ju_mi 17.11.09, 10:55 Czy któraś z Was kupiła może takie klocki? Jakie wrażenia? Pasują do Duplo? Jaka jakość? Wydaje mi się, ze kiedyś był watek dotyczacy tych klocków, ale nie mogę go teraz znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lee_a Re: ZOO podobne do DUPLO 17.11.09, 11:11 forum.gazeta.pl/forum/w,583,102724099,102724099,pasuja_do_duplo.html Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: ZOO podobne do DUPLO 17.11.09, 11:25 Dzięki Zdecydowałas się na zakup tych klocków? Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiowa7 Re: ZOO podobne do DUPLO 17.11.09, 11:56 Takze uwazam że klocki Jixin sa dobrej jakości, co prawda to nie zoo ale są i zwierzatka i ludziki... www.allegro.pl/item819757427_5188a_happy_home_duze_klocki_jixin_69_el_okazja.html Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: ZOO podobne do DUPLO 17.11.09, 12:17 Z Jixin mamy zestawy z kolejką, a teraz chodzi mi konkretnie o ZOO. - Synek widział reklamę ZOO Duplo w TV i marzy o takim dużym zestawie, ale ceny Duplo mnie zabiły Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.kly Re: ZOO podobne do DUPLO 17.11.09, 16:50 ju_mi, skąd te klocki?? Ja też kupowałam kolejkę z Jixin i klocki wmieszały się w duplo Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: ZOO podobne do DUPLO 18.11.09, 10:49 Tutaj jest link do aukcji (nie są one moje!!!): tiny.pl/hxwds www.allegro.pl/item817583135_zoo_pasuja_na_duplo_zyrafy_slonie_i_inne.html www.allegro.pl/item819268579_nowosc_zoo_safari_86_el_klocki_zwierzeta.html Z tym, ze te klocki to nie jest Jixin i nie wiem jakiej są jakości i jak z dopasowaniem do Duplo czy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: ZOO podobne do DUPLO 18.11.09, 13:02 ju_mi napisała: > Tutaj jest link do aukcji (nie są one moje!!!): > tiny.pl/hxwds > www.allegro.pl/item817583135_zoo_pasuja_na_duplo_zyrafy_slonie_i_inne.html > > > www.allegro.pl/item819268579_nowosc_zoo_safari_86_el_klocki_zwierzeta.html > > Z tym, ze te klocki to nie jest Jixin i nie wiem jakiej są jakości i > jak z dopasowaniem do Duplo czy innych. ------------------------------------------------------------- WSZYSTKIE TE KLOCKI TO TA SAMA FIRMA CO TE W TYTULE WĄTKU, CZYLI NAPEWNO PASUJĄ TAK SAMO TZN TYLKO OD GÓRY/NA DUPLO JA ZNALAZŁAM KLOCKI ALE JEST MAŁO ZWIERZĄT, A W OPISIE NAPISANO "PASUJĄ IDEALNIE DO DUPLO" NIE WIEM CZY TO PRAWDA BO NIE MAM ICH. allegro.pl/item807165363_zestaw_klockow_edukacyjnych_z_o_o_18_elmentow.html Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: ZOO podobne do DUPLO 18.11.09, 07:58 A ja się dziwię, że Duplo ich nie zaskarży. Rozumiem skopiować sam pomysł klocka z pinami i dodawania do takich klocków figurek - można się kłócić, że to jest oczywiste, czy jakoś tam, ta fraza, która nie pozwoliła opatentować sklepów internetowych. Ale tu jest skopiowany cały zestaw z niewielkimi różnicami - producent ukradł nie tylko pomysł, ale i akcję reklamową, bo naturalnie takie sytuacje, że dziecko wypatrzy ZOO w reklamie, a rodzice kupią tańszy odpowiednik, będą całkiem częste. Albo że dziadkowie nakręceni przez wnuczka kupią mniej więcej to, w ogóle nie zdając sobie sprawy z różnicy Nie kupię tych klocków choćby dlatego (chociaż na duże ZOO Duplo też mnie nie stać) - producenci poszli o krok za daleko, ich zachowanie to moim zdaniem zwykła kradzież. Prędzej będę polować na używane Duplo na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś