Dodaj do ulubionych

Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"?

27.01.04, 22:31
W pogoni za idealnym wózkiem dotarłam dziś do sklepu i zobaczyłam go ....
Trójkołowca hiszpańskiej firmy "play", model T4. Uwierzcie mi że ten pojazd
jest śliczny niestety nie należy do najtańszych (blisko 1400 zł spacerówka).
Do stelaża można dokupić fotelik z budką i pokrowcem na nóżki rozkładany do
pozycji leżącej (ponoć to rzadkość). Serce każe mi go kupić ale rozum
podpowiada, aby się Was poradzić droge Forumowiczki. Czy jakaś emama ma ten
wózeczek lub wie coś na jego temat? Proszę o podpowiedź wink

Monika & Emil lub Emilka
Obserwuj wątek
    • lemona1 Re: Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"? 27.01.04, 23:28
      Oglądałam go, mnie też zaintrygował i urzekł (zobacz kilka wątków wcześniej
      gdzie jest mowa o Implascie pisałyśmy o tym wózeczku).
      Ja tez przygotowuję się do zakupu wózeczka (34 t), więc badam ten temat
      szczegółowo. Spacerówka Casualplay T4 została oceniona przez mojego
      zaprzyjaźnionego sprzedawcę z jednego z największych sklepów z wózkami na 5+ a
      nawet 6, do niczego nie można się przyczepić. Ja poszukuję jednak wózka dla
      maleństwa, a gondolka w tym modelu nie jest podobno rewelacyjna (ocena tegoż
      samego człowieka), ale może warto się przemęczyć...
      Spacerówka jest cudna, ja widziałam ten wózek pierwszy raz, a odwiedzam tego
      typu sklepy w Gdańsku od 5 miesięcy.
      Pozdrawiam,
      lemona1

• miniaxv Re: Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"? 27.01.04, 23:42
        To fajnie że ten wózeczek ma dobrą opinię u fachowca. Powiedziano mi w sklepie,
        że nie opłaca się kupować gondolki, bo jest bardzo mała.Poza tym sprzedawczyni
        mówiła, że bardziej opłaca się kupić ten fotelik. Ja jestem obecnie na L4, a
        wózki śnią mi się po nocach. Dzięki pozdrawiam.

Monika & Emil lub Emilka
    • eraa Re: Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"? 28.01.04, 00:01
      A masz moze adres stronki gdzie mogłabym zobaczyc te wózeczki ???? jesli tak to
      bardzo prosze smile)
      pozdrawiam
      • miniaxv Re: Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"? 28.01.04, 00:19
        hiszpańska strona www.casualplay.es/
        • utalia Re: Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"? 29.01.04, 23:31
          Nie interesuje mnie ten wozek, poniewaz mam. Ale z ciekawosci zobaczylam jak
          wyglada, poniewaz niedawno kupilismy fotelik samochodowy tej firmy Play Beat.
          Do wozkow nie przywiazywalam wagi i gdyby nie moja mama to do tej pory
          nosilabym moje roczne dziecko tylko w nosidle. Wozek kupilam jak malwina miala
          4 miesiace. ALE TEN WOZEK JEST NAPRAWDE PIEKNY!! wYGLADA BARDZO "byczo".
          Szkoda, ze nie mozna kupic samego bez tej gondolki, skoro rozklada sie do
          pozycji lezacej... kosztowalby taniej. Pozdrawaim Utalia
          • lemona1 Re: Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"? 30.01.04, 00:23
            Cześć,
            Można go kupić bez gondolki!
            Pozdrawiam,
            lemona1
    • miniaxv Re: Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"? 30.01.04, 18:23
      Cieszę się, że Ci się też podoba ten wózeczek. W Poznaniu można go kupić samą
      spacerówkę - kosztuje niecałe 1400 zł. Ja też uważam, że jest "byczy". A jak
      sprawuje się fotelik Play? Pozdrowionka smile
    • medunia Re: Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"? 30.01.04, 19:14
      Dziewczynki, a wie któraś może czy ten wózek ma rozkładaną spacerówkę na
      plasko? I skrętne koło? Bo myślę poważnie o trójkołowcu, ten mi się podoba, ale
      na ich stronce nie widać dokładnie, czy posiada wymienione przeze mnie funkcje.
      medunia
      • lemona1 Re: Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"? 30.01.04, 20:30
        Hej,
        jeszcze raz go dzisiaj oglądałam, tego typu wózki nie mają rozkładanego na
        płasko oparcia - ten też ma tylko regulację paskiem, dziś inny sprzedawca (duzy
        wybór wózków i duze doświadczenie)po rozmowie na temat kilku róznych dobrych
        wózków wskazał go jako the best!
        Pozdrawiam,
        lemona1
    • miniaxv Re: Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"? 30.01.04, 19:21
      Hej Medunia! Przednie kółko (a raczej obok siebie) są skrętne,a le funkcję tę
      można zablokować! Nie wiem niestety, czy się rozkłada na płasko, bo
      sprzedwaczyni nie była zorientowana, a z powodu braku czasu nie doszło do
      prezenatcji oparcia. Wózeczek jest za to ślicznie wykonany, waży około 13 kg.
      Mi najbardziej podoba się cały czarny!!! smile) Jak się czego dowiesz to napisz!
      Ja idę go obejrzeć jutro w innym sklepie, to się dowiem!
    • honda1998 Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"? 30.01.04, 22:47
      super wózek i ciekawa kolorystyka - ale gdzie można go zbaczyć w wwie? Strona
      troszke uboga, więc lepiej zobaczyć w rzeczywistości. Ciekawe jak wypada w
      porównaniu z BB confort KART?
      pozdrawiam,

eliza
    • miniaxv Re: Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"? 31.01.04, 13:55
      Cześć Dziewczynki! Dzisiaj obejrzałam ten wózeczek dokładniej i zasięgnęłam
      opini u sprzedawcy. No i niestety pojawiły się minusy. Po pierwsze cena
      spacerówki nie zawiera okrycia na nóżki (150 zł), po drugie oparcie rozkłada
      się w niewielkim stopniu i dziecko musiałoby właściwie cały czas siedzieć, a po
      trzecie podnóżek nie ma regulacji i opada pod dużym kątem. Spanie w tym wózku
      wydaje się być uciążliwe! Ja się chyba rozmyśliłam! Chyba ruszę dalej na łowy!
      miłego weekendu!Powodzenia i wytrwałości smile
      • edytaiola Re: Czy ktoś coś wie na temat "PLAY T4"? 04.02.04, 11:25
        No właśnie czy kupiłyście fotelik PLAY XTEAM
        My wczoraj nabyliśmy to cudo
        Moja mała była szczęśliwa usiedziała w nim bardzo długo
        co uważam za straszny wyczyn jak na nią
        Pozdrowienia
    • lemona1 Re: Dziewczyny drogie, czy któraś jeździ tym wózki 18.03.04, 15:18
      Dziewczyny,
      Czy ktoras jexdzi tym wózeczkiem, chcę go kupic i ciekawa jestem jak się
      sprawdza faktycznie.
      lemona1
      • pinik Re: Do Lemony 18.03.04, 15:25
        Hej Lemona,

juz nie maxi speedi sx? smile

Ten Play tez super!

Pinik
        • lemona1 Re: Do Pinik:) 19.03.04, 00:10
          Sprawa wózków mnie wykończy... Poród nie był tak trudny jak zakup wózkasmile))!!!
          Mój syncio już na swiecie od 3 marca (urodził się 2 tygodnie wczesniej),
          zaczęłam go werandować i już najwyższy czas na wozek i kurcze nie można jeszcze
          dostać tego SX. Play też mi sie podoba, ale zaczęla się jazda z kolorami, np.
          to że nie chcę czarnej gondolki a w Gdańsku są narazie tylko czarne!
          SX będą na początku kwietnia ale podbno tylko fioletowo- pomarańczowe i szaro-
          zielone a ja mam ciśnienie na szarość i czerwieńsmile
          Na ebayu ta oferta była dobra, ale wody mi odeszły, jak wróciliśmy z
          misiaczkiem słodkim ze szpitala, to już bylo po zawodachsmile)
          W baby.com.pl facet powiedzial że ma też w ofercie Playa i chciałam zamowić,
          ale jeżeli czeka się 3 tygodnie to mi się odchciewa.
          Rozpacz...
          Moje dziecko chce na dwór, takie piękne słoneczko, chyba zestresuję sie tym
          wózkiem, podziwiam Cię Pinik Ty masz zdrowie do sprawy wózków, ja chyba niesmile)
          Lemona 1

• pinik Re: Do Lemony:) 19.03.04, 09:54
            Oj, to juz jestes mama!!! Gratuluje i bardzo sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!
            Naprawde!!!

Nie dziwie ci sie, ze chcesz z dzieckiem wyjsc. Mnie tez ciagnelo na dwor
            wiosna (rok temu juz).

Ta oferta na ebayu jest dalej. Jesli chcesz, naprawde oferuje cie pomoc, co do
            tego wozka speedi.
            Tez bym czarnej gondolki nie chciala. Rozumiem to.

Jak sie Twoj dzidzius nazywa?

Pinik
            • lemona1 Re: Do Pinik 19.03.04, 12:00
              Hej Pinik,
              Nasz mały misiek ma na imię Arek ( Arkadiusze w starożytności to ludzie
              pochodzący z krainy szczęśliwości Arkadii - nasz mały ciągle się uśmiecha-
              przez to uchachane pysio stwierdziliśmy , ze to musi być Arkadiusz smile)))))))))))

Pinik, chyba jednak faktycznie poproszę Cię o pomoc w zakupie tego wózka z
              ebaya, tylko jak to technicznie można rozwiazac, aby było jak najmniej
              kłopotliwe dla Ciebie i bezpieczne dla nas obydwu.
              Gdybyś mogła sprawdzić mailem, czy można u tego sprzedawcy kupić spacerówkę
              Steel blue (grafitowo-czerwona) i gondolkę Radish (ta steel blue jest fajna ale
              dziecko ma w środku czerwono jak w piekielku to mi się nie podoba) albo violet,
              najwyżej zdjęłabym koszyk na zakupy.
              Do tego śpiworek do spacerówki Steel blue, no i myślałam o foteliku 0-13 też
              Steel blue.
              Trzeba byłoby ustalić ile to wszystko razem wyniesie, czy wyśle do Polski, jak
              za to zapłacić, jak długo to potrwa.
              Gdybyś mogła zrobić rozeznanie, jezeli to nie będzie dla Ciebie zbyt klopotliwe
              albo podpowiedz mi proszę, jak się na ebayu poruszać, z angielskim i francuskim
              poradziłabym sobie ale niemiecki niestety ani w ząb.
              Moje priva to:
              joannano@op.pl
              Co do czarnej gondolki, to moze będzie w poniedziałek czerwona, ale wózek ...
              zgniłozielony, kurcze przypomina mi to opowieść o rowerku: damy wam kierownicę
              ale zabierzemy siodełko, damy siodełko ale zabierzemy pedały, damy pedaly ale
              zabierzemy łańcuch, ale rowerek jest - i tak w kółko, podobnie jak z tymi
              wózeczkami i koloramismile)))))))))))
              Pozdrawiam,
              lemona1

• pinik Re: Do Lemony 19.03.04, 14:03
                Nic z tego! dostalam odpowiedz od sprzedawcy z ebaya. Na wszystkie kolory
                trzeba czekac. Pisze, ze ten wozek klienci mu doslownie z rak wyrywaja. Nie
                spodziewal sie takiego popytu. Jesli chcesz, moglabym ci prywatnie poprostu
                taki kupic i sama przeslac. Tylko musiala bys miec troche zaufania. a nie wiem,
                czy masz.

Pinik
                • lemona1 Re: Do Pinik 19.03.04, 23:15
                  Odpowiedziałam na priva.
                  lemona1
        • klumeczek Do wszyskich Maxi Cosi'czów 19.03.04, 11:13
          Do wszystkich mających Maxi Cosi

Nasłuchałam się już w kilku sklepach,że wyroby Maxi Cosi nie są zbyt solidne i
          nie odzwierciedlają ceny np że wóżkom odpadają koła i trochę ten wymarzony Sx
          mi już przeszedł (biorąc pod uwagę,ze cały czas się przesuwa termin pojawienia
          się wózków na żywo w Polsce). Dajcie znać mamy, które długo uzywają maxi cosi,
          czy miałyście problemy z wózkami !!
          • pinik Re: Do wszyskich Maxi Cosi'czów 19.03.04, 12:49
            Hmmmm.. Od niemieckich sprzedawcow slysze co innego... Moim zdaniem ta opinia
            moze byc sluszna jesli chodzi o maxi taxi citi. Ten wozek faktycznie sie szybko
            troche sypie, ale inne wydaja mi sie calkiem porzadne. Ja teraz mam nowego
            speedi i jest swietnie wykonany i wydaje mi sie (narazie) b. wytrzymaly.

Pinik
            • mamami Re: Do wszyskich Maxi Cosi'czów 19.03.04, 16:40
              Maxi Cosi Speedi SX mozna juz zobaczyc u dystrybutora. Firma nazywa sie
              Poltrade i do końca marca będzie mieć siedzibe w Chorzowie na ul. Katowickiej.
              Od 1 kwietnia sie przenoszą, nie pamiętam gdzie ale na pewno jest taka
              informacja na ich stronie www. Wkleję link jak znajde bo nie pamiętam adresu.
              Rzeczywiście chyba nie ma co liczyc na to że wózki pojawią się w sprzedaży.
              Ponoć maja się pojawić ale jest ich bardzo mało i tak jak ktoś pisał tylko w 2
              kolorach. Nastepna dostawa jest przwidywana chyba na lipiec (taką informację
              uzyskałam w Poltrade).
    • lemona1 Dzisiaj wieczorkiem odbieramy Play'a T4 24.03.04, 14:27
      Czekałam na Maxi Cosi SX, nerwy mi puściły i kupiliśmy w końcu CasualPlay'a T4,
      odbieramy go dzisiaj około godziny 20, razem z gondolką.
      Napiszę, jak nim troszkę po domu pojeżdźę dziś wieczorem - jutro jedziemy na
      spacersmile, do tej pory jeździliśmy pożyczonym Bebecarem Raiderem At+, jeszcze
      dzisiaj czeka nas spacerek w tym wózku - dla mnie strasznie ciężki, chociaż
      ładnie amortyzowany, odpowiednio miękki.
      Nasz wózeczek T4 ma kolor 807 ice blue - zobaczymy czy się nie rozczarujeysmile
      A może któraś z Was jeździ T4 i napisze, jak się sprawuje?
      Pozdrawiam,
      lemona1 i Aruś 3 tygodnie
      • pinik Re: do Lemony! 25.03.04, 14:45
        Hej Lemona!

No i jak? Masz juz ten wozeczek? ciekawa jestem wrazen smile

Pinik
        • lemona1 Re: do Pinik i nie tylko 26.03.04, 16:49
          Cześć,
          Przepraszam Pinik ale syncio daje mi od wczoraj popalic, co siadę przy
          komputerze i zaczynam skrobać, to już piszczy. to chyba zemsta za to , ze
          zostawiłam go przedwczoraj wieczorem z moją mamą na 3 godzinki, jak jechaliśmy
          po wózek, w jego dotychczasowym trzytygodniowym życiu jeszcze takiej rozłąki
          nie byłosmile
          Piszę szybciutko o wózeczku:
          Odebraliśmy go owszem, nie rozczarowłam się. W nocy po przywiezieniu
          testowaliśmy go z mężem na sucho - leciutko jeździ, skręca super, przednie kóko
          360 0 zdaje egzamin (testy na wczorajszym spacerze), wykonany jest na 5, jezeli
          chodzi o szczegóły to bardzo ładny. Jeżeli chodzi o stronę techniczną to póki
          co więcej mogę powiedzieć na temat rozwiazania z gondolką, bo tak teraz
          jeździmy, ale jezeli podpowiesz mi co mam sprawdzić w spacerówce, to przełozę i
          dokładnie posprawdzam.
          Gondolkę mamy w wersji playxtrem - jest zgrabna nieduża - dla naszego syncia
          odpowiednia (ale kilkumiesięczne dziecko w kombinezonie tez wejdziesmile )
          Ciekawostka (może w innych wózkach też tak jest, a ja o tym nie wiem) gondolke
          do przechowywania mozna złożyć na płasko smile )
          Wózek w podstawowej wersji wyposażony w folię z dziurkami na spacerówke
          i folię do gondolki.
          Sam stelaż wyglada bardzo zgrabnie, ma dobry kształt, nic nie trzeszczy, nie
          skrzypi, wózek jest dość mięki - mozna pobujać dziecko (porównuje np. do
          Mutsy), amortyzatory działają super.
          Myślałam, ze spacerówki nie mają pałąka do trzymania dla dziecka, ale okazuje
          się ze pałąk jest. Materiał z którego zrobiona jest tapicerka bardzo dobry
          (widziałam ten wózek w kolorze piaskowo-zielonym - ten materiał mi się nie
          podobał i inie chodzi tylko o sam kolor, ale o fakturę materiału)
          Napiszę jeszcze, lecę na spacerek, dzisiaj na priva wyśle zdjęcia,
          Pa,
          lemona1

• pinik Re: do Pinik i nie tylko 26.03.04, 21:18
            Hej Lemona! brzmi super! pewnie jeszcze i ten wozek zakupie... Tylko w
            Niemczech go nie ma. Moze w Hiszpanii, a moze w W-wie?

bardzo czekam na zdjecia, ale musisz je wyslac na moj inny adres, zeby doszly:

paulinad@web.de

Pinik
          • pinik Re: do Pinik i nie tylko 26.03.04, 23:00
            Hej Lemona,

czy mozesz napisac mi jeszcze raz twoj prywanty adres? Zmazalam przez pomylke...

Pinik
            • lemona1 Re: do Pinik 26.03.04, 23:15
              Oczywiście, proszę bardzo: joannano@op.pl
              Wysłałam Ci maila ze zdjęciami na priva i dostałam info, ze nie doszły a
              dopiero teraz widzę, ze powinnam wysłać na inny adressmile
              A, jeszcze mi się przypomniało - na ich stronie jest też wersja niemiecka, to
              chyba oznacza, ze sprzedaja te wózki w Niemczech - mogłabyć go obejrzeć na żywo.
              Wysyłam zdjęcia i wcześniej wysłanego maila na Twój drugi adres.
              lemona1
          • honda1998 Do Lemony 27.03.04, 22:05
            lemona

czy porównywałas może ten wózek z BB confort KART lub Teutonia Y2K? Podoba mi
            się zarówno KART jak i PLAY T4 wink)))) i sama nie wiem na co zwrócic uwagę???

pozdrawiam,

eliza
            • pinik Re: Do Lemony 27.03.04, 22:08
              Hej,

odnajdz watek o teutoni y2k. Odradzam ten wozek!

Pinik

A do Lemony:

napisz ile zaplacilas za swoj T4, ok?

Pinik
              • honda1998 do Pinik (knorr) 28.03.04, 16:50
                Paulina

a co sądzisz o tym wózku
                ssl.kundenserver.de/s74324025.einsundeinsshop.de/sess/utn;jsessionid=154066e40cb247e/shopdata/0137_Kombikinderwagen.....................................
                .baby+carriage/1015_Knorr/product_details.shopscript?article=0340_Nanny%2B4%
                2Bvon%2BKnorr%2B%2BFb%3D252E%2Bnature%2Binklusive%2BTasche%2B%3D283503%3D29

i właśnie sobie pomyślałm, że powinnaś założyc forum: wózki. Rany posiadasz lub
                posiadałaś taka masę modeli, że nikt nie zna się na wózkach lepiej niz Ty smile)))
                To cudowne i wspaniała pomoc

pozdrawiam,
                eliza
                • pinik Re: do Pinik (knorr) 28.03.04, 21:09
                  Hej!

Z tytulu wnioskuje, ze chodzi Ci o wozek knorr, ale nie wiem o jaki, bo nie
                  otwiera mi sie ten link. Napisz nazwe modelu, ok?

Pinik
                  • honda1998 Re: do Pinik (knorr) 29.03.04, 07:54
                    Kmorr Nanny 4 smile))
                    • pinik Re: do Pinik (knorr) 29.03.04, 08:53
                      <Hej,

Trudno mi cos na ten temat napisac, poniewaz nigdy tego wozka nie mialam i nie
                      przygladalam mu sie za bardzo. wiem tylko, ze serwis tej firmy nie jest
                      najlepszy. Sprzedawca (jeden z niewielu, ktorych w tej dziedzinie znam, majacy
                      pojecie...) mi powiedzial, ze od knorra najtrudniej cos otrzymac w razie
                      reklamacji itd. i dlatego oni z ta firma koncza wspolprace. Mnie sie podoba ich
                      granatowo-czerwona tapicerka smile
                      I bardziej ten wozek z przekladana raczka (w ebayu pod ta nazwa znalazlam dwa
                      modele, to chyba pomylka: zobacz:

search.ebay.de/search/search.dll?MfcISAPICommand=GetResult&krd=1&ht=1&shortcut=4&SortProperty=MetaEndSort&cgiurl=
                      http%3A%2F%2Fcgi.ebay.de%2Fws%
                      2F&maxRecordsPerPage=50&st=2&ebaytag1code=77&query=knorr+nanny+4

Tym razem za wiele nie pomoglam, ale knorra nigdy nie mialam.

Pinik
              • lemona1 Re: Do Pinik 30.03.04, 00:25
                Hej,
                Wysłałam Ci maila i zdjęcia, ale dostałam info, ze nie doszły na ten drugi
                adres, napisz proszę czy faktycznie nic nie dostałaśsmile
                Spacerówka 1100 (ale w innym sklepie 1380)z pompką, folią, barierką dla dziecka
                gondolka 400
                łącznik 80
                śpiworek do spacerówki 130 (normalnie 180, ale była promocja)
                Pa,
                lemona1
                • pinik Re: Do Pinik 30.03.04, 12:35
                  Hej!

dzieki za dobre checi, ale zdjecia nie doszly. Wymazalam teraz mnostwo maili
                  (moze skrzynka byla za pelna???). Mozesz jeszcze raz sprobowac?

I dzieki za ceny! Korci mnie, zeby zakupic... O nie!!!!!!!!!!!!!! smile

Pinik
            • lemona1 Re: Do Lemony 30.03.04, 00:20
              Cześć,
              TA Teutonia Y2Kspodobała mi się swego czasu, ale wydawała mi się za ciężka.
              Pooglądam sobie jeszczete wózki, to napiszę Ci coś na ten temat.
              Pozdrawiam.
              lemona1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka