Dodaj do ulubionych

lego duplo

11.05.10, 14:11
Doradźcie czy na początek najlepszy będzie ten największy zestaw klocków - 200 elementów czy te 100 elementowe w zupełności wystarczą?
www.allegro.pl/item1030218437_lego_duplo_5588_zestaw_xxl_plyta_2304_30_barsop.html
www.allegro.pl/item1036027651_lego_duplo_pudelko_klockow_deluxe_5507.html
www.allegro.pl/item1026935703_lego_duplo_5488_zestaw_do_budowy_farmy_krakow.html
Obserwuj wątek
    • azyli Re: lego duplo 11.05.10, 14:27
      Ja bym wzięła 200 z dużą płytą. U nas taka 200 (chyba troche wiekszy zestaw
      nawet) jest w ciągłym uzyciu od ponad 3 lat. Podstawowe klocki dochodzą co
      prawda w innych zestawach, ale jest ich zwykle mało. Ja dodatkowo dokupowałam
      nawet troche uzywanych klocków + długie, ale potrzebowałam zestawu dla 2-ji dzieci.
      Klocków podstawowych nigdy nie jest za duzo smile
      • mlubik Re: lego duplo 11.05.10, 15:20
        zdecydowanie 200 elementów z płytką konstrukcyjną smile ja tez na
        poczatek kupilam 215 w beczce i wydawało mi sie nawet ze to mało smile
        teraz mamy jakieś 10 zestawow dodatkowych i tez mogloby byc wiecej smile
        • maggdi2 Re: lego duplo 11.05.10, 15:35
          Potwierdzam dwóch przedmówców. Potrzeba więcej niz 100 klocków by zbudowac ze 2
          domki.. Podstawowych klocków im więcej tym lepiej. Ja z początku kupiłma 60 i to
          jest marnota! Muszę dokupic conajmniej 2 x tyle!

Cenowo gorąco polecam Poznań!
          • agusia_h Re: lego duplo 11.05.10, 16:10
            Nam to 200 jest za mało, a wcale nie-wiadomo-czego nie budujemy wink
    • kropkaa Re: lego duplo 12.05.10, 00:49
      A ile lat ma dziecko? Bo dla maluchów najlepsze są zestawy z
      figurkami zwierząt, potem jakieś pojazdy/maszyny, domek, sklep,
      stacja napraw, samolot itp. Same klocki na początek to nie jest
      dobry wybór.
    • lightred Re: lego duplo 13.05.10, 14:08
      Dzięki za podpowiedzi.
      Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, która mnie nurtuje. Czy dwulatek,który chętnie rozbiera wszystkie swoje autka na części nie poniszczy zaraz tych samochodzików,helikopterów itp. Jaka jest ich wytrzymałość? I czy taka np. remiza strażacka wytrzyma jego zabawy, czy lepiej na początek zdecydować się na jakiś mniejszy i tańszy zestawik, typu Tomek w kopalni lub jakaś stacja benzynowa czy zwykła karetka. Powiedzcie jak to było z Waszymi maluchami. Czy te większe zestawy nadają się dla trochę starszych dzieciaczków?
      Poradźcie coś bo zwariuje chyba wink
      • mlemaniak Re: lego duplo 13.05.10, 14:38
        powiem tak:
        doradzałabym dla dwulatka jakiś mały zestawik, czy to będą zwierzątka, czy
        pojazdy to już zależy od upodobań dziecka. Dwulatek raczej chętniej rzuca
        klockami niż się nimi bawi, więc 200 sztuk to już jest mega wypas zwłaszcza do
        rozrzucania po całym domusmile Ewentualnie kupiłabym ten duży zestaw z płytką
        (świetny jest faktycznie) i dała tylko część dziecku do zabawy, zobaczyła czy
        się zainteresuje. Co do jakości pojazdów nie musisz się martwić, lego jest
        naprawdę wytrzymałe i idealne dla małego psujka (wiem bo też mam synka, teraz
        już 4-letniego, który zaczął się bawić duplo dopiero w wieku 2,5 - 3 lat)
      • magda79pn Re: lego duplo 13.05.10, 14:49
        JEŚLI MAŁY TAK BARDZO LUBI ROZKRĘCAĆ SAMOCHODY TO ZOBACZ SOBIE ZESTAWY "WARSZTAT
        SAMOCHODOWY" - OCZYWIŚCIE TO TAKI POMYSŁ NA PÓŹNIEJ BO NA POCZĄTEK 200
        KLOCKÓW+PŁYTKA TO SUPER KOMPLET smile
        • aregiec Re: lego duplo 13.05.10, 15:24
          Ten polecany komplet 200 klocków z płytką rzeczywiście super, na
          poczatek bedzie idealny. Moja córka swoją przygodę z duplo zaczęła
          mając 1,5 roku. Wtedy najbardziej interwsowało ją budowanie wiezy
          wlasnie ze zwykłych klocków natomiast ludziki czy zwierzątka
          kompletnie ją nie interesowały. Potem były wszelkie pojazdy jezdzące
          i tu mam na myśli zwłaszcza samochód policyjny ze światłem i
          dzwiękiem. Teraz na dwa latka dostała pociąg duplo (po synie
          sąsiadki a potem mojej siostrzenicy wiec narawde sporo przeszedł i
          nadal działa smile ) i bawi się nim non stop, nawet sama tory buduje,
          wozi ludziki i zwierzątka. Przyszłościowo bardzo polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka