aniasia 02.10.09, 12:40 CHodzi mi o to, co chciałbyście kupić swojemu dziecku, a nie ma tego ani w sklepach ani na Allegro, a wiecie, że to można kupić zagranicą. Bardzo proszę o przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
froobek Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 02.10.09, 13:17 Jest, ale bardzo drogo: Haba. Jest, ale za mały wybór: zabawek ekologicznych, drewnianych, ręcznie robionych, fair trade... Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusia Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 02.10.09, 15:32 Szukam statku kosmicznego dla synka. Takiego, który mógłby swobodnie otwierać i wkładać ulubione ludziki. Nie latający, sterowany tylko zwykły model. Jest rakieta świnka pepa ale za droga. On też troszeczkę za duży. Do lego city za mały Odpowiedz Link Zgłoś
coronella mamusiamartusia 02.10.09, 15:34 taki statek widziałam w Mothercare, nie przyglądałam mu się z bliska, ale na pierwszy rzut oka wyglądał fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mefiko Re: mamusiamartusia 02.10.09, 18:27 Dokładnie, w Mothercare jest taki statek. Bodajże z ELC. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusia Re: mamusiamartusia 03.10.09, 21:07 Dziękuję baaardzo poinformuje rodzinkę w moim prowincjonalnym mieście mothercare niestety nie ma. Korzystamy jedynie z allegro Odpowiedz Link Zgłoś
gloria-victis Re: mamusiamartusia 04.10.09, 19:06 ktoras z tych widzialam w mothercare - podobala mi sie www.elc.co.uk/toy/fantasy-40th-anniversary-lift-off-rocket/ www.elc.co.uk/toy/lift-off-rocket/ Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 02.10.09, 16:39 my uwielbiamy ELC, moje dzieci też ;P widziałam w arkadii, że już trochę wprowadzili Odpowiedz Link Zgłoś
apaka Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 02.10.09, 22:15 mi też brakuje drewnianych,ale żeby były kolorowe a nie szaro bure. Taki domek np bym chętnie kupiła tnij.org/domekdrew Ale najbardziej to mi brakuje fajniutkich mebli dla dzieci (też z tego sklepu)tnij.org/mebelkidz Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 02.10.09, 22:42 Zgadza, się - brakuje fajnych mebli dla dzieci, wszystkie firmy oferują dokładnie to samo. Jest kilka sklepów mają owszem fajne ale można obejrzeć albo w necie albo w jednym mieście w Polsce. Poza tym zabawek brakuje dokładnie wszystkich. W każdym sklepie jest dokładnie to samo : telefonik Fisher Price, Szczeniaczek uczniaczek, itd. Wszystkie znajome dzieci mają dokładnie te same zabawki. W Europie wybór o wiele wiele większy. Albo np domki - takie ogrodowe - albo badziewie , ktore ledwo stoi albo cena powalająca, a półka średnia gdzie???? No i tak dalej. Ha wiem czego jesczze brakuje! Czemu wszędzie jest tylko Kubuś Puchatek. Wózki z Kubusiem, klocki z Kubusiem, PUzzle, układanki naklejki, pościele itd a gdzie inne postacie /? Odpowiedz Link Zgłoś
monikawbj Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 03.10.09, 21:15 Tu jest dużo innych postaci Mówisz i masz disneystore-shopping.disney.co.uk/ Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 03.10.09, 02:35 Brakuje mi porzadnych dzieciecych laptopow typu vtech w polskiej wersji jezykowej i gier planszowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 03.10.09, 17:49 Brakuje mi nagrań dla dzieci, szczególnie piosenek, na poziomie. Owszem - Turnau z Umer, ale to kropla. Nie ma piosenek, a przynajmniej nie spotkałam, wykonanych przez dzieci z normalną wymową, dykcją. Arki Noego nie mogę znieść - sorry, ale dla mnie to banda wydzierających się dzieci, które powinny trafić do logopedy, a nie do studia nagraniowego. Takiej współczesnej Natalki czy dzieci z Tik-taka bardzo brak Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 03.10.09, 23:58 Szerokiego wyboru fisher -price ale w polskiej wersji językowej, to samo playskool - bardzo maly wybór w Polsce a cała masa w USA - tyle, że też niektóre gadające i nawet kupione za granicą nie spelnia do końca oczekiwań. Poza tym w USA są słynne laleczki "kapuściane dzieci" - przesłodkie. Brakuje vtech-a. Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 04.10.09, 09:02 kropkaa, próbowałaś misia i margolci? arki noego sama nie znoszę Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 04.10.09, 22:57 > kropkaa, próbowałaś misia i margolci? Margolcia sepleni i bardziej się wyraża w kierunku darcia niż śpiewu: ( Jest jakaś pani, która ładnie śpiewa, ale to małe odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 04.10.09, 10:33 www.empik.com/dzieciece-przeboje-the-best-2cd-muzyka,prod11460279,p To jest bardzo dobry zestaw piosenek, szczególnie polecam jak najbardziej współczesne aranżacje Centrum Uśmiechu. Maja też jakieś swoje płyty - Rozśpiewane wiersze czy coś. Odpowiedz Link Zgłoś
mariken :-) 04.10.09, 20:11 genialne nagrania wydało polskie radio - co ciekawe, są to nagrania które pamiętam ze swojego dzieciństwa - i teraz jest w nich zakochana moja córka www.polskieradio.pl/raf/edukacja/record.aspx?id=27115 www.polskieradio.pl/raf/edukacja/record.aspx?id=51283 Odpowiedz Link Zgłoś
18buzka Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 04.10.09, 08:56 haba w całym asotymncie (w tym gry) melisa@doug w całym asorymencie tomek i przyjaciele seria drewniana w calym asortymencie puzlli schmitda 18buzka Odpowiedz Link Zgłoś
kejciurek Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 04.10.09, 20:04 a mi brakuje nie zabawek, tylko ubranek z Polskimi rysunkami i napisami. jeden jedyny raz trafilam na komplecik chlopiecy z Reksiem i byl rewelacyjny. reszta to w 90% Kubuś Puchatek inne postacie Disneya, alb napisy po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 04.10.09, 20:07 Ja miałam w rozmiarze noworodkowym śpiochy z napisem: "Rodzinka - moja wesoła drużyna" Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 04.10.09, 20:18 Takie polskie napisy na ubrankach ma firma Ententino, polecam bo ładne i niebadziewne. ww.ententino.pl/jz.htm Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 04.10.09, 22:00 Kejciurek - jeśli jesteś z Warszawy, to - jeśli dobrze pamiętam, ubranka z Reksiem były do kupienia w centrum reduta, w takim stoisku - niedaleko placów zabaw i sklepów dzieciowych. Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: Jakich zabawek Wam brakuje w Polsce? 05.10.09, 09:21 www.sklepkleks.pl/?gclid=COK0sqyvpZ0CFY6CzAodE1Zw2A u nich jest cała seria drewniana tomka, a jak nie ma to na zamowienie Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri Imaginarium 04.10.09, 21:32 Hiszpańskich zabawek: www.imaginarium.es/ Mamy dużo rzeczy i zawsze w podróżach kupujemy, niestety firma nie jest zainteresowana wejściem na polski rynek. Co do Haby: w warszawskim sklepie Amko (stacjonarnym) można zamówić właściwie szystko z aktualnego katalogu (a więc gry także). W samym sklepie również spory wybór, na pewno największy w Warszawie jeżeli chodzi o Habę. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Imaginarium 04.10.09, 22:37 > Co do Haby: w warszawskim sklepie Amko (stacjonarnym) można zamówić > właściwie szystko z aktualnego katalogu (a więc gry także). W samym > sklepie również spory wybór, na pewno największy w Warszawie jeżeli > chodzi o Habę. Ale Haba w Polsce kosztuje 2 razy tyle, co w Niemczech, więc przebicie po prostu nieprzyzwoite... > Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri Re: Imaginarium 05.10.09, 11:35 Większość produktów sprowadzanych z zagranicy kosztuje niestety więcej. Można też skoczyć do Berlina czy Londynu na zakupy i nie narzekać wtedy Opłaca się, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: Imaginarium 05.10.09, 16:35 Gry Haby w bardziej przyzwoitych cenach i większym wyborze niz sklepach stacjonarnych są w sklepie z grami planszowymi Rebel. Mamy np gre o piratach . Jak wejdziecie na strone i w podstawowych informacjach klikniecie HABA, wyswietli sie lista ze wszystkimi dostępnymi grami - obecnie 63 Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 Re: Imaginarium 06.10.09, 09:47 No właśnie w Amko gra Haby - piramida zwierząt na przykład jest tasza o 30 zł niż w rebel.pl, także trzeba porównywać. Odpowiedz Link Zgłoś
lenciak Re: Imaginarium 09.11.09, 20:04 A ja kupiłam jeszcze taniej na stronie www.hbsklep.pl co prawda o 3 zł ale teraz widze ze mają promocję -5% wiec jeszcze ciut taniej Odpowiedz Link Zgłoś