dorga1 29.03.10, 10:02 Bo ja po testowaniu różnych płynów nie znalazłam fajnego. Szukam jakiegoś o bardzo delikatnym zapachu i dobrze zmiękczającego. A większość płynów niestety ma bardzo intensywny, wręcz duszący zapach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: Płyn do płukania tkanin - jaki używacie? 29.03.10, 10:16 kiedys kiedys uzywałam lenora białego i niebieskiego. po jego zmianach kilka miesiecy temu przerzuciłam sie na "E" biały w 3 odmianach-śliczne delikatne zapachy. ostatnio zakupiłam "E" zielony "tropikalny wodospad" z limitowanej serii i działa na mnie jak narkotyk , mogłabym siedzieć i wąchac pranie ) taki cudny. ale oczywiscie sprawa czy zapach ładny czy nie to rzecz wzgledna... Odpowiedz Link Zgłoś
iberka tylkko i wyłącznie jelp 29.03.10, 10:17 ostatnio kupiłam Silan sensitive, no bo sensitive to myślałam ,ze ok i płukac w nim nie mogę. Wszystko dusi nawet po 2x płukaniu. U nas tylko jelp się sprawdza iza Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: tylkko i wyłącznie jelp 29.03.10, 10:43 podobno dobre są niemieckie softlany Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: tylkko i wyłącznie jelp 29.03.10, 10:53 iberka napisała: >U nastylko jelp się sprawdza > iza ale dziewczyna nie okresliła czy chodzi jej o płyn do płukania dla niemowlaków czy zwykły. w jelpie płukałam jak dzieci były małe i ani zapach ani efekt zmiękczania mnie nie zachwycał.jesli dla dzieci i dorosłych bez alergii to "E" jest super Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: tylkko i wyłącznie jelp 29.03.10, 12:53 no ja robię płukanie w jelpie wszystkich naszych ubrań i ubrań dzieci, piorę w niemieckim Persil sensitive, bo niestety to co kula razy kupiłam w markecie mnie przeraziło. Ja mam bardzo wyczulony nos i niestety zaraz jest mi niedobrze + ból głowy jak coś mocno pachnie. iza Odpowiedz Link Zgłoś
kr.kr skad wy bierzecie te duszace plyny? chce taki!!! 29.03.10, 10:53 a ja jakiego plynu bym nie kupila, to i tak zanim pranie wyschnie to ja juz prawie nie czuje zadnego zapachu! ze zmiekczaniem tez srednio softlany tez sa slabe... moze to kwestia wody - nie podejrzewam pralki, bo to juz druga z rzedu a efektow brak Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: skad wy bierzecie te duszace plyny? chce taki 29.03.10, 10:56 kr.kr napisała: skad wy bierzecie te duszace plyny? chce taki> poważnie? to kup sobie polski niebieski lenor, wypłucz pranie i zamknij pomieszczenie gdzie sie suszy. gwarantuje ci atak duszności a po kilkuminutowym przebywaniu objawy zasłabnięcia żartowałam oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
houdiridi Re: skad wy bierzecie te duszace plyny? chce taki 29.03.10, 11:05 niebieski lenor sie zepsuł kiedyś ładnie pachniał ja używam biały silan lekko migdałowy zapach piore swoje oraz dzieci ubrania soflan jak dlamnie mało zmiękczający Odpowiedz Link Zgłoś
monna16 Re: skad wy bierzecie te duszace plyny? chce taki 29.03.10, 11:33 Ja używam tylko "E". Uwielbiam te zapachy a w "Kaszmirowym dotyku" jestem wręcz zakochana ) Innych nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: skad wy bierzecie te duszace plyny? chce taki 29.03.10, 12:38 Przez długi czas używałam Silan sensitiv, ale odkąd go "ulepszyli" i jest new, odtąd dla mnie jest nie do przyjęcia. Najmłodsze dziecko skończyło właśnie roczek i już przestawiłam je na normalny proszek, żadnej alergii po tym nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 Re: skad wy bierzecie te duszace plyny? chce taki 29.03.10, 19:22 zgadzam się.niebieski lenor jest wyjątkowo paskudny.Polecam softlan niebieski albo fioletowy.Uzywam od sześciu lat Odpowiedz Link Zgłoś
meys Re: Płyn do płukania tkanin - jaki używacie? 29.03.10, 14:17 Wcześniej używałam niemieckich proszków i płynów do płukania głównie Softlana. Odkąd odkryłam Global kupuję tylko go. Bardzo fajnie pachnie i dla mmie jest lepszy od niemieckich. Problemem może być tylko dostanie go. Jest w większych rossmanach (tak mi powiedziano we Wrocławiu, że w tych mniejszych rossmanach go nie ma) ale głównie jest w Tesco. Ostatnio kupiłam E ale jednak następny płyn, który kupię to będzie global Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Płyn do płukania tkanin - jaki używacie? 29.03.10, 14:20 Delikatny, dla mnie przyjemny, zapach ma niemiecki Softlan w zielonej butelce, nazywa sie chyba Fruhlingsfrisch. pachnie konwalią, ale bardzo delikatnie. tez nie cierpię intensywnie pachnących płynów do płukania, czy proszków do prania. Odpowiedz Link Zgłoś
aneckey Re: Płyn do płukania tkanin - jaki używacie? 29.03.10, 19:31 softlan-na zmianę niebieski,fioletowy i zielony Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra mocno pachnący 29.03.10, 23:42 ktoś chciał kupiłam ostatnio Lenor Parfumelle parfumelle.lenor.pl/ a raczej dostałam razem z proszkiem w promocji. Jak pranie jest suszone w łazience to faktycznie zabójczo pachnie dłuuuugo po. Nie nadaje sie do pościeli, tzn padam jak mam się kłaść na tym zapachu. Przyjemny dla bluzeczek. Dziś znaczną część prania suszyłam na zewnątrz i nie czuć płynu, to co zostało w łazience nadal pachnie mocno. Odpowiedz Link Zgłoś