09.12.22, 10:26
Adopcja
Czy oddanie dziecka z niepełnosprawnością do adopcji jest zawsze szybką i bezbolesną decyzją? Co z osobami, które w ten sposób dają szanse dziecku na lepsze życie?
Co z radością i szczęściem rodziny, która z miłością zaopiekuje się tym właśnie dzieckiem i bedzie w stanie zapewnić mu opiekę i dostęp do rehabilitacji i opieki medycznej? Jestem studentką i pisze prace magisterska właśnie o adopcji. O adopcji z dwóch stron. Perspektywa otrzymania szansy na stworzenie rodziny dla maluszka z niepełnosprawnością. Ale również perspektywa trudnej decyzji. Decyzji o oddaniu dziecka do adopcji. Chciałbym móc przeprowadzić wywiad z rodzinami, które dały dom dzieciom, oraz z tymi, które podjęły tą trudną decyzje o oddaniu dziecka. Wywiady byłyby anonimowe, dobrowolne, pozbawione jakiejkolwiek krytyki związanej z podjętą decyzją. Zależy mi jedynie na pokazaniu dwóch perspektyw, które często nie są zrozumiane ❤️ jeżeli ktoś byłby w stanie mi pomóc, napisz na maila studentkarobibadania@gazeta.pl
Będę bardzo wdzięczna, a być może twoje wyznanie sprawi, że więcej osób zrozumie proces adopcji lepiej ❤️
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka