Dodaj do ulubionych

Prezent główny dla 4,5-latki i dodatkowy 7-latce

23.11.09, 21:33
Chrześnica Niemęża ma 4,5 roku. Chcemy Jej coś sprezentować pod choinkę. Niewiele o upodobaniach rodziny wiemy, mieszkają daleko, Niemąż widział Z. ostatni raz, gdy ta miała +/- rok.
Czym teraz bawią się takie dziewuszki? Co sprawi frajdę? Do +/- 100-150 zł (jak coś super fajnego to może być ciut droższe).
Dla drugiej dziewczynki, starszej - 7mio latki też coś chcemy wysłać, żeby nie było smutku i zazdrości; coś do +/- 50 zł.
Doradzicie? smile
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Prezent główny dla 4,5-latki i dodatkowy 7-la 23.11.09, 21:40
      Nie wiem czy są jeszcze w auchan maty do tańczenia FP z kalkulatoremFP gratis.
      Moim zdaniem to byłby świetny prezent dla obu dziewczynek za jednym zamachem.
      Kosztowały 189 zł bodajże. W pozostałych marketach coś koło 185 bez kalkulatora.
      • slonko1335 Re: Prezent główny dla 4,5-latki i dodatkowy 7-la 23.11.09, 21:43
        Możesz też jakiimś dużym dziewczyńskim zestawem lego obie załatwić.
        • nglka Re: Prezent główny dla 4,5-latki i dodatkowy 7-la 23.11.09, 21:55
          Pomyslę nad mata, dzięki ale skłaniamy się jednak ku dwóm prezentom.
    • agni71 Re: Prezent główny dla 4,5-latki i dodatkowy 7-la 23.11.09, 23:42
      4,5-latce może jakis większy zestaw z pet shopami?
      zestaw ksiązek o basi wyd. lektorklett? jest teraz w promocji w
      Empiku chyba 5 cz 6 ksiązek za ok. 60 zł. Albo tego samego
      wydawnictwa tez w Empiku zestaw 6 ksiązek o kontynentach za
      niespełna 100 zł. Podobno super - my jeszcze nie mamy, ale moze sie
      skuszę.
      7-latce - zestaw tzw. kreatywny? Firma 4M ma rózne takie np:
      merlin.pl/Zrob-to-sam-maska-karnawalowa_4M/browse/product/206,573062.html;jsessionid=115C91EA145D
      A65DA10C2422EE528F57.LB4
      merlin.pl/Zrob-to-sam-Safari_4M/browse/product/206,588761.html
      merlin.pl/Zrob-to-sam-Skarbonka-kotek_4M/browse/product/206,588680.html
      merlin.pl/Zrob-to-sam-Rakieta-kosmiczna_4M/browse/product/206,588209.html
      • nglka agni71 24.11.09, 00:13
        Przejrzałam linki i twierdzam, że seria "zrób to sam" jest rewelacyjna! Dzięki serdeczne. Starsza dostanie 1 z tego typu, jutro pogdybamy.
        Aż sama żałuję, że nie mam 7 lat smile

Z tymi książkami to się średnio orientuję ale może przejdę się jutro do Empiku i wypytam o nie. Moje dziecko jest na etapie stoliczka fiszerszajsa i moja wiedza zabawkowa ogranicza się do tego typu rzeczy...
      • pomme Re: Prezent główny dla 4,5-latki i dodatkowy 7-la 24.11.09, 13:14
        agni - wielkie dzieki i mnie natchnełassmile
    • magdapik Re: Prezent główny dla 4,5-latki i dodatkowy 7-la 24.11.09, 10:50
      Ja bym kupiła młodszej zestaw polly pocket jakiś większy a starszej z tej samej
      serii tylko coś mniejszego albo lego podobnie tzn większy zestaw dla młodszej a
      mniejszy dla starszej tak żeby cenowo się wam zgodziłosmile Można też tak coś
      dobrać z petshopsów albo ponyvillów.
      Sama mam córki właśnie w tym wieku i prezenty z jednej serii zawsze sprawiają im
      radość bo bardzo lubią się bawić razem. U nas często jest problem jak dostaną
      coś innegosad
      • monika19782 Re: Prezent główny dla 4,5-latki i dodatkowy 7-la 24.11.09, 12:09
        Zgadzam się z poprzedniczką. Zabawki z jednej serii u nas też
        sprawdzaja się najlepiej np. pet shopy czy polly pocket, u nas córki
        w tym samym wieku co u autorki i od razu jest super zabawa.
        • jaque Re: Prezent główny dla 4,5-latki i dodatkowy 7-la 24.11.09, 12:41
          A ja zalecałabym ostrożność smile
          Moja 4,5latka nie bawi się już pet shopami, polly pocket, kucykami, barbie itp.
          Gdyby dostała taki prezent, to niespecjalnie by się ucieszyła.
          Najlepiej podpytać rodziców, bo w tym wieku dziecko może już mieć bardzo
          konkretne zainteresowania.
          Moja córka na pewno ucieszyłaby się z lego, zestawów plastycznych i kreatywnych,
          z bindeez, z książek (ale też nie z kazdej). Lubi też dostawać wszelkiego
          rodzaju spineczki, gumeczki, torebeczki, pudełeczka, pozytywki itd. - im
          bardziej kiczowate, tym lepiej smile
          • slonko1335 Re: Prezent główny dla 4,5-latki i dodatkowy 7-la 26.11.09, 21:29
            W mojej rodzince podobnie, żadna z dziewczynek (3,4 i 5 lat
            ) nie bawi się LPS,PP,kucykami, barbie...dla 5 letniej bratanicy męża rozważam
            właśnie zestawe bindeez do samodzielnego robienia biżuterii.
    • nglka up n/t 26.11.09, 21:15

• gros-zek Re: up n/t 26.11.09, 21:23
        a mozecie mi powiedziec czy zestaw do malowania palcami bedzie
        odpowiedni dla 5 latki? nie mam dzieci i nie wiem czy taki drobny
        prezent bedzie ok?tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka