adams_katowice 26.09.07, 18:35 mam pytanie:czy jest na tym forum osoba,która adoptowała dziecko jako osoba samotna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiwer Re: o adopcji przez osoby samotne 30.09.07, 23:42 Możesz poczytać na ten temat na forum www. nasz-bocian.pl. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
adams_katowice Re: o adopcji przez osoby samotne 01.10.07, 22:05 dziękuję za info, ale czy są na tym forum kobiety, którym udało się jako osobie samotnej adoptować dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: o adopcji przez osoby samotne 02.10.07, 10:26 Ja nie mieszkam w Polsce i mojego meza znajama (wlasciwie jego mamy) adoptowala dziewczynke roczna z chin to byly 7 lat temu ostatnio czytalam ze Chiny zaostrzyly warunki i juz taka adopcja przez osobe samotna zdrowego niemowlaka jest niemozliwa cena za to jest bardzo wysoko, nawet do 15 tysiecy euro + inne warunki mieszkaniowe, srodki finansowe itd ale mozna jeszcze skorzystac z banku spermy (jesli mozesz zajsc w ciaze oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
svenska67 Re: o adopcji przez osoby samotne 17.11.07, 09:38 W tym roku adoptpwalam niemowle jako osoba samotna.Dodam ze nie bylo latwo.Sad rejonowy odrzucil wniosek tak ze sprawe o przysposobienie roztrzygnal sad okregowy... Odpowiedz Link Zgłoś
adams_katowice Re: o adopcji przez osoby samotne 18.11.07, 17:29 svenska67 napisała: > W tym roku adoptpwalam niemowle jako osoba samotna.Dodam ze nie bylo > latwo.Sad rejonowy odrzucil wniosek tak ze sprawe o przysposobienie > roztrzygnal sad okregowy... czy mogłabyś napisać trochę więcej informacji na ten temat? jak dlugo trwało załatwianie? może coś na temat ośrodka adopcyjnego,do którego się zgłosiłaś. myślę o adopcji dziecka niekonicznie całkiem małego, mogłoby mieć nawet do 3lat.pozdrawiam ze śląska Odpowiedz Link Zgłoś
maryla41 Re: o adopcji przez osoby samotne 18.11.07, 21:43 zajzyj na forum www.adoptujmnie.fora.pl lub www.adopcjazewskazaniem.pl tam są mamy ktore adoptowały w pojedynke . Odpowiedz Link Zgłoś
doro-doro Re: o adopcji przez osoby samotne 30.12.07, 12:29 A możesz powiedzieć, dlaczego sąd rejonowy odrzucił Twój wniosek? Ja jestem samotna i właśnie zaczynam całą procedurę. W ośrodku powiedzili mi, że mam szansę na dzieko do 1 roku i że były panie, którym się udało. Mieszkam w Łodzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lollypop Re: o adopcji przez osoby samotne 19.11.07, 12:53 Potwierdzam wiadomosci lusiasi o Chinach. Kryteria tego kraju sa nastepujace: Wiek kandydatow 30 (tak, to minimum) -45 by adoptowac dziecko w wieku 0-2 30-50 by adoptowac dziecko w wieku 2-3 30-55 by adoptowac dziecko specjalnej troski staz malzenski 2 lata (pierwsze malzenstwo) staz malzenski 5 lat (kolejne malzenstwa) Nie przyjmowane sa podania od osob samotnych Ostre kryteria finansowe i zdrowotne dotycza wszystkich kandydatow Odpowiedz Link Zgłoś