sandra55-online 20.11.09, 21:09 jesteśmy już jakiś czas po kwalifikacjach. czekamy na dziecko i nic. czy można szukać dziecka do adopcji na własną rękę w domach małego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawka74 Re: szukanie dziecka do adopcji w domu małego dzi 20.11.09, 21:40 Jest to wbrew przepisom. Nikt nie ma prawa udzielić Wam takich informacji. Jak długo jesteście po kwalifikacjach? Rok? Dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
monikapw1 Re: szukanie dziecka do adopcji w domu małego dzi 22.11.09, 17:02 Dodam jeszcze, że nikt Was do DD nie wpuści. To nie jest muzeum. Chociażby ze względu na rodziców "patologicznych", którzy mają prawo widywać się ze swoimi dziećmi, zarówno brama jak i poszczególne oddziały są zamykane i musisz pokazać przepustkę, żeby tam się dostać. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
youyouyou Re: szukanie dziecka do adopcji w domu małego dzi 23.11.09, 09:07 a ja powiem tak: proba nie szczelba, jednak to co dziewczny mowia tez jest prawda. Jesli zadzwonisz do dd to na 99% uslyszysz prosze sie skontaktowac z aoa. iii wrocisz do punktu wyjscia. szukanie dziecka na wlasna reke jest bardzo trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
nurit mozna 01.12.09, 15:24 Oczywiscie, ze mozesz sama szukac dziecka, choc niekoniecznie wchodzac do domu malego dziecka. na pewno warto podzwonic po osrodkach z innych miejscowosci, po domach dziecka, jak najbardziej, bo rozny stopien otwartosci maja dyrektorzy. poszukac informacji na adopcyjnych forach, np. nasz-bocian.pl, gdzie czesto opiekunowie prawni zostawiaja informacje o dzieciach, dla ktorych szukaja na gwalt rodzicow. musisz tylko miec swiadomosc, ze raczej nie znajdziesz w ten sposob zdrowego niemowlecia, tylko dziecko kilkuletnie, albo malutkie, ale chore. ale tez warto sie otworzyc takze na takie rozwiazanie. nie tylko ciezko chore dzieci maja w Polsce klopot ze znalezieniem rodzicow, takze dzieci z zupelnie blahymi problemami medycznymi. tak bylo z moja corka. Odpowiedz Link Zgłoś
zabbba Re: szukanie dziecka do adopcji w domu małego dzi 29.01.10, 22:03 Sandra, ja bylam w podobnej sytuacji jak Ty, Najgorsze co moze byc to bezsilność i czekanie. Ja podjelam rekawice , bo nie dawalam sobie rady i czekanie mnie dobijalo, a dodatkow uplywajacy czas ( a nie jestm mloda osoba). Zaczelam pytac wsrod rodziny , znajomych czy nie maja jakis znajomosci w Domach Dziecka i .. udalo sie. Ma wspaniala coreczke od prawie roku w domu tylko dzieki sobie i pomocy dobrych ludzi. Prawdopodobnie gdybym zdala sie na los czekalabym nadal. Oczywiscie jest tak jak pisza, ze samodzielnie z ulicy nie dasz rady wejsc do DD - probowalam. Jak chcesz pogadac napisz na GG 18947972 Odpowiedz Link Zgłoś
sandra55-online Re: szukanie dziecka do adopcji w domu małego dzi 31.01.10, 16:48 napisałam do Ciebie na priva. pozdrawiam sandra Odpowiedz Link Zgłoś
sandra55-online Re: szukanie dziecka do adopcji w domu małego dzi 02.02.10, 21:57 zabba, od jakiegoś czasu chciałabym się z Tobą skontaktować na gg który mi podałaś ale cały czas jesteś niedostępna. Może podałaś mi zły nr gg- sprawdź proszę pozdrawiam sandra Odpowiedz Link Zgłoś