pia_ 08.01.10, 11:00 Potrzebuję na przyszły rok rozmiar 134. Lepszy będzie rozmiar M (130) czy L (140). Jakieś małe mi się te kurtki wydają, a moze się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwina79 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 11:06 Wzięłabym raczej L. Wczoraj kupowałam kurtkę dla mojej teraz 3-latki (też chcę ją na przyszły rok) i wzięłam M. Natomiast gdybym miała kupować u nich płaszczyk to zdecydowanie dla mojego dziecka S. Kurtki wydają się mniejsze niż płaszczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 11:07 są duze, moja córa ma 135cm i nosi jeszcze M, druga ma L i rekawy są długie, będzie dobra jeszcze za rok Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 11:09 Pia, jaki rozmiar twoja corka teraz nosi? Moja ma dokładnie 122 cm wzrostu i ja obstawiam na przyszły rok raczej 128 z Benettona, ale moze powinnam zweryfikowac swoje obliczenia? W sumie Tchibo nosi w tym roku 128, ale z kolei z H&M zeszloroczna kurtka na 122 tez jest OK.... Hmmm, ale w 140 moze sie jednak utopić.... Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 11:11 na Twoją córkę będzie za rok dobra M 130cm Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ do agni71 08.01.10, 11:21 Nosi teraz płaszczyk Tchibo 122/128 i jest idealny. Tyle, ze ja lubię kupować dla niej płaszczyki, bo zakrywają pupę. Dlatego chciałabym aby ta kurteczka zakrywała tyłek Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: do agni71 08.01.10, 11:26 Z Benettona tylko Alski dobrze zakrywają pupkęInne puchówki to raczej Bomber. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: do agni71 08.01.10, 11:36 jeszcze do niedawna były takie dlugie płaszczyki kolan. Moja córa miała takie dwa.Dla mniejszego dziecka bardzo dobre, ale teraz juz bym chyba takiego długiego nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: do agni71 08.01.10, 12:00 No właśnie bardzo go chciałam dla małej, ale nawet w Rzymie ich nie było)w tym sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 11:11 To narobiłyście mi mętlik w głowie. Oglądałam niedawno te kurteczki puchowe z kolorowymi podszewkami kapturów i wydawały się mi małe, choć ja zawsze mam jakąś skłonność do kupowania rzeczy za dużych. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 11:23 kurtka w rozmiarze L ma rekaw po zewnętrznej 67cm , rozmiar M (model alaska) moge podac jak córka wróci ze szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 11:11 Kurtki Benettona trzymają rozmiar. Należy jednak pamiętać, że mają długaśne rękawy, często jakby o jeden rozmiar. Zatem nam nie pasuja modele z rękawem zakończonym ściągaczem. Najlepszy ich model z kurtek to Alaska przewiązana paskiem w pasie z klamrą i futrem przy kapturze (jest odpinane)z puchówek oczywiście, niestety także najdroższy - w Warszawie kosztowały regularnie 399zł. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 11:17 Mielin, a te alaski o których piszesz sa w ogóle do kupienia w któryms warszawskim Benettonie w tej chwili? Po ile są? Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 11:23 Są w ZT - wczoraj widziałam z duzych 1 granatową S, obecnie cena 279zł, ale trzeba pytać na zapleczu pewnie jest więcej. Z Toddler są w rozm 74, 82, 90 w granacie i jasnym różu. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 11:26 Dzieki, czyli ciagle drogie - tak za 200 bym sie skusiła .... Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 11:19 No właśnie Alaska jest super, w Krakowie wczoraj była tylko jedna sztuka, która sprzątnęla mi Pani sprzed nosa , cena po drugiej obniżce to 239zł. A czy w innych miastach są jeszcze Alaski, interesuje mnie bardzo, bardzo rozmiar S ? Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 11:25 Ale rozmiar S to jest na 118cm wzrostu i moja córcia 106 wzrostu się dosłownie w niej topi, obecnie ma XS i oceniam ze względu na długość rękawów, że będzie jeszcze może dobra za rok Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 12:18 Odłozyłam M, najwyżej w przyszłym roku ją sprzedam jak nie będzie pasować, chyba chętnych nie zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 12:26 Jedyną i słuszną czyli turkusowo-limonkową Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 12:47 Pia, ale ten model dwustronny jest tylko nieznacznie za pupkę a u wyższego dziecka może być nawet równo z końcem pośladków. Koniecznie przymierz małej. Moim zdaniem te kurtki są śliczne ale troszkę mało praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 12:58 Przymierzyć nie mogę, bo córki nie ma . Przymierzałam jej ostatnio w outlecie pikowaną kurteczkę wiosenną i rozmiar M był ok, zakrywał lekko pupę, natomiast w L rozbiły się wory na plecach Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 13:03 Tak tak, rozmiar M na pewno będzie dobry, mi chodzi o zakładaną przez producenta długość, one są po prostu z natury rzeczy krótkie, tylko nieco dłuższe niż bombery. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 13:36 Pia_ napisałam do Ciebie maila na kolorową w sprawie prywatnej Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 12:49 Dzięki, za info zadzwoniłam do ZT i odłożyli mi fioletową alaskę dobrze że mam przyjaciólke w Warszawie i mi ja dziś odbierze )) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch malwina 08.01.10, 12:55 widzials moze takie turkusowe sweterki z falbanka z przodu? po ile teraz sa? Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: malwina 08.01.10, 13:19 Wiesz co nie zwróciłam na nie uwagi, ale z tego co się zdążyłam zorientować to ceny są niżesz o ok 40-45-50% więc odejmij sobie mniej więcej tyle od ceny wyjściowej Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 13:02 Ale ta fioletowa to nie jest ta najlepsza niestety. To jest taka z grubym czarnym ściągaczem na dole i w pasie, w stylu lat osiemdziesiątych, moim zdaniem nieładna, choć praktyczna jeśli chodzi o długość, to jest płaszczyk prawie do kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 13:06 www.benetton.com/alfresco/d/d/workspace/SpacesStore/1e63cefe-709c-11de-baf8-6d2ff30a3667/catalogo%20kids_FW09.pdf?guest=true To jest ta kurteczka z kolekcji Street Song, ta trzecia w kol. granat. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 mielin 08.01.10, 13:22 Nie chce mi się otworzyć Twój link. A czemu nie jest dobra ta fioletowa? Myślisz żeby jej nie brać? Mogę jeszcze odwołać zakup Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: mielin 08.01.10, 13:32 www.benetton.com potem kids i otwórz katalog, tam jest zjecie twojej kurtki w kolekcji street song. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: mielin 08.01.10, 13:38 Ta fioletowa jest brzydka, moim zdaniem. To jest taki błyszczący materiał. I nie pamiętam czy miały kaptur. Tych najlepszych kurtek nie było niestety w tym roku, przynajmniej w GM. (te które były ładne miały duży kołnierz zamiast kaptura) Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: mielin 08.01.10, 13:43 a, kaptur ma. ale i tak mi się nie podobała, dla takiej małej starej. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: mielin 08.01.10, 13:52 Znalazłam ją no ja właśnie chciałam kupić tę z tym ściągaczem, mnie się ona nawet podoba. Zasatanawiam się właśnie czy brać ja czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: mielin 08.01.10, 13:55 Jeśli się podoba to ok. To nie jest po prostu ta klasyczna Alaska Benettona, one były w tym sezonie wyłącznie w B. w ZT. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: mielin 08.01.10, 14:02 Dzięki dziewczyny, chyba ją jednak kupię i najwyżej wystawię w przyszłym roku na Allegro Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 13:58 Bedzie dobra. Kupilam Mlodej L identyczna na przyszla zime. Teraz ma 137cm i nosi alaske w rozm M. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 14:59 moja też nosi alaskę w rozmiarze M Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 21:59 minkapinka napisała: > moja też nosi alaskę w rozmiarze M Nie spodziewalam sie czegos innego Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: turkusowo-limonkowa 08.01.10, 14:54 Jest jeszcze gdzies w Warszawie? Rozmiar M. pia, ile za nia dałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: turkusowo-limonkowa 08.01.10, 15:15 Jest, właśnie pytałam w Klife ost. sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: turkusowo-limonkowa 08.01.10, 15:20 pytałas moze o cenę? jesli sama nie rezerwowalaś, to moglabys mi podac nr tel. do nich? Na stronie Klifa nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: turkusowo-limonkowa 08.01.10, 15:27 Mój M. kupił nam przed chwilą tę kurtkę w S za 149zł i zarzeka się, że miał w ręce M. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: turkusowo-limonkowa 08.01.10, 15:30 Moze ktos w międzyczasie kupił. Zarezerwowałam w Galerii Mokotów ostatnią M. Pani tez mi podała cene 149 zł, która jak dla mnie jest super ceną Szkoda tylko , że do Galmoka mam tak straaaaasznie daleko Ale jakos zmuszę męża na wyjazd tam jutro, bo do poniedzialku nie chcieli mi zostawić. ... Bardzo ci dziekuje za wpis, bo dałas mi impuls do zadzwonienia Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: turkusowo-limonkowa 08.01.10, 15:36 Może niech twój M. podjedzie jednak do Klifa, mie powiedzieli, że są 2 kurtki S, jak mój M. przyjechał w sklepie wisiała tylko M i Pani powiedziała mu, że S nie ma, ale on na to, że na pewno są i zapytała koleżanki, okazało sie że są te 2!w magazynie! Więc to pewnie ta sama niezorientowana ekspedientka! Mi w dodatku powiedziała, że nie odkładają na wyprzedażach przez telefon, milutkie Panie nie ma co. W Galmoku widać jest duuuzo lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: turkusowo-limonkowa 08.01.10, 15:41 dzięki za radę, własnie wysłałam M. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Benetton 08.01.10, 17:33 Ja też się zdziwiłam jak zadzwoniłam do ZT i odłożyli mi ten płaszczyk. W Krakowie nie ma szans żeby w jakimkolwiek Benetonnie cokolwiek odłożyli. Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: Benetton 08.01.10, 18:27 Byłam dzisiaj w ZT, szukałam dla córki kurtki na przyszły rok, była jedna w r.S puchowa fioletowa i XS jak na poniższym zdjęciu: www.benetton.com/alfresco/d/d/workspace/SpacesStore/8a1f9f0a-7538-11de-8951-6d2ff30a3667/fw0910_looktoddler_12.jpg?guest=true poprosiłam o odłożenie, bo nie ma zwrotów. Przyłożyłam jedną do drugiej i w zasadzie nie ma różnicy w wielkości między nimi oprócz długości rękawów, w S były dłuższe o ok. 5cm. Teraz mam mieszane uczucia, chyba wolałabym płaszczyk, może któraś z forumek będzie jutro gdzieś w Benettonie i kupiłaby mi go, byłabym bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 18:31 A jaka przecena dziś w ZT? Tej Michelinki nie polecam jest cienka, ma mało puchu w środku choć tak designersko wygląda. Żadnego płaszczyka w warszawie raczej już nie dostniesz bo takie dłuższe kurtki ostatnio widziałam właśnie w ZT, a gdzie indziej część wzorów była ale we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 18:32 Rajciu, cuda To powyższe było do Romarzeny Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 18:44 Przecena 50% na wszystko, z tego co zauważyłam w przelocie. Mi też bardziej podoba się ta kurtka z linku, jest z połyskiem i ma niespotykany kolor, jest może odrobinę cieńsza, ale i materiał w porównaniu do turkusowej jest cieńszy, b.miękki. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Ktos z Wawy szuka jeszcze turkusowej M? 08.01.10, 19:01 Cudna ta błyszcząca morska kurteczka A ja mam juz te turkusowo-limonkową. Za radą mielin posłałam męża do Klifa i była! Dosyć schowana i miała zmyłkową metke papierową (L przekreślone i mazakiem zmienione na M), moze dlatego pani sprzedawczyni nie mogła znależć Kosztowała 149 zł. W zwiazku z tym jutro przed południem odwołam rezerwacje takiej samej kurtki w Galerii Mokotów. Jakby ktoras z was koniecznie potrzebowała takiej kurtki w rozm. M, to piszcie na priva - podam nazwisko na jakie jest zarezerwowana (jutro do konca dnia). Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Agni 08.01.10, 19:11 No za szeroka to ona nie jest - wolałabym luzniejszy fason, ale kurtka tak mi sie podoba, że zaryzykuje. Najwyzej odsprzedam na pocz. przyszłego sezonu. Rekawy są prawie o dloń za długie, więc chociaż tu nie mam watpliwości, ze córka wyrośnie przed przyszłą zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
kada111 do agni71 08.01.10, 22:03 Wysłałam maila na pocztę gazetową. Jeśli twoja przysługa odstąpienia rezerwacji kurtki jest nadal aktualna, to zwracam się z ogromną prośbą o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
kada111 podziękowania dla agni71 09.01.10, 13:30 Właśnie wróciłam z wyprawy do Galerii Mokotów. Dzięki Agni71 kupiłam turkusowo-limonkową puchówkę. Bardzo Ci dziękuję. Kurtka M-ka rzeczywiście dość wąska i krótka, okazała się za mała na moją siedmiolatkę, ale na szczęście pasowała na młodszą córkę. Będzie na przyszły rok idealna. Zostały jeszcze 2 turkusowe r.S i 2 fioletowe w tym samym rozmiarze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: podziękowania dla agni71 09.01.10, 20:26 W Galerii Mokotów te turkusowo limonkowe kurteczki były dziś dostępne bez problemu. Poproszona przeze mnie ekspedientka przyniosła z magazynu wszystkie rozmiary. Ja dla mojej córki noszącej w tej chwili 122 wzięłam jednak rozmiar L, pomyślałam że najwyżej wymienię na mniejszą. Jednak po przymiarce w domu zdecydowanie zostaję przy rozmiarze L, myślę, że w przyszłym roku będzie idealna Cena 149 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kada111 Re: podziękowania dla agni71 09.01.10, 22:42 Już tak się nie cieszę z zakupu kurteczki po przeczytaniu twojego posta. Pytałam się ekspedientki o inne rozmiary, bo bardzo zależało mi na kurtce dla starszej córki,a ta w takim razie zbyła mnie informacją, że jest już tylko to co na wieszakach. To trzeba mieć pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 21:01 A ja dziś też byłam kupiłam młodej plaszczyk puchowy fioletowy, u góry zapnany na dwa rzędy guziczków. Bardzo fajny i super córcia w nim wygląda, dałam 149 zł, ale szukam teraz w katalogu i nie ma go tam, czyżby to była ubiegłoroczna kolekcja? Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 21:14 W katalogu to jest tylko chyba 1/3 całej kolekcji Na papierowej wewnętrznie wszytej metce (tym pliku metek) masz szereg cyfr i liter, pierwsze dwie cyfry to rok, na mojej kurtce jest 09. Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 21:22 Madzik a gdzie kupiłaś ten płaszczyk, czy były w r.S? Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 21:25 no sprawdzilam, tez mam 09. Dzięki mielin Jestem bardzo zadowolona z zakupu co prawda bedzzie idealny w przyszłym roku, dla 3 latki wziełam S mierzyłam też jej puchówki, ale troche króotkie jak dla mnie, choć ładne. W Silesi w Katowicach towaru b. dużo Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 22:16 Madzik a mogłabyś podać wymiary płaszczyka, r.S jest na 6lat!, czy to puchówka, gdybyś jeszcze wrzuciła zdjęcie byłabym dozgonnie wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 23:07 romarzena napisała: > Madzik a mogłabyś podać wymiary płaszczyka, r.S jest na 6lat!, czy > to puchówka, gdybyś jeszcze wrzuciła zdjęcie byłabym dozgonnie > wdzięczna Niby pisze, że na 5-6 lat, ale ja im nie wierze, na moją córcie 3 latka i 2 miesiące jest duży, widać głównie po rekawach, ale na przyszły rok bedzie dobry ( tak myśle ). długość całkowita:57 szerokośc pod pachami:36 rekaw:51/36 Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 23:08 Zdjęcie postaram sie jutro pstryknąc, bo dzis aparat odmowił wspólpracy Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 23:18 Madzik ja myślę, że będzie dobry na za 2lata Statystyczne dziecko w wieku 4 lat ma 104 cm wzrostu, czyli u Benettona max. rozmiar XS(110), moja córcia obecnie 106cm wzrostu obecnie nosi kurtkę z Benettona rozm XS i jeszcze rękaw mam wywinięty o ok 8cm (ale on nie jest zakończony ściągaczem więc tak się da). A należy pamiętać jeszcze o tym, że Benetton robi kurtki z bardzo długimi rękawami. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 23:24 No to młoda dama się ucieszy chodząc 2 sezony w tej samej kurtce. Rekawy rzeczywiście długachne, a tam zobaczymy tu sie wszyscy z allegro odgrazają, najwyzej moja tez tam poleci Odpowiedz Link Zgłoś
madzik0711 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 08.01.10, 23:20 Kurcze już wkleiłam wymiary dł całkowita: 57 szerokość pod pachami: 36 rekaw 51/36 Kupiłąm w Katowicach, puchowy: 50% puchu i 50 % pierza. Na metce jest 5-6 lat 120 cm. Ja kupowałam dla 3,5 latki na przyszły rok, rekawy za długie o dłoń, ale w plecach nie tak dużo. Ja mam wrażenie, że benetton ma takie bardziej dopasowane fasony. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 09.01.10, 00:06 Rozmiar S dla 3,5 latki? Hm, rok temu moja wowczas 7-latka uzytkowala drugi rok z rzedu puchowy plaszczyk benettona w rozm S 120cm a mierzyla wowczas jakies 128cm wzrostu. Niedowarkom moge wyslac zdjecia Zapewniam, ze nie byla przymala, bo mialysmy rowniez rozmiar M z innego fasonu, ktory wisial w szafie. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 09.01.10, 00:18 HHHmmm, to ja dla moje 3,5 latki kupiłam kurteczkę w rozmiarze M !!! Wcale nie jest jakoś BARDZO za duża. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 09.01.10, 00:51 No nie, to moja 3,5 latka nosi rozmiar, alaski co prawda, na 2-3 lata i rekawy jeszcze troche za długie. Mam krasnoludka Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 09.01.10, 13:29 a ile córka ma wzrostu? własnie zobaczylam, ze Twoja córka jest z 10.09 jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Rozmiarówka kurtek Benettona? 09.01.10, 12:04 moja córka jest co prawda 2 tygodnie młodsza od córki aniaop, wiec nie wiem czy mogę się wypowiadać , ale potwierdzam, ze na moją córkę płaszczyk benettona w rozmiarze s był dobry do 125 cm wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaad Re: Proszę o uświadomienie :) 08.01.10, 23:51 Opisywane alaski to długa kurtka ? Kompletnie sięnie orientuję w tej firmie ... I czy ta kurtka jest w różnych kolorach czy tylko w granacie I rozmiar 104-110 to jakie jest w Benettonie ? Gdzie można jeszcze dostać taki rozmiar , długa wersja kurtki i po ile ? Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: Proszę o uświadomienie :) 09.01.10, 11:45 Czy któraś z forumek mogłaby mi odebrać z Bonarki dzisiaj płaszczyk, proszę o kontakt na priv gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Rozmiar L 09.01.10, 13:30 Niemąż kupił młodej kurtkę w rozmiarze L, wcale nie jest za wielka, jest obszerniejsza niz rozmiar M, sięga ładnie za pupę, rękawy wywinęłam (fajnie wygladają teraz z tą kontrastującą podszewką), na plecach wcale nie tworzą się buły. Za rok pewnie jeszcze ładniej będzie leżała. Aha, tylko nie wiem dlaczego zapłacił 159, kiedy w innych sklepach była po 149? Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Rozmiar L 09.01.10, 14:37 Zadzwoń do ZT, dziś byłam było bardzo dużo różnych zimówek w B. Nie patrzyłam na takie duże rozmiary, ale kto wie? Odkładają do końca dnia przez telefon. Telefon jest na firmowej stronie ZT. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Bordowe kurtki kojarzycie?? 09.01.10, 14:57 zadzwoniłam do złotych tarasów i z interesującego mnie rozmiaru są tylko kurtki szare i bordowe. Kojarzycie te bordowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Bordowe kurtki kojarzycie?? 09.01.10, 22:24 jesli to jest ten sam wzór kurtki co turkusowe, to bordowe sa w środku różowe (taki niestety niezbyt ladny "majtkowy" róż). Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Bordowe kurtki kojarzycie?? 09.01.10, 22:47 dzięki, w takim razie się nie skusze, bo nie kupuje nic z majtkowym różowym turkusowo-limonkowej tez nie kupię, bo mamy turkusowa jednokolorową benettona, chyba, ze gdzieś znajdę fioletową... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Fajne buty do turkusowych kurtek :-) 09.01.10, 22:26 Widziałam dzisiaj w Ecco takie buty: na tym zdjęciu za dobrze tego nie widać, ale maja przeszycia w takim własnie limonkowym kolorze. Niestety, rozmiarówka tylko do 28. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Fajne buty do turkusowych kurtek :-) 09.01.10, 23:08 Agni- to najgorsza z podeszew Ecco - Track uno, nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Fajne buty do turkusowych kurtek :-) 09.01.10, 23:43 A, to nie żałuję, ze nie ma rozmiaru. A moze wiesz cos o podeszwie w modelu Ice Breaker? Właśnie dzisiaj kupiłam dla siebie ten model, chociaz one są mlodzieżowe. Mam nadzieje, ze nie mają jakiejs tragicznej podeszwy. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Fajne buty do turkusowych kurtek :-) 10.01.10, 14:07 Ice Breaker mają fajne podeszwy. A ja dziś kupiłam córce fioletową dwukolorową w GM (turkusową mamy już jednokolorową) w rozmiarze S. Córka ma 3 lata i 100cm ale okazało się po przyjściu do domu, że ona może w niej już spokojnie chodzić. I poszła na dwór, w innej nie chciała. Może i dobrze, bo chodziła w Benettonowej Alasce rozmiar xxs i ta mimo że rękawy ma idealne to jest trochę przyciasna, szczególnie jak się pod nią ubierze coś grubszego.Dla synka kupiłam brązową xxs, ale to zdecydowanie na przyszły rok a może i tak będzie za duża. Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri W Klifie i GM 13.01.10, 22:06 Byłam dzisiaj w Klifie - kutrek dziewczęcych brak, dla chłopców chyba jedynie 4 sztuki. W Galerii Mok - w sumie jeszcze duży wybór, bardzo miła pani znosiła z magazynu wszelkie rozmiary i fasony. Kupiłam małą turkusowo- limonkową, witajcie w klubie Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Płaszczyk 14.01.10, 19:24 Czy w którymkolwiek Benettonie forumki widziałyście jeszcze płaszczyki w r.XS, dostałam dzisiaj pocztą paczkę z płaszczykiem w r.S (dzięki wielkie misia75)ale moja córka się w nim utopiła buu, myślę, że do przyszłego roku aż tyle nie urośnie, więc wznawiam poszukiwania, help! Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Płaszczyk 14.01.10, 19:33 Nie chcę cię rozczarować ale od 2009r. Benetton rozdzielił kolekcję na Baby, Toddler i Kids, no i kurtki/płaszczyki Kids występują od rozmiaru S. Nie widziałam w tym roku nigdzie płaszczyka dla Toddler, jedynie Alaski były w tym rozmiarze XS i tą mam. Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena Re: Płaszczyk 15.01.10, 19:37 Obdzwoniłam chyba wszystkie Benettony i nie ma nigdzie juz płaszczyków, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Kraków 15.01.10, 23:51 Byłam dziś w Rynku i chyba mieli dostawę ciuszków bo sporo kurteczek, czapek i szalików wisiało na wieszakch. Najwięcej było tych turkusowo-limonkowych, fioletowo- jakiś tam i chyba jeszcze jeden kolor, ale nie pamiętam. Był też jeden płaszczyk w rozmiarze S fioletowy, ze ściągaczem na dole, paskiem i obszytym w futerko kapturem (właśnie na taki polowałam i kupiłam go w W-wie, a teraz wisi sobie w K-owie ). W Bonarce byłam wczoraj i też jeszcze trochę kurteczek było (takie z kapturem z lekko błyszczącego materiału). Odpowiedz Link Zgłoś
vegutka Re: Kraków 16.01.10, 00:04 A macie juz jakies przypuszczenia, kiedy może sie zacząć -70%? Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 ... 16.01.10, 00:15 Mam nadzieję, że w tym tygodniu tzn w przyszłym (poniedziałek lub wtorek?) Odpowiedz Link Zgłoś
romarzena płaszczyk 16.01.10, 13:47 Forumki może któraś z Was będzie dzisiaj w Benettonie w Krakowie na Rynku i mogłaby mi kupić płaszczyk, proszę dajcie znać na priv gazetowy to oddzwonię Odpowiedz Link Zgłoś