agakowalewska4 28.12.09, 19:38 Planuje zakup zmywarki,ale niewiem jakiej firmy, koleżanka poleca boscha a dzis byłam w sklepie to wciskali mi amice!!!Głowa boli normalnie!!!Proszę pomóżcie rodzina liczy 3 osoby!!bede wdzięczna.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uczula Re: zmywarka 28.12.09, 19:42 bosch o metalowym dnie bo zdarzaja sie plastikowe ktore lubia cieknac./ zajrzyj na forum forum.gazeta.pl/forum/f,124,Wyposazenie_kuchni.html tam duzo bylo swego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: zmywarka 28.12.09, 19:43 mam 45 cm candy na 3 osoby- nie polecam. Teraz kupiłabym przede wszystkim 60cm i to taką, która ma 3 zraszacze. Na dole, pod górnym koszykiem i na samej górze (taki mały). Teraz choćbym miała wydać dwa razy więcej niż na tą co mam to najpewniej kupiłabym Bosha, znajomi polecali, ale ja chciałam być mądrzejsza i zaoszczedzić.... Odpowiedz Link Zgłoś
larenata Re: zmywarka 28.12.09, 19:43 Ja mam Boscha od kilku lat, całkowicie bezawaryjna. Zmywarki Amica bym nie kupiła, bo mam uprzedzenia do tej firmy ( problemy teściów z ich pralką). Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda32 Re: zmywarka 28.12.09, 23:01 Zgadzam się że pralka Amiki to totalna porażka, jedyne co Amica robi dobrze to kuchenki. Zmywarki też bym nie polecała. Ja mam AEG Elektrolux i jest O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta347 Re: zmywarka 01.05.14, 18:11 larenata napisała: > Ja mam Boscha od kilku lat, całkowicie bezawaryjna. Zmywarki Amica bym nie > kupiła, bo mam uprzedzenia do tej firmy ( problemy teściów z ich pralką). identycznie jak ja z tym ze problemy z Amicą ma moja mama , nie teściowa Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: zmywarka 28.12.09, 19:44 Mam boscha, bardzo sobie chwalę.Nie ma sensu za to kupować zmywarki ze zbyt wieloma funkcjami (każda dodatkowo kosztuje), bo i tak 2-3 programy będziesz wykorzystywać na co dzień. W moim boschu mam 4 programy (w tym tzw.krótki, najczęściej przeze mnie używany). Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: zmywarka 28.12.09, 19:46 Nie mam zmywarki. Teściowa i moja Mama mają natomiast kuchenkę i pralkę Amica (obydwie pop te dwa sprzęty). Tą firmę będę omijać szerokim łukiem. Bosch ma z tego co pamiętam bardzo dobre opinie co do sprzętu AGD. Odpowiedz Link Zgłoś
korusiar Re: zmywarka 28.12.09, 19:55 Zgadzam się z poprzedniczkami - tylko bosch. Odpowiedz Link Zgłoś
a.l.l.e.g.r.a Re: zmywarka 28.12.09, 20:02 mam bosha - jest super mama ma amice i żałuje, że nie ma bosha a Odpowiedz Link Zgłoś
a.l.l.e.g.r.a Re: zmywarka 28.12.09, 20:02 mam bosha - jest super mama ma amice i żałuje, że nie ma bosha a tez jej te amice w sklepie wcisnęli Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 a co nie tak z amicą? 28.12.09, 20:00 ja mam amice i nic złego mnie jeszcze nie spotkało... mam 3 lata. a czemu tej amici nie polecacie - tak z ciekawosci pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: a co nie tak z amicą? 28.12.09, 20:11 > a czemu tej amici nie polecacie - tak z ciekawosci pytam. Pralka - obydwie wariują. Zamiast płukania zaczynają cykl prania (drugi raz na tym samym załadunku), bardzo często wyskakuje jakiś błąd i pralka nie chce ruszyć albo staje w trakcie cyklu, płucze, wiruje, po czym nabiera wody jak do kolejnego prania i staje. Nie dzieje się tak non stop, ale od czasu do czasu i jest to strasznie wkurzające. Kuchenka - idiotyczny wymysł z bolcami do rusztu (tak się chyba ta kratka nazywa) w które nie można trafić, a często się rozłazi w czasie gotowania czegoś cięższego i nieopatrznego przesunięcia naczynia. Ten ruszt jest tak wyprofilowany, że strach postawić większy garnek z przodu, bo jest ryzyko, że zjedzie z rusztu na podłogę. Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda32 Re: a co nie tak z amicą? 28.12.09, 23:03 Pralka Amici kompletna porażka, bez przerwy się psuła, koszty naprawy takie że mózg staje, jak się w końcu wściekłam i wychrzaniłam to kupiłam Whirpool-a i jestem zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: zmywarka 28.12.09, 20:16 A ja mam Electroluxa 45 cm na trzy osoby i bardzo sobie chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_micha Re: zmywarka 28.12.09, 20:38 Każdego dnia ładując zmywarkę, niezmiennie chwalę siebie za przeforsowanie pomysłu kupna jej. Mam boscha, 45 cm, rodzina 3 osoby, pies i dwa koty) Jest bosko) Chwilowo sił brak. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: zmywarka 28.12.09, 20:39 akurat zmuwarke ma simensa i te markę polecam!! ale Ty pytasz o Boscha-też polecam -mam inne sprzety domowe tej marki i od 10 lat dzialają bezawaryjnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
kroloffa Re: zmywarka 28.12.09, 21:09 amica sie mi nie sprawdziła, potem miałam cos na p.. praktica czy jako,s tak, tez do d... bosch i tylko bosch Odpowiedz Link Zgłoś
zemfira_ Re: zmywarka 28.12.09, 21:12 Również polecam Boscha. Chodzi bezawaryjnie od ponad dwóch lat, mam nadzieję, że "pochodzi" tak jeszcze co najmniej 8 Odpowiedz Link Zgłoś
a.l.l.e.g.r.a Re: zmywarka 28.12.09, 21:40 ta amica np. jest straaaaasznie głośna, no i od początku musiała byc serwisowana, bo jakiś błąd wyskakiwał, jakiś wężyk spadł czy co... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiamc Re: zmywarka 28.12.09, 22:39 i ja polecam boscha - mam 45cm, na 3 osoby - idealnie i bezawaryjnie od 2 lat Kosztowała 1800 zł w sklepie internetowym, identyczna w euro agd czy innym media markcie - 2300. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: zmywarka 28.12.09, 22:42 mam Siemensa i niestety dosc szybko popsul sie podajnik do tabletek, taka plastikowa zapadka, ktora uwalniala tabletke przestala odskakiwac, wiec wrzucam tabletke luzem i nie wadzi ale zwroc uwage na wybor programow ja np mam krotki 40 minut i 45 stopni a nastepny auto na 50-60 st, ale zawsze nastawia sie na az 120 minut, a potrzebowalabym czegos pomiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
sandorianka Re: zmywarka 28.12.09, 22:52 Ja mam Indesit od prawie 5 lat i jestem zadowolona. Ale słyszałam, że Bosch też jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda32 Re: zmywarka 28.12.09, 23:07 Wszyscy polecają Bosch, rodzice mają Boscha i są bardzo zadowoleni. Ja mam AEG Electrolux i też nie narzekam, jest trochę głośniejsza niż Bosch i jedyna jej zaleta to cena w porównaniu z Boschem. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: zmywarka 29.12.09, 04:16 wejdz na www.ceneo.pl Wyszukaj zmywarki o takich parametrach jakie Ci odpowiadają. Pokaze sie lista modeli róznych firm i bedą tam opinie uzytkowników. Poczytasz to sie zorientujesz na co trzeba zwracac uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: zmywarka 29.12.09, 05:03 Jesli chodzi o zmywarki czy pralki, to tylko bosch (lub siemens, ale to ta sama firma). Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: zmywarka 29.12.09, 07:04 Ja mam bosha od 8 lat, jedyny raz wzywałam serwisanta, kiedy mi pestka od wiśni zatkała odpływ (za to teraz wiem, jak rozkręcać odpływ i w razie czego wyjmę sama). Teściowa ma Siemens od lat chyba 20 i jest bezawaryjna. Odpowiedz Link Zgłoś
be_em co do Amica 29.12.09, 07:43 pralka rzeczywiście lekko szwankowała, ale bez przesadymój brat kupił whirpoola i też szwankowała lodówkę mam Amica, kuchenkę i zmywarkę też - luz, nic się nie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: co do Amica 29.12.09, 07:56 no to masz szczescie, bo prawdopodobienstwo trafienia na bezawaryjny model w Amice jest mniejszy, niz w przypadku np. boscha, siemensa, miele (ja mam zmywarke miele i polecam- najtansza miele jest duzo lepsza od najbardziej wypasionej amici) Odpowiedz Link Zgłoś
kristal1982 Re: zmywarka 01.05.14, 17:30 Ja od dłuższego czasu używam Amicę i nie miałam z nią żadnych problemów. Cenowo też przystępna. Odpowiedz Link Zgłoś