Dodaj do ulubionych

wycięte metki

19.04.10, 09:17
Znalazłam sprzedawcę sprzedaje ciuszki dziecięce firmy next, h&m i innych
znanych firmówek. Ceny myślę że dość niskie bo getry kosztują do 15 zł?? Co o
tym myślicie? Dlaczego metki są po wycinane??
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: wycięte metki 19.04.10, 09:31
      bo to podróby i z metkami nie dałoby się przewieźć przez granicę. Kupiłam kilka
      razy te rzeczy i uważam, że mimo że nie są oryginalne jakością nie odbiegają od
      tych firmowych specjalnie...
    • koza_w_rajtuzach Re: wycięte metki 19.04.10, 09:34
      ponieważ są to zapewne jakieś posezonowe rzeczy, wyprzedażowe. A mogłabyś podać
      nick tego sprzedawcy?
    • tanika01 Re: wycięte metki 19.04.10, 09:37
      dagusia mozesz mi napisac na priva nick sprzedawcy?
      • pelka22 Re: wycięte metki 19.04.10, 09:39
        ja też poproszę na gazetowego.
        • beauty_wiktoria29 Re: wycięte metki 19.04.10, 09:43
          Ci sprzedawcy to pewnie tank, stella. Kilka razy kupowałam u nich
          h&m, ale z metkami,i zdecydowanie taniej. Akurat to byly rzeczy z
          nowej kolekcji. Wiem, bo spawdzałam w sklepie, na podróby nie
          wygladały. A wyciete metki, bo albo podróby, albo z przemytu, albo
          końcówki serii, albo nadprodukcja. sama sobie wybierz odpowiedz.
          • koza_w_rajtuzach Re: wycięte metki 19.04.10, 10:08
            no właśnie, jeśli chodzi o tanka, nefrutę czy stellę, to oni mają oryginalne
            rzeczy i naprawdę w korzystnych cenach. Sprzedają ten sam towar, co jest
            sprzedawany w dziecięcym sklepie w moim mieście i w którym też często ubrania
            mają wycięte metki. Tylko, że w tym dziecięcym sklepie jest dużo drożej, więc mi
            nawet z kosztami wysyłki opłaca się kupić u tych sprzedawców na allegro.
            Zaczęłam kupować u tych sprzedawców, kiedy kupiłam w sklepie w swoim mieście
            spodnie z H&M z wyciętymi metkami za 69 zł, a dzień później zobaczyłam takie
            same nowe u jednego z tych sprzedawców za 39. Od tej pory najczęściej zakupy
            ubraniowe robię na allegro.
            • malpa513 Re: wycięte metki 19.04.10, 10:12
              ja kiedys kupilam u tanka albo nefruty piekna bluze nexta dla meza,
              jakosc rewelacja, po wielu praniach wygląda super, natomiast rzeczy
              dla dzieci h&m mialy czesto wady ale o tym sprzedawcy pisali,
              generalnie jakosc ok
              • gizm0 Re: wycięte metki 19.04.10, 10:44
                nie znalazlam sprzedawcy stella i tank sad
                • koza_w_rajtuzach Re: wycięte metki 19.04.10, 10:47
                  stella_w i tank-t1 - tak szukaj
                  • gizm0 Re: wycięte metki 19.04.10, 11:22
                    dzieki smile
            • patatajowa Re: wycięte metki 19.04.10, 10:54
              koza_w_rajtuzach napisała:
              > no właśnie, jeśli chodzi o tanka, nefrutę czy stellę, to oni mają oryginalne
              rzeczy i naprawdę w korzystnych cenach.

pisałam w innym wątku o tunikach w paski next, kupiłam, jakosc nie do konca
              nextowa bo to next nie jest. metki ma czesciowo wyciete a te co zostały roznia
              sie od oryginału, np metka z datą zupełnie dziwna 19/03.
              dziewczyny tez pisały o niby nextowych bluzeczkach z peppą ze nie do konca to
              next wink
              co do h&m i to z papierowymi metkami nawet z obecnych kolekcji to ceny bardzo
              zachęcające. tylko zastanawia mnie że albo to nie całkiem hm albo nie do konca
              jasne pochodzenie...
              • dagusia_29 Re: wycięte metki 19.04.10, 11:01
                HUBI-CHOM to ten sprzedawca, przeglądając komentarze widziałam że koleżanka
                kupowała kilka razy więc to już coś znaczy. Zero negatywów i tylko 2 neutralne
                do tego 7500 pozytywów.
                • koza_w_rajtuzach Re: wycięte metki 19.04.10, 11:39
                  no to kupuj u niego smile.
                  Nieraz przeglądałam aukcje tego sprzedającego, ale jakoś nigdy się nie
                  zdecydowałam. On ma ogólnie podobny towar do sprzedających o których pisałam już
                  gdzieś tam w tym wątku, a ja kupuję dla córki te rzeczy już 1,5 roku i nigdy nie
                  miałam co do jakości zastrzeżeń. A nawet jeśli te Nexty to podróby, to wyjątkowo
                  udane.
                • asia_i_p Re: wycięte metki 19.04.10, 15:43
                  Kupowałam u niej, ale nie H&M, tylko Cichlid, wszystko było w
                  porządku.
                  • lupa_87 Re: wycięte metki 19.04.10, 15:53
                    Często spotykam wycięte metki ubrań różnych znanych firm. To są te
                    same rzeczy co w sklepie tylko metka wycięta. Wtedy one mają niską
                    cene i są sprzedawane poza oficjalnymi kanałam dystrybucyjnymi. Może
                    to kradzione, może wyprzedażowe, może spod lady, ale raczej nie
                    porabiane.
              • beauty_wiktoria29 Re: wycięte metki 19.04.10, 11:03
                To na pewno Orginalny h&m, porównywałam ze sklepowym. Jak juz to nie
                do końca jasne pochodzenie, ale to mnie zupełnie nie obchodzi, bo
                skoro cena niższa wink
                • patatajowa Re: wycięte metki 19.04.10, 18:44
                  beauty_wiktoria29 napisała:
                  > ... ale to mnie zupełnie nie obchodzi, bo skoro cena niższa wink

..nie ma to jak publicznie na forum pochwalic sie swoimi wątpliwymi zasadami
                  moralnymi...sad
              • babajaga-only Re: wycięte metki 19.04.10, 11:04
                Te fioletowe z Peppą to nie,że nie do końca tylko na 100 % to nie był NEXTsad
              • koza_w_rajtuzach Re: wycięte metki 19.04.10, 11:27
                > dziewczyny tez pisały o niby nextowych bluzeczkach z peppą ze nie do konca to
                > next wink

akurat kupowałam bluzki Nexta z Peppą dla dziewczynki z rodziny zdaje się od
                Stelli i na 100% było to Next. Moja córka miała podobną bluzkę z Peppą z Nexta,
                kupioną od osoby, która ściągała zza granicy tylko ubrania tej firmy, kosztowała
                naprawdę spore pieniądze i moim zdaniem była gorszej jakości od tej na aukcji
                stelli. A druga sprawa, że inne osoby, które ściągają ubrania z Nexta zza
                granicy sprzedawały na swoich aukcjach te same bluzki, z identycznymi metkami i
                identycznie wyglądające w cenach o 100% droższych.
                Nie, naprawdę nie uwierzę, że to podróby.
                • mlemaniak Re: wycięte metki 19.04.10, 11:50
                  To na pewno nie są podróbki, kupuję u nefruty, tanka i stelli od lat i nie
                  wierzę że to podróbki. Jakość jest świetna. Są to zwroty ze sklepów, często z
                  racji niestandardowych wymiarów (dlatego w aukcji zawsze są podane długości i
                  szerokości w cm). W moim mieście jest też taka hurtownia gdzie kupuję rzeczy ze
                  zwrotów, metki również są przecięte i trzeba patrzeć na wymiary rzeczywiste a
                  nie podane na metce. Firmy przeważnie amerykańskie i angielskie, george, next,
                  cichlid, children place, esprit i wiele innych
                  • antarka mlemaniak 19.04.10, 11:59
                    mlemaniak ,a gdzie ta hurtownia ???
                    Możesz napisać na priv ???
                    Dzięki .
                    Miłego dnia.
                • babajaga-only Re: wycięte metki 19.04.10, 11:54
                  A jaka masz metkę?
                  Ja swoję bluzeczkę osobiście kupowałam w sklepie NEXT w LINCOLN a szwagierka
                  kupiła od Stelli.Niby takie same ale różnią się metką.Oryginalna bluzeczka ma
                  wszytą dużą materiałową metkę - jak chcesz to podesle Ci nawet fotkę smile
                  • koza_w_rajtuzach Re: wycięte metki 19.04.10, 12:11
                    a chodzi o te bluzki?
                    https://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/969/29/72/969297207
                    A ja nie pamiętam już jakie miały metki wink, jak mówiłam był to prezent dla małej
                    fanki Peppy z rodziny. Może rzeczywiście różnią się metkami, nie będę się
                    upierać, ale czy te bluzki nie wyglądają identycznie?
                    • babajaga-only Re: wycięte metki 19.04.10, 14:39
                      smile
                      o te chodziło smile
                      ale czy w sumie metka taka ważna?
                      Miałam obie w reku - oryginalna i podróbę - są dosłownie identyczne - kropka w
                      kropkę - tylko tą metką materiałową podszytą na karku się różniły.
                      Ale to nie zmienia faktu,że u stella trafiają się podróbki sad
                      • koza_w_rajtuzach Re: wycięte metki 19.04.10, 15:29
                        > ale czy w sumie metka taka ważna?

dla mnie nie wink
                        • patatajowa Re: wycięte metki 19.04.10, 18:40
                          koza_w_rajtuzach napisała:
                          > ale czy w sumie metka taka ważna?
                          > dla mnie nie wink
                          ale po co pisac ze to next czy inna firma skoro to nie to....????
                          ja tez nie kupiłam dla metki tylko dlatego ze bluzka ładna. ale metka rozni sie
                          kolorem od oryginału,gruboscią i sposobem wszycia.
                          metka wewnętrzna jest zupełnie inna a data na małej metce u nexta w formacie
                          zupełnie dziwnym bo 19/3.
                          tunika w paski jest ładna ale widac ze nie dla nexta szyta tylko na niej wzorowana.
                          mam ubranka z wyciętymi metkami z h&m i tu widac jakosc bardzo dobrą i staranne
                          uszycie. a "nexty" z allegro to moim zdaniem takie sobie podróbki- a nie
                          oryginały z wyciętą metką.
                          • koza_w_rajtuzach Re: wycięte metki 19.04.10, 20:02
                            > ale po co pisac ze to next czy inna firma skoro to nie to....????

a ja nadal nie jestem pewna czy to na pewno nie to wink
                  • sylki Re: wycięte metki 19.04.10, 12:14
                    kupuje namiętnie u stella_w Ubrania ma b. dobrej jakości smile
                    • migotka_bober Re: wycięte metki 19.04.10, 16:45
                      ehh dziewczyny,,,,,nie ma to jak popierac czarny rynek sad
                      • koza_w_rajtuzach Re: wycięte metki 19.04.10, 19:56
                        > ehh dziewczyny,,,,,nie ma to jak popierac czarny rynek sad

jaki czarny rynek???
                        To są normalne ubrania, tylko pochodzące z wyprzedaży, dlatego większość jest
                        bez metek, a część ma przeciętą metkę również od środka.
                        Czy sklep z odzieżą dziecięcą w moim mieście, to też czarny rynek, skoro są tam
                        dokładnie te same ubrania i też połowa z nich jest bez metek lub ma je przecięte?
                        Ja tam nie popieram czarnego rynku. Kupuję normalnie przez internet, dostaję za
                        to paragon. Jak dla mnie wszystko gra.
                        • ilo9 Re: wycięte metki 19.04.10, 20:21
                          To ze z wyprzedazy to chyba bym sie nie zgodzila,bo kupujac na
                          wyprzedazy nigdy nie mialam poprzecinanych metek,mowie tu o Next.
                        • slonko1335 Re: wycięte metki 19.04.10, 21:23
                          > To są normalne ubrania, tylko pochodzące z wyprzedaży, dlatego większość jest
                          > bez metek, a część ma przeciętą metkę również od środka.

ależ ty naiwna jesteś. Pracowałam na granicy w agencji celnej i odprawiałam
                          takie rzeczy nie raz i uwierz nie są to oryginalne produkty, oryginalnych
                          produktów z metkami nie mogliby przewieźć ich przez granicę bez faktur
                          producenta a faktur nie moga mieć bo są podrobione ubrania. Metki muszą być
                          wycięte bo z zastrzeżonym znakiem towarowym by to nie przejechało, wiec jedzie
                          sobie jako towar od firmy x do firmy Y i legalnie przekracza granicę a p[otem
                          już legalnie z paragonem można to sprzedać ale nikt na to, że ubrania są HM ze
                          sprzedających faktury Ci nie wystawi.
                          • koza_w_rajtuzach Re: wycięte metki 20.04.10, 06:17
                            no pewnie jestem naiwna, ale i tak będę robić zakupy u tych osób, bo nie widzę
                            różnic między ich ubraniami a oryginalnymi.
                            Zresztą nawet nie mam wyboru, bo tu gdzie mieszkam nie mam tych wszystkich H&Mów
                            i reszty, więc nie mam się nad czym zastanawiać.
                            • slonko1335 Re: wycięte metki 20.04.10, 10:51
                              a jasne, sama robię, tylko trochę mnie śmieszy jak w jednym poście pisze się o
                              niepopieraniu czarnego rynku ale do kupowania na nim swoją teorię się wyrabia,
                              to są podróby i tyle, nie ma prawa być sprzedawane jako HM i Next ale fakt
                              główną winę za to ponoszą sprzedawcy, szkopuł w tym, że jakby nie napisali że to
                              HM czy next tylko firma no name to nikt by tego nie kupił a tak większość kupuje
                              i tłumaczy sobie że z wyprzedaży i zwrotów to mają....
                              • koza_w_rajtuzach Re: wycięte metki 20.04.10, 11:07
                                > a jasne, sama robię, tylko trochę mnie śmieszy jak w jednym poście pisze się o
                                > niepopieraniu czarnego rynku

no widzisz, ale mi nawet nie przyszło do głowy, że te rzeczy nie są oryginalne.
                                Skoro jest napisane, że coś jest takiej i takiej firmy, to ja naiwna wierzę.
                                Zresztą w moim mieście jest tylko jeden sklep w ubraniami dla dzieci i tam są
                                dokładnie te same ubrania, co na tamtych aukcjach, też sprowadzane z Turcji,
                                tylko 100% droższe. No i jest jeszcze Pepco, ale tam rzadko jest coś fajnego.
                                Więc jaki ja mam wybór? Jeśli bym chciała kupić oryginalne H&M dla córki, to
                                musiałabym zapłacić na allegro o 20 zł więcej, a mając świadomość takiego
                                przepłacenia nie zdecyduję się na to. A zresztą ostatnio u nefruty kupowałam
                                ubrania z H&M z nowej kolekcji, z kompletem metek, w dobrych cenach. Także na
                                pewno nie zawsze sprzedają tam podróby.
          • malowanka06 Re: wycięte metki 20.04.10, 12:42
            jeszcze nefruta sprzedaje takie ciuszki, często kupuję u niej
    • mamami Re: wycięte metki 19.04.10, 17:22
      Dziewczyny wg mnie to nie żadne podróby ani czarny rynek. Tank sprzedaje
      ubranka, które sprowadza z Turcji, metki z nazwą firmy muszą byc wyciete bo to
      znak zastrzeżony i podejrzewam że operacja wycinania metek odbywa się już u
      sprzedawcy w Turcji. Żeby mógł je sprzedać taniej nie mogą mieć znaków
      firmowych. Pewnie jest to odrzut produkcyjny.
      Dokładnie tak samo odbywa sie to u jednego z podwykonawców Wójcika, sprzedają
      ciuszki które Wójcik odrzuca, jedne z widocznymi wadami inne nie, w cenach o
      kilkadziesiat procent niższych niż w Wójciku (dzianinowe bolerka po 10-20 zł,
      czapki z szalikami po 20 zł za komplet itp.)
      • migotka_bober Re: wycięte metki 19.04.10, 18:27
        w turcji sa same podroby m ,in hello kitty i peppa,wiem bo maz
        kolezanki to sprzedaje na ebay niemieckim! szmaty jakich malo!
        • ki-tty Re: wycięte metki 19.04.10, 18:50
          Ja kupowałam ciuszki H&M u sprzedawcy HUBI-CHOM i w 100% były oryginalne,chociaż
          były bez papierowych metek.Jakościowo też idealne ,były prane wiele razy i nic
          się nie dzieje.
        • mamami Re: wycięte metki 19.04.10, 19:45
          migotka_bober napisała:

> w turcji sa same podroby m ,in hello kitty i peppa,wiem bo maz
          > kolezanki to sprzedaje na ebay niemieckim! szmaty jakich malo!

W takim razie posprawdzaj metki gdzie produkowane sa oryginalne ciuszki H&M czy
          Next, jesli nie Turcja to Malezja, Singapur itp...
          • migotka_bober Re: wycięte metki 19.04.10, 21:10
            mamami napisała:

> migotka_bober napisała:
            >
            > > w turcji sa same podroby m ,in hello kitty i peppa,wiem bo maz
            > > kolezanki to sprzedaje na ebay niemieckim! szmaty jakich malo!
            >
            > W takim razie posprawdzaj metki gdzie produkowane sa oryginalne
            ciuszki H&M czy
            > Next, jesli nie Turcja to Malezja, Singapur itp...

tylko czekalam az ktos wyleci z takim tekstem ,bo to prawda ze
            firmy ,sieci znane i lubiane, zlecaja wlasnie w tych biednych
            krajach szycie ciuchow, ale ja pisze o wycietych metkach
            materialowych ,a nie metkach papierowych!
            widzialam piekne podroby tureckie na wlasne oczy,ceny duzo nizsze
            niz oryginalnych,wiem co mowi
            • mamami Re: wycięte metki 19.04.10, 21:32

> tylko czekalam az ktos wyleci z takim tekstem ,bo to prawda ze
              > firmy ,sieci znane i lubiane, zlecaja wlasnie w tych biednych
              > krajach szycie ciuchow, ale ja pisze o wycietych metkach
              > materialowych ,a nie metkach papierowych!
              > widzialam piekne podroby tureckie na wlasne oczy,ceny duzo nizsze
              > niz oryginalnych,wiem co mowi

Po pierwsze migotko wylecieć to może kanarek z klatki, ja sie grzecznie wypowiadam.

Poza tym nie piszemy o jakiś tam podróbach. Piszemy o konkretnym sprzedawcy i
              ciuchach przez niego sprzedawanych. Widziałaś je? Bo ja mam ich kilka w szafie i
              powiem Ci że ktoś musiałby sie bardzo starać, zeby takie podróbki robić. Skoro
              zostaje część metki z rozmiarem, a z tej części z logo jest odcinane tylko logo
              a druga połowa zostaje (mówię o metkach materiałowych wszytych) to trudno mi
              uwierzyc, że to podróba, których wiem doskonale że nie brakuje na rynku. Ja się
              odnosze tylko do tego co sprzedaje tank na allegro. Sprzedaje też wzory Nexta z
              wszywką Cichlid, wiec też jest jasność, że w tym wypadku to podróbka i decydując
              sie na nią robię to świadomie.
              • migotka_bober Re: wycięte metki 19.04.10, 22:45
                nie pisze o konkretnym sprzedawcy allegro, tylko o wycietych metkach
                w ubraniach, odcina sie tez kody zeby nie isc do sklepu np wymienic
                lub oddac rzecz, bo kody z podrobek nie wejde w czytnik kasjerce
    • persa1 Re: wycięte metki 19.04.10, 20:00
      Też się przyłącze do tematu, już kiedyś o tym pisałam, moja
      bluzeczka z peppa, ta ze zdjecia powyzej byla na pewno podroba,
      calkiem inna metka next, brak bocznej, tkanina tez nie nextowa, duza
      domieszka lycry, natomiast tuniczka z kolekcji tegorocznej LOVE-
      idealna (wg mnie pewniak next). Kupowalam tez niedawno leginsy jak
      jeansy h&m - identyczne jak w sklepie.
    • dag_dag Re: wycięte metki 20.04.10, 01:51
      Next na wyprzedażach sklepowych absolutnie nie ma przeciętych/wyciętych metek,
      ani kropek, odczepionych cen, itd. Ma doczepioną nową cenę, albo dopisaną na
      kartonowej metce czerwonym pisakiem. Rzeczy z drugiego sortu również nie mają
      powyższego.
      Moja kuzynka była celniczką, te rzeczy mają wycięte metki bo są najzwyklejszymi
      podróbkami i z metkami zostałyby zatrzymane.
      • gosiek.w.77 Re: wycięte metki 20.04.10, 11:18
        I tu się mylisz, bo właśnie Next w sklepach wyprzedażowych ma zazwyczaj kropkę
        na materiałowej metce koło napisu NEXT, wiem bo kupuję te rzeczy w UK, dodatkowo
        mają przypiętą czerwoną metkę z nową ceną.
        • dag_dag Re: wycięte metki 20.04.10, 13:32
          I tu się nie mylę wink Tych kropek od wielu lat już nie paćkają na metki. Ani w
          sklepach podczas zwykłej wyprzedaży, ani w tych second choice. A dodatkową
          przypiętą metkę mają nie tylko w kolorze czerwonym, bo i pomarańczowym, i
          zielonym (o ile to takie ważne...)
          • gosiek.w.77 Re: wycięte metki 20.04.10, 13:53
            Paćkają, paćkają smile Na jesień kupiłam wiele rzeczy z letniej kolekcji właśnie z
            kropkami na metce, kupowałam właśnie w sklepach typu second choice i to zarówno
            kropki były na rzeczach damskich, męskich czy dziecięcych, także na 100% kropki
            dalej są !
            • dag_dag Re: wycięte metki 20.04.10, 13:59
              Nie wiem... tyle lat, ile w UK mieszkam nie spotkałam nigdy już żadnej metki z
              kropą. Chyba, że z wiekowych kolekcji, tych ze starymi metkami, ale to już
              baaardzo rzadko trafić.
              • ilo9 Re: wycięte metki 20.04.10, 14:30
                Ja rowniez na zadnej z wyprzedazy nie spotkalam sie z
                poprzecinanymi metkami jak i kropkami.A kupuje juz dosc dlugo w Next.
              • migotka_bober Re: wycięte metki 20.04.10, 16:59
                w Londynie kupuje, ceny przekreslaja pisakiem, i pisza z boku nowe,
                nigdy nie widzialam kropek,ani przeciec metek(dawniej w angielskich
                sklepach z ubraniami podobno byly kropki na metkach przecenionych)
                takze ja sie z tym nie zetknelam w ostatnich 6 latach w UK
                • mmala6 Re: wycięte metki 21.04.10, 10:03
                  a może te kropki zależą od widzimisię kierownika sklepu?wink
    • zielonakrasnoludka czerwone kropki na metce - co oznaczają? 20.04.10, 11:15
      tak mnie przy okazji zainteresowało, bo widziałam to kilkakrotnie - co oznacza
      czerwona kropka na metce?
      • mmala6 marki Watch Me oraz Mac Kays? 21.04.10, 10:01
        no i dzięki tej darmowej reklamie weszłam sobie na tych sprzedających;-
        ) powiedzcie mi co to za marki Watch me i Mac Kays? mają całkiem fajne
        t-shirty i chętnie bym coś Młodemu kupiłam. Jak z jakością?porównywalne
        do H&M?
        • koza_w_rajtuzach Re: marki Watch Me oraz Mac Kays? 21.04.10, 10:34
          co do Watch Me, to te ubrania niedawno pojawiły się na allegro i nigdy nie
          słyszałam o tej firmie. Tu na forum pisano o spodniach tej firmy, dziewczyny
          chwaliły. Co do Mac Kays, to mam jedną koszulkę tej firmy i jest świetnej jakości.
          • mmala6 Re: marki Watch Me oraz Mac Kays? 21.04.10, 11:17
            dzięki. Zaryzykuję z Watch Me w takim razie.
            • didith.b Re: marki Watch Me oraz Mac Kays? 21.04.10, 12:19
              Kupiłam koszulkę z długim rękawem dla synka- cienka bardzo, ale z
              krótkim już fajniejsza. Spodnie dla córki za to rewelacja w tej cenie
              (16,90)!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka