Dodaj do ulubionych

wszystko o fotelikach samochodowych

• i_q Re: wszystko o fotelikach samochodowych 04.03.11, 13:45
      prośba o opinię: romer kidfix czy casualplay protector fix?
      • aneckey Re: wszystko o fotelikach samochodowych 04.03.11, 13:58
        Napisz tutaj forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html
    • agi_45 Re: wszystko o fotelikach samochodowych 18.03.11, 18:35
      Witam fachowca - nie fachowcasmile
      Mam pytanie otoz zamierzam kupic fotelik samochodowy dla mojej corci (11 m-cy, ok 10 kg i 72 cm)najlepiej montowany tylem do kierunku jazdy, ktory fotelik Pan by ppolecil? myslalam o MC Mobi ale mam dylemat i tu prosze o kolejna odpowiedz bo mieszkam w Irlandii i tu tych fotelikow nie ma musialabym zamowic z Polski wiec czy ten fotelik bedzie pasowal do mojego auta (Nissan Almera 2003r) nie mam pojecia czy ma isofix czy nie i czy jest to potrzebne do ewentualnego fotelika o ktorym pisalam wyzej a co do niego to jak on wypada w testach? bo nie znalazlam nigdzie wynikow?i jeszcze jedno pytanko czy mozna montowac ten fotelik tylko tylem? czy przodem tez? i czy mozna go zamontowac po srodku na tylnim siedzeniu? a moze polecilby Pan calkiem inny fotelik? z gory pieknie dziekuje za odpowiedz (najlepiej poprosze na maila- agi45@wp.pl)
      • koffik25 Re: wszystko o fotelikach samochodowych 25.03.11, 00:58
        Witam serdecznie.

Troszkę czytałam ten wątek ale nie dam rady całego, z zrozumiałych względówsmile Mam zatem pytanie czy wybór fotelika cybex solution x jest dobrym wyborem?? szukam fotelika dla obecnie 2,5 letniej córki( 15 kg, 102cm) do passata 2000r. Teraz mamy chicco key1 plus i jestesmy bardzo zadowoleni,tylko zagłowek jest juz na ostatnim poziomie i lada moment głowka nie będzie chroniona. Proszę o opinię.
        Dziękuję.
        • aniakoles Re: wszystko o fotelikach samochodowych 25.03.11, 09:09
          zapytaj tutaj
          forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html
          mam cybex solution x dla 3 letniej córki i jest ok.
          • badi-nka fotelik 15-36 kg do peugeot 306 13.05.11, 11:26
            Proszę o radę jaki fotelik z przedziału 15-36 kg warto brać pod uwagę do peugota 306?
            Z tego, co wiem isofix nie jest mi tu potrzebny?
            Córka jest drobna- 4 lata, 14 kg, około metra wzrostu, ale z maxi cosi priori moim zdaniem już wyrosła, tzn. mieści się na styk.
            Budżet do 600zł. Bardziej przemawiają do mnie foteliki z pełną ochroną boczną- nie wiem, czy słusznie? Chodzi mi o to, żeby fotelik miał całe zabudowane boki.
            Dobrze, by było, żeby chociaż trochę odchylał się do spania. A i zależy mi na czymś, co da się dość wygodnie przełożyć do opla zafiry, pewnie ostatecznie skończy się na dwóch fotelikach, ale na razie finanse nie pozwalają, więc wolałabym kupić jeden porządny.

• cimka1 Re: wszystko o fotelikach samochodowych 05.06.11, 13:14
      Witam,
      serdecznie proszę o fachowe doradztwo.
      Posiadam samochód marki Citroen Berlingo, rocznik 2005. Moje dziecko ma 6 lat, wzrost 118 cm, waga - ok. 19 kg. Po przeczytaniu SETEK postów na temat fotelików, wybrałam Cybex Solution, wersja podstawowa. Przekonały mnie pozytywne testy i ocena 4, po drugie - pieniądze. Niestety ale dla mnie już ten wydatek jest bardzo duży!! Jako że nie mam żadnej możliwości kupić fotelik osobiście, zmuszona byłam nabyć go poprzez internet, konkretnie ta aukcja: allegro.pl/show_item.php?item=1636070276 Teraz zaczęłam się jednak bać czy fotelik na pewno okaże się dobry - bezpieczny przede wszystkim. Liczy się również wygoda i komfort - niedługo wyjeżdżam, czeka mnie kilkunastogodzinna podróż i bardzo chciałabym aby moje dziecko nie opadało w przód czy też wyginało się na wszystkie strony..
      Gorąco proszę o poradę:
      - czy Cybex Solution to dobry wybór?
      - nie mam rozkładanych foteli w aucie - są ustawione niemalże pionowo, rozważam więc umieszczenie za fotelikiem poduszki, dzięki czemu przechyli się on nieco do tyłu a dziecko będzie mogło wygodnie się przespać. Czy to jest bezpieczne?
      • aniakoles Re: wszystko o fotelikach samochodowych 05.06.11, 18:16
        zapytaj tutaj
        z tego co się orientuję, to nie można nic wkładać pod fotelik, ma przylegać do oparcia.
        cybex ma odchylany zagłówek więc głowa nie poleci.
      • magdulababula Re: pytanie do ilhenny 22.07.11, 14:51
        Zosia ma 13 miesiecy, waży 8,3kg, już sie nerwowo wierci w bebe confort 0-13 i pasy są już poniżej lini barkowej, dlatego szukam fotelika odpowiedniego dla niej i dla Renault Scenic 99r. oraz fiata punto 2011r. Najwiekszym problemem jest nowa umiejetnosc mojej corci- przekladanie rączek pod pasami i wychodzenie z nich. Pasy sa napiete chyba juz do granic. mam nadzieje ze w nowym foteliku wraz ze zmiana pozycji juz nie bede sie o to martwic. Prosze o rade: Chicco key 1 x-plus, MC priori, Romer king? Na droższe mnie nie stac.
        • ger_berek Re: pytanie do ilhenny 22.07.11, 18:27
          ten wątek już nieaktualny smile Ilhenny jest obecnie tu:

• cieniowa Re: wszystko o fotelikach samochodowych 21.10.11, 08:37
      Proszę o pomoc w doborze fotelika gdyż jestem bezsilna. Na moje nieszczęście jesteśmy posiadaczami samochodu hyundai coupe. . . Moja kruszyna- chłopiec wlaśnie skonczyla 5 miesięcy waży 7 700. . . Myślałam o czymś w przedziale 0-18 . . (chciałabym natychmiast zmienić dotychczasowy fotelik gdyż niema on nic wspólnego z fotelikiem)
      Czy do tego auta w ogole da się dobrać jakiś bezpieczny fotelik . . Niestety jesteśmy w stanie na chwilę obecną wydać do 800 zł. .

Proszę serdecznie o pomoc w wyborze najrozsądniejszego zakupy uwzględniającego powyzsze czynniki z góry dziękuje
    • kajunia16 Re: wszystko o fotelikach samochodowych 22.11.11, 20:53
      witam. szukam fotelika 0-18 dla córki. który waszym zdaniem jest najlepszy i co sądzicie o foteliku JANE?
      • zaklinka_k do Ilhenny - focus I z 2003 27.12.11, 18:53
        Witam,
        szukam fotelika do forda focusa z 2003 roku bez ISOFIXA dla przedziału 0-13kg. Dzisiaj byliśmy w sklepie i przymierzaliśmy CYBEX ATON i MAXI COSI CITY. Obydwa nie dały się przypiąć na sztywno do fotela, latały po aucie jak chciały. Sprzedawca nam wmawiał, że wszystkie foteliki tak słabo się trzymają siedzenia. Czy może mi Pan polecić fotelik, który lepiej pasowałby do naszego auta?
        Z góry dziękuję
        • romanticca Re: do Ilhenny - focus I z 2003 27.12.11, 20:36
          Teraz doradcy urzędują tutaj:
    • kiki89lkr Re: wszystko o fotelikach samochodowych 24.06.14, 00:35
      Witam, widzę, że jest na forum osoba, ktora bardzo dobrze zna sie na fotelikach smile

Potrzebuję porady dosc pilnej...Nie wiem jaki fotelik zakupic dla corki ( 3lata i 3 miesiace) wzrost 93cm i waga 12,5kg ( jest drobna). Samochod Renault Scenic 98rok ( tylna kanapa nie jednoczesciowa, a oddzielne fotele - jakby kubelkowe - pojedynczy fotel to w szerokosc 22cm plaskiego terenu, a po bokach wzgórza... uncertain

Czy Recaro Young Sport lub Graco Nautilus beda pasowaly do tego samochodu?
      Czy moze przymierzyc sie do Cybex Solution?
      • hugo43 Re: wszystko o fotelikach samochodowych 24.06.14, 07:28
        Przede wszystkim fotelik z grupy wagowej 9-18 kg
    • kaska822 Re: wszystko o fotelikach samochodowych 27.07.15, 15:10
      Witam
      Uprzejmie proszę o informację czy fotelik casualplay protector fix będzie odpowiedni dla 2,5 letniego dziecka waga 15 kg, wzrost 100 cm. Samochód renault megane II. Zależy mi na odchylanym oparciu i dobrych wynikach w testach bezpieczeństwa. Dziękuję ( ewentualnie inne propozycję chętnie rozważę)smile
    • allegropajew Re: wszystko o fotelikach samochodowych 31.10.21, 17:28
      Fotelik miałem gratis od rodziny z USA, wcześniej z takim luksusem się nie spotkałem. Teraz kupiłem poddupnik za 350 zł, też luksus. Włoski. FERRARI.

Gościula
      • allegropajew Re: wszystko o fotelikach samochodowych 31.10.21, 18:33
        A dokładnie Peg Perego Viaggio 2-3.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka