mateczka244 05.02.10, 10:18 Witam mam 9 miesięcznego Adasia i szukam fotelika samochodowego 9-18 kg. Proszę o pomoc i przydatne informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orissa Re: Foletiki Samochodowe 05.02.10, 10:44 forum.gazeta.pl/forum/w,583,102038711,102038711,wszystko_o_fotelikach_samochodowych.html?t=1265363024671 Odpowiedz Link Zgłoś
ezaremba Re: Foletiki Samochodowe 09.02.10, 17:27 fotelik.info/pl/news/Kind_und_Jugend_nowosci_na_targach_w_Kolonii,55.html To link gdzie są testy fotelików. Ja osobiście wybrałam Kiddy Comfort Pro /9-36kg/, chociaż jeszcze mam chwile na jego zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
kulma.m Re: Foletiki Samochodowe 09.02.10, 17:48 Ja mam Coneco Zenith, bardzo sobie chwale Latwy w obsludze, mieciutki, przestronny, z podglowkiem, przedzial wagowy 9-25 kg, nie jest az taaaak zawrotnie drogi jak inne a sprzedawca w sklepie twierdzil ze jakosciowo porownywalny. Uzywam go juz rok i wydaje sie ok. No i producent polski Odpowiedz Link Zgłoś
mateczka244 Re: Foletiki Samochodowe 12.02.10, 11:27 Witam dziękuję za szybką odp ... Wczoraj byłam z Adasiem na zakupach w sklepie "Mama i Ja" w Gdańsku naprawdę świetny sklep godny polecenia,ponieważ weszliśmy do sklepu z Adasiem w poszukiwaniu fotelika samochodowego i Pan mnie się zapytał jakiego fotelika poszukuje ja powiedziałam że nie drogiego ale też dobrego w przedziale oczywiście 9-18 kg.Co było dla mnie wielkim zaskoczeniem ze strony tak wyśmienitej obsługi,że Pan polecił mi bardzo dobry fotelik odpowiedział mi na wszystkie moje pytania, udzielił mi bardzo ciekawych wskazówek a na koniec był na tyle uprzejmy że przy kasie sam zaproponował pomoc w przetransportowaniu fotelika do auta oraz jego montaż. Jestem naprawdę zadowolona z zakupu A jaki fotelik zakupiłam już wam mówię "Chicco Key 1 X-plus" ma 3 gwiazdki w testach z tego co dobrze pamiętam i kosztował mnie nie całe 500 zł. A nawet z tego co wiem to mają bardzo interesujące ceny na swojej stronie internetowej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Foletiki Samochodowe 12.02.10, 11:43 rzeczywiscie rewelacja, 3 gwiazdki w testach, musisz bardzo cenic sobie bezpieczenstwo hehe chicco robi beznadziejne foteliki, nawet ich isofix ma 4, tyle co dobre foteliki bez niego btw 9 miesiecy to za wczesnie na jezdzenie przodem, conajmniej do roku dziecko pwoinno jezdzic tylem, nawet dluzej, ale wiekszosc ludzi kupuje male kolyski i dzieciaki im szybko wyrastaja niestety Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Re: Foletiki Samochodowe 12.02.10, 12:46 Ja bym nigdy nie kupiła fotelika z tego sklepu. Skoro zależało Ci na cenie mogłaś tam obejrzeć a kupić gdzieś indziej, chociażby w Akpolu albo z netu. Ja tak zawsze robię bo zazwyczaj mają ceny 100 zł droższe niż gdzieś indziej. Po drugie nigdy nie kupiłabym fotelika chicco, za tą cenę miałabyś inne lepszy z 4 gwiazdkami. Wiktor ur. 29.11.2006 godz. 9.20 waga 4170 Matylda ur. 02.02.2009 godz. 12.50 waga 3350 Odpowiedz Link Zgłoś
bamboo Re: Foletiki Samochodowe 15.02.10, 08:54 tez bylismy wczoraj w tym sklepie, obsluga nie najgorsza, choc trzeba bylo poczekac. sprzedawca tez proponowal mi chicco ky 2-3 mowiac ze ma 4*, cos mi sie nie zgadzalo, jednak sklerozy nie mam, w domu sprawdzilam i oczywiscie 3*. co do cen, to oni nawet we wlasnym sklepie internetowym maja taniej, niz w sklepie stacjonarnym. ale najwazniejsze, ze ty jestes zadowolona z zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
atagab Re: Foletiki Samochodowe 12.02.10, 12:02 my mamy maxi cosi tobi, ogólnie podobno jest do 18 kg ale nie wyobrażam sobie żeby tam zmieściło się 3-4 letnie dziecko, jest bardzo wąski trochę żałuję że nie kupiliśmy Roemer bo kategorię bezpieczeństwa miały taką samą a jedynie tapicerka mi się nie spodobała ...... no i teraz za rok będzie trzeba wymienić na inny... Odpowiedz Link Zgłoś
mateczka244 Re: Foletiki Samochodowe 12.02.10, 14:42 Po pierwsze nie stać mnie było na fotelik powyżej 500 zł po drugie nie mam isofixu w samochodzie, a po trzecie mojego dziecko waży już 9 kg i do tego główka w nosidełku jest na samej krawędzi. To była moja decyzja kupna na tyle ile było mnie stać co do sklepu Mama i Ja nie sądzę żeby mieli drogo, a jeśli nawet to wolę kupić,dotknąć,zobaczyć i wysłuchać kogoś kto na tym się zna i dobrze doradza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mateczka244 Re: Foletiki Samochodowe 12.02.10, 14:48 A i jeszcze jedno tak z mojej strony słyszałam o tym Akpolu i podobno wygląda tam jak w starej hurtowni z chińskimi zabawkami.W Mama i Ja to wiem że jest tam miło i przytulnie obsługa sympatyczna,a i dziecko dobrze się czuło.Tyle mam do powiedzenia na ten temat.Nie wierzycie sami sprawdźcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: Foletiki Samochodowe 15.02.10, 09:43 Dziewczyny nie kłócić się, Akpol ,oraz Mama i Ja to bardzo dobre sklepy. W tej cenie ciężko byłoby kupić lepszy fotelik. Ja na pewno przekonałbym Cię do wydania dodatkowych 40 zł na inny. Odpowiedz Link Zgłoś