to jest takie trudne??? Acha, lykam jeszcze chrom organiczny. Piszcie jak tam u Was, takie zwierzenia naprawde motywuja. Ostatnio mialam zepsuty komputer i nie moglam tu zagladac, a gdy wreszcie zajzalam to od razu postanowilam cos dla siebie zrobic. Moja waga nie drgnela od wczoraj, ale jak cos sie ruszy to sie odezwe. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie!!! Kaska Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: chce schudnac:(( Trzeci dzien! 02.02.04, 09:03 Hej! To znowu ja! Po trzech dniach stosowania Focusa i diety (oczywiscie - cudow nie ma) stracilam 1,5 kg! A jak tam z efektami u innych chcacych sie odchudzic? Piszcie! Pozdrawiam! Kaska Odpowiedz Link Zgłoś