Dodaj do ulubionych

Wózek Chicco Trio

16.02.04, 09:17
Witajcie,
po weekendzie namysłów nasz wybór padł (chyba wink ) na wózek Chicco Trio. Czy
ktoś z Was korzysta z tego modelu? Jak wygląda sprawa jego właściwości
użytkowo-eksploatacyjnych? Proszę o opinie.
Pozdrawiamy.

Kasia i Paweł
Obserwuj wątek
    • piotrekbichta Re: Wózek Chicco Trio 16.02.04, 10:38
      My mamy nasz Chicco Trio prawie rok i jestem zadowolona. Przede wszystkim
      potrzebny był nam wózek który jest lekki i zajmuje mało miejsca w samochodzie (
      mamy Seicento ! ) i te wymogi spełnia. Przydał nam sie tez fotelik który można
      było mocować na wózku na zakupu wrecz idealny. Cięzko się prowadzi teraz zimą
      bo jednak ma małe kółka ale z dużymi pomopwanymi nie było by mowy o wpakowaniu
      go do bagażnika. Jedyne wady to gondola starczyła nam na jakies 5-mcy. Ale i
      nasze dziecko jest dość długie i duże, poza tym koniecznie chciało ogładac
      świat i trzeba było szybko pakować go do spacerówki, ale że już było lato wiec
      nawet było mu i wygodniej i przewiewniej. Spacerówka jest według mojj mamy jaks
      wąska ale z tego co widzę w innych wózkach to chyba standardowa - wózki z przed
      30 lat były jednak troche inne i chyba dlatego mam ma zastrzeżenia.Ja osobiście
      jestm z niego zadowolona, poza tym teraz jest promocja w Chicco i kosztuje
      chyba coś około 1500 zł - więc cena jak za wózek trzyfunkcyjny jest ok.
    • tygisek Re: Wózek Chicco Trio 16.02.04, 10:48
      Witka!
      my uzywamy chicco trio od 4 miesiecy i....
      ogolnie wozeczek ok. latwo sie prowadzi, jest leciutki co jest zaleta wielka jak
      sie na przyklad mieszka w bloku bez windy, ale moim zdaniem slabo amortyzuje
      wstrzasy, nadaje sie na spacery po rownych i gladkich chodnikach, bardzo dobrze
      sie nim manewruje, po odblokowaniu przednich skretnych kolek, mozna z latwoscia
      manewrowac jedna reka, troche trzeba sie przyzwyczaic do rodzielonej raczki,
      jednak mozliwiosc ustawienia jej w 8 polozeniach pozwala dobrac odpowiednie jej
      ulozenie, najbardziej wygodne dla uzytkownika, z tego co wypraktykowalismy z
      mezem - wozek wygodnie prowadzi osoba nizsza, jest dosc maly, moj maz (182 cm)
      nie przepada za prowadzeniem go, musi sie schylac odrobine i to meczy, maz
      rowniez uderza nogami w stelaz. Po zlozeniu wozek zajmuje malo miejsca -
      spacerowka (stelaz) sklada sie jak "parasolka", po zablokowaniu kolek przed
      zlozeniem sama stoi. Jest troche klopotow z umieszczeniem stelaza w bagazniku
      samochodu,my mamy lagune II i choc jest w niej spory bagaznik, wozek wchodzi po
      przekatnej, co zancznie zabiera przestrzen bagazowa, sposobem rowniez miesci sie
      w bagazniku focusa...zostaje niewiele miejsca na male zakupysmile
      bardzo fajnym rozwiazaniem jest mozliwosc wpiecia fotelika na stelaz wozka, do
      centrow handlowych nie trzeba zabierac gondoli i ma sie malutki zgrabny
      pojazd...w naszym przypadku wogole nie sprawdzila sie gondola - coreczka nie
      cierpi w niej jezdzic, uzylismy jej doslownie dwa razy, ja duzo jezdze
      samochodem i w zasadzie korzystalam z opcji fotelik+stelaz i tak zwykle
      wyjezdzamy na spacer. Tu gdzie mieszkamy, jest duzo chodnikow z granitowej
      kosteczki, wiec ten wozek slabo sie sprawdza, Maja na spacerach prawie nie spi,
      podejrzewam ze przeszkadza jej terkot kolek.
      Fotelik posiada budke i to jest plus, ale minusem jest brak ochraniaczy na
      pasach oraz brak wlkadki ochraniajacj glowke dziecka, Maja urodzila sie malutka
      i ginela w tym foteliku, musialam jej podkladac zlozony kocyk, w czasie
      dalekich podrozy robilam jej tez waleczek dodatkowo chroniacy glowke, teraz
      kiedy ma juz 4 miesiace nie korzystam "z patentow"
      Dzis majac jakies doswiadczenie raczej nie kupilabym tego wozka, nie sprawdzil
      nam sie, prowadzimy aktywny tryb zycia, i wydawalo nam sie ze to ze trio jest
      lekki to dla nas glowna zaleta ze w miare sie miesci do samochodu, takze to ze
      trzy w jednym i rozsadna cena za komplet przemawialo za nim, ale nie mielismy
      zadnego pojecia o tym jak sie bedzie w nim czulo dziecko.
      Jest to moim zdaniem dobry wozek, ale trzeba wiedziec jakie sie ma wymagania w
      stosunku do wozka i znalezc taki zeby spelnial ich zdecydowana wiekrzasc - bo
      idealu nie ma!!!!!!!!!! smile
      mi na przyklad na dzien dzisiejszy jest potrzebny troche inny wozek i wiem to
      dopiero teraz, choc kilka miesiecy temu nasz wybor rowniez padl na chicco trio,
      no i z opinii innych mam wiem ze ten wozek sie im sprawdza, sa tu na forum
      uzytkowniczki, ktore z troi korzystaja trzy lata i bardzo go chwala...
      Tu na forum wypowiadaja sie bardzo konkretne osoby i warto poczytac ich opinie o
      roznych wozkach, nieoceniona chyba w tej dziedzinie jest PINIK (pozdrawiam!!!)
      ale tez oczywiscie inne mamy, ktore rowniez pozdrawiam!
      pozdrawiam rowniez Was, zycze dobrego wyboru wozeczka, mam nadzieje ze moje
      spostrzezenia jakos wam pomogasmile
      tygisek
      • pawel2201 Re: Wózek Chicco Trio 16.02.04, 12:32
        Dziekujemy serdecznie za porady.
        Zdajemy sobie sprawę, że trudno znaleźć ideał ale ten oprócz funkcjonalności
        poprostu wpadł nam w oko. Widać, że istotna jest chyba wielkość kółek - nie
        tylko jezdnie są u nas jak szwajcarski ser...wink
        Czy do tych wózków mozna instalować inne kółka, większe?
        Pozdrawiamy
        Kasia&Paweł
        • piotrekbichta Re: Wózek Chicco Trio 16.02.04, 12:51
          Chicco ma w swojej ofercie wozki podobne do Trio tylko na dużych kołach. Też
          można kupic z gondola i dopiac fotelik , ale kupuje sie to osobno i gondola
          chyba nie jest tak twarda jak w trio tylko chyba usztywniana ale nie wiem
          napewno. Poza tym chyba wszystko jest to samo.
    • w.kielanowska Re: Wózek Chicco Trio 16.02.04, 19:17
      Witam.Mamy Trio dokładnie od roku,a Ala jeździ w nim od 06 2003.Kupilśmy go bo
      poleciła nam go znajoma i podobał nam się jego zgrabny kształt.Jednak wady i
      zalety poznajemy cały czas.Gondola jest funkcjonalna na ok.5 miesięcy(znacznie
      lepsza na lato niż na jesień czy zimę zresztą jak cały wózek).Spacerówka jak na
      razie sprawdza się b. dobrze.Problem wynikł, gdy musieliśmy dokupić ochronę na
      nóżki na zimę(chicco ma tylko 2 kolory granatowy i czarny)My mamy kolor 56
      albo53 tj.szaro-bordowy i to był błąd przy kupnie,bo nie ma w tym kolorze
      żadnych dodatków.Warto o nich pomyśleć wcześniej(wkładka redukcyjna do
      fotelika,parasolka na lato, ochrona na nóżki,plecak może coś jeszcze-dopytajcie
      w sklepie.Warto też upomnieć się o jakiś gratis(my dostaliśmy wkładkę do
      fotalika)Ogólnie wózek ok.Pozdrawiamy Wiola i Ala.
    • joana123 Re: Wózek Chicco Trio 17.02.04, 13:52
      Oj,zastanówcie się dobrze-Chicco Trio ma 8 małych kółek które trzeba pchać w
      taką pogode jak dzisiaj-pośniegowe błoto to udręka.Ja mam trzy duże pompowane
      koła i nie jest łatwo.Nie mozemy zapominać,że najważniejsza jest wygoda dla
      dziecka,a nie rodziców!Moja mała przesiadła sie mając 3 miesiące do Inglesiny
      Max-wózek tez jest rekomendowany od urodzenia-spacery to udreka,koła turkocą,na
      chodnikach wózek cały sie trzęsie,po prostu tragedia.Max ma wieksze koła od
      chicco.Po 4 miesiącach przesiadła sie do trójkołowca na pompowanych kołach i to
      jest to,nic nie trzesie,nie słychać,że jedziemy wózkiem,mała przesypia
      2godziny.Wiem ,że waga wózka jest istotna,ale Chicco z gondolą też waży ok 13 kg
      A może zastanowicie się nad tym modelem-bardzo podobny do PP Atlantico,a koła
      dużo większe niz w Chicco,lepiej resorowany i lepsze wykonanie.
      www.familyshop.com.pl/TOWARY/PegPerego/Giovane.html
      Pozdrawiam Joanna
    • pinik Re: Wózek Chicco Trio 17.02.04, 19:48
      Hej!

Ja bym tego wozka nie kupila. Wady byly tu juz czesto wymieniane. O wiele
      trwalszymi wozkami sa wozki Peg perego. Jesli juz koniecznie ma to byc taki
      zestaw typu chicco trio, to kupilabym Peg Perego Pliko P3 i do tego wkladana
      gondole Navette i fotelik PP Primo Viaggio. Ale lepszym rozwiazaniem bylby
      chyba PP converse caravel (mozna tez montowac fotelik PP). Ma wieksze kolka,
      jest troche lepiej reserowany niz PP Pliko i chicco. a przy tym wyjatkowo
      lekki. Z fotelika da sie zrobic cos jak gondole. Nie slyszalam jeszcze zlej
      opinii o tym wozku. Bardzo podobny jest PP Atlantico, ale nie da sie w nim
      zmieniac kierunku siedzonka.

Inglesina Max wydaje mi sie mocno przereklamowana w Polsce. Wozek sie wg. mnie
      juz nowy caly trzesie i jest malych rozmiarow (np. maly odstep do podnozka).
      Inglesina Zippy jest juz troche lepszy (i do niego tez jest gondola i fotelik!
      A moze taki zestaw? Ten wozek super sie jedna reka sklada i jest dobrze
      resorowany! Zestaw wyglada podobnie do chicco trio).

A ktoras z Polskich firm (Implast czy jedroch???) robi tez taki komplet jak
      chicco trio i to na stelazu kupionym od chicco. Pewnie jest tanszy.

Pinik
      • joana123 Re: Wózek Chicco Trio 17.02.04, 21:14
        >" A ktoras z Polskich firm (Implast czy jedroch???) robi tez taki komplet jak
        > chicco trio i to na stelazu kupionym od chicco. Pewnie jest tanszy.
        >
        > Pinik"
        Tak,taki zestaw robi Deltim,kupił licencje od Chicco,widziałam wózek na żywo i
        wyglada jak Chicco,a cały zestaw kosztuje ok 1000zł(fotelik,gondola i
        spacerówka)
        www.deltim.com.pl/quick.htm
        www.taniewozki.prv.pl/
    • blacky7 Re: Wózek Chicco Trio 24.02.04, 12:02
      Hej, dopiero teraz znalazłam to zapytanie - może moja odp będzie za późno ale
      dorzucę swoję ...
      Od miesiąca (dopiero) używamy Chicco Trio C1 czyli nowy model (trochę
      podbajerowany) i spełnia moje oczekiwania, a wad po prostu byłam świadoma
      dokonując tego wyboru bo niestety nie ma wózka idealnego.
      Miał być lekki, łatwy do składania i 3-funkcyjny i jak na razie gondola i
      foteli W sam. i na stelażu sprawdzają się w 100 %. Amortyzacja jest ok (dobiera
      się do gondoli lub do spacerówki), kółka owszem małe ale cos za coś. Mam wózek
      lekki, praktyczny, bardzo skrętny i zgrabny tzn. wszędzie nim wjadę.
      Czytam różne wypowiedzi i dziwią mnie te osób, kóre tego wóżka nie mają, ale
      wiedzą, że lepiej nie.
      Ja nie namawiam po prostu każdy musi mieć swoje kryteria wyboru.
      powodzenia
      • kaaama Re: Wózek Chicco Trio 24.02.04, 17:13
        Też weszłam tutaj dopiero dzisiaj, ale dołożę swoje trzy grosze. Ja korzystam z
        Chicco Trio trzeci rok i w moim wypadku sprawdził się znakomicie. W gondoli
        woziłam synka prawie rok - fakt że do gigantów nie należy, ale do krasnoludków
        też nie smile)) Spacerówkę używam nadal. Jeździmy bardzo intensywnie - ja zaraz
        po zakończeniu urlopu macierzyńskiego wróciłam do pracy i dostarczam codziennie
        malucha do teściowej na trzecie piętro bez windy - nie wyobrażam sobie
        taszczenia czegoś cięższego, a mam porównanie co przeżyłam z wózkami starszego
        syna. Do tej pory nie zaliczyłam żadnej awarii, nie narzekam też na
        resorowanie - w moim odczuciu przy dobrym ustawieniu nie jest taki "twardy".
        Faktem jest, że przy dużym śniegu miałam problemy z jazdą - ale z innymi
        wózkami nie jest o tyle lepiej. U mnie tak się ułożyło, że najbardziej obfitą w
        śnieg zimę zaliczyłam, gdy mały miał 9 m-cy i po prostu wkładałam gondolę na
        sanki (idealnie wpasowywała się w oparcie).
        Wybór wózka jest bardzo indywidualną sprawą, każdy ma inne preferencje. W moim
        odczuciu ten zakup był jedną z lepszych inwestycji zarówno dla mnie, jak dla
        dziecka.
        Życzę podobnych odczuć i zadowolenia z zakupów smile))
        pozdrawiam
        kaaama

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka